חידה

איתן כ.

New member
../images/Emo41.gif חידה ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

בפורום IOL ז"ל הייתי עורך חידונים , כאלה שלא דורשים אפילו קריאה של מוטו אלא עיתונות כללית. מעולם לא נאלצתי לחלק פרסים , משום שהחידות, לאכזבתי , לא נפתרו , למרות הרבה ניסיונות סרק. אין לי ספק שבפורום החדש החידות יפתרו. ולחידה: מיליארדר אופנוען ישראלי - מי האיש, על מה הוא רוכב וכמה כסף יש לו?

איתן כ.

New member
אופנוען

חידה אחת שלא נענתה היתה על איזה אופנוע הקיף זוג את העולם (אלפרד היה הכי קרוב) , אני לא זוכר את היתר.

איתן כ.

New member
שדון! נזכרתי בעוד חידה שלא נפתרה

והיא באיזה אופנוע שיובא לארץ (באופן סדיר) הותקן מנוע של מכונית.

אני יהמר...

כי איני יודע בוודאות... אבל אם הייתי מהמר זה היה מוטוגוצי או ב.מ.וו... ולו רק בגלל תצורת מנועיהם. מה שכן, ולא קשור לעיל... אני יודע שיש ראש מנוע לאחד ממנועי ה.במ.וו שעם קצת התאמה יכול להיות ראש משופר למיני מיינור הישנות...
רק צריך לברר איזה דגם זה...ולבקש את אלפרד לאתר לי כזה אופנוע... אם יובא לארץ...
השדון

איתן כ.

New member
טוב, אז אם פתחנו שוב את החידה ההיא

אז התשובה היא לא זה ולא זה (ומי שראה את התשובה בIOL שלא יגלה).

או.קיי... קצת פישפושים בזכרוני...

מיואל... ומהרשת והנה רמז נוסף, בתמונה ונוסיף גם שזה מתקשר למספר 127... הלא כך ?
השדון... היה מסוקרן ולא עוד.

alfred

New member
האופנוע עליו מרכיבים את הראש...

המדובר הוא בד"כ R75. ואם אנחנו מדברים על אותו קיט, מדובר על ראשים של "קראוזר", שנפוצים לא מעט דווקא בקליפורניה. יש אחד או שניים גם בארץ, שעולים ויורדים במהירות שיא מאופנועים שונים, עקב אי התאמה למזג האוויר בארץ, או בעברית, מתחממים בטירוף.

Yuval S

New member
תשובה לחידה

שיפטי - אופנוע אשר בו הורכב מנוע של פיאט 127, בערך לפני 20 שנה. לא הצליח במיוחד...

שיפטי זה הדגם ?

או היצרן...
כי אני הבנתי שמדובר בבלוטאקו 900 משנות השמונים שמנועו שימש גם את הפיאט 127 903. שיפטי אתה אומר ?
השדון

Yuval S

New member
שיפטי

שם האופנוע הוא שיפטי. איני זוכר את שם היצרן. הופיעה כתבה עליו במוטו, או חוברת לנושא אופנועים שהופיעה בישראל באותה תקופה... יש לי ארגזים בבוידם עם חוברות ישנות. אוכל למצוא את הכתבה, אם זה ממש חשוב

איתן כ.

New member
כן, רק שהאופנוע נקרא "בולטאקו"

הוא אכן לא היה מוצלח במיוחד (אבל לעומת זאת סטרטר של פיאט 127 שהיה לי במוטוגוצי היה החלק הכי אמין - יחסית לאחרים).

אלדד א

New member
גיל מצ´ק פוינט רוכב על קטנוע???? ../images/Emo35.gif

(מאיפה יש לו כסף לשלם את הביטוח...??) וברצינות - איזי יודע על זה?

למעלה