דיון - יום האדמה

motyka

New member
האם ידוע לך משהו שלי לא ידוע?

האם מק"י עדיין קיימת כמפלגה?

האם יום האדמה הוא לא הסוואה או

תירוץ בעצם להתנגדותם של ערביי ישראל לייהוד המדינה?, האדמות הם של מדינת ישראל מתוקף הריבונות, האינטרס של ישראל ואין מה להצנל על זה שלא יהיו שטחים שיהיו בעלי ציביון לאומי אחר מישראלי-יהודי, זכותה ליישב יהודים היכן שתרצה, האם גורשו ערבים ב76'?, לא נראה לי, הכל עיניין של של "למנוע את ההשתלטות הציונית על אדמות פלסטין הקדושה".

motyka

New member
מה לגבי חוקי הקניין?

האם אדמה פרטית אינה של בעליה? ואם אדמה לא - למה לא הפכנו למדינה קומוניסטית - מאואיסטית השוללת רכוש פרטי מכל סוג אצל כל האזרחים? למה מבחינה הסטורית היו יותר מקרים של הפקעה מערבים מאשר מיהודים למרות שיהודים מחזיקים ביותר אדמות? האם השאיפה היא למדינה בעלת צביון יהודי או ישראלי? והאם יש סתירה בין שני המושגים?

Ragamala

New member
מאמר יפה שמוכיח שיש אפליה הפוכה

נגד יהודים שמתיישבים באדמות כבושות ובעד ערבים שמתיישבים באדמות הארץ. השוואה די קרובה אבל זה לא ממש משנה. אפליה תמצא גם בצבא, כפי שטענת. אין חובת שירות לערבים. זאת מבחינתך אפליה לטובת הערבים - אני מניח שאתה נגד שירות צבאי. אבל גם זה לא חשוב - למה? כי על כל דוגמא שאתה תביא של אפליה פרו ערבית אני יכול להביא דוגמא של אפליה פרו יהודית. אתה רוצה להיתמם ולדמיין שאין, אבל זה שוב הצורך שלך לפרובוקציה ולכיבוס מילים. אם אתה באמת מעוניין לדון בזה בצורה רצינית, ולא ילדותית, תעשה קצת מחקר ותראה כמה חוקים מפלים יש לכל כיוון. אין לי ספק שאתה תבין בסוף המחקר כמה האפליה האנטי ערבית חזקה בחברה הישראלית, וגם אם יש מקרים הפוכים, הרי שהם מעטים מאוד. אז אל תתמם, זה רק נראה כאילו אתה מוכיח משהו, אבל בעצם אתה שוב מכבס.

sela v

New member
חברת חשמל

אם יש שם עובדים ערבים אפשר לספור אותם על יד אחת.

ערב רב

New member
כלומר, אתה גזען?

אתה מחשב אחוזים של קבוצות שונות באוכלוסייה (נשים, ערבים וכו'..) ואם בכל מקום עבודה גדול ישנה חריגה משמעותית מאחוזים אלה זה מלמד על אפליה? אופס, אתה צריך להוכיח קשר סיבתי בין אפליה לבין העובדה שמספר המועסקים הערבים בחברת החשמל נמוך משיעורם באוכלוסייה. בכלכלה המודרנית, התעסוקה נקבעת לפי כישורים ולא לפי מוצא, לדאבונך.

sela v

New member
איזה קשקוש

אין ערבים שיכולים לעשות את העבודות האלה? ולגבי מספר הערבים המדוייק אני יכול שעובדים שם אני יכול לברר את זה.

ערב רב

New member
זו בדיוק הגזענות שאני מדבר עליה

לדחוף בכח עובדים ערבים רק בגלל שהם ערבים זו גזענות. גם אם יש עובדים ערבים שיכולים לעשות עבודות שכרגע מועסקים בהן יהדוים, זה לא פוטר מהמעסיק לבחור את העובדים בעלי הכישורים הטובים ביותר בלי שום נגיעה לדת, גזע או מין.

למעלה