דיון - יום האדמה

ערב רב

New member
עוד שאלות

האם האפליה הפסולה של יהודים נמשכת? אם נמשכת, האם החמירה? אם עדיין קיימת - האם היא נרחבת יותר כיום? ניתן במידת הצורך להתמגד בנושאים כמו חובת הגיוס לצבא, מדיניות הקבלה לעבודה במגזר הציבורי ומדיניות אכיפת החוק במגזר היהודי בהשוואה למגזר הערבי.

motyka

New member
נושאים חשובים ואף מעניינים

מדוע באמת לא מגייסים גם ערבים לצה"ל? האם המצב היום זהה למצב בשנות ה 50 כאשר הוחלט לא לגייסם - ומאז הנציחו אפליה בטענה שאינם מתגייסים? האם לא הגיע הזמן לשירות צבאי/לאומי כללי חובה, לכל אזרחי המדינה? האם ניתן למנוע מאדם להתגייס ואחר כך להענישו על כך שלא התגייס?

ערב רב

New member
אתה משקר ביודעין

ואני בכוונה משתמש במלים חריפות. אתה יודע היטב שכל ערבי שרוצה בכך יכול להתגייס ובטבח במוצב ברפיח כולנו גם חזינו בהרוגיהם. האפליה נעשית בכיוון אחד בלבד - כופים על היהודים להתגייס וכשהם משתחררים הם מתחרים על מקומות עבודה ציבוריים עם ערבים שכבר סיימו תואר ראשון וזוכים ממילא להעדפה בקבלה למקום העבודה.

Ragamala

New member
אתה שוב נופל באותו בור לוגי אבסורדי

בו אתה טוען שרוב אתני מובהק יכול להפלות נגד עצמו
אתה מבין כמה זה מצחיק? אתה לא חושב שיש כאן בעיה לוגית בסיסית? אתה טוען שאתנוס שהוא רוב מכריע במדינה שמוגדרת כמדינה של אותו אתנוס, יכול לטהר את עצמו אתנית ויכול לקפח את עצמו. זה לא מצחיק אותך? אתה באמת לא מבין למה זה מגוחך?

ערב רב

New member
ממשלת ישראל היא גוף סטטוטורי ולא

רוב אתני. זה כאילו שתגדי שבג"ץ אינו יכול להפלות יהודים לרעה משום שרובו יהודי, הגזענות כאן היא שלך!

Ragamala

New member
נ.ב קיפוח אינו מבוטא רק ע"י הרשויות

אלא ע"י שוק המסחר, משכורות, העדפות אישיות (בקולקטיב) וכו' גם אם ממשלת ישראל אינה מקפחת (שטות אדירה, אבל נניח לזה כרגע) הגופים הפרטיים מפלים, האזרחים מפלים, עסקים מפלים, וכו'

ערב רב

New member
קודם-כל אתה טועה, אבל גם אם נניח

שכן, אז כוונתך בוודאי למעסיקים במגזר הערבי שלא מקבלים עובדים יהודים.

sela v

New member
תראה לי הרבה מפעלי הייטק

שמעסיקים ערבים? אני לא מדבר איתך על קבלן שמעסיק שיפוצניק או עובד בחנות ירקות או מישהו שמנקה או שוטף כלים.

sela v

New member
מה שכן

אני מאמין שגם הצד השני מפלה, אבל תביא לי דוגמא למשל של מפעל ערבי בארץ, אני פשוט לא מצליח לחשוב על אחד כזה, אבל אני יודע שלמשל שיטת החרם של גופים פלסטינאים על ישראלים בשל היותם ישראלים לא תורמת לדו קיום.

Ragamala

New member
הקיפוח חי ובועט - ראה את דבריו של

ערב רב - שמיידית חש צורך להגן על היהודים המקופחים. זה הסממן הגדול ביותר לקיפוח - שהרוב המקפח דואג לא לראות את הקיפוח או להאשים את המקופח בקיפוח. באותה מידה ניתן לראות את דבריו של ערב רב כ"הכל עובר עליך ו@#%$ בידך" או כמו הטענה שכאשר המזרחיים טענו לקיפוח ואפליה היו קמים האשכנזים ועונים "אנחנו המקופחים, כי אנחנו צריכים לחיות אתכם". הקיפוח חי ובועט

Ragamala

New member
אין לו הסברים

הוא רק לוקח את כל מה שאנחנו אומרים על הערבים והופך אותם אחר כך הוא מתאמץ קשות לקשר את הטיעון האבסורדי ללוגיקה מופרכת עוד יותר זה כמו לטעון שהאדם הלבן מופלה באמריקה כי האפליה המתקנת בעד השחורים מפלה לבנים. אם הוא לא היה מתכוון לזה ברצינות, זה היה מצחיק.

ערב רב

New member
גם אתם מלהגים על אפלית הערבים בלי

שום נימוקים והסברים, מי שהכניס ראשון את הנשק הזה למערכה - שיוכיח.

ערב רב

New member
עוד שאלות

האם האלימות הקשה שהפעילו ערביי ישראל ב-1976 על-מנת למנוע הקמת יישובים יהודיים בסמוך ליישובים ערביים, עונה על ההגדרה המקובלת של דו-קיום הן מבחינת האמצעים והן מבחינת המטרה?

motyka

New member
האם סילוף ההסטוריה כדאי?

האם ניתן לנהל דיון על סמך "עובדות" שכל קשר בינן לבין המציאות מקרי בהחלט? האם מכבסת מילים היא אמצעי לדיון או לניגוח? האם אכן סתם התנגדו להקמת יישובים או שהתנגדו לנטילת רכושם?

למעלה