זה תקין?!

ניל´´י

New member
רעמססי הדני הראשון שלי חי אצלי

עד סוף ימיו... שאנלי הדנית שלי שלעולם לא הורבעה, חיה אצלי עד יומה האחרון... שוגה הדנית גם... צ'אמפי הווסטי שלי כבר בן 9 לא ירביע יותר ובכל זאת נשאר אצלי לעוד 10 שנים... וכנ"ל שאר הכלבים שלי, בין אם הם רבגזעיים או גזעיים... אני לא דוגמא, אולם לדעתי כפי שכתב פייסה עדיף לכלב לחיות במשפחה ככלב יחיד אן עם כלב נוסף מאשר לחיות עם 10 כלבים יחד... סבתא ניל"י...

drora121

New member
אנשים יכולים להתייפייף כמה שהם רוצים

אבל בפועל אם אתה לא לומד גם להפרד, אתה מוצא את עצמך כמו שאני מצאתי את עצמי לפני שלוש וחצי שנים עם 29 כלבים אישיים, כי לא ידעתי לשחרר, כי האמנתי שאצלי יהיה להם הכי טוב, כי אם אתן להם חיים של מלכים ככלב/ה יחיד/ה אצל משפחה אוהבת, אז אני עושה להם עוול. בסופו של דבר אם יש לך זכר אין עם זה בעיה, אתה מרביע נקבות ברחבי הארץ (אם הוא מתאים לכך), אתה גובה או תשלום או גור שאתה מוכר אותו במהירות לפני שנקשרת אליו וכולם מרוצים. אתה לא נחשב למי שמוסר כלב "לאחר שניצל אותו למטרותיו"; ורק לידיעתך מי שמחזיק בזכר כזה איננו מגדל בשום קריטריון של ההגדרה. מגדל יש לו לפחות 3 עד 5 נקבות מקווים שונים ועם השנים הוא מנסה להשביח את הגזע באמצעות בחירת בן זוג להרבעה של אותן הנקבות. זו עבודה מאוד קשה ומתישה שיש בצידה הרבה עוגמת נפש ואכזבות, ועם זאת כאשר מצליח לך הזיווג לבסוף ויוצא לך שגר נהדר ובו מנצחים רבים ומצויינים תחושת הסיפוק היא נהדרת. עכשיו תחשבי לרגע, אם בן אדם הוא מגדל מקצועי ויש לו בתחילת דרכו רק 3 נקבות, אפילו רק 2 והוא מרביע אותן, הוא בוחר את הבחירה הראשונה לעצמו כדי להחזיק בגורות הטובות ביותר של השגר אצלו על מנת לפתח את בית הגידול ולהשביח את הגזע. לאחר 2 עד 3 המלטות (בדרך כלל) הוא מוצא את עצמו פתאום עם 18 נקבות. בואי לא נשכח שצריך גם זכר להרביע והמגדל בדרך כלל מחפש ונובר בתעודות היוחסין ומשתדל במיוחד להתאים לנקבות שלו זכרים שהקווים שלהם בין אם ייקראו כ"אאוט קרוס" או כ"ליין ברידינג" יתאימו לנקבות שאצלו. אז הוא בוחר לעצמו זכר אחד בהתחלה ועם הזמן כאשר הוא מסיים להרביע עם הזכר הזה את כל הנקבות שקיימות אצלו, הוא חייב לפתוח את הקווים כדי לא להיכנס ל"אין ברידינג" צפוף אז הוא קונה עוד זכר מרביע. לעתים קורה שדווקא הגור הטוב בשגר הוא דווקא זכר ואז גם הוא נשאר והוא יכול להרביע חלק מהכלבות שלא קשורות באופן ישיר מדי אליו. תוך 4-5 שנים אתה מוצא את עצמך עם עדר של כלבים שאתה צריך להאכיל, לדאוג להם לקורת גג, לטיפול רפואי, לטיולים, אילוף למשמעת וכדו'. מתי לדעתך בן אדם כזה יקרוס?... מי שמספר לך שהוא מעולם לא מסר כלב/ה בוגר/ת למשפחה אחרת איננו יכול לדייק באמת, אלא אם כן, יש לו/ה זכר ואולי נקבה אחת שעושה 2-3 המלטות ובהמלטה האחרונה משאיר לעצמו הבן אדם אולי נקבה נוספת אולי זכר וזהו. אז אחל'ה עם 3-4 כלבים גם אני יכולה לשבת כאן ולהתייפייף. אז אתם מחפשים על מה לצאת עלי, אז קודם הייתי פאפי מיל, כי הרבעתי כלבה ייחודית שבסך הכל היו לה משלוש המלטות ראשונות 3 גורים בלבד (כי היו לה בעיות בפוריות), בהמלטה שאחרי זה היו לה 6 גורים ועכשיו עשיתי המלטה אחרונה כדי שיישאר לי המשכיות ממנה ומבחינתי היא נחה! וכאשר נגמר לכם הדלק על נושא "מטחנות גורים" הפכתם אותי לחסרת לב כי אני "מתפטרת" מכלבות צעירות שסיימו את תפקידן עבורי. עכשיו גב' מצפון וערכים, אולי את תסבירי לי מה נכון יותר ל-29 כלבים/ות: א. שמי שצעיר/ה דיו/ה (בין גיל 3.5 ל-4.5 שנים) אני אמצא לו/ה בית ומשפחה שבהם הוא/היא יחיו כמו מלכים. ב. אני אשמור את כולם ואהפוך בעצמי לעמותה שבה חיים בצפיפות נוראה הכלבים הללו, מבלי שיזכו לתשומת הלב שהם ראויים לה. ג. במה זה יותר מוסרי, לוא מכרתי אותם בצעירותם, מאשר בבגרותם?!... הרי גורים כדרכם מגיעים מתוך שמחה לביתם הראשון ולא אחת קורה שהם מתחילים להתגלגל מבית לבית (אם לא מוכרים אותם בתבונה ותודה לאל למרות הבקורת העיוורת שלכן, אני מוכרת את הגורים שלי בתבונה ומוצאת להם בתים נפלאים, שוויצי של חבובניק היא מבית הגידול שלי ואפשר לשאול אותה עד כמה אנחנו מקפידים לוודא שהגורים שלנו רצויים באמת ומתאימים למי שמעוניין לקנות אותם, בכמה מקרים שלחנו אנשים הביתה רק משום שלא התאימו לדעתנו לגדל כלב מהגזע שלנו). ד. כאשר אני מוצאת בית לכלבה שהמליטה 2-3 המלטות, מבחינת הגזע היא סיימה את תפקידה כפרודוסרית, אך עדיין יכולה בהחלט וגם מגיע לה לחיות את חייה בכיף. אני מעקרת על חשבוני את הכלבה ומוצאת לה בית מפנק ואוהב, שבו היא כלבה יחידה במקום לקבל שאריות של יחס מאנשים שעובדים קשה עם עדר של כלבים. ה. אני גם מוכרת גורות שיש להן פוטנציאל להיות מצויינות בתנאי גידול מראש וכך אני בוחנת את איכות הגורים של גורה כזו. כאשר בפועל היא גדלה אצל המשפחה שלה ולאחר המלטה או שתיים, אני מעקרת את הכלבה ומעבירה את התעודות שלה לבעלות המשפחה המגדלת להמשך חייה הפרטיים. אז עכשיו בגלל שאני מעקרת על חשבוני אני כבר יותר בסדר?!... זה לא מעוות בעינייך כל הנחרצות שלכן מבלי להכיר ובכלל מבלי להבין את עולמם של המגדלים?!... ו. בכל מכירה של גור או גורה שלי אני תמיד מיידעת את הלקוחות שלי שבית הגידול שלנו משמש כמרכז חילוץ והצלה של כלבים שלנו שלא הצליחו להתאקלם בביתם ובכל שלב בחיי אותו גור/ה אנחנו מקבלים את הכלבים הללו בחזרה. אם יש צורך אנחנו משקמים אותם, גם אם זה לוקח חודשים ארוכים, מאלפים אותם, הופכים אותם לנהיגים ולקליטים ומוצאים להם בית חלופי. אז פתאום אני אהיה יותר בסדר כי אני לא מצפצפת על החיים של הגורים שנולדו אצלי?!... הרי את הכסף כבר קיבלתי לא?... ואם אני מין שיילוק כזה, מה אכפת לי אחרי המכירה?!... ואת יכולה לבדוק את זה אצל כל מי שקנה אצלנו גור או גורה, כלב בוגר או כלבה בוגרת, באותה המידה. יתרה על כן, אם מישהו מחזיר לי גור/ה שקנה ממני בתקופה של 3-6 חודשים מיום הקנייה, אני מחזירה לו את כספו בחזרה בלי לשאול שום שאלות. אבל... אולי אני טיפשה שאני כך חושפת את עצמי בפניכן, כי נמאס לי מן הלינץ' הבלתי נלאה שלכן. כל מה שכתבתי כאן אני יכולה להוכיח אחד לאחד. זו לא התייפייפות כדי למצוא חן, זה גילוי לב כדי שאולי תשכילו מעט ותלמדו, שכלבים זה לא רק מעורבים, יש גם עולם שלם ואוהב של כלבים גזעיים, גם אם אמות המידה שבו ודרכי ההתנהלות שלו זרים לכם. בקיצור, אין לכם כל מושג קלוש בעולמם של מגדלים מקצועיים ופרט לבורות אני לא מוצאת כאן שום נאורות כפי שאתן מתיימרות לייצג.

zooom360

New member
7.5 זאת כלבה בכלל לא קשישה

לכלב שחי בין 12 ל15 שנה.... והרבה כלבים חזקים ובריאים בגיל כזה וממש לא חזקים... לא יודעת, יש משהו בכלבנות הגיזעית שאני לא אוהבת, אבל אני לא בטוחה שהם עד כדי כך יתעללו בכלבה שלהם כדי להביא "צאצאים". כמובן גם פה אי אפשר להכליל.. לרע או לטוב

איפה כאן ההשמצה?

היא בסה"כ שאלה אם זה תקין... אבל אמממ... לפי התגובה התוקפנית והמתגוננת אז אולי בכל זאת יש כאן משהו לא תקין. "בן אדם של רב גזעיים", זה נשמע מפיך כמעט כמו משהו מגונה

mia01

New member
זה באמת מגונה לא? יא' בת אדם של חתולות

בשמלות שכמותך

drora121

New member
לפי עניות דעתי

את מבינה רק מה שאת רוצה להבין. בן אדם של רב גזעיים, בדרך כלל אין לו יכולת או רצון להבין את המאמץ שמשקיע מגדל של כלבים גזעיים במטרה לשבח את קו הגידול שלו. מאמצים אלה עולים כסף, הרבה כסף למגדל שבאמת רוצה להשקיע בבית הגידול שלו. למי שבא ממקום של חמלה קשה לבן אדם כזה להבין את המשמעות של הזמן המושקע במציאת קווי גידול מתאימים, את הזמן הנדרש לבחון כל קו אם יש או אין בו בעיות גנטיות (כדי לשמור גם על בריאות הגידול שלו), את הזמן, המאמץ והכסף שמושקע בקניית זכר מרביע או כלבה ממליטה איכותית. וזה זה בא מהלב, מהאהבה לגזע (ולכל מגדל יש את הגזע שהלב שלו נמצא בו). זה כל כך שונה מאנשים שמוכרים כל מה שזז, העיקר שיש שם תעודות חוקיות. לכתוב "היא בסה"כ שאלה אם זה תקין... אבל אמממ... לפי התגובה התוקפנית והמתגוננת... והסקת המסקנות הנחרצות שלך, זו התממות. אולי אני מבזבזת את זמני כדי להסביר למי שמחריש את אוזניו מלשמוע... נו, לפחות ניסיתי לפתוח דלתות אטומות, גם זו לטובה.

mia01

New member
דילגתי על קריאת ההודעה שלך....

אז בהתייחסות לכותרות ולשורה האחרונה, שום רוח לא הביאה אותי, מעולם לא הלכתי לשום מקום ולגבי היסטוריה איתך.. מעולם לא הייתי טובה בהיסטוריה. שבת מדהימה גם לך. לשם המתמטיקה זה אומר המלטה בכל ייחום לא? אחלה הספק!

drora121

New member
כדאי שתעשי את הספירה מחדש

4.5 שנים = 3 פעמים 1.5 שנים (בכל שנה וחצי 18 חודשים) כלומר, 3 X שתי פעמים = 6 המלטות. כיוון שהיא בת 7.5 שנים כבר עכשיו כלומר שבפועל היא עשתה 4 המלטות ב-4.5 שנים והייחום האחרון שלה היתה לה הפסקה. ודווקא משום שהיא נכנסת לשנתה השמינית, רציתי להספיק לקבל ממנה גורה להמשך גידול. אבל זה בטח לא אומר לך כלום. פילוסופיה כנראה יותר השטח שלך כי במטמתיקה את צריכה לספור מחדש. גם לך איחולים לבביים לשבת נהדרת, שלי בוודאי כזו מופלאה. יש לי כלבה מדהימה, בריאה, אמא מצויינת (אני לא צריכה להתערב בטיפול שלה בכלל, פרט למעקב אחרי התפתחות הגורים
) = מה עוד יכול מגדל שמכבד את עצמו לבקש?! רק דבר אחד - שהבתים שאליהם אמכור את הגורים שלי יהיו כולם טובים כמו שאני משתדלת להעניק להם! ואת זה אף אחד לא יכול לקחת ממני, את המאמץ האמיתי לוודא שהגורים שלי מגיעים לבתים הנכונים!!!

mia01

New member
במסגרת התואר באמת עשיתי רק 7 יח' מתמטיקה

כנראה שזה מקור הטעות. איתך הסליחה ושוב שבת שלום
עמך הסליחה שלא המשכתי לקרוא את ההודעה עד הסוף...

drora121

New member
גם אם היו לך 10 יחידות בגרות במתמטיקה

עדיין בספירה הפשוטה את טועה. מה לעשות... לך יש 7 יחידות במתמטיקה ואני (אולי?...) רק סופרת ב-10 אצבעות ועדיין את טועה מתוך רצון אולי להטעות או מתוך ששכחת מהי ספירה פשוטה כשאת מתעסקת כל הזמן במתמטיקה גבוהה, אולי?!...

lilithmm

New member
דרורה נשומה

יש הבדל בין מה שתקין לפי ההי"ל לבין מה שרצוי לטובת הכלבה.

drora121

New member
אילו חשבתי אחרת, הייתי מנצלת את כל המרחב

החוקי שהתקנון מעניק למגדלי כלבים גזעיים. הרצון ליצור עליהום ולצאת לצייד מכשפות הוא חזק מכל טיעון רציני ומבוסס. אף אחת מכן לא הצליחה עד כה להוכיח שהמלטות גורמות נזק לכלבות. מומלץ בחום לפנות לוטרינר זה או אחר. ודאי יש כאן בפורום הזה מעת לעת וטרינר/ית אם אתם לא מצליחים להבריח אותם משום הפנאטיות שלכם. ולא, אני לא מדברת דווקא על צחי נבו, למרות שבאופן אישי אני מחבבת אותו, יש פול רחב של וטרינרים מצויינים שיכול מעט לפקוח את עיניכם, אם רק תרצו בכך. העובדה שלא ראיתי כאן אף וטרינר/ית שמנסה לתת מענה אקדמי מבוסס לטענות שלכם, רק מוכיח שפרט לזעקות הגיבעלט בנוסח החרדים (אגב מבחינה רגשית מתוך פסיכולוגיה חברתית, זו אותה קיצוניות) אתם אטומים ונעולים מפני טיעונים, נימוקים ומחקרים מבוססים אשר יכולים לקעקע את יסודות הטיעונים חסרי השחר שלכם וחבל. כך נשמרת הבורות. אגב בדיוק בהלך רוח שכזה נשרפו הספרים בימי הביניים והעולם שקע לפרק זמן ארוך של בורות, אימה מפני המהלכים עליהם אימה, צייד מכשפות ושאר מיני תועבה בהתנהגות חברתית של המון מוסת.

drora121

New member
ואני לא נשומה.. בסך הכל זה תקני אצל סוחרי

כלבים. תתביישי!!!

shirili

New member
../images/Emo45.gif אני גם כן חושבת שכלבה בגיל הזה

זה די אכזרי לתת לה להיכנס להירון אני הייתי נותנת לכלבה עד גיל 6 בגזעים זעירים וגזעים גדולים הייתי עוצרת עוד לפני גיל 6 זה לא משנה באמת מה שרשום על נייר היות וכלב בגיל 7 נחשב ככלב מבוגר ולא ככלב בוגר ולי אישית המצפון לא נותן להבין את ההרבעות בגיל מבוגר וזה לא משנה אם זה גזעי או מעורב כי מדובר על חיי כלב. עניין הגזעי או מעורב הרי ברור שבשום גיל לא הייתי ממליצה לכלבה מעורבת להזדווג היות ויש המוני גורים וכלביפ מעורבים היום וכמובן שיש לא מעט גזעיים שמורדמים מדי שבוע מבחינה מוסרית אני לא יכולה לתת יד בהרבעת כלבים בגיל הזה. כל עניין ההשבחת גזע כמובן שאת רוצה לטובת הגזר אבל אולי צריך גם להסתכל לטובת הכלבה ולא רק לטובת הגזע

drora121

New member
אם את ברצינות רוצה לדעת ולהחכים

תפני לוטרינר שלך ודברי איתו על כך. הידעת שאישה שיולדת מספר רב של ילדים, שומרת לאורך שנים רב יותר את המחזור שלה ועל כן גם את הפעילות ההורמונלית התקנית שלה ועל כן גם על בריאותה ונעוריה?... בדיוק אותו הדבר עם כלבות. מי שמלעיט אותך את השטויות הללו בקשר לבריאות של הכלבה פשוט לא יודע מה הוא שח. ויש הבדל בין להרביע בכל ייחום ללא הכרה ולעשות זאת בהתאם לתקנון. ואפילו כך, אילו טרחת לקרוא לא את הודעתה המחרחרת ריב של mia01 אלא את פירוט ההמלטות שעשיתי בפועל היית לומדת שהטיפול בכלבה שלי הוא רחוק מלהיות נצלני. בסך הכל הוליכו אותך באף קבוצה מצומצמת וקולנית שמעוררת פחד בפורום הזה. ובצד ההתלהמות על גבי הפורום, אני מקבל עשרות מסרים של תמיכה באופן אישי מפאת החשש שאותה קבוצת לינץ' לא תחליט "לטפל" בתומכים בי.

shirili

New member
אני לא מגיבה פה כלינץ אלא כמשתתפת בפורום

ואני יודעת שלפי החוק אפשר כביכול עד כיל 8 אם אני לא טועה אבל לדעתי האישית וזאת דעתי האישית אני לא בעד היות ואני חושבת שכלבה בגיל הזה צריכה לנוח שוב זאת דעתי האישית ואני לא מאלה בפורום שמעניין אותם מה את עושה או מה שעשית בעבר. אפילו לא מעניין אותי שזאת את אלא אני מגיבה פה בכללי. אני לא מכירה אותך והתגובה שלי לא מופנאת עליך ישירות אלא בכללי על הרבעת כלבה בגיל הזה.

למעלה