זה תקין?!

drora121

New member
../images/Emo31.gif איזו רוח הביאה אותך?.. את ממש אוהבת

להשמיץ!! זה תקין מאוד. כלבה גזעית יכולה להמליט מגיל שנה ושמונה חודשים לפי חוקי ההי"ל בכל 18 חודשים פעמיים, כלומר, 2 המלטות רצופות וייחום אחד הפסקה. כלומר, בשלוש שנים היא יכולה להמליט 4 המלטות. כיוון שכלבתי היא בת 7.5 והיא התחילה להמליט בגיל 3 שנים, הרי שב-4.5 השנים שעברו היא המליטה הרבה מתחת למותר. אילולא הצורך המוזר שלך "לאהוב אותי" כל כך ואילו היה בך היושר הבסיסי לבדוק דברים בטרם תעלי על בריקאדות, היה מתברר לך שהכל תקין והשאלה הפרובוקטיבית הזו לא הייתה בכלל עולה מן הסתם. בית גידול שיש לו כלבת דגל שמביאה גורים מנצחים, רק טבעי שירצה המגדל שלה להביא ממנה צאצאים רבים ככל האפשר. אבל כיוון שאת כנראה בן אדם של רב גזעיים והידע שלך בגידול כלבים גזעיים לא משהו, את נטפלת! שתהיה לך שבת שלום mia01. דרך אגב, אם את נורא דואגת, לאמא ולכל הגורים שלום

LeeKo

New member
אני לא חושב שיש כוונה נגדך...

נכון,שבית גידול בעל כלבה מעולה שמביאה גורים מנצחים,ירצה להביא ממנה צאצאים רבים ככל האפשר... אבל אני חושב(ולדעתי, גם דפנה) שגיל 7.5 זה גיל דיי מבוגר להמלטה...והגוף מתחלש יותר מכיוון שזו המלטה חמישית... ושוב אני חוזר ומדגיש שלא נראה לי שיש פה כוונה נגדך דווקא,אלא התייחסות כללית. שבת שלום

LeeKo

New member
בכל זאת,אני עדיין חושב שהטיעונים

הם דיי נכונים, לא משנה באיזה גזע(או מעורב...חס ושלום)

drora121

New member
כלב גזעי מורשה הרבעה רשאי על פי

תקנון ההי"ל להרביע כל עוד כוחו במותניו. כלבה מורשית המלטות יכולה להמליט עד גיל 8 שנים ומעבר לכך לפי אישור מיוחד של ועדת הגידול של המועדון או ההי"ל לאחר קבלת דיאגנוזה רפואית. כלבה בת 7.5 שהמליטה על פי תקנון ההי"ל 5 פעמים היא לא כלבה "מנוצלת" כפי שעלול הרושם להתקבל. שהרי מגיל 18 חודשים היא רשאית להמליט אם עמדה בקריטריונים. ניקח בחשבון שבכל 18 חודשים מותר לה להמליט פעמיים, הרי שחשבון פשוט יביא אותנו ל:- 7.5 : 1.5 (18 חודשים הם שנה וחצי) = 5 פעמים של 18 חודשים בכל פעם. 5 פעמים X שתי המלטות שמותרות בכל 18 חודשים = 10 המלטות. וזה על פי התקנון. אם כלבתי בריאה, אמא נהדרת, פרודוסרית מצויינת, עשתה 5 המלטות שהן מחצית מסך כל ההמלטות שהיא יכולה הייתה לעשות על פי התקנון, מה הבעיה בדיוק?!...

drora121

New member
לא חמודה שלי

ההסבר המתמטי היה כדי שLeeko יוכל להבין את מה שמותר ומה השימוש שנעשה בפועל. אינך מכירה אותי כלל ועיקר ואינך יודעת כיצד אני מתייחסת לכלבים שלי.

fliperit

New member
יש ע"פ התקנון

ויש ע"פ המוסר. זה שני דברים שונים בהחלט.

ניל´´י

New member
לא מוסרי זה להרביע כלבה מבלי

לדעת אם היא נושאת מחלות גנטיות עם כלב שכזה... לא מוסרי זה להרביע כלבה וכלב רבגזעיים כל שנה ולהגיע לאחת העמותות, במקרה הטוב להביא ובמקרה הגרוע להשליך אותם בפתח העמותה... לא מוסרי להביא גורים רבגזעיים עם האמא לימי אימוץ בגיל 4 שבועות.... סבתא ניל"י...

ניל´´י

New member
כבר כתבתי קודם...

כחל הדנית שלי בת ה 6 המליטה פעם אחת 3 גורים, סביר להניח שלא תורבע יותר... כוכב הווסטית שלי בת ה 3 המליטה פעמיים, בראשונה 2 גורים בשניה 4 גורים, הרבעה נוספת תהייה (אם תהיה) לפחות עוד 3 שנים, אחרונה וזהו... כלילוש הווסטית שלי בת שנתיים המליטה פעם אחת, 2 גורים הרבעה נוספת בעוד 2-3 רק אם יגיע כלב הראוי לה.... האם הכלבות שלי הן מכונות המלטה?? סבתא ניל"י....

Zoharrr

New member
אולי דיי כבר?!?!?

אתם לא קולטים שאף אחד מהצדדים לא באמת מקשיב ומכון לשנות את דעתו! אז למה להמשיך לחפור? למה להמשיך להקפיץ אץת השרשור המז**** הזה?!?! למה זה טוב!??! תנו לו לנוח על משכבו בשלום!!! קרציות!

דונינה

New member
אולי די כבר את ??? שומרת הפורום נהיית ??

השרשור הזה גם אם הוא לא לטעמך מאד לימד אותי ומאד עזר לי , כן בין השורות יש גם מה ללמוד !!! אם הוא נמאס עלייך את מוזמנת לא להיכנס לשרשור , יש אפשרות כזו ,, פשוט לא להקליק עליו עם העכבר
למה להמשיך לחפור ?? כי יש לאנשים דעות שונות ומשונות , זה למה , ומותר להם להביע אותן .

Zoharrr

New member
מה קשור?!מה את מתנפלת?!

הבעיה היא שכולם כבר הביעו את הדעות שלהן, ואף אחד לא מקשיב לשני. השרשורים הולכים ונהיים גרועים יותר וזה סתם מכעיס את רוב אנשים הפורום... צריךך לתת לזה לשקוע בשקט, זה מעכיר את כל האווירה פה. מותר לאנשים להביע את הדעות שלהם, אבל הדעות כאן הובעו ישר הפוך ובזיגזג ומה שעכשיו קורה זה סתם ויכוחים חסרי טעם. אם אנשים רוצים להמשיך לריב (וזה מה שקורה פה) שיריבו במסרים ולא יהרסו את הפורם הזה עם שרשורפלצת! הוא לא נמאס רק עלי הוא נמאס על רוב האנשים פה. אפשר ללמוד בדרכים נעימות יותר. ומה את מתנפלת עלי כמו חית טרף? בסך הכל רק רציתי שהכל יפסיק... הפורום הזה הוא אחד מיני רבים שהם כמו בית בשבילי, אני רוצה להיכנס לפה בתחושה טובה ולא באווירה של מלחמת עולם 3.

דונינה

New member
היתנפלתי כמו חיית טרף ???

אפילו עוד לא נשכתי אותך ,
בית או לא בית הפורום הוא לא תמיד נעים ולו רק בגלל כל ההודעות האכזריות שיש פה מדי פעם , , ואת יודעת מה השרשור הזה איתכם כבר 3 ימים אבל אני ראיתי אותו רק היום , ורק היום למשל למדתי בין היתר שמגדלי כלבים מוסרים את הכלבות שלהן כשהן מפסיקות לייצר גורים . אז לא היתנפלתי כמו חיית טרף , אולי פשוט היתעצבנתי ממה שגיליתי , והוצאתי את זה עלייך.

feisa

New member
זה שיש אחת שעושה כך

לא אומר שכולם או רובם או אפילו מיעוטם נוהג כך.

דונינה

New member
אז מה עושים כולם או רובם או אפילו מיעוטם ??

אני שואלת כי אין לי מושג מה קורה עם הכלבות או הכלבים אחרי שמפסיקים לייצר גורים , ?? באמת הייתי רוצה לדעת מה קורה עם כלב כזה שמפסיק לתרום גורים להשבחת הגזע שלו , עכשיו כשאני חושבת על זה אז ברור לי שהיא לא היחידה יש הרבה בתי גידול עם המון כלבים הם בטח לא משאירים כלבים סתם אצלם כי יש כבר את הדור הבא , איך זה עובד העסק הזה ?

feisa

New member
אני לא יכול לדבר בשם אף אחד

פשוט משום שלא עשיתי סקר. אבל מאחר וזוהי פעם ראשונה שאני שומע על זה אני מניח שרובם, כמוני, שומרים את הכלבים אצלם עד שהם מתים בשיבה טובה. יחד עם זה ברור לי שעדיף לכלב לחיות ככלב בודד או שני במשפחה שבה הוא יזכה להרבה יותר תשומת לב מאשר בקהילה של כלבים שבה יש עשרה כלבים ויותר ככה שלא הייתי רץ לגנות את דרורה. אגב, גם כלבי נחיה שיוצאים לפנסיה נמסרים למשפחות אחרות כשסיימו את תפקידם. גידול כלבים הוא לא עניין של שחור ולבן (כמו שלפעמים מצטייר כאן בפורום הזה). הרבה פעמים אנחנו צריכים להחליט למען טובתו של הכלב שהיא לאו דוקא חופפת את טובתנו, כמו למשל בעניין של המתת חסד או מסירה של כלב/ה בוגר.

למעלה