זה תקין?!

אפרתs

New member
אם יורשה לי - אתם עושים פה עוול לאדם הלא נכון

האמת שבעיניי, הרבעה חמישית לכלבה בת 7.5 נראה לי מיותר ואפילו מעיק או מטריד עבור הכלבה אבל בגלגול אחר כשאהיה כלבה אולי אדע יותר, מה נכון ובריא לי ומה זה להיות בהריון עם שגר רב וכבד.. בכל אופן, השרשור הזה לדעתי מתנגח בבן אדם מלומד, מקצועי, שעושה את עבודתו, כך נראה, מתוך יידע, בהתאם לחוקי גידול מקובלים וידועים תוך טיפוח הכלבים שברשותו, השגחה, מתן מזון בריא ומחסה, תשומת לב דיה וכו'.. ושוב, כך נראים הדברים על פניהם - כמובן שהייתי שמחה ומעדיפה לבסס את דבריי לו הייתי רואה את בית הגידול עצמו ואת המקום אבל אני נוטה להאמין שלא מדובר בכלבים מזונחים רפואית ורגשית. דרורה, היי כנה ותקני אותי אם אני טועה. זעם כמו שקראתי פה בתגובות יכול להיות לגיטימי ומקובל כשהדברים מופנים כלפי אנשים ללא יידע, ללא תכלית מלבד רווח נקי בעבור מכירת גורים, ללא רצון לשמור על גזע כלבי זה או אחר, ללא שמירה על טיפוח ובריאות הכלבות והגורים, ללא מחקר מקיף על הרבעה נכונה לפי חוקים מאושרים - ולעזאזל יש כ"כ הרבה אנשים כאלה, יש כ"כ הרבה אנשים שמרביעים ואת התוצר המצער אתם פוגשים יומיום ברחוב, בכלביות, בפחי האשפה.. כלבנות גזעית כבודה במקומה מונח, ויש מי שמתעסק בה הרבעה פירטית, פרטית, למען רווח או למען הנאה פרטית של האדם היא זו שצריכה להיות מגונה כאן ולא כל דבר אחר. אנשים, קצת פרופורציות וחשיבה לאן לכוון את חצי הרעל והזימה, קצת הבנה של העולם האמיתי שבו אנחנו נמצאים. מה שדרורה ומגדלים אחרים עושים אינו נחשב לעבירה מוסרית כלל לעומת הזנחה והרבעה מחפירים שאנשים "תמימים" מבצעים מידי יום, כל אחד בביתו הוא... וכמובן שהם לא מתפארים בבתי גידול ובהשקעה, כי הם עושים זאת תחת חסותם ונהנים מהפירות שבמכירת הגורים, שבהנאה שבהמלטה ללא השגחה רפואית תוך רשלנות כואבת ורחמיי על הכלבות הללו. למה לבזבז אנרגיות מיותרות ולהביא לכאן הודעות מקומונה המיועדת לגידול והרבעות כלבים כשאפשר למצוא אנשים ברחוב, במרפאות וטרינריות ולהשליך בהם את תורת העיקור והמכלאות המפוצצות?..הלוואי והיה מאבק כזה במקומות בהם הוא נדרש באמת. השרשור הזה בעיניי עשה טוב מאוד לכלבנות הגזעית, למדתי כאן צד אחר של המטבע ולצערי ראיתי רדיקליות מיותרת דווקא מכיוון אלה המחשיבים את עצמם מצילי הנפשות וגואלי המיוסרים, כזו שאינה עושה עימם חסד אלא בעיקר סלידה מהדרך בה מוצגים הדברים ומהתמימות כביכול לגבי המצב האמיתי שכולנו הרי מודעים לו היטב. כל אחד מניסיונו כמובן.. אני כותבת כמי שלא הכי מבינה ובקיאה בפרטים המקצועיים, ובכלבנות בכלל.. אלא בעיקר כמשתתפת די קבועה בפורום הקוראת מהצד הכפשות ונסיגה חמורה של התרבות הקהילתית כאן. כמי שרוצה ללמוד ולקבל על עצמי דיעה והבנה של הלך הדברים הן מצד התומכים בכלבנות הגזעית והן מצד אלה התומכים בעיקור וסירוס הכלבים באשר הם לגורלם.. ובאימוץ מעורבים ממכלאות ולא בשום צורה אחרת. כקוראת מהצד, הרשפים החוזרים ונשנים כאן מכל הכיוונים יוצרים בלבול וזה הופך את השרשור להתנגחות נטו, להשמצות פרטיות ולא לשרשור דיוני מלמד. על כך אני מצרה מאוד. בהצלחה לכל אחד בפועלו אני לא חושבת שצריכה להיות מלחמה בין הצדדים המדוברי םבשרשור, המלחמה נמצאת במקומות ארים ורחוקים מאוד מבתי גידול אמינים. חבל שחלקם מהגולשים לא מצליחים לראות את זה. ואני יודעת ומודעת שרובכם נלחמים גם ובעיקר בחזיתות אחרות ולכן אני מעריכה את הפורום ופועלו, ואת הגולשים.. אנשים טובים צריכים להתרכז בעשייה טובה ולא בגנאי מיותר, והמקרה כאן הוא מיותר מאוד... שבת שקטה ורגועה.

אפרתs

New member
את מדברת בשם עצמך בלבד.

לי למשל יש מעט מאוד (אם בכלל) כבוד לאנשים קיצוניים בדעתם וסגורי מחשבה.

enbalush

New member
מי קיצוני? מי שעושה כסף מרחמן של כלבות

או מי שמזועזע מכך?

shar29

New member
../images/Emo45.gif אני כן ראיתי את הכלבים ומבטיחה לך

שהם מטופחים מכל בחינה. חבל שמיהרו כאן לתקוף את האדם הלא נכון.

drora121

New member
זה לא שסתם תקפו מישהו כי הוא העז לפרסם כאן

על המלטה של גזעיים. היה צורך לחפש בפורומים אחרים, לטייל ולחפש ולנבור כדי להביא לכאן את ה"ידיעה המרעישה", גוועאלט, יויויויייי, מוקצה מחמת המיאוס. גידול של גזעיים. צריך לאבד, להשמיד, לגרש ולהצמית. בשם הנאורות כולה. הללויה

drora121

New member
אפרת תודה, ועל מנת שלא תדברי על סמך ניחוש או

השערה, או תחושת בטן את יותר ממוזמנת לבוא לבקרנו במתחם שלנו. צרי איתי קשר במסר אישי ואשמח שתבואי לבקר בלי "מכשפות איסטווק" בבקשה, גם אם הן תישבענה שכל מה שהן רוצות זה לראות במו עיניהן שלא עושים עוול לכלבים אצלנו, אני רוצה אותן מאחרי הגדר שלי ולא בתוך הגדרה שלי.

feisa

New member
לא הבנתי מה לא תקין בזה?

גיל הכלבה מפריע לך? לא הבאת שום נימוק או הוכחה מדעית שהכלבה מבוגרת מדי להמליט. מספר ההמלטות מפריע לך? לא הבאת שום הוכחה או נימוק שחמש המלטות זה יותר מדי. צר לי, אבל אחרי קריאת כל השירשור כאן גם אני יצאתי בתחושה שניסית לשסות חבורה מסוימת ולהדליק אש לחינם. ועכשיו קצת הסברים: ישנה סברה שמקורה בטעות היסטורית ששנה בחיי כלב = לשבע שנות אדם. זוהי כמובן שטות מוחלטת כי אז גורת כלבים שמתייחמת בגיל חצי שנה הייתה משולה לילדה בת שלוש וחצי שמקבלת מחזור בפעם הראשונה. בנוסף, במרוצי המזחלות באלסקה ישנם כלבים רבים שמשתתפים בגילאי 8-10 שנים. הם היו משולים לאתלטים שמתחרים במרתון בגילאי 56 -70 שנים והכי חשוב אם ממוצע חייו של כלב הינו כ 15 שנים הרי שממוצע חיינו כבני אדם היה צריך להיות 105. בכלבנות הגזעית העולמית ישנה נטייה בשנים האחרונות להקפיד הרבה יותר על בריאותו ורווחתו של הכלב. מגדלי הכלבים האחראים מקפידים על כך כי להם יש "שם" ומוניטין לשמור עליו. גם השטות הזאת שכלבים גזעיים חולים יותר ממעורבים נובעת בדיוק מאותו מקור. מגדלי הכלבים מבצעים בדיקות רפואיות וגנטיות כדי למנוע מדור העתיד שלהם לסבול ממחלות ומפגעים, מה שרוב בעלי הכלבים המעורבים כלל לא טורח לעשות. כשכתבנו את תקנון הגידול של ההתאחדות הישראלית לכלבנות נעזרנו במומחים ובווטרינרים. שאלת הגיל היתה כמובן אחד מנושאי הויכוח. הוסכם שגיל שמונה לכלבה, ברוב המקרים, הינו גיל תקין. בנוסף ניתנה האפשרות לחוגים/מועדונים לשנות את הגבלת הגיל. אם לדעתך המלומדת והמנומקת מדעית יש צורך לבחון שנית את הנושא נשמח לעשות כך לאחר קבלת מסמכים מדעיים שיאשרו זאת. אני מקווה שבזאת תסתיים ההתלהמות בפורום הזה שהזכירה לי למה נטשתי אותו לפני זמן רב.

RSPA

New member
שאלות לך ולדרורה - מהותיות מאוד

אולי תוכלו לפרט מי זה "כתבנו" ומיהם "המומחים" ו"הוטרינרים" ? זה בדיוק מה שהתכוונתי לשאול את דרורה. ולדרורה: קראתי את כל השרשור. אני מבין שהכל לפי התקנון. אני מבין גם שבמבחן התוצאה הכלבים שלך מצוינים ומרגישים טוב. השאלות: 1. מי קבע את התקנון ? 2. האם אין בקביעת התקנון שום מעורבות של בעלי אינטרסים ? 3. האם התקנון בארצנו דומה/זהה/מזכיר תקנונים בארצות אחרות ? מה הדומה והשונה ? 4. האם התקנון משקף דעה אחת, אחידה, של וטרינרים לגבי מידת ההשפעה של המלטות על בריאותן של כלבות ממליטות ? מצפה לתשובות עניניות. בהקשר לשאלה הרביעית, אשמח במיוחד לקבל גם אסמכתאות (קישורים/מראי מקום) מחקריות מקצועיות/מדעיות תודה.

feisa

New member
אתה מנסה להפוך את היוצרות

אבל אני אסביר קצת יותר. לפני כעשר שנים התקיים בהתאחדות הישראלית לכלבנות (להן הי"ל) הליך חשיבה ושינוי מעמיק של התקנונים. ההליך נקרא נירם גיתן על שם החברה שייעצה. במסגרת התהליך חולקו המשתתפים לקבוצות משנה שדנו בתקנונים השונים. אני הייתי שותף בצוות שדן בתקנון הגידול ולכן "כתבנו". צר לי אבל עם הזמן שחלף איני זוכר מי עוד היה בצוות אני רק זוכר שהיו בו גם וטרינרים מתחום הכלבנות הגזעית (הכוונה וטרינרים שהם גם מגדלי כלבים). את התקנון בסופו של דבר מקבלת האסיפה הכללית של ההי"ל ברוב של שני שלישים מהמשתתפים. כמו גם הצעות לשינויי תקנון שהתקבלו מאז. ההי"ל חברה בפדרציה הבין לאומית לכלבנות (להלן FCI) וכפופה לתקנונים של ה FCI. כך שתקנון ההי"ל אינו יכול לעמוד בסתירה לתקנון ה FCI. אני מקוה שזה עונה לך על שאלה 1 לגבי שאלה 2 אין לי מושג למה אתה קורא בעלי אינטרסים, אבל מנסיוני האנשים שמצויים בגידול כלבים גזעיים למטרת רווח כספי אינם מעורבים במעגל קבלת ההחלטות. 3) למרות תפקידי לא עברתי על תקנוני מדינות אחרות. אני בספק כמה מהתקנונים במדינות אחרות תורגמו לאנגלית כמו שהתקנון שלנו לא תורגם למיטב ידיעתי. מספיק לי שהתקנון שלנו אינו עומד בסתירה לתקנון ה FCI. 4) סביר להניח שהתקנון לא משקף דעה אחידה של הוטרינרים ועוד יותר סביר להניח שאין כזה דבר דיעה אחידה. אבל כאן אתה בדיוק מנסה להפוך את היוצרות. אני ביקשתי מחקרים מלומדים שמראים ההיפך.

drora121

New member
במקום שאני אענה לך ואתה תכתוב לי

בחזרה ושוב תשאל אותי על מה אני מתבססת, אני הולכת לתת כאן את הקישור לתקנון ועדת הגידול של ההי"ל (ההתאחדות הישראלית לכלבנות) אשר הוכן עם הקמת הארגון לפני הרבה, הרבה שנים (מעל ל-20 שנה, אתה יודע כאשר לאנשים עוד היה קצת אידיאולוגיה במקום שבו כיום יש אופורטולוגיה - המצאה שלי לאופורטוניסט). תקנון הגידול בכל המדינות שמאוגדות בארגון הגג העולי שנקרא ה-FCI כמו גם תקנון הפעילות בהי"ל ובמדינות החברות ב-FCI מתורגם משפת המקור שלו ולמועדוני הגזעים השונים יש את מרחב המחייה בתוך התקנון הכללי שעליו כל מועדון יכול להוסיף את ההגבלות והתוספות שלו (לדוגמא במועדון לכלבי רועים שאליו אני משתייכת מחייבים את כל הכלבים לעבור צילומי אגן, תערוכה אחת של כלב/ה בוגר/ת עם ציון מינימום טוב מאוד, בדיקת שגר על ידי רכז הגידול ואישור ההמלטה על ידו בכתב). כדי שלא אצטרך לחזור על עצמי שוב ושוב, מעבירה לך לינק לדף התקנונים של ההי"ל, תוכל לבחור לקרוא את כל התקנונים או רק את תקנון ועדת הגידול; כמו כן מעבירה לך לינק ישיר לאתר של ה-FCI לדף תקנון הגידול העולמי. אני מאמינה שקריאה מעמיקה תעשיר את הידע שלך וגם תאפשר לך להבחין כי התנהלותי עם הכלבה הייתה הגונה + וכי מעולם לא ניצלתי אותה ולא סחטתי אותה כפי שמנסים ליצור פה את הרושם "הנשמות הטובות".

drora121

New member
תיקון - כחברה פשוטה מן המניין ומי שלא מצוייה

בתהליכי תיקון תקנונים כל שידעתי היה על התקנון הראשוני כפי שנבנה עם הקמת הארגון. בא ידידינו המלומד והעניק לנו את האפשרות להציץ אל תוך המערכת ודרכי קבלת ההחלטות והשינויים. אני מקווה שזה יספק אותך והחומר שהעברתי לעיונך יהיה לך מעניין דיו.

RSPA

New member
תודה לשניכם.

אני אקרא. אם תהיינה לי שאלות נוספות לא אהסס להעלותן.

feisa

New member
אשמח לענות לך ועוד יותר אשמח אם יתנהל כאן

דיאלוג פורה בין אוהדי ה"גזעיים" לבין המחנה השני. לא השמצות. לא להיות "נעולים" אלא לנסות להבין שאין באמת מלחמה בין שני המחנות כמו שהצטייר מהשרשור הזה אלא ששיתוף פעולה והבנה יועיל לכולנו שבסופו של דבר נמצאים בפורום הזה כי כולנו אוהבי כלבים.

SUMMER8

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif מספיקקקקקקקק ../images/Emo124.gif

די כבר עם השרשור המטומטם הזה. כל הזמן רבים (ואל תגידו מתווכחים, כי היה כאן יותר מסתם ויכוח), מזלזלים בדעות של אחרים ומתנשאים... די, חלאס !! נמאס כבר לקרוא את זה.

Tweety66

New member
../images/Emo45.gif

פשוט צורם לעין וצובט את הלב. כולנו אוהבים כלבים ולכל אחד זכות לבטא את דעתו כל עוד הוא עושה זאת באופן תרבותי...

למעלה