זה תקין?!

shima

New member
האם הכלבים

שמשמשים להרבעה גרים בבית או במכלאה בחוץ? לדברייך לכלבה בת השבע וחצי ישבר הלב לשנות מקום מגורים( מסכימה איתך במאה אחוז), האם אין הדבר נכון גם לכלבות בנות חמש שאיכותן אינה משתווה לשלה והמליטו רק פעמיים?

drora121

New member
את טועה בגדול, השיקול איננו איכות הכלבה

אלא גילה. לרוב כלבות מסיימות את תפקידן הגידולי בהגיען לגיל 3 עד 3.5 שנים. כל כך חבל שכל הזמן מנסים לחפש איזשהו "עקב אכילס" כדי לנגח שלא לצורך. שוב נצטרך לחזור למתמטיקה הפשוטה, לא הגבוהה של 7 יחידות בגרות אלא זו הפשוט של המכולת, במחשבון הכיס הפשוט. לפי תקנון ההי"ל מותר להרביע בתנאים כאלה ואחרים כלבה מורשית המלטות מגיל 18 חודשים. גם אם אמתין לגיל שנתיים שזהו באמת הגיל הקלאסי, הרי שאם היא תמליט 2 המלטות כפי שמותר למגדל לבצע ברצף, היא תהיה בת 3 שנים לאחר ההמלטה השנייה. אם אעשה הפסקה של ייחום בין המלטה להמלטה היא תהיה בת 3.5 שנים. גם אם ארצה לעשות לה המלטה שלישית, מה שקורה לעתים (נדיר יחסית), היא תמליט שתי המלטות ברצף תהיה בת 3, תעשה הפסקה של ייחום ותעשה המלטה שלישית ועדיין היא לא תהיה יותר מגיל 4 שנים. כן, כלבה צעירה שיש לה עוד 10 או 12 שנים לחיות יכולה להיקלט היטב בבית חדש. בניגוד לנעשה בעמותות אימוץ, שם משקרים בגיל של הכלבים (לא תמיד אך זה קורה), משקרים בהתאמת הכלב/ה למשפחה הספציפית (כשהמוטו הוא העיקר לסמן V ולהוציא עוד כלב/ה מהמכלאה) - מגדל שאוהב את הגזע שלו יפשפש וינבור עד שימצא משפחה מתאימה באמת לכלב/ה שלו, בניגוד למה שמנסים בפורום זה להדביק למגדלי הגזעיים. בחיים שלך לא ראית כיצד מגדל כלבים גזעיים, שולח הביתה אנשים שבאים עם כסף ביד, רק משום שהם לא נראים מתאימים לגדל את כלב/ה מהגזע שלהם. כל הצורך האובססיבי הזה להדביק לנו את התואר המפוקפק של "שיילוקיות" מאוד דומה במהותו המנטלי לצורך של האנטישמים ברחבי העולם להדביק ליהודים (באופן גורף) שכולם "שיילוק" הם.

shima

New member
אני נעלבת מההשוואה שלך

לאנטישמים, וחבל שאת מדביקה לי סטיגמות לא לי. שאלתי באמת במטרה להבין , וענית לי רק על אחת משאלותיי. לטעמך, אם הבנתי נכון, כלבה בת 4 שנים כן נכון להפריד מהמקום בו גדלה, בניגוד לכלבה בת השבע וחצי. ( התכוונתי לאיכות במובן שכלבה זו הורבעה יותר פעמים ולכן נשארה אצלך עד גיל מאוחר) לא ענית לי האם אותן כלבות, כלבים וגורים גרים בבית או מכלאה. אני מבינה שאת לא מרוצה מאופן הדיונים פה, אין הסיבה להפנות זאת לגולשים שמנסים לפתח פה דיון תרבותי, ולהשוותם לגרועים שברשעי ההיסטוריה.

drora121

New member
לא, לא, לא! לא לך המשוואה?.. חס וחלילה

פשוט ניצלשתי את התשובה שלי והרחבתי למקומות שבהם עניתי לאלה שהטיחו בי שאני גורמת לכלבה שלי למות מסרטן, העיקר לעשות עוד המלטה ולהרוויח 2 שקל. אם עקבת אחרי התגובות של משתתפי השרשור, יכולת למצוא את ההגיון בהוספה זו שלי. חס וחלילה היא לא מתייחסת אלייך. לטעמי כפי שכתבתי לך לעיל, שאלותייך ענייניות ויש לי את הרצון לשטוח סוף סוף (זו גם הזדמנות אמיתית) את ההגיון שמאחרי הדרך שבה פועלים מגדלי כלבים גזעיים. לעניינינו, יש לי בית, יש לי גינה של 1.5 דונם, גן עדן לכלבים. הם חיים אצלי In & Out. לבן זוגי (יוסי סמואל) בית ספר למאלפי כלבים, מהטובים שבהם. בוגרים שלנו נחשבים למאלפים איכותיים ומצליחים מאוד בעבודתם. על בסיס יומיומי לכל הכלבים יש יחס אישי, עבודה על תרגילי אילוף ברמות השונות (מתוך אהבה לא מתוך כפיה או התעללות, כפי שינסו עוד מעט להדביק לנו), יש להם טיולים אישיים עם רצועה על בסיס יומיומי אם על ידינו ואם על ידי התלמידים, יש לנו כלבים באילוף בתנאי פנסיון שמקבלים עבודה מגוונת, בצד הכלבים האישיים שלנו, יש לנו בכל יום שישי פעילות העשרה ללקוחות של אילוף בשיעורים באמצעות מה שאנחנו קוראים לו "גן גורים/כלבים" שבו האנשים על כלביהם/גוריהם מוזמנים אלינו למתחם לגינה בגודל 1.5 דונם ותוך כדי משחק ושעשוע גם מקבלים תשובות לשאלות המטרידות אותם, גם לאחר האילוף, במקביל לאילוף כבונוס. זה גם מאפשר לכלבים האישיים שלנו ליצור אינטרקציה עם כלבים רבים ככל האפשר וגם לכלבים של לקוחות המפגשים הללו מביאים תועלת והנאה. באשר לכלבה הספציפית, היא הורבעה יותר פעמים כי הייתה לה נטיה להמליט גור או שניים ובהמלטה אחת היו לה 4 גורים, אז שלוש הנקבות נפטרו ורק זכר אחד קטן נותר ונשאר אצלינו חודשים ארוכים כי עקבנו אחריו לראות איך הוא מתפתח כדי להבטיח שהוא תקין ובריא לפני שנמצא לו בית. בסופו של דבר הוא שייך לבן שלי שאילף אותו בעצמו והוכיח שהוא מאלף מוכשר בזכות עצמו גם כן. הוא חי כיום בת"א ומתפרנס מאילוף כלבים בשיעורים בבית הלקוח. עכשיו, פעם ראשונה שהיא עשתה המלטה של ממש ואני ממש גאה בה, אז השווצתי בה בקומנה כלבנות גזעית על סדר היום, אז mia01 כל מה שהיה לה לעשות זה להעביר לכאן את השאלה הקנטרנית שלה, במקום לשאול שם בקומונה שמתעסקת בגידול גזעי, אילו באמת היה בה הרצון להשכיל וללמוד ולא להקניט ולפגוע לשם פגיעה בלבד. היום אני מגדלת גור מתוך 6 גורים מההמלטה הקודמת של קוקו-שאנל (הכלבה המדהימה הזאת וזו הייתה ההמלטה הרביעית שלה) והגור הזה היה הכי קטן ובקושי שרד, אז במקום "להיפטר" ממנו כפי שהיו מצפים ממני "אוהביי" בפורום הזה, השארנו אותו בבית כדי לוודא שהוא בריא, חזק ומתאים לתקן לפני שאנחנו מוכרים אותו וככה הוא נשאר כאן. אז נכון שהייתי רוצה למצוא לו בית נאות, אבל לא בכל מחיר. לכשיגיע הבית המתאים שאני ארגיש בנוח איתו זה יקל עלי להיפרד ממנו. אגב שיילוק עצמו הינו דמות מתוך מחזה אנטישמי שבו שיילוק משחק תפקיד של יהודי תאב בצע ורודף ממון, שהמסר הסמוי במחזה זה היה כי שנאת יהודים היא לגיטימית. ההשוואה היחידה שעשיתי בין שיילוק לביני ולמעשה לבין מגדלי כלבים גזעיים הוא לא בדמות אלא במסר הסמוי שמאחרי כל השרשורים הללו שבהם יוצאים שוב ושוב בחרבות שלופות כנגד מגדלי כלבים גזעיים, כאילו שלשנוא מגדל כלבים גזעיים זה לגיטמי ואפילו מומלץ. אבל הכוונה לא הייתה אלייך.

drora121

New member
איך נחפזתי להתנצל בפנייך, איך../images/Emo31.gif

אם נעלבת מן המשוואה שבין דמות שיילוק היהודי על ידי האנטישמים לבין מה שאתם מנסים לעשות לי ואולי גם למגדלי כלבים גזעיים אחרים, הרי שהרווחת את העלבון הזה ביושר רב. לרגע נדמה היה לי שיש לך עניין אמיתי להבין, גם אם לא להסכים. אלא שאז נתקלתי בהודעה מוקדמת שלך שבה את כותבת: "ככה זה שהכלבנות היא לא רק תחביב אלא גם מקור פרנסה. מה לא עושים בשביל כסף." מסתבר שיד אחת מושטת כביכול לשלום וביד השניה את אוחזת בסכין מושחזת היטב כדי להצטייר היטב עם חבורת הפנאטים שסביבך. צר לי עלייך. וכן, אתם אוהבים לשנוא את מי ששונה מכם. יש לכם צורך להתייפייף וכביכול להיות האמא והאבא, האורים והתומים של מה ערכי ומה לא, מה לגיטימי ומה לא, מה מותר ומה אסור בגידול כלבים. מהיכן לקחתם את העוז הזה. ההתאחדות הישראלית לכלבנות שתקנון הגידול שלה כולו שואב את מקורותיו החוקיים מהארגון העולמי FCI שקד על תקנון גידול ובו הגבלות והיתרים, מתוך שיקול דעת זהיר כשלנגד עיניה של ההי"ל עומדת טובתו/ה של הכלב/ה, מתוך אחריות לגידול וטיפוח הכלבנות הגזעית. ואילו את ממרום מושבך מושיטה אצבע בלתי אחראית ומאשימה מי שאינך מכירה בהתנהגות לא אתית. מעניין, מי שמך לשופט באיזו זכות את קובעת קביעה שכזו. מי שמכן כולכן לאלוהים שתקבעו כמה המלטות זה אידיאלי או לא אידיאלי, כמה זה בתוך מיטת הסדום שלכם וכמה חוזה את קו הסיום של מיטת הסדום שלכן וזקוק לקיצוץ קצוות. מדהים!! ואת מתייפייפת כביכול שאת באה לדיון ענייני. אין בושה מה!!!

shima

New member
עיצרי את הסוסים שלך דרייפוס

התגובה הראשונית שלי להמלטות המרובות של הכלבה המבוגרת היתה זעזוע ולכן כתבתי את מה שכתבתי. לאחר מכן ראיתי שאת מגיבה בשרשור ולכן שאלתי כדי להבין יותר טוב את ההגיון העומד מאחורי זה. אני שמחה שהכלבים מקבלים טיפול טוב ואוהב. עזרת לי להבין יותר טוב את שיקולי המגדל הגזעי. אני כשלעצמי, לא חושבת שהייתי מרביעה כלבה בפעם חמישית אל אף השיקולים שציינת. זה לא הופך אותי לאנטישמית, לא לרודפת, לא לשופטת לא לשטן ולא לשום דבר אחר, אלא לגולשת שמביעה את דעתה הלגיטימית, דעה שאת כמובן רשאית להתעלם ממנה.

toomuchdogs

New member
אני דווקא כן שמעתי על מישהי בעמותה ששולחת

הביתה מגדלים - או שמא מאמצים עם כסף ביד!!! למה? כי הם לא ניראו לה משפחה רצינית, ויודעת מה היא צודקת!!!! ואני לא מדברת על 300-500 שח על קצת יותר.... ולא, אין לה יותר מידי כסף...אבל היא עושה את עבודתה נאמנה ומתוך אהבה אמיתית לכלבים שהיא מצילה וכן משלמים לה הרבה על כלב....(שימי לב) מ ע ו ר ב !!!

drora121

New member
נכון, את שמעת כך ואני אפילו מכירה

באופן אישי את מיכל מהרצליה אוהבת חיות שגם מתנהגת כך בדרך קבע. ועדיין, יש גם עמותות (וכתבתי במפורש שלא בכולן) שנוהגים בדיוק כפי שכתבי קודם. יש אנשים שפועלים כך ואחרים שפועלים אחרת. זה לא עניין של עמותה אלא של אופי מי שמנהל אותה ו/או פועל בתוכה.

zooom360

New member
רגע משהו שלא הבנתי...

ורוצה להבין (באמת בלי שום כוונות רעות) לא הבנתי את המשפט הזה: "כלבה שממליטה פעמיים, שלוש, גם מקבלת פנסיה במשפחה שנבחרת "בפינצטה" כדי להעניק לה חיים איכותיים במיוחד." הכלבות שממליטות הן לא שלך? למה בעצם הן צריכות בית אחר?

lilithmm

New member
זה בהמלטה של כלבת בית

לא להמלטה של כלבה שאמורה לשמש כמכונת גורים.

drora121

New member
יש בך רוע לב אמיתי הא... הניבים כבר

מחודדים דיים?... אין לך שמץ של מושג. אתן פשוט מזכירות לי את ימי הביניים החשוכים שבהם היו יום יום מוציאים את ההמון לעשות לינץ' כזה או אחר "במכשפה" זו או אחרת, נו אז אצלכם קוראים לזה סוחרי כלבים, מטחנות גורים ושאר מיני סיסמאות שאינכן יודעות בכלל אם יש להן בסיס או לא. מה לעשות איתרע מזלי ולא ליקקתי למי שהייתי אולי צריכה ללקק כדי לקבל פה גושפנקה, אז אתן יוצאות מכליכן כדי לשפוך דם. איזה מזל שאנחנו מאחרי מקלדת ולא במפגש פיזי... אוף... אתן אלימות וברוטליות וזה רע מספיק כשלעצמו, אבל מעבר לכך אתן פשוט משתוקקות לדם!!! אי אפשר אחרת להסביר את התופעה המטורפת בשרשור הזה. אף לא אחת מכן מתבססת על איזה שהוא נתון מדעי, מחקרי, אקדמי, הכל בשלוף מהמותן, מה"אינטואיציה". והשכל הישר היכן הוא?!... הושלך לפח משום שעכשיו רואים דם, דם, דם!!! ממש בא להקיא.

שרשור שפשוט עושה גועל

כל השרשור פשוט נועד לחרחר ריב, דיבור סרקסטי וציני שלא מתאים לאדם בוגר. יש לך משהו להגיד? את חושבת שהוא מוצדק? עשי את זה בצורה עניינית ולא בהקנטות ובציניות. תסלחי לי, אבל זה ממש עשה לי מגעיל לקרוא את השרשור הזה, והוא עושה שירות רע מאוד למתנגדי ההמלטות הגזעיות למיניהן. בשביל להציק למישהי באופן אישי את מוזמנת להגיע אליה למסרים, לא כל הפורום צריך לקרוא איך את מקניטה ומקניטה. תגובה עניינית אחת לא הבאת פה, בניגוד לאותה מגדלת שיצאת כנגדה. ולאווירת ההקנטות והציניות מצטרפים גם השאר כמו מקהלה.... באמת לא מבינה למה פתחת את השרשור אם אין לך שום רצון שיהיה דיון על הנושא אלא רק להציק למישהי מסוימת? מזכיר לי התנהגות של ילדים בגן.

toomuchdogs

New member
מה הגועל מה?

אני לעולם לא הייתי חושבת שכלבה גיזעית בגיל כזה תגיע לכך שהיא ממליטה 5!!! פעמים חשבתי שרק אחרי 18 חודש היא תתעבר בפעם הראשונה הפסקה של שנה ושוב הריון אחרון ועיקור.... אם עד עכשיו חשבתי שכלבנות גיזעית הם בסדר....עכשיו אני יודעת שאני שונאת אפילו את המחשבה על כך ממש מטחנת גורים עם תעודות - זה גועל נפש,מצטערת - טיהור הגזע הפיכתו ל"גנים מובילים" כלבה שאפשר להתגאות בה....בלה בלה בלה - גועל נפש ואני ממש מצטערת על הכלבה הזו בית גידול = מטחנת גורים עם תעודות - זה מה שמיה כנראה באה להוכיח כאן לא מכירה את דרורה ועד היום הייתי בטוחה שהיא "רק" מאלפת ולא מנהלת בית גידול - אני לאנשי מקצוע כאלה לא הולכת ולולא מיה הביאה את העניין לדיון לכאן לא הייתי יודעת. את מוזמנת לרענן את הפירוש לפורום וזו תגובה לדרורה ולכל בעלי בית הגידול באשר הם ממש מצער שלכלבה שעשתה עבודתה נאמנה והמליטה גורים מתייחסים כאל מכונת גורים אני חושבת שבספר "מארלי ואני" יש איזכור לכך - הוא בפירוש לא הולך לקנות כלב מבית גידול = מטחנת גורים, הוא הולך למשפחה שמגדלת שם 2 הורים ולא מתפרנסים על גבם של הכלבים האומללים האלה. אני ממליצה לך ולכל בעלי בתי הגידול - לכו תמצאו משהו אחר לעשות ממנו כסף, מקווה שאת טובה באילוף כשם שכלבתך בת ה7.5 טובה מספיק לעשות גורים - בנאגלה החמישית שלה.... אולי במקום למסור את הכלבה לאחר ששילשלה לכיסכם את ה-$$ הנחשקים תמסרו אותה לבית לפני שתהפכו אותה למכונת גורים ..... ממש מצער והשרשור הזה עוד יותר מחזק את סלידתי מבתי גידול למינהם!!!!!!! דרורה, אצלי 9 כלבים וכולם מקבלים אהבה כאילו היו כלבים יחידים, אולי כדאי להשקיע זמן בתשומת לב לכלבי המטחנות במקום בהרבעתם. אלפקה - אינני מרגישה ילדה בגן, אני מרגישה סלידה עמוקה מבתי גידול, אם כבר כלבנות גיזעית לפחות שהיחסים עם הכלבים יהיו אישיים ולא כאל מכונות.....מקווה שאולי עכשיו תביני למה ומה עורר זעם אצל כותבי השרשור שקראת להם "התנהגות של ילדים בגן" יש כאן אנשים שהם פשוט קצת טאצ'י בנוגע לכלבים.

drora121

New member
ולזה אני קוראת שנאת חינם!!!

את מפרשנת מה שמתחשק לך, מתוך פרטים בודדים שאת מוציאה מהקשרם, את נהנית לשנוא כי אז אולי את לא צריכה להתבונן בראי. אני לא בטוחה שתשעת הכלבים שלך מקבלים אצלך יחס יותר אישי מהכלבים שלי אצלי. תרדי מהאולימפוס, הלו, את שם למעלה... אינך מכירה אותי, אינך מכירה את הכלבה, אינך מכירה את נושא הגידול הגזעי! את נתפסת לדברים חלקיים שמסתדרים לך יופי עם הפאזל שיצרת פרי דמיונך ומעניקה לזה חותמת כאילו את הרבנות הראשית ולא כך הוא.

toomuchdogs

New member
תלמדי הבנת הנקרא קודם

לא אמרתי כלום על שנאה כלפי הכלבנות הגיזעית!!!!! סיפרתי על סלידתי מבתי גידול שמשתמשים בכלבה שלהם כ"ממליטה סידרתית" והזכרים שם הם "מרביעים סידרתיים" הסלידה שלי היא כלפיי בתי הגידול שמשמים כמטחנות גורים + תעודות ונתתי אפילו דוגמה מהספר "מארלי ואני" איפה את רואה חותמת שלי...ולאילו פרשנויות את ניכנסת.....OMG - איפה ראית את שינאתי בג'ינג'ר,באולי,ובעוד כלבים מהפורום שבכיסי הבעלים יש תעדות גיזעי (ואולי זו ת.כשרות?) (ואיפה רשמתי שינאה? רשמתי סלידה) מצטערת, אבל לשמוע שכלבה ממליטה 5!! פעמים והיא כבר בת 7.5 עושה לי מאוד מאוד רע.... דווקא על יוסי סמואל שמעתי דברים טובים, עכשיו קצת הרסת לי...כשסיפרת שכך הדברים מתנהלים בביתו שלו..

drora121

New member
לא לחינם שמעת דברים טובים

כי הוא מקפיד לעשות טוב!!! את פשוט לא מבינה ולמען האמת גם לא מראה רצון להבין את נושא הגידול הכלבני המקצועי של כלבים גזעיים. זה שלבן אדם יש כלב/ה גזעי/ת זה לא עושה אותו מגדל, זה הופך אותו לקניין זהיר שבודק ובוחר את הכלב/ה שלו בזהירות ובתבונה. גם חבובניק מגדלת כלבים גזעיים, יש לה את שוויצי מבית הגידול שלנו מכלבה שהמליטה רק פעמיים וכעת היא גם לקחה לעצמה אם אינני טועה פירנאי. זה לא הופך אותה למגדלת, אלא אם היא תחליט שהיא רוצה להפוך לאחת כזו ותעשה את זה ברצינות. יש הרבה מאוד מחשבה, תכנון, חזון, אכזבות והישגים בגידול כלבים גזעיים. חבל שאת נותנת לדיעות קדומות שאין להן כל בסיס במציאות להוביל ולטלטל אותך מרגש כזה להיפוך שלו.

toomuchdogs

New member
כבר ציינת באחת מתגובותייך שאתם

בית גידול..... וכבר ציינת שאת מרביעה את כלבתך וכשהיא מסיימת את תפקידה את מוצאת לה בית - גם אם שהתה אצלך 5!!! שנים מחייה.... אני לא נותנת לשום דעות קדומות להשפיע, פשוט כי אין לי.... עם חבובניק,מרין,שוון שוון ויעל - ודומיהן אין לי שום בעיה!!!!!!!!! תפנימי זאת בבקשה ממך!!!!!!!! אין לי ב ע י ה עם מאמצי הכלבים הגיזעיים יש לי בעיה עם "בתי גידול שמשתמשים בכלבותיהן למטרות של מטחנות גורים" - מקווה שאת כבר מבינה כי אין לי כוח יותר לחזור על דבריי!!!! ואת מה שחשבתי על יוסי סמואל - בנזוגך, בשרשור הנוכחי מחקת...

Whatyadoin

New member
אני לא מבין איך זה מטחנת גורים...

אם ברור שהיא נותנת לכל גור את היחס הכי טוב בעולם, מוסרת אותו רק למשפחות הכי מתאימות והכי טובות וחושבת לטובת הכלבה (האם). חשבתי שמטחנת גורים זה דבר נוראי שיש כלבות שממליטות ללא הפסקה מלא פעמים, לא מקבלות תנאים טובים, לא סניטריים ולא מבחינת אוכל ומים, ויחס. איפה הדימיון בין זה לבין מה שקורה אצל דרורה...? אז הכלבה בת שבע וחצי (משום מה חשבתי שכלב חי 15 שנה... למה 7.5 זה זקן?) וזו המלטה חמישית ואחרונה שלה. אוקיי.. נשמע קצת הרבה, אבל שחושבים על זה - יש מלא בני אדם עם חמישה ילדים... יש הרבה "דוסים" עם 12 ילדים, אז מה? שמסתכלים על שאר העובדות שהן מעבר למספר... מה הסיפור? אגב, אני לא חסיד של אף צד ולא לוקח עמדה. סתם מפריע לי לראות איך נכנסים פה אחד בשני ובמיוחד שכולם כאן נגד בן אדם אחד.

למעלה