אם יורשה לי - אתם עושים פה עוול לאדם הלא נכון
האמת שבעיניי, הרבעה חמישית לכלבה בת 7.5 נראה לי מיותר ואפילו מעיק או מטריד עבור הכלבה אבל בגלגול אחר כשאהיה כלבה אולי אדע יותר, מה נכון ובריא לי ומה זה להיות בהריון עם שגר רב וכבד.. בכל אופן, השרשור הזה לדעתי מתנגח בבן אדם מלומד, מקצועי, שעושה את עבודתו, כך נראה, מתוך יידע, בהתאם לחוקי גידול מקובלים וידועים תוך טיפוח הכלבים שברשותו, השגחה, מתן מזון בריא ומחסה, תשומת לב דיה וכו'.. ושוב, כך נראים הדברים על פניהם - כמובן שהייתי שמחה ומעדיפה לבסס את דבריי לו הייתי רואה את בית הגידול עצמו ואת המקום אבל אני נוטה להאמין שלא מדובר בכלבים מזונחים רפואית ורגשית. דרורה, היי כנה ותקני אותי אם אני טועה. זעם כמו שקראתי פה בתגובות יכול להיות לגיטימי ומקובל כשהדברים מופנים כלפי אנשים ללא יידע, ללא תכלית מלבד רווח נקי בעבור מכירת גורים, ללא רצון לשמור על גזע כלבי זה או אחר, ללא שמירה על טיפוח ובריאות הכלבות והגורים, ללא מחקר מקיף על הרבעה נכונה לפי חוקים מאושרים - ולעזאזל יש כ"כ הרבה אנשים כאלה, יש כ"כ הרבה אנשים שמרביעים ואת התוצר המצער אתם פוגשים יומיום ברחוב, בכלביות, בפחי האשפה.. כלבנות גזעית כבודה במקומה מונח, ויש מי שמתעסק בה הרבעה פירטית, פרטית, למען רווח או למען הנאה פרטית של האדם היא זו שצריכה להיות מגונה כאן ולא כל דבר אחר. אנשים, קצת פרופורציות וחשיבה לאן לכוון את חצי הרעל והזימה, קצת הבנה של העולם האמיתי שבו אנחנו נמצאים. מה שדרורה ומגדלים אחרים עושים אינו נחשב לעבירה מוסרית כלל לעומת הזנחה והרבעה מחפירים שאנשים "תמימים" מבצעים מידי יום, כל אחד בביתו הוא... וכמובן שהם לא מתפארים בבתי גידול ובהשקעה, כי הם עושים זאת תחת חסותם ונהנים מהפירות שבמכירת הגורים, שבהנאה שבהמלטה ללא השגחה רפואית תוך רשלנות כואבת ורחמיי על הכלבות הללו. למה לבזבז אנרגיות מיותרות ולהביא לכאן הודעות מקומונה המיועדת לגידול והרבעות כלבים כשאפשר למצוא אנשים ברחוב, במרפאות וטרינריות ולהשליך בהם את תורת העיקור והמכלאות המפוצצות?..הלוואי והיה מאבק כזה במקומות בהם הוא נדרש באמת. השרשור הזה בעיניי עשה טוב מאוד לכלבנות הגזעית, למדתי כאן צד אחר של המטבע ולצערי ראיתי רדיקליות מיותרת דווקא מכיוון אלה המחשיבים את עצמם מצילי הנפשות וגואלי המיוסרים, כזו שאינה עושה עימם חסד אלא בעיקר סלידה מהדרך בה מוצגים הדברים ומהתמימות כביכול לגבי המצב האמיתי שכולנו הרי מודעים לו היטב. כל אחד מניסיונו כמובן.. אני כותבת כמי שלא הכי מבינה ובקיאה בפרטים המקצועיים, ובכלבנות בכלל.. אלא בעיקר כמשתתפת די קבועה בפורום הקוראת מהצד הכפשות ונסיגה חמורה של התרבות הקהילתית כאן. כמי שרוצה ללמוד ולקבל על עצמי דיעה והבנה של הלך הדברים הן מצד התומכים בכלבנות הגזעית והן מצד אלה התומכים בעיקור וסירוס הכלבים באשר הם לגורלם.. ובאימוץ מעורבים ממכלאות ולא בשום צורה אחרת. כקוראת מהצד, הרשפים החוזרים ונשנים כאן מכל הכיוונים יוצרים בלבול וזה הופך את השרשור להתנגחות נטו, להשמצות פרטיות ולא לשרשור דיוני מלמד. על כך אני מצרה מאוד. בהצלחה לכל אחד בפועלו אני לא חושבת שצריכה להיות מלחמה בין הצדדים המדוברי םבשרשור, המלחמה נמצאת במקומות ארים ורחוקים מאוד מבתי גידול אמינים. חבל שחלקם מהגולשים לא מצליחים לראות את זה. ואני יודעת ומודעת שרובכם נלחמים גם ובעיקר בחזיתות אחרות ולכן אני מעריכה את הפורום ופועלו, ואת הגולשים.. אנשים טובים צריכים להתרכז בעשייה טובה ולא בגנאי מיותר, והמקרה כאן הוא מיותר מאוד... שבת שקטה ורגועה.