deep ocean

New member
אני למשל...

-חלק אנשים אני מכירה רק מהכתיבה שלהם בפורום ואף פעם לא נפגשתי איתם -חלק אני מכירה מלימודי קונג-פו לא כולם לומדים פה קונג-פו. יש כאלה שלומדים קפואירה, יש כאלה שלומדים טאי צ´י, יש כאלו שלומדים משהו אחר... יש כאלו פה שלא לומדים אומנות לחימה בכלל. הפורום עוסק במגוון נושאים: "מדיטציה, מעברים קסומים, בריאות, הילינג, אמנות היכולת, אמנות הריפוי, אמנות הלחימה, אמנות הלמידה, אמנות ההדרכה, אושר, מציאת ה``טאו`` וכל מה שעוזר לנו לחיות בהרמוניה..." אשמח לשמוע עליך
וברוכה הבאה
מיכל

תודה ../images/Emo24.gif אני לא עושה קונג-פו

ולא טאי-צ´י, ובקפואירה בכלל היטקלת (ככה כותבים את זה?!!!?!) - נכנסתי לפה בגלל השם - אני גם מחפשת לחיות בהרמוניה, ונשארתי בגלל שנראה שיש פה אנרגיות חיוביות. ושוב, תודה על קבלת הפנים החמה. אני אבוא שוב - מבטיחה! נ.ב - אני הולכת ברגל...

MsPiggy

New member
שיעור נהיגה שלישי שלי!

לצערי אני לא יכולה לתת דיווח על שיעורי הקפואירה שלי כי היום לא היה שיעור, יום שני קיבלתי מכה נורא חזקה בברך ולא ממש הייתי יכולה להזיז אותה כל כך טוב, ויום רביעי הקודם פשוט לא יכולתי להגיע... טוב - החדשות הטובות הן שאני סוף סוף יודעת איך לפנות החדשות הרעות - שכחתי מה זה ימין ומה זה שמאל! זה קרה לי פעמים - פעם ראשונה הוא אמר לי לפנות ימין ופניתי שמאל, בכלל לא שמתי
לזה עד שהוא בא ואמר לי שלהבא ימין זה בצד הזה
. בפעם השניה הוא שוב פעם אמר לי לפנות ימינה, ואז התכוננתי לפנות ימינה ופתאום חשבתי שזה שמאל אז התכוננתי לפנות לכיוון השני ואז פתאום חשבתי שזה ממש לא מסתדר לי שזה שמאל... ואז בכלל שכחתי מה זה ימין ומה זה שמאל! נראה לי אני אכתוב את זה על היד במשך הטסט...

נו, מה עם ההמשך? אני כבר סקרן...

אגב, יהיה הרבה יותר נוח אם תכתבי את ההמשכים בהודעה חדשה ולא בשרשור הזה (שבקרוב נראה לי עובר לעמוד הבא...)

deep ocean

New member
קונג-פו 04.07.02 (אימון עצמי)

החלטתי לתת לכם להציץ לאימון ספונטני שעשיתי בדשא ביתי כרגע. האימון נמשך כ-25 דקות וכלל: ריצה קלילה בלי נעליים תוך שימת דגש על הרמוניה עם הקרקע, במהלך הריצה נסיון לשים לב למקומות בהם יכולתי להסתתר אם הייתי רוצה. אחרי הריצה: גמישות במגוון תנוחות, מתח על העמוד והורגש שיפור ע-צ-ו-ם יחסית לפעם הקודמת, כפיפות בטן, אופניים עם הרגלים ובהייה ב-180 מעלות שעליה כתבתי בפורום אחר. היה מוצלח ביותר, נעים, מהנה ומעורר!

deep ocean

New member
אימון קונג פו עצמי 05.07.02

החלטתי לצאת החוצה, רק על מנת לעשות מתח. עשיתי מתח למשך 3 שניות+ורמת הנוחות שלי במצב הזה התגברה! איזה כיף להשתפר (ועוד בלי הרבה מאמץ. זאת בסך הכל הפעם ה-4 או ה-5 שאני מתאמנת בבית. נראה לי). תיכננתי לחזור הביתה, אבל המתח עשה לי כיף. הלכתי לדשא. עבדתי על גמישות (מיותר לציין שגם פה היתה עוד השתפרות), על כפיפות בטן, ואופניים עם הרגלים. יש משהו מאד עוצמתי במיקום המסויים בו אני מתאמנת בדשא, ובשעה המסויימת הזאת, שהשמש בדרך לשקוע. שוב הרגשתי שאם רק אשכב על הגב ואתבונן, אוכל להיכנס לעולם מופלא פעם נוספת. החלטתי לוותר על זה כרגע, ולעשות זאת בפעם אחרת מרגישה ממש מעולה!

deep ocean

New member
קונג פו + אמנות היכולת 13.07.02

קונג-פו: באתי מאד עייפה לשיעור כי לא ישנתי הרבה בלילה. המצב שלי רוח שלי גם לא היה משהו. לא עשיתי חימום עם כולם ועבדתי עם עצמי בצד- קצת עבודה פנימית, קצת גמישות, קצת הקאטה שבן נתן לי וכו´. בשלב מסויים עידו בא והציע לי לעבוד איתו, ושמחתי. אני בעטתי בו על מנת שהוא יתחזק, ובאותו הזמן זה חיזק גם את הלהבים שלי ברגלים. אחר כך נתנתי לו אגרופים לבטן ולחזה. היה אחלה. אה, גם התבוננתי בבן מדגים על טל לפיתה כזאת, ושהוא מפיל אותה (הוא הדגים את זה כמה פעמים) ורציתי גם להתנסות בזה, אבל הוא אמר שהוא לא ראה כמה ראיתי, אז חזרתי הצידה. זה טיפה ביאס אותי אבל אז בחרתי לא להמשיך להתבאס מזה
בסוף השיעור עשינו תרגילים מאמנות היכולת. היה טוב. אמנות היכולת: נהייתה קבוצה גדולה כזאת פתאום. התחלנו את השיעור באולם ועשינו כל מיני דברים שלא היה לי כוח לחלקם. חוץ מזה, עוצמת השמיעה שלי היתה מעבר לרגיל וכאב לי לשמוע את מחיאות הכף של בן, ואת אסי קופץ על הרצפה ועוד. יצאתי החוצה להירגע. טוב אחרי כמה זמן פשוט יצאנו להמשיך את השיעור בחוץ. הרגשתי כבר טוב יותר. עשינו פרה עיוורת, אחר כך העברתי לכולם עבודת זוגות עם מראות, ותתחדש העביר עבודה מגניבה שכללה שירה בהרמוניה. מאד נהניתי מהשיעור. יצאתי בהרגשה מאד טובה.

deep ocean

New member
עוד קצת פרטים על אמנות היכולת

חשבתי לעשות איזה תרגיל אבל לא עשיתי אותו בסוף, אז אני רק אדווח על הכוונה. יש פעמים שאני מחנה את המכונית במקום שיכולים לתת לי דו"ח. מה שאני עושה זה שאני יוצרת בתודעה+דמיון+התכוונות+WHATEVER (לא יודעת לקרוא לזה במילים) מין מעטפת לבנה על המכונית שלי שהיא תהיה לא נגישה לאף פקח או אדם. בכל המקרים האלו הרגשתי שבאמת הצלחתי להגן על המכונית (לא רק בגלל שלא קיבלתי דו"ח, אלא ממש הרגשתי כך). באמנות היכולת בזמן הפרה עיוורת חשבתי לנסות את זה (שאני לא אהיה נגישה), אבל אז עלו בי ספקות אולי זה סתם שטויות והכל בראש שלי, ואז גם פחדתי לגלות שזה לא יצליח, ואז אני אגלה שאני לא יכולה לשמור על המכונית....אז זנחתי את זה. אני אנסה בפעם הבאה לראות אם זה עובד. אולי.

deep ocean

New member
מכונית, חנייה, מסך לבן, אנשים

לפני כמה שבועות סיימתי לקרוא את הספר מסע לאיכטלאן. ביום שסיימתי לקרוא את הספר עשיתי כל מיני פעולות שהרגשתי שהן פעולות עוצמה (לא אפרט כאן). בכל אופן, השעה היתה 15:00 והגעתי לת"א ורציתי לחנות בחניון מתחת לעירייה שהוא נפתח רק ב-17:00 ואי אפשר להיכנס אליו לפני כן, אלא אם מישהו בדיוק יצא מהחניון (שזה נדיר בצהרים שיוצאים משם) ובדיוק הוא יחליט לעשות עבירת תנועה ולצאת מהכיוון של הכניסה של החניון (יש שם קו לבן. לא משנה). בכל אופן, הזמנתי (בעזרת טכניקות שונות - שינוי מבט ועוד) שבשעה שאני ארצה להיכנס אז האפשרות הזאת תהיה זמינה לי, ולא אכפת לי באיזה דרך זה יקרה. הגעתי לחניון. בשנייה שהגעתי יצאה מכונית מהחניון אבל לכיוון היציאה. באותה שנייה ממש עוד שתי מכוניות התניעו. הפחד הכריע אותי, ובמקום לסמוך על העוצמה יצאתי מהמכונית וביקשתי מאחד מהנהגים שיפתח לי את השער (יש להם שלט). הוא פתח לי את השער אבל אמר לי: "אין בעיה, את תקבלי דו"ח, לא אני". נכנסתי לחניון, והמכונית השלישית יצאה מאיפה שנכנסתי (זאת אומרת שאם הייתי מחכה וסומכת על העוצמה, הייתי נכנסת בעזרתו ולא נכנעת לפחד. הוא עשה את עבירת התנועה עם הפס לבן). בכל אופן....שמתי את המסך הלבן על המכונית והתמודדתי עם האדם שקבע שאני אקבל דו"ח על ידי החזרת כוחות. לא קיבלתי דו"ח באותו היום. אם הנושא מעניין מישהו, הוא מוזמן לגשת לפורום דרך הלוחמים.

deep ocean

New member
אימון קונג פו עצמי 14.07.02

האימון כלל: -עלייה על המתח כאשר לפני זה דמיינתי את השרירים שלי בידיים כחזקים מאד, ובנוסף דמיינתי שאני עולה על המתח ונעים לי וזה קל לי מאד. החזקתי 5 שניות והיה לי כיף!!! -כפיפות בטן -אופניים ברגלים -גמישות -שכיכות שמיכה -הדגמה חוזרת של קאטת 5 החיות לאחיינית שלי בת ה-7 מאז שהדגמתי לה אותה פעם אחת היא "נעולה" על הקאטה הזאת! היא אפילו מעדיפה את זה מאשר שאני אדגים לה בעיטות. חוצפה הילדים בגיל הזה!
ועוד יש לה שאלות: איזה חיה יש בכל תנועה? אני אישית לא זוכרת שסיפרתי לה שהתנועות הן לפי חיות, אבל אם היא שאלה כנראה שסיפרתי לה, אחרת איך היא תדע?
(רק אמרתי לה את שם הקאטה=חמשת החיות). בקיצור, לא ידעתי מה לענות לה על כל תנועה, כי אני לא בטוחה בחלק מהתנועות איזה חיה זו.

deep ocean

New member
אימון קונג פו עצמי 15.07.02

האימון התרחש במיטה לפני השינה בסביבות השעה 03:00 בבוקר האימון כלל: -חיזוק להבים ברגלים ובידיים -פיתוח גמישות מעולה שמתואמת עם חיזוק הלהבים -חיזוק השרירים -פיתוח יכולת הרפיון שלי בריצה -פיתוח יכולת הריצה שלי העבודה התרחשה בדמיון כמובן בעבר כשעבדתי על גמישות+התחזקות הלהבים בדמיון, היתה התנגשות בין שני הדימויים האלה, ולא הצלחתי לפתח יכולת אחת בלי שהיא תעלה על חשבון השנייה. הפעם היתה הרמוניה בין הדימויים. תוכנית אימונים: לעבוד על חיזוק הלהבים בעוד דרך. תזכורת: לחפש את ההודעה של פיני על איך הוא מחזק את הלהבים.

MsPiggy

New member
קורס רייקי מאסטר שלי ../images/Emo12.gif

טוב הרגע סיימתי את הקורס - החניכה שלי הייתה ביום שישי ועכשיו עשו לנו הסבר על העבודה וקצת תרגול, לא חשבתי שדווקא ההסבר ישפיע עלי יותר מהחניכה, אבל זה מה שקרה, אחרי החניכה לא הרגשתי יותר שונה - אבל עכשיו, משהו מפריע לי, אני לא בטוחה אבל מה. אני פוחדת ממה שעומד לבוא עכשיו, כי אני לא יודעת אם אני רוצה ללכת בדרך הזו, אני בכלל לא יודעת באיזו דרך אני צריכה ללכת! אני זוכרת את המילים שהוא אמר לי - שיש סיבה למה כולנו כאן, אחרת לא היינו כאן, אני צריכה להעביר את זה לאנשים אחרים אבל אני לא בטוחה שאני יודעת איך או שאני אפילו רוצה להיות זאתי שתלמד את זה... אני לא יודעת איך להסביר את מה שאני מרגישה עכשיו, אבל אני נורא מבולבלת, אני מרגישה שאני נסחפת בתוך מערבולת ואני לא יכולה לשלוט בזה. טוב חוץ מהקטע הרגשי הזה - כדי להעביר חניכה אני קודם כל צריכה תלמידים (יש מתנדבים?) ואני צריכה גם ללמוד איך להעביר מדטיציה..... מישהו כאן יכול לעזור לי עם זה?

deep ocean

New member
המממממממ

א. תקחי את זה לאט לאט....תתני לדברים להיספג בך לפני שאת מחליטה לגבי אם את רוצה להעביר לאנשים או לא... ב. בקורס רייקי לא מלמדים איך להעביר מדיטציה? ג. אולי תפתחי הודעה חדשה ותכתבי על לימודי המדיטציה ועל המתנדבים לרייקי. שאלת גם בפורום רייקי בתפוז? ד. רעיון טוב יותר- אולי תפתחי הודעה חדשה ותעתיקי את מה שכתבת כאן לשם? (כי השרשור הזה כבר לא קופץ, והשאלות שלך חשובות, ולא כולם קוראים עד למטה)

MsPiggy

New member
אחרי ספיגה

זה נראה יותר טוב עכשיו - לאט לאט אני מתחילה לגלות עוד חלקים מהפזל הזה ואני גם מבינה טיפה יותר - חשבתי על זה קצת ואז קיבלתי שאלה, מי אמר לי שאני צריכה ללכת בדרך הזו? אני, רק אני! למילים שהוא אמר יש הרבה פירושים, אולי אם אני אפילו מעבירה רייקי 1 רק לאדם אחד אז אולי זו כל המטרה של זה ואני עושה מזה עניין יותר מדי גדול? אבל אני לא, אני יודעת שזו לא המטרה - אני מרגישה שיש כאן משהו יותר מזה, המשמעות של מאסטר רייקי היא יותר מלהמשיך את הששולת של הרייקי - זה הרבה הרבה יותר, אני לא בטוחה שאני יכולה להתחייב לכל זה, אני לא בטוחה שאני רוצה... זה מפריע לי שאני לא זוכרת בדיוק מה קרה לי באותו הרגע, אני רק זוכרת את ההרגשה ואת הדימוי שהיה לי בראש באותו הזמן... בכל זאת, אני צריכה לזרום עם זה, למרות שאני לא כל כך יודעת לאן. רייקי מאסטר זה ייעוד, משהו בכל הייעוד הזה הפריע לי. ובקשר למדטיציה - לימדו אותי קצת, אבל הדגש היה על התנסות עצמית, ללכת לעשות מדיטציה וללמוד את זה יותר... אבל בכל זאת זה לא הדבר היחיד שאני צריכה להעביר... וגם שמתי הודעה על זה בפורום רייקי, אחרי היסוסים רבים.... וגם (יש עוד אחד) נראה לי שמצאתי תלמידים - בלו סקי ו אייסי 4 הראו עניין בזה...

deep ocean

New member
קונג פו 20.07.02

הגעתי לשיעור עצבנית בגלל אמא שלי שהציקה לי קצת
בדרך לשיעור עשיתי עבודה פנימית שעזרה לי קצת, אבל לא מספיק בשביל להירגע ולבוא בראש נקי. השיעור התחיל בחימום כמו שעשינו בשיעור של יום רביעי ב-18:00 : חימום של הרפייה. זה מאד הרגיע אותי והשתחררתי מהתסכול. עבדנו בזוגות והיה מאד מלמד ומהנה!!! בסוף השיעור קיבלנו תרגיל שהיה ממש תפור על עידו!! זאת אומרת, קיבלנו את התרגיל וחשבתי כמה שהוא מתאים לעידו ושחבל שעידו לא כאן, כי זה היה כל כך עוזר לו!!!! התרגיל היה להתחלק לזוגות. אחד מתנהג כמו שהוא באמת (לא משחק, ממש כמו שהוא באמת). השני ניגש אליו וצריך לנסות להתחיל לדבר איתו בכל מיני דרכים. למשל הוא מנסה דרך אחת ובא ושואל אותו מה השעה, ומתפתחת שיחה (או שלא מתפתחת שיחה). ואז הוא הולך ובא שוב ומנסה דרך אחרת... אז כמו שאמרתי אחד בא ולמשל מדבר איתי, ואני צריכה להגיב כמו שהייתי באמת מגיבה במציאות. ממש להיות אני. זה שבא ואמור להתחיל את השיחה, קובע את המיקום לפני תחילת התרגיל: זה יכול להיות רחוב, קופת חולים, דיסקוטק או כל דבר אחר. וכמובן שמתחלפים בתפקידים. בן הדגיש שזה שבאים לדבר איתו, צריך להתנהג ממש כמו שהוא היה מתנהג אם מישהו היה בא אליו ברחוב, והוא שאל אם הצלחנו להיות "עצמנו". לאחר מכן הוא ביקש מזה שבאים אליו לדבר איתו, לשנות משהו בהתנהגות שלו כלפי האדם השני. למשל, אם הוא בדרך כלל היה מגיב בסגירות, אז שינסה להגיב אחרת (למשל פתוח יותר). בן הדגיש את זה שיש תבנית מסויימת של מחשבות שאנחנו חושבים כאשר באים לדבר איתנו אנשים זרים מהרחוב. למשל אם את בחורה, וכשבא לדבר איתך בחור זר, את מתחילה לחשוב מחשבות של "הוא רוצה ככה וככה", אז לשנות את המחשבות ולנסות לחשוב אחרת. (זאת דוגמא שאני נותנת, בן לא נתן את הדוגמא עם הבחורה). זה היה התרגיל המסיים: אני ישבתי לי ואמיתי בא לדבר איתי. אני שיניתי את המחשבות שיש לי בדרך כלל, וזה היה עבורי תרגיל ממש מלמד. אמיתי מאד עזר לי, כי הוא השתמש במילים שהיו נכונות לי באותו הרגע וחיברו אותי למקומות שונים בתוכי. נגמר השיעור. כבר?!?!?
אבל היה כל כך כיף!!
נ.ב. האולם בשיעורי יום שבת הוא פצצה!!! (אולם ממש מושקע) אח, אח, אח...קורה לי הרבה שאני באמצע שיעור ובן נותן תרגיל או משהו כזה, ואני מהרהרת לי, שיו איזה מורה טוב הוא!!! איזה ברת מזל אני שאני לומדת אצל בן!!! הוא פשוט מורה מעולה!!!

deep ocean

New member
אמנות היכולת 20.07.02

בן הודיע שהיום מתחילים קורס לויתור על העבר שימשך 4 מפגשים? (זה מה שאני זוכרת). זה התחיל בזה שכל אחד היה צריך לקרוע או להרפות את כולם. אחר כך הנחיתי עבודה לחיזוק הגוף, כאשר בין לבין בן עצר את הזמן ונתן הנחיה לחשוב על אנשים שהשפיעו עלינו מאד בחיים. לאט לאט נהייתה רשימה של 5 אנשים כאלו (שהיה חייב שלפחות אחד מהם יהיה אמא או אבא). עמירם צץ אחרי כמה זמן. אחר כך עשינו הזזות והיה פשוט כיףףףףףףףף!!!! עשינו גם הזזות על רגל אחת, כאשר כל פעם שמועדים מחליפים רגל. היה להיט!! אחר כך בן חילק את היציאה מהאולם ל-4 חלקים, כאשר כל אחד אחראי על חלק ובו הוא יעביר עבודה שתתרום לכולם. 1. היציאה מהאולם וההגעה לחדר ההלבשה:עמירם 2. השהייה בחדר ההלבשה:אסי 3. היציאה מחדר ההלבשה עד לדלת: מיכל 4. היציאה החוצה: נתי באיזשהו שלב גם בועז הגיע. כל אחד העביר עבודות שמאד נהניתי מהן והפקתי מהן תועלת. העבודה שלי עסקה בזה שבעצם העבר קיים בתוכנו. אנו מעניקים לו ממשות על ידי המחשבות שלנו כלפי דברים שקרו, הרגשות שלנו כלפי דברים שקרו. העבר קיים בתוכנו בלבד ואנו נושאים אותו איתנו ומעניקים לו חיים על ידי המחשבות שלנו. ואני לא אמשיך לפרט...שאני לא אצור התנגדויות אצל הקוראים
הלכנו לנו בשדירה. אני ממש רציתי להשתין בטירוףףףףףף!!!! בן פתאום אמר שיש הפסקה (אירוע נדיר בשיעורים). איזה כיף. השתנתי. בן הנחה אותנו בעבודה בה ויתרנו על כל הישויות הקטנות בתוכנו שנוצרו על ידי ה-5 האנשים האלו שהשפיעו מאד על חיינו. הוא נתן דוגמא שאימא אומרת משהו שממש מתעצבנים והסביר למה זה קורה. ההנחייה היתה ממש עוזרת. עוד תרגיל חזק שאני יכולה לתרגל בזמני החופשי!! איזה כיף! אחר כך בן חילק משימות וכל אחד בחר מה שהוא הכי רצה. הרגשתי שאני אשאר אחרונה. היתה איזו משימה שחשבתי שאני רוצה, אבל התלבטתי, ועמירם כבר לקח אותה. בקיצור, נשארתי אחרונה וקיבלתי את המשימה הכי קשה, שהכי התאימה למה שאני אמורה להתמודד איתו. הייתי צריכה ללכת עד סוף רחוב דיזינגוף ולחזור!!!! במהירות המירבית. אין לי כוח כרגע לתאר את הלך המחשבות שלי, אבל זה התחיל בכעס ועצבים, והמשיך בהמון החזרת כוחות עם בן ועם עוד אנשים. הבנתי שאני יכולה לעשות את המשימה כיפית, ושבעצם אין לי מה להתעצבן, כי זה אומר להיתקע בעבר, ואז הבנתי איך זה מתחבר למהות הקורס שהתחלנו
היה אחלה. ממש נהניתי!

MsPiggy

New member
מהירות מירבית?

נראה לי שאני הלכתי לאורך רחוב דיזינגוף פעם... טוב אני יודעת שאני הלכתי הרבה ברחוב הזה ובסביבתו, הייתי גם הולכת ברגל לשינקין אם הייתה לי עוד הזדמנות, עדיין לא הייתי שמה. ולמה עשיתי את זה? כי אני יותר מדי קמצנית כדי לקחת מונית או אוטובוס, לא להזכיר את העובדה שהייתי לבד ושמונית ספיישל לבד עולה קצת הרבה ושאני לא מכירה את הקוים
אבל זה היה שווה את זה רק בשביל שתי הסיכות שלי מדיזינגוף סנטר
הוא נתן דוגמא שאימא אומרת משהו שממש מתעצבנים והסביר למה זה קורה לא הבנתי... ודרך אגב - מהירות מירבית זה משהו שאת מגדירה לעצמך, את תמיד יכולה להגדיר את זה טיפה יותר נמוך וככה יהיה לך קל יותר

deep ocean

New member
ואההההה האאאאאאא

יהייהיהיהיהיהיהיהיהייהיה מצאתי את הדיווח של השיעור הראשון שעברתי בקונג-פו!!!! אני במקרה הסתכלתי עכשיו בהודעות ישנות שלי, על מנת למצוא הודעה לצרף למישהו, והסתכלתי שם ופתאום ראיתי הודעה על השיעור הראשון שעברתי בקבוצת הבוקר!!!!! ענק!!!!!! זה כל כך מרגש אותי!!!!! זה עושה לי אושר ענקי בתוכי!!!

למעלה