שיתופים בשיעורים ../images/Emo34.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo79.gif

עברתם שיעור נגינה? קונג-פו? טאי צ´י? צ´י קונג? אייקידו? בלט? קפואירה? שתפו במשפט אחד אפילו
תוכלו להציץ בקישורים למטה ולקרוא על שיעורים שעברתם בעבר, או שיעורים שאנשים אחרים עברו

deep ocean

New member
קונג-פו 02\6\24

פששששש, כמה אנשים באו לשיעור!!!! אז עשיתי לעצמי חימום חלקי בצד ולאחר מכן עבדתי בצד. האמת היא שמהתחלת השיעור פשוט רציתי לעשות קרבות, אבל כולם היו עסוקים בטרום חימום, חימום וכו´. טוב, באיזשהו שלב שכולם התאחדו (היינו 2 קבוצות בהתחלה) ואחרי שהם למדו איזה טכניקה, בן הנחה כמה מהם לעבוד על פורמות. אמרתי לעצמי.... יאמי יאמי זה זמן טוב לחפש מישהו לעשות איתו קרבות. סרקתי את האיזור וכולם נראו עסוקים וחשבתי למי להציע שיעשה איתי קרב....ואז אלון בא אלי ושאול אם אני רוצה לעשות איתו קרב. ממש קורא מחשבות, הא?! קטע די מדהים לדעתי. עשינו קרב ביחד. היה ממש כיף!! אח איזה כיף להזיע בטירוף בתוך כפפות אגרוף. חה חה. ועכשיו ברצינות, למדתי הרבה ונהניתי מאד. תודה אלון. אחרי שאלון הלך הביתה עשיתי קרב עם קארו שהיה חבל על הזמן. וקיבלתי גם מחמאות מקארו..יההההההה!! את הקרבות הבאים אני אעשה יחפה, כי זה יעזור לי במישורים שונים בקרב. אחר כך בעטתי לארי בבטן והוא עבד על יכולת הספיגה/ההתחזקות שלו (זה משהו שמתחילים כנראה רק מלוחם מתחיל), ואחר כך בעטתי לכרית שארי החזיק. היה לי מאד כיף!!! תודה!!!

אני עשיתי את הקרב הראשון שלי

ביום רביעי, עם ארי. היה ממש כייף. ממש נהנתי. בן הנחה מדיטציה על הרגשות שהייתה ממש טובה והרגישה טוב אחרי זה. שיעור סבבה.

deep ocean

New member
יפה יפה ../images/Emo45.gif

עשיתם קרב קצר או ארוך? איך הרגשת בקרב יחסית לקרבות שאתה עושה בג´ודו למשל? (אתה עדיין לומד ג´ודו או שאני טועה?)

בג´ודו אני יותר מכיר את הטכניקות

לכן אני יכול יותר להיות זורם, במובן שאני נותן את הכל. הקרבות בג´ודו מעצם טבעם מאפשרים ביטוי של רגשות והוצאה של אגרסיות. בקונג פו, עשיתי רק קרב אחד, וכל העניין של בעיטות ואגרופים הוא חדש לי, אך מאוד מעניין ומהנה. הקרב היה בערך דקה וחצי או משהו כזה.

deep ocean

New member
בגו´דו אין בעיטות ואגרופים?

כתבת שזה חדש לך. אני לא ראיתי אף פעם אימון ג´ודו אז קשה לי להבין מה לומדים שם בעצם...אתה יכול לפרט? בקרבות בג´ודו אתם יותר אגרסיבים? נכנסים במלוא הכוח?

בג´ודו יש בעיקר הפלות

בקרב בעמידה וריתוקים, חניקות ובריחים (כמו זה שקרע לי את הזרוע לפני כמה חודשים. חחחח היא כבר בסדר לגמרי עכשיו). בעמידה, שזה המצב שמתחילים בו את הקרב ישנן הפלות. ההפלות כוללות אחיזה בחליפה של היריב (בן זוג), הוצאה משיווי משקל והטלה (התרגיל עצמו שגורם ליריב ליפול. הנפילות הן בעיקר על הגב. משהו שצריך ללמוד איך לעשות מבלי להיפגע (בלימות). בקרבות ישנן ארבע סוגי נפילות וניקוד: קוקה (קולה.סתם). זה נפילה על הישבן. יוקו זה נפילה על הצד. וואזרי זו נפילה על כתף אחת או נפילה כמעט מושלמת. איפון זו נפילה על שתי כתפיים. מה שמזכה את המפיל בנצחון בקרב. גם פעמיים וואזרי זה נצחון. הדרך השניה היא על הקרקע, כאשר ישנו ניקוד נמוך מאיפון (ניצחון מידי) הקרב ממשיך על הקרקע. כאן ישנם ריתוקים שהם החזקת היריב על גבו מרותק למזרון.תשע שניות זה קוקה, חמש עשרה זה יוקו, עשרים זה וואזרי ועשרים וחמש זה איפון. כמו כן ישנן חניקות שאם הן מצליחות הנחנק צריך להכנע. בתחרויות לפעמים לא נכנעים מה שגורם לאנשים להתעלף לכמה שניות. זה די מצחיק כי מי שמתעלף לא זוכר את זה שהוא התעלף אז כשהוא קם הוא ממשיך בקרב, אבל השופטים נותנים את הניצחון לשני ואז הוא מתעצבן כי הוא לא יודע שהוא התעלף. זה קורה לפעמים בתחרויות. הבריחים הם מתיחות של הזרוע, שגם גורמות ליריב להכנע מתי שהבריח הוא מוצלח. מה שקרה לי באליפות הארץ האחרונה היא שהשופט אמר לעצור כי הוא ניסה ולא הצליח לעשות לי בריח. והוא כנראה לא שמע או שסתם היה מנאייק והמשיך למשוך וההמשך ידוע. אבל זה לא חוקי. הסיבה למה אפשר להביא יותר אגרסיביות בקרבות האלו היא כי זה לא מסוכן. הכי הרבה אתה נופל. זה לא מסוכן וכואב כמו לחטוף בעיטה או אגרוף לפנים. בקרקע, זה הקרב הכי אגרסיבי וגם שם הכי הרבה אתה נכנע. התחושה אחרי אימון טוב בג´ודו היא של ניקיון פנימי. הדם והאנרגיה זורמים בגוף חזק ואין מחשבות ורגשות, נקי. אם עושים מדיטציה אחרי זה, כמו שאני מלמד, אז זה בכלל חבל"ז. קודם מוציאים את כל מה שמפריע בדרך כלל למדיטציה (מחשבות ורגשות שמסיחות את הדעת, אלא אם כן זה מדיטציית התבוננות ברגשות ובמחשבות כמו ויפאסנה למשל) ואחרי זה מתוך הניקיון הזה זה טוב וקל יחסית להתחבר לאור ולאנרגיות גבוהות.

deep ocean

New member
ממש מעניין, תודה על הפירוט!!

לא הבנתי דבר אחד - מה כולל הקרב בקרקע? לא נותנים אגרופים? מה כן עושים שם? אגב, כבר למדת הפלות בקונג-פו? כי לומדים גם בקונג-פו הפלות...

deep ocean

New member
קונג פו+אמנות היכולת 06.07.02

קונג-פו: למדתי 2 טכניקות חדשות שלא הכרתי, למדתי איך לכופף נכון את היד של הפרטנר בעזרת הנחיה של בן, גמישות חביבה. העבודה פנימית גרמה לי לנמנם בשלווה ואפילו לא שמעתי את מה שיואב/ניר אמר (לא זוכרת כבר מי העביר אותה). היה אחלה!! בסוף השיעור שיחקנו קצת פרה עיוורת. אמנות היכולת: אחלה שיעור. נהניתי מאד. נהניתי מההנחייה של להתבונן באנשים בסביבה+באנשים מהשיעור ולראות איך כל אחד חושב שהוא השחקן הראשי בסרט. זה היה עבורי מצמרר ממש לראות פתאום את כל זה, וזה גרם לי לפתיחות רבה ולהפסקת שיפוט, כי בעצם קלטתי את זה שכל אחד עסוק בעצמו. התרגיל של 6 התדמיות (האהוב עלי) - הפעם הייתי בצד וקיבלתי הנחייה לדעת אותו באופן מעמיק ברמה שאוכל להעביר אותו וכו´. היה שונה מאד לחוות את התרגיל מהצד. אכן למדתי הרבה עליו ולעומק. עשיתי גם שימוש בחוברת הקונג-פו שלי ורשמתי הרבה תוך כדי ההדרכה של בן. לאחר מכן הלכנו ברחובכאשר קיבלנו הנחייה להיצמד לבן. נצמדתי אל בן כמה שיותר קרוב וידעתי שהוא הולך לרוץ וניסיתי להירגע. דמיינתי איך יהיה לי קל ונעים. הוא התחיל לרוץ ובהתחלה היה לי קל ונעים אבל לאט לאט זה נהיה קשה. יכולתי להמשיך לרוץ מהר אבל זה היה אומר לקרוע את עצמי, ולא רציתי. העדפתי ללכת לאט, ונהניתי מהרעיון שאצטרך לחפש אותם. לא הייתי לבד, עוד 3 אנשים היו איתי וחיפשנו אותם, וניסינו ללכת לפי התחושות ולא לפי השכל. החלטנו לעשות "סיבוב" שבסוף נסיים אותו מעל גן העיר. התחושות שלי למשל אמרו לי שהם נמצאים בחצר של בית מצד ימין, או בכיכר רבין. הם לא היו בשני המקומות האלו. לאחרים אמרו התחושות שהן בגן מסויים או במקומות אחרים. הלכנו לגן והם לא היו שם. היה רגע שטליה הנחתה אותנו להתחבר לתחושות ולא לחשוב לפי השכל. ניסיתי והרגשתי שאולי הם רחוק למטה, ליד סניף בנק דיסקונט שפעם עשינו שם שיעור. הרגשתי שזו לא ממש תחושה, אלא ירייה באפילה, או משהו דומה. סיימנו את הסיבוב בגן העיר. והם באמת היו שם. מוזר. לא היתה לי שום תחושה שהם שם, ודווקא לא רציתי ללכת לשם בהתחלה, כי השכל אמר שהם שם בגלל ההרגל המחשבתי, בגלל שזה הכי הגיוני..וכו´....אבל מי רוצה ללכת לפי ההגיון בשיעור אמנות היכולת?
אני לא בטוחה, אבל נראה לי שכולם חשו שהם בגן העיר, אבל שהם חשבו שזה השכל אומר להם את זה. אשמח לשמוע מה שאר האנשים הרגישו (ורדה, טליה, נתי...) זהו. נגמר השיעור ו...הלכנו לסרט ספיידרמן!!!! אני, בן, טליה, נתי, אסי, וניצן - יההההההה
קסם אמיתי לא יכל להצטרף לסרט, ותתחדש ברוב חוצפתו לא בא לשיעור (
) הערות כלליות מאת הועד המנהל 1. לפני שיעור קונג-פו עבדתי על הפסקת שיפוט. לאט לאט השתחררתי מהשיפוט במהלך השיעור. בשיעור אמנות היכולת, התרגיל של כל אחד משחק דמות ראשית בסרט מאז עזר לי לזה. 2. אני מאד שמחה שחזרתי לשיעורי אמנות היכולת. אני שמחה שהקשבתי לעצמי. בעבר לא הייתי מוכנה נפשית לשיעורים אלו, וכיום כאשר הרגשתי מוכנה אליהם, אכן חזרתי ואני מרגישה שלמה עם זה מאד. זה עושה לי מאד טוב. 3. עבדתי על הקטנת ציפיות לפני שיעור הקונג-פו (בעיקר כי מאד חיכיתי לשיעור כי איזה שבוע וחצי לא התאמנתי) וזה הוכיח את עצמו. זה פעל ממש טוב. וגם זה פעל טוב בנודע לאמנות היכולת, לא לבוא עם ציפיות גבוהות בעקבות השיעור הקודם שהשתתפנו בו עם השרשור הארוך שהיה פה, שהלכנו לכיוון הים וכו´ וכו´. 4. בניתי כמה תרגילים שעליהם אעבוד לפני שיעורים: התרגילים כוללים עבודה על הקטנת ציפיות, והקטנת שיפוט. COOL! 5. אני יודעת שהדרך עוד ארוכה, ואני לא מתכוונת להתבאס אם יהיו שיעורים בהם כן אחווה שיפוט. אני מקבלת הכל באהבה ובהבנה. 6. אני מתכננת ללמוד עוד שנים רבות קונג-פו ואמנות היכולת, ואני לא מסתכלת על שיעורים ספציפיים. 7. אני מאד שמחה ומאושרת ללמוד בשמבאלה. באהבה, מיכל

soulbird

New member
שיעור קונג פו שלי

אגור לבן בגלל בעיות בברך עבדתי יותר על אגרופים בהליכה . ממש נהנתי pak hok kung fu יצאתי מהשיעור עייפה אך מרוצה. ==== ====== אגב שאלה לי יש למשהו עיצות על דרכים להרדם נמאס לי מהלילות הלבנים ניסיתי חלב חם " " יוגה "" הרפייה וגם מוזיקה קלאסית כלום somebody" anybody?

MsPiggy

New member
../images/Emo80.gif עיוורת?¿?

אפשר פירוט על זה? ונשמע שהיה לך שיעורי כיפי ומלא השראה, ועוד הלכתם לראות ספיידרמן בסוף!!!! איך הסרט? ואני אתן לכם מחר דיווח כאן על השיעור נהיגה הראשון שלי... היום הייתה לכל 107 התלמידים הרצאה על נהיגה וכל מיני דברים כאלו - אתם מכירים את המקרים האלו שנראים כמו צירוף מקרים בלתי אפשרי - שאחרי כמה שעות שאתם חווים אותם אתם משוכנעים שזה היה חלום ושזה לא קרה באמת... טוב קרה לי מקרה כזה היום, מישהו חשב שזה יהיה נורא נורא מצחיק... וגם אני חשבתי ככה... טוב אני אראה איך אני אתמודד עם המצב הזה, אני מקווה שאני אעבור את זה בשלום עם כל מה שלימדתם אותי כאן. תאחלו לי בהצלחה!

deep ocean

New member
קודם כל הסרט היה אחלה...

למרות שקצת התבאסתי מהסוף. רגע, ספרי על המקרה של הצירוף מקרים. לא הבנתי מה היה הצירוף מקרים..ספרי ספרי! היה לי באמת שיעור קונג-פו ואמנות היכולת מהנים. פרה עיוורת: מישהו עוצם את העיניים וצריך לתפוס את השאר. אחרי שהוא תופס אחד או שהוא ממשיך לחפש שוב פעם, או שמישהו אחר בתפקיד המחפש. משחקים בתחום מוגדר (אחרת כולם יברחו לקילומטרים). הסבר נוסף בשמחה...

MsPiggy

New member
אני גם רוצה פרה עיוורת!

ונראה לי שאני די מתאימה למשחק הזה!
והזכרת לי שאני צריכה לראות ספיידרמן... ואולי גם בלייד 2.... הצירוף מקרים המוזר: איכשהו נתקלתי בקורס נהיגה של רפא"ל באדם שהייתי הכי פחות מצפה לראות אותו שוב פעם - וגם הכי פחות רוצה לראות אותו שוב פעם. מדובר בסיפור קצר שהיה לפני הרבה מאוד זמן באינטרנט, אני דיברתי באותו הזמן בצ´אטים ב mIRC והתחלתי גם לדבר עם אנשים מהאיזור שלי - והיה שם אדם מסוים שפשוט הוריד את הביטחון העצמי שלי בכל מה שהוא אמר - אני נפגשתי איתו פעם אחת ואני כל כך מצטערת על זה - הוא שופט אנשים רק לפי המראה החיצוני שלהם, נושא שתמיד היה רגיש אצלי - חשבתי שאני התגברתי כבר על דברים כאלו אבל הוא פשוט החזיר אותי למקום אחר, לא האמנתי למה שהוא אומר עלי, אבל זה עדיין עשה לי משהו... אני לא ממש המשכתי לדבר באותו הצ´אט, וגם אף פעם לא ראיתי אותו יותר... אבל היום כשהגעתי לשער הראשי ברפא"ל התחלתי להסתכל שמה על מישהו וחשבתי שהוא נראה לי נורא מוכר מאיפשהו - המשכתי להסתכל עליו עוד קצת זמן... עד שהבנתי שהוא פשוט מזכיר לי את אותו אדם, אבל עדיין המשכתי להסתכל עליו... עד שעלה במוחי הרעיון שהוא באמת אותו האדם! ניסתי לחפש רמזים, כי אני ממש לא זכרתי כל כך איך הוא נראה, אני זכרתי שהוא 1.80 אבל לצערי לא ידעתי כמה זה בדיוק 1.80, ולא היה נראה לי שהוא היה כל כך שחור כשראיתי אותו, ואז שמעתי אותו מדבר עם אחד המורים ואומר "קוראים לי..." העליתי קללה נחמדה בליבי ואז התחלתי לצחוק על הצירוף מקרים הזה - אם הייתי יודעת שזה הוא בהתחלה לא הייתה בוהה בו במשך איזה חצי שעה אלא מתרחקת ממנו... אבל אני לא יכולה לעשות את זה! טוב אני אראה איך זה יתגלגל... מקסימום אם זה יהיה כל כך נורא אני תמיד יכולה לדרוס אותו באחד מהשיעורים.

soulbird

New member
פרה עיוורת בשיעור קונג פו??

איזה יכולות זה אמור לפתח או שזה בשביל הכף בלבד?

מוווווווו

אני נורא נהנה מפרה עיוורת - כמו כל תרגיל אחר התרגיל יפתח את אותם הכישורים שנכוון את עצמנו להתאמן עליהם בזמן התרגיל , סביר להניח שגם כישורים אחרים שאנחנו לא מנסים לפתח באופן מודע יתפתחו בזמן כל תרגיל . בתרגיל\משחק של הפרה העיוורת אני משתמש בדרך כלל כדיי לפתח את יכולת החישה שלי , היעולת שלי לחוש את ה"אנרגיות " שמסביבי וגם לפתח את האינטואיציה........זה התרגיל שאני כמעט הכי אוהב בקונג פו \ האבקות הצללים. מעניין מי נתן לזה את השם הנ"ל - מה ...מישהו פעם קשר לפרה את העיניין? ו.....ומה הוא עשה לה ??? סתם השערה .

Lagrangian

New member
אותו איש

שהמציא את השמות - פרה משוגעת פרה בוהה על הירח מאחור נזיר טאואיסטי כמובן..

deep ocean

New member
למשל.....

התמצאות במרחב בעיניים עצומות, חישה הסביבה, תחושות, תנועה ועוד....

למעלה