קונג פו+אמנות היכולת 06.07.02
קונג-פו: למדתי 2 טכניקות חדשות שלא הכרתי, למדתי איך לכופף נכון את היד של הפרטנר בעזרת הנחיה של בן, גמישות חביבה. העבודה פנימית גרמה לי לנמנם בשלווה ואפילו לא שמעתי את מה שיואב/ניר אמר (לא זוכרת כבר מי העביר אותה). היה אחלה!! בסוף השיעור שיחקנו קצת פרה עיוורת.
אמנות היכולת: אחלה שיעור. נהניתי מאד. נהניתי מההנחייה של להתבונן באנשים בסביבה+באנשים מהשיעור ולראות איך כל אחד חושב שהוא השחקן הראשי בסרט. זה היה עבורי מצמרר ממש לראות פתאום את כל זה, וזה גרם לי לפתיחות רבה ולהפסקת שיפוט, כי בעצם קלטתי את זה שכל אחד עסוק בעצמו. התרגיל של 6 התדמיות (האהוב עלי) - הפעם הייתי בצד וקיבלתי הנחייה לדעת אותו באופן מעמיק ברמה שאוכל להעביר אותו וכו´. היה שונה מאד לחוות את התרגיל מהצד. אכן למדתי הרבה עליו ולעומק. עשיתי גם שימוש בחוברת הקונג-פו שלי ורשמתי הרבה תוך כדי ההדרכה של בן. לאחר מכן הלכנו ברחובכאשר קיבלנו הנחייה להיצמד לבן. נצמדתי אל בן כמה שיותר קרוב וידעתי שהוא הולך לרוץ וניסיתי להירגע. דמיינתי איך יהיה לי קל ונעים. הוא התחיל לרוץ ובהתחלה היה לי קל ונעים אבל לאט לאט זה נהיה קשה. יכולתי להמשיך לרוץ מהר אבל זה היה אומר לקרוע את עצמי, ולא רציתי. העדפתי ללכת לאט, ונהניתי מהרעיון שאצטרך לחפש אותם. לא הייתי לבד, עוד 3 אנשים היו איתי וחיפשנו אותם, וניסינו ללכת לפי התחושות ולא לפי השכל. החלטנו לעשות "סיבוב" שבסוף נסיים אותו מעל גן העיר. התחושות שלי למשל אמרו לי שהם נמצאים בחצר של בית מצד ימין, או בכיכר רבין. הם לא היו בשני המקומות האלו. לאחרים אמרו התחושות שהן בגן מסויים או במקומות אחרים. הלכנו לגן והם לא היו שם. היה רגע שטליה הנחתה אותנו להתחבר לתחושות ולא לחשוב לפי השכל. ניסיתי והרגשתי שאולי הם רחוק למטה, ליד סניף בנק דיסקונט שפעם עשינו שם שיעור. הרגשתי שזו לא ממש תחושה, אלא ירייה באפילה, או משהו דומה. סיימנו את הסיבוב בגן העיר. והם באמת היו שם. מוזר. לא היתה לי שום תחושה שהם שם, ודווקא לא רציתי ללכת לשם בהתחלה, כי השכל אמר שהם שם בגלל ההרגל המחשבתי, בגלל שזה הכי הגיוני..וכו´....אבל מי רוצה ללכת לפי ההגיון בשיעור אמנות היכולת?
אני לא בטוחה, אבל נראה לי שכולם חשו שהם בגן העיר, אבל שהם חשבו שזה השכל אומר להם את זה. אשמח לשמוע מה שאר האנשים הרגישו (ורדה, טליה, נתי...) זהו. נגמר השיעור ו...הלכנו לסרט ספיידרמן!!!! אני, בן, טליה, נתי, אסי, וניצן - יההההההה
קסם אמיתי לא יכל להצטרף לסרט, ותתחדש ברוב חוצפתו לא בא לשיעור (
)
הערות כלליות מאת הועד המנהל 1. לפני שיעור קונג-פו עבדתי על הפסקת שיפוט. לאט לאט השתחררתי מהשיפוט במהלך השיעור. בשיעור אמנות היכולת, התרגיל של כל אחד משחק דמות ראשית בסרט מאז עזר לי לזה. 2. אני מאד שמחה שחזרתי לשיעורי אמנות היכולת. אני שמחה שהקשבתי לעצמי. בעבר לא הייתי מוכנה נפשית לשיעורים אלו, וכיום כאשר הרגשתי מוכנה אליהם, אכן חזרתי ואני מרגישה שלמה עם זה מאד. זה עושה לי מאד טוב. 3. עבדתי על הקטנת ציפיות לפני שיעור הקונג-פו (בעיקר כי מאד חיכיתי לשיעור כי איזה שבוע וחצי לא התאמנתי) וזה הוכיח את עצמו. זה פעל ממש טוב. וגם זה פעל טוב בנודע לאמנות היכולת, לא לבוא עם ציפיות גבוהות בעקבות השיעור הקודם שהשתתפנו בו עם השרשור הארוך שהיה פה, שהלכנו לכיוון הים וכו´ וכו´. 4. בניתי כמה תרגילים שעליהם אעבוד לפני שיעורים: התרגילים כוללים עבודה על הקטנת ציפיות, והקטנת שיפוט. COOL! 5. אני יודעת שהדרך עוד ארוכה, ואני לא מתכוונת להתבאס אם יהיו שיעורים בהם כן אחווה שיפוט. אני מקבלת הכל באהבה ובהבנה. 6. אני מתכננת ללמוד עוד שנים רבות קונג-פו ואמנות היכולת, ואני לא מסתכלת על שיעורים ספציפיים. 7. אני מאד שמחה ומאושרת ללמוד בשמבאלה. באהבה, מיכל