שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 18 ../images/Emo23.gif

בלדה לנאיבית – יעל לוי
מילים : יהונתן גפן
לחן : יצחק קלפטר
אלבום: יעל לוי
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1980: 10
ארבע בבוקר, השחר מפציע, חושבת אולי הוא בכל זאת יגיע, שמה קומקום, מציתה עוד סיגריה, ברדיו שירים שסוגרים את הלילה. יום בא ויום הולך ואת נשארת נאיבית שכמותך.
הפתעה משמחת במקום ה-18: יעל לוי, בוגרת להקת חיל הים, בשיר נפלא שכתבו לה יונתן גפן ויצחק קלפטר. שירה של לוי "תמונה" (שמוכר יותר כ-דבה דבה דה..) מנוגן כל יום כאות התוכנית 'ארבע אחר הצהריים' בגלי צה"ל.

אריה31

Member
מנהל
ישששששששש../images/Emo3.gif

רק בשביל זה היה שווה לי להגיב על כל המצעד מקום ראשון במצעד של רשת ג' בסוף 1979

Lirronia

New member
בהחלט הפתעה משמחת- זמרת נהדרת

עם קול פעמונים, וכל שיריה (למעט "לך לאן שתלך", אם לא טעיתי בשמו) אהובים עלי מאוד

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 17 ../images/Emo220.gif

כשתגדל – יהודה פוליקר
מילים : יעקב גלעד
לחן : יהודה פוליקר
אלבום: אפר ואבק (1988)
לך הביתה, עזוב את בית הספר אמרו שממך כבר לא יצמח שום דבר אישה גדולה ואיש במשקפיים ימשיכו לרדוף עד הסוף עד עפר תגדל, אל תתערבב בקהל תשקיף מן הצד תתנדנד בערסל אתה לא רצית להיות שם בכלל אז מה, אותך אף אחד לא שאל אתה נשארת גוזל שנפל.
שיר נוסף מהאלבום: אפר ואבק. פוליקר כאן בהגשה מרגשת במיוחד. לאחר הוצאת האלבום הופיעו פוליקר וגלעד בסרטה של אורנה בן דור "בגלל המלחמה ההיא" שסיפר את סיפור שתי המשפחות וההתמודדות שלהם כדור שני לניצולי שואה.

Lirronia

New member
לא זוכרת אם בסוף הצבעתי לו או לא-

בכל מקרה זה שיר מרגש ומקסים.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 16 ../images/Emo220.gif

מקיץ אל חלום – גלי עטרי
מילים ולחן: ברוך פרידלנד
אלבום: צעד אחד לפני הנהר (1988)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1988: 17
אל תבכה, אני בוכה בשבילך אל תפנה, אני אצעד בשבילך עד כלות רגלי בחוליי עד אפול וגופי שבור למרגלות הנהר העכור. אל הרוח אל המים אל האש כמו תפוח שרחק מן העץ אל הדרך עד אליך עד לאופק כבת דמותך שהאיצה בי כדופק.
שיר שזכה לתחייה מחודשת עם הביצוע של נינט טייב ב-כוכב נולד. אבל זכה להצלחה רבה וגרם להרבה דמעות עוד כשיצא ב-1988 באלבומה רווי הלהיטים של גלי עטרי, צעד אחד לפני הנהר.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 15 ../images/Emo23.gif

מצטער – אדם
מילים : רחל שפירא
לחן : יזהר אשדות
אלבום: מרחוק לרחוק (1988)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1988: שיר השנה 1988
לא יכולתי להקשיב לך, לא הייתי מסוגל, לא שמעתי מה אמרת לי, מה אמרת לי אם בכלל. ואחר כך כשהבנתי, והרגשתי מגוחך, כבר הייתה דממה מוחלטת, ודאגתי לך כל כך, במקום שאת נמצאת, תנסי רק לתאר, איך אני עכשיו אומר לך, מצטער כן מצטער.
זמר השנה בשנים 87-88 בשיא הצלחתו עם שיר השנה בשנת 88': מצטער שלקוח מאלבומו השני, בו המשיך לעבוד עם יזהר אשדות. להיטים בולטים נוספים באלבום היו: היא רוקדת לבדה ושיתוף פעולה מצויין עם הזמרת תמנה בראוור ב-'שקיעה אחת'. אדם ניסה לאמץ לעצמו דימוי בוגר יותר באלבומו השלישי 'חופשי' שיצא ב-89' בהפקתו המוזיקלית של מתי כספי, אך האלבום לא הצליח לשחזר את הצלחת קודמיו ומכאן החלה ירידה בפופלאריות שלו.

won the game

New member
לא הבנתי מה ההתלהבות מהשיר הזה...

"אין מוצא" ו"סוד" יותר טובים

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 14 ../images/Emo23.gif

קשה בלעדיך – שרון ליפשיץ
מילים ולחן : שרון ליפשיץ
אלבום: קולנוע (1985)
קשה לקום בבוקר לפקוח ת'עיניים והמיטה ריקה חושך וקר אני לשכוח מתאמצת ולפתע מתכווצת לזכרון יקר ראשך על הכר. קשה בלעדיך כי נגעת בי כל כך נגעת בי ומה שבינינו נגמר קשה בלעדיך כי נגעת בי כל כך פגעת בי ומה שבלב עוד נשאר.
שרון ליפשיץ הייתה משב רוח רענן ומבורך ביותר במוזיקה הישראלית באמצע שנות השמונים. אלבום הבכורה שלה: קולנוע – היה אלבום פופ מושלם והפך קלאסיקת אייטיז עם להיטים כמו: גידי, קולנוע, הלו, אתה בא אליי וכמובן הבלדה קורעת הלב והמדהימה הזו: קשה בלעדיך. ליפשיץ הוציאה עוד שני אלבומים: שתי בובות על חוט ב-88' ו-קו האושר ב-93' ובאופן אישי מאוד חסרה לי בנוף המוזיקה הישראלית. שרון שובי

Sir Terry Wogan

New member
../images/Emo45.gif שיר נהדר ומיקום מפתיע לטובה

אם כי ייתכן שזה מעט גבוה מדי.

למעלה