שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 9 ../images/Emo23.gif

באה מאהבה – יהודית רביץ
מילים : יענקלה רוטבליט
לחן : יהודית רביץ
אלבום: באה מאהבה (1987)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1987: שיר השנה 1987- תשמ"ז
קצב הליכתה קמט בשמלתה הם שיעידו הם שיגידו שדבק בה טעם האהבה עשב בשערה ושתי עיניה גם מספרות עליה שהיא באה מאהבה
להיט ענק שהיה לשיר השנה בשנת 1987. רביץ הפכה לכוכבת על בעקבות אלבום זה ונשארה אחת המוזיקאיות האהובות במדינה, שיש ציפייה לכל שיר חדש שלהן. בימים אלו, לאחר ציפייה ארוכה שכזו שבה יודית עם שיר חדש: 'עיר קטנה' שכתב והלחין יהלי סובול לקראת אלבום חדש בעל אותו שם (כנראה) שייצא השנה.

Sir Terry Wogan

New member
איזו קלאסיקה! ../images/Emo47.gif

יהודית כ"כ מגוונת, היא ידעה להוציא מעצמה בלדות אדירות, שירי רוק נשי חלוציים ומצוינים, שירי אמצע הדרך מקסימים אבל זה להיט פופ ענק שלא נס ליחו וגם הגיע גבוה בדירוג שלי. ו"עיר קטנה" שיר נהדר!

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 8 ../images/Emo23.gif

לתת – בועז שרעבי
מילים : חמוטל בן זאב
לחן : בועז שרעבי
אלבום: משאלה (1987)
לתת את הנשמה ואת הלב לתת, לתת כשאתה אוהב ואיך מוצאים את ההבדל שבין לקחת ולקבל עוד תלמד לתת לתת.
ושוב..בועז שרעבי שמצליח להכניס 3 שירים שלו לטופ 20 ! הפעם בשיר שלא זכה לתשומת לב יוצאת דופן כשיצא ועם השנים צבר פופלאריות אדירה. רבים הופתעו כשהשיר נבחר במקום ה-1 במצעד היובל שנערך בגלי צה"ל בשנת 1998 וסיכם 50 שנות מוזיקה ישראלית.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 7 ../images/Emo23.gif

לפעמים – רון שובל
מילים : מיכה שיטרית
לחן : ארקדי דוכין
אלבום:
לפעמים הים שקט ואין גלים גם אתה לפעמים ומחר תזרח השמש מבעד לעננים ותרגיש יותר טוב תרגיש חמים
רון שובל היה לילד פלא כשהוציא את אלבום הבכורה שלו, נעורים, כבר בגיל 13. כעבור 3 שנים, בשנת 89' יצא אלבומו השני 'מרגיש בדרך' שכלל את להיט הענקים 'לפעמים'. השיר שנכתב ע"י מיכה שטרית וארקדי דוכין הפך לקלאסיקה. שיר נוסף שבלט באותו אלבום היה חידוש לשיר 'פמלה' של בועז שרעבי.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 6 ../images/Emo23.gif

חי – עופרה חזה
מילים : אהוד מנור
לחן : אבי טולדנו
אלבום:
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1983: שיר השנה 1983- תשמ"ג
חי, חי, חי כן, אני עוד חי. זה השיר שסבא שר אתמול לאבא והיום אני. אני עוד חי, חי, חי, עם ישראל חי. זה השיר שסבא שר אתמול לאבא והיום אני.
רבים בארץ התרגשו למשמע המילים 'עם ישראל חי'
באירוויזיון 83' שנערך בגרמניה. עופרה נתנה הופעה מצויינת והגיעה למקום ה-2 בתחרות, 6 נקודות פחות מהמנצחת, קורין הרמס מלוקסמבורג, או בכינויה המלבב בפורום אירוויזיון: הפריג'ידית..

razM19

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

פשוט שיר מדהים!!! המילים שלו מדהימות, ועוד לחשוב שעפרה שרה אותן על הבמה של גרמניה! כבוד ענק
ללא ספק, אחת מהקלאסיקות של שנות ה-80, אם לא הגדולה שבהן. אני אגב, דירגתי את השיר הזה ראשון ברשימת הדירוג למצעד

Sir Terry Wogan

New member
הפריג'ידית! ../images/Emo6.gif

שיר נהדר שהכניס את עפרה לשיא הקונצנזוס מאז ועד פטירתה הטראגית...

ForeverMC

New member
../images/Emo151.gif השיר הגרוע ../images/Emo151.gif

במקום השלישי: שלל שירים שקיבלו נקודה אחת כל אחד. כיכבו כאן בעיקר שירי קדם ואירוויזיון. במקום השני: שובי לים - אילנה אביטל. והזוכה הגדולה...היישר מקאן, כיאה לדיווה, הגברת נעמי שחר בכבודה ובעצמה.
שיר שזכה להצלחה גדולה כשיצא והגיע אף למקום ה-9! במצעד השנתי של שנת 85' והוא קצת פרודיה על כל האשכנזים שמנסים לשיר מזרחית: מריומה יומה - חנה לסלאו וג'קי מקייטן
מריומה יומה יומה - אני כבר לא יכול מריומה יומה יומה - אתן לך את הכל אוי כפרה בטעם ג'חנון את עושה אותי מג'נון מריומה שלי יונתי תמתי את היחידה בתוך נשמתי חולם עלייך ולא יכול לישון כי הלב בוער כמו חריף על הלשון

won the game

New member
יפה שמכל ה-555 שירים השיר שבחרתי

נמצא במקום השני=] אבל גם הראשון זוועתי

למעלה