שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 13 ../images/Emo23.gif

הלוואי – בועז שרעבי
מילים : אהוד מנור
לחן : בועז שרעבי
הלוואי שלא נכאב ואיש אחיו יאהב הלוואי ויפתחו שוב שערי גן עדן הלוואי ויתמזגו מזרח ומערב הלוואי הלוואי ונחדש ימינו כאן כקדם.
דוגמא קלאסית לכך שכישלון בתחרות הוא לא המילה האחרונה בחייו של שיר. ב-1986 בועז שרעבי זימר את השיר 'הלוואי' בקדם אירוויזיון. בהופעה פשוטה ונטולת גימיקים הגיע שרעבי למקום האחרון בתחרות עם נקודה אחת בלבד. עם השנים הפך השיר הלוואי לאחד השירים האהובים בתולדות התחרות ובכלל במוזיקה הישראלית. בשנת 98' השיר חודש ע"י יהודית רביץ לכבוד מופע פעמוני היובל.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 12 ../images/Emo23.gif

לשיר איתך – בועז שרעבי ושושנה דמארי
מילים : אהוד מנור
לחן : בועז שרעבי
אלבום: משאלה (1987)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1987: 22
טוב לשיר איתך פתאום, לרקום חלום, לרקום חלום. שני קולות והבטחה, לשיר איתך, לשיר איתך. עד הבוקר בסירה אחת, יחד לחתור ולקוות, מחכים על מים למחר שיבוא
בשנת 1987 הזמין שרעבי את שושנה דמארי, מלכת הזמר העיברי ואלילתו הגדולה (בועז גם הרבה להפגין חיקויים מוצלחים שלה בשעתו). השיר זכה להצלחה גדולה והופיע באלבומו: משאלה. חייב להודות שמאוד-מאוד הופתעתי ממיקומו הגבוה של השיר הזה.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 11 ../images/Emo23.gif

רכבת לילה לקהיר – משינה
מילים : אהוד בנאי
לחן : שלומי ברכה
אלבום: משינה (1986)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1986: 4
אני כל כך עצוב לי ושמש על העיר ודיזנגוף נראה לי כמו רכבת לילה לקהיר בין כל הצלילים מחפש סימן יושב בצד הדרך יושב ליד הזמן בחדר הסגור בדידות מקיר לקיר ואם אצא החוצה המצב רק יחמיר אז אני שומע צליל מאוד מוכר מגיע מלמטה רחוק מהכיכר
במשאל שנערך לפני מספר חודשים בערוץ המוזיקה משינה נבחרה ללהקה האהובה בכל הזמנים. במקום ה-11 עם להיטם הגדול ביותר במצעד, שהותיר את שורת המחץ: 'גילה גילה בוצ'ה בודי'. את מילות השיר כתב, דרך אגב, הבן דוד של יובל בנאי, אהוד...).

Sir Terry Wogan

New member
../images/Emo12.gif דווקא זה הכי גבוה?

מה עם רני בפריז? בדרך אל הים (השיר הכי משינה-אייטיז שקיים בערך)? אנה? ריקוד המכונה?

ForeverMC

New member
../images/Emo47.gifזמר העשור../images/Emo47.gif

אם תוצאות קטגוריית להקת השנה היתה פשוטות וברורות מההתחלה, כאן זה כבר היה הרבה יותך מסובך. 6 זמרים הגיעו למקום ה-2 עם 2 קולות כ"א: זהר ארגוב, אדם, בועז שרעבי, אריק איינשטיין, שלום חנוך ודני רובס . ומנצח הגדול בקטגוריה הזו (שקיבל קול אחד יותר מכל הנ"ל..) הוא זמר שהצליח להכניס שיר אחד ל-80 הגדולים שלנו...אבל ידע ים של להיטים בשנות ה-80: שלמה ארצי
הדיסקוגרפיה של שלמה ארצי בשנות השמונים:
1981 - חצות
1982 - סיפורי תנ"ך לילדים
1982 - מקום
1984 - תירקוד
1986 - לילה לא שקט
1988 - חום יולי אוגוסט

won the game

New member
חחחח זה לא ממש תחרות אז../images/Emo3.gif

אני בכל אופן, נתתי את הקול לבועז שרעבי ואין לי בעיה ששלמה נבחר:)

won the game

New member
מגניב../images/Emo9.gif ותראי בקומונה של לירן

שהגבתי למצעד השנתי שלך

Lirronia

New member
אמנם הצבעתי לזמר אחר, אך הוא הרוויח

ביושר את התואר הזה. אם יהיו מצעדים לעשורים נוספים, אקווה למצוא שם שירים רבים יותר של ארצי.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 10 ../images/Emo23.gif

הפרח בגני – זוהר ארגוב
מילים ולחן: אביהו מדינה
אלבום: נכון להיום (1982)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1982: 4
את עולמי עם שחר את לי כל היום את עולמי בלילה את החלום את בדמי ברוחי ולבבי את הניחוח המתוק הפרח בגני.
להיטו הגדול ביותר של זוהר שגם זכה במקום הראשון בפסטיבל הזמר המזרחי 1982.

למעלה