שנות השמונים - המצעד

חולוני

New member
אחלה שיר

הקאבר הכי טוב שעשו לו שייך לאינפקציה באלבומם השני מ-2005 "בכיף".

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 28 ../images/Emo23.gif

תפילה – עופרה חזה
מילים : בצלאל אלוני
לחן : הנרי בראטר
אלבום: בוא נדבר (1981)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1981: 7
אלוה, שמור נא עלינו כמו ילדים שמור נא ואל תעזוב תן לנו אור ושמחת נעורים תן לנו כוח עוד ועוד שמור נא עלינו כמו ילדים שמור נא ואל תעזוב תן לנו אור ושמחת נעורים תן לנו גם לאהוב
את מילות השיר 'תפילה' כתב בצלאל אלוני. אלוני היה האמרגן והאיש שליווה את חזה לאורך כל הקריירה שלה מאז שגילה אותה בגיל 12 בסדנת התיאטרון של שכונת התקווה, לאורך כל הלהיטים בארץ ובהמשך גם בפריצה הגדולה שלה לשוק הבינלאומי שהגיעה לשיאה ב-1988 עם להיט הענק 'אם ננעלו' שישב בראש המצעד בגרמניה שבועות ארוכים והצליח להיכנס למצעדים רבים ברחבי אירופה.

razM19

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

פשוט הזמרת הכי מדהימה שידעה המדינה הזאת

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 27 ../images/Emo23.gif

אם זו אהבה – פרמיירה
מילים : אהוד מנור
לחן : אבנר קנר
אלבום:
אם זו אהבה אז למה היא לא טובה גם כשהיא קרובה אין רגע שקט, אין שלווה אהבה הורגת, אהבה רעה כל יום, כל שעה. מעגל קסמים סוגר עלי אין מוצא לא יודעת אם אני רוצה או לא רוצה לא מוצאת בי כוח לוותר ולעזוב אותך אין לי מנוחה.
אין עוררין על כישרונה העצום של מזי כהן. מי שהחלה את דרכה בלהקת פיקוד מרכז והתפרסמה כזמרת בלהקת גזוז ולאחר מכן בלהקת פרמיירה. להקה שלא האריכה ימים, בה היו שותפים מלבד מזי: אבנר קנר ויואל לרנר. הלהקה ידעה רק אלבום אחד שיצא ב-1981 שלא זכה להצלחה בשעתו אבל הוציא מתוכו את הקלאסיקה הנפלאה הזו שמושמעת הרבה גם כיום. מזי הוציאה את אלבום הסולו הראשון שלה רק ב-1987.

razM19

New member
מזי כהן אדירה!!

כל שיר שלה פשוט תענוג לאוזניים!!

Lirronia

New member
זמרת ענקית, כל הפרוייקטים שהייתה

מעורבת בהם מוצלחים מאוד בעיני. השיר הזה פשוט נהדר

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 26 ../images/Emo23.gif

ילדות נשכחת – נורית גלרון
מילים : יעקב גלעד
לחן : יהודית רביץ
אלבום: אני ראיתי יופי (1983)
זוכר איך שהלכנו דרך קבע לאורך הרחוב המתרוקן דבר לא השתנה רק פה ושם דוהה הצבע אולי זה רק הלב שמזדקן. עוד שנה כבר למדנו מי אני מי אתה כבר איבדנו מה שהיינו פעם מזמן מה עוד מביא אותך תמיד אל אותה ילדות נשכחת.
אחד השירים המרגשים במוזיקה הישראלית לטעמי. יעקב גלעד, מחבר השיר, גדל עם נורית באותו רחוב בהרצליה.

razM19

New member
מרגש../images/Emo7.gif

אחד מהשירים שאני הכי אוהב אצל נורית גלרון

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 25 ../images/Emo23.gif

רדיו חזק – תיסלם
מילים : דורי בן זאב, יאיר ניצני, יושי שדה ויזהר אשדות
לחן : יאיר ניצני, ויזהר אשדות
אלבום: רדיו חזק (1981)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1981: 2
כתבי אלי מה רצונך, כתבי אלי דרך אזנך, מעור התוף לעור הסנר בתוך ראשך שקט שורר והם לא אוהבים. היא אוהבת רק רדיו חזק אוהבת רדיו חזק אוהבת שמנגן.
בתחילת שנות ה-80' להקת תיסלם הייתה הלהקה הכי 'חמה' במוזיקה הישראלית. רדיו חזק היה הלהיט הראשון שהוציאו לרדיו בנובמבר 1980 וההצלחה הייתה מיידית. מסע ההופעות המושקע אליו הם יצאו לאחר יציאת האלבום חולל היסטריה של ממש. בסיכומי השנה תשמ"א-81' תיסלם זכתה בתואר להקת השנה, הרבה מעל לכל שאר להקות התקופה.

Lirronia

New member
ה-להקה של שנות ה-80' מבחינתי -

כל אחד מחבריה הוא כשרון גדול בפני עצמו. אני אוהבת מאוד את הלהיטים המוכרים של תיסלם, אך שני השירים האהובים עלי ביותר שלהם הם "כלניות" ההזוי שנכתב ומבוצע ע"י יושי שדה ו- "תפסיק לכוון אלי" המלודי יותר.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 24 ../images/Emo23.gif

הלילה – הכל עובר חביבי
מילים : שלומית אהרון ויובל דור
לחן : שוקי לוי
אלבום:
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1981: 5
הלילה, הלילה יהיה זה הלילה נאמר דברים שלא אמרנו מעולם הלילה, הלילה יהיה זה הלילה שבו נאמר, ללא מילים ללא צלילים נאמר דברים של אהבה
להקת הכל עובר חביבי ששבה בימים אלו לסיבוב איחוד, זכתה לפופולאריות רבה בשנות השבעים והשמונים. הלהקה הוקמה ב-1975 לצורך מופע שהתבסס על שירי שנות ה-50 והמשיכה לפעול יחד עוד שנים רבות. בשנת 79' הוצע להם לשיר את 'הללויה' בפסטיבל הזמר. הלהקה דחתה את ההצעה ולהקת חלב ודבש עם גלי עטרי שלקחו את השיר בשמחה זכו במקום ה-1 בפסטיבל הזמר ומאוחר יותר גם בניצחון המיוחל באירוויזיון בירושלים. לאחר שנתיים ה-'חביבים' נבחרו לייצג את ישראל באירוויזיון עם הלהיט 'הלילה', אחד היפים שייצגו אותו בתחרות. שלומית אהרון הופיעה בהריון מתקדם מאוד בתחרות והשיר הגיעה למקום ה-7 בתחרות.

למעלה