שנות השמונים - המצעד

razM19

New member
../images/Emo45.gif ללא ספק!!

אבל הביצוע שלה הוסיף לפופולריות שלו.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 32 ../images/Emo23.gif

שבתות וחגים – יהודית רביץ
מילים : יענקלה רוטבליט
לחן : יהודית רביץ
אלבום: באה מאהבה (1987)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1988: 29.
אתה יודע איך הרגשתי כשראיתי אתכם ברחוב לא מזמן הייתי בסדר, לא הראיתי שום סימן אבל בלילה איך בכיתי איך הרטבתי את הכר למה אני מתאהבת תמיד במה שאי אפשר.
נציג ראשון מתוך האלבום המשובח 'באה מאהבה' שהוציאה יהודית רביץ ב-1987. יהודית סיפרה שרבים ניגשים אליה ואומרים כמה הם מזדהים עם מילות השיר 'שבתות וחגים', שיר מופלא בביצוע מופתי של רביץ המציג אהבה בלתי אפשרית. החבר'ה הצעירים יזכרו את עדי כהן מזילה דמעה כשביצעה את השיר בכוכב נולד.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 31-א ../images/Emo23.gif

שיר ללא שם – יהודית רביץ
מילים ולחן: שלום חנוך
אלבום: גלוי ונעלם (1980)
כי שירי הוא בת קול ברוח מכתבי השלוח מסילת חיי געגועי הד תפילותי. כי שירי הוא עלה ברוח הנידף, השכוח הוא האור הרך הנפקח בלילותי הוא אתה ההולך אלי.
ממשיכים עם רביץ למקום ה-31. שיר מינורי, קטן ויפהפה שכתב שלום חנוך (שאף חידש אותו 3 שנים מאוחר יותר באלבומו, על פני האדמה). להיטים בולטים נוספים באלבום גלוי ונעלם: ארבע לפנות בוקר, עכשיו הכל בסדר ו-הבלדה על אדון כמעט ואדון כבר.

Sir Terry Wogan

New member
יהודית ../images/Emo99.gif

מקום של כבוד מגיע ליהודית רביץ במצעד מסוג זה, ובכלל היא שווה מצעד בפני עצמה
מבין כל האמנים, היה לי הכי קשה לצמצם בבחירה שלי למצעד את השירים של יהודית רביץ... בסוף בחרתי רק בשלושה. גם "שיר ללא שם" וגם "שבתות וחגים" שירים יפים, אני מקווה לראות עוד שירים של יהודית בהמשך.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 31-ב ../images/Emo23.gif

מקום לדאגה – ריקי גל ומתי כספי
מילים : יהונתן גפן
לחן : מתי כספי
אלבום: מה זאת אהבה (1988)
בקצה השמיים ובסוף המדבר יש מקום רחוק מלא פרחי בר מקום קטן, עלוב ומשוגע מקום רחוק, מקום לדאגה. אומרים שם מה שיקרה וחושבים על כל מה שקרה. אלוהים שם יושב ורואה ושומר על כל מה שברא.
שיר מרגש ויפהפה שמושמע רבות בימי זיכרון, אבל הוא שיר שנעים לשמוע בכל ימות השנה.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 30 ../images/Emo23.gif

חלומות – רוחמה רז
מילים : רחל שפירא
לחן : יאיר קלינגר
אלבום: חלומות (1980)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1980: 24
חלומות של אתמול הם שלהבות נרעדות לא יכול כל החושך לכבות. על מצע השלכת החלומות מלחשים רק פרחים מיובשים דוהים בין הדפים.
רוחמה רז התפרסמה כששרה במסגרת צוות הווי חטיבת צנחנים את השיר 'בארץ אהבתי השקד פורח'. כאן בשיר 'חלומות', שיר שזכה לתחייה מחודשת לפני מספר שנים כשחודש ע"י אייל גולן במסגרת תחרות מלכות היופי.

razM19

New member
שיר מצויין!!

איזה יופי, ככל שעולים במקומות יש שירים מדהימים יותר ויותר
אני נהנה מכל שנייה

אריה31

Member
מנהל
אלמלא החידוש, הוא לא היה צועד בכלל

אני אוהב אותו, אבל לא זוכר שהוא היה להיט כל כך גדול

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 29 ../images/Emo23.gif

זה היה ביתי – מני בגר
מילים ולחן: מני בגר
אלבום: רוק תל אביב (1981)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1981: 18
זה היה ביתי עם גינה ולול היה ביתי היה שלך, היה שלי, היה שלנו עם שחר יגורו בו זרים ואנחנו עם כל הזכרונות נעלמים, נעלמים
ואם עסקינן בשירים שזכו לתחייה מחודשת – גם השיר במקום ה-29 נכנס לנישה הזו, לאחר שחודש לפני שנתיים ע"י הילה הררי וכלא 6. מני בגר החל את דרכו בשנות השבעים כסולן להקת רוק בשם: גן עדן. בתחילת שנות השמונים הוא יצא לקריירת סולו וידע להיטים רבים: זה היה ביתי, דואט פרידה (עם גלי עטרי), הולך למערב, שיר שחרור, בוקר של חמסין ואחרים.

למעלה