שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 42 ../images/Emo220.gif

איך הוא שר – דני רובס
מילים ולחן: דני רובס
אלבום: בדרך אל האושר (1989)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1989: 2
הם סגדו לו כמו אל הוא היה סך הכל בן אדם הקולות ששמע בשכונה, נמוגים לאיטם רק הפחד ההוא, הלבן בעורקיו מתפתל והוא חשב שימריא איתו, לא, הוא נופל איך הוא שר, איך הוא שר, הם רקדו מסביבו בטירוף, הוא היה מאושר איך הוא שר, איך הוא שר, מה נשאר מהזוהר, מכל השירים, מה נשאר
במשך שנות השמונים דני רובס הוציא שלושה אלבומים: 'מסגרות'(83), 'פנים ושמות' (87) ואלבומו המצליח ביותר 'בדרך אל האושר'(89') שנמכר בכמעט 100 אלף עותקים. הרבה בזכות הלהיט הזה, שרבים סוברים שמתייחס לזוהר ארגוב. רובס סרב לאשר ואמר שהשיר הוא לא על בנאדם ספציפי וכל אחד יכול לפרש אותו כאוות נפשו.

Ran Bimba

New member
עוד שיר שנכנס לטופ 40 שלי.. דווקא

חשבתי שהוא יגיע ממש גבוה..

razM19

New member
בין השירים המעולים של דני רובס!

גם אני מאלה שסבורים שהשיר מתייחס לזוהר ארגוב! ללא ספק, שיר גדול של זמר גדול

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 41 ../images/Emo220.gif

הורה – אבי טולדנו
מילים : יורם טהר לב
לחן : אבי טולדנו
אלבום: אני רק עובר (1982)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1982: 2
וגם ההורה ההיא עם ה - היי קולה עוד עולה קולה לא נדם כן גם ההורה ההיא עם ה - היי שירה ממלא ליבי לעולם
אבי טולדנו, בוגר להקת גייסות השיריון, זכה לפופלאריות רבה במשך שנות השבעים והמשך את ההצלחה לתוך שנות השמונים. בשנת 82' נבחר לייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון שנערך בבריטניה והגיע למקום ה-2 בתחרות עם הלהיט 'הורה' שהפך ללהיט ענק בישראל. טולדנו נבחר לזמר השנה בגלי צהל באותה שנה.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 40 ../images/Emo23.gif

ככלות הקול והתמונה – דני בסן
מילים : יענקלה רוטבליט
לחן : יזהר אשדות
אלבום: דני בסן (1986)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1987: 22
החיוך שלך מרוח על כל העיר כמו הבטחה גדולה ויש לך עדת מעריצים שרים איתך במקהלה מה יש לומר כל הכרטיסים נמכרו מראש מה יש לומר אל תתן לזה לעלות לך לראש כי אחרי ככלות הקול והתמונה מישהו יכול לשאול בלי כוונה מתי בפעם האחרונה עשית משהו בשביל מישהו
בשנת 86 הוציא דני בסן, סולן להקת תיסלם, את אלבום הסולו הראשון שלו. בלט מתוכו במיוחד, השיר הנפלא הזה: 'ככלות הקול והתמונה'. השיר זכה לביצוע אקוסטי חדש ומרגש ע"י דני בשנת 2004. והשנה חודש פעם נוספת במופע אנשי השנה ע"י הראל סקעת, נינט, קרן פלס, עידן יניב ובית הבובות.

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 39 ../images/Emo23.gif

מחכים למשיח – שלום חנוך
מילים ולחן: שלום חנוך
אלבום: מחכים למשיח (1985)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1985: 3
דצמבר המר זעקו כותרות בעיתון ושר האוצר נתן במבט ראיון הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם האזרח הקטן נאלץ לשלם בגדול ואותי מעניינת ירדנה יותר מהכל הולך למילואים וסופר את הכסף שאין.
להיט ענק של שלום מתוך אלבומו המצליח ביותר העונה לאותו שם.לאחר יציאת האלבום חנוך יצא לסיבוב הופעות מושקע בפארקים הגדולים, בתקופה שהדבר עוד לא היה נהוג, וזכה להצלחה גדולה.

Sir Terry Wogan

New member
אני מתעב את שלום חנוך, אבל

זה דווקא אחד השירים הבודדים שלו שאני מחבב

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 38-א ../images/Emo23.gif

מלנכולי – החברים של נטאשה
מילים : מיכה שיטרית
לחן : ארקדי דוכין
אלבום: החברים של נטאשה (1989)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1989: 5.
אז כשאתם נועצים עיניים מחכים לזה שייפול גם בכם ינעצו שיניים בעורכם, בבשרכם, בדמכם, בעצמות. הירקון זורם ונשפך לים הזונות גם הירקון זורם ונשפך לים הזונות גם הירקון זורם ונשפך לים הירקון זורם ונשפך לים
בשנת 89' הוציאו החברים של נטאשה את אלבום הבכורה שלהם בהפקתו המוזיקלית של יזהר אשדות. האלבום היה גדוש בשירי כאב קורעי לב זכה להצלחה והגיע למעמד של פלטינה.

Sir Terry Wogan

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif שיר ענק ביותר

וזה גם המקום הראשון בדירוג שלי. אחד האלבומים הראשונים ששמעתי בהיותי ילד היה הסלף-טייטלד של נטאשה, תודות לאח שלי שקנה אותו... מעולה!!

ForeverMC

New member
../images/Emo23.gif מקום 38-ב ../images/Emo23.gif

עוף גוזל – אריק איינשטיין
מילים : אריק איינשטיין
לחן : מיקי גבריאלוב
אלבום: על קו האור (1987)
הגוזלים שלי עזבו את הקן פרשו כנפיים ועפו ואני ציפור זקנה נשארתי בקן מקווה מאוד שהכל יהיה בסדר. תמיד ידעתי שיבוא היום שבו צריך להיפרד אבל עכשיו זה ככה בא לי פתאום אז מה הפלא שאני קצת דואג.
אריק איינשטיין, האיש והאגדה, בשיר שכבר מזמן הפך לקלאסיקה ואחד מהשירים המנוגנים ביותר בתוכנית 'קולה של אמא' בגל"צ. זכור במיוחד הביצוע המשותף לשיר של גידי גוב ושלמה ארצי בעצרת הזיכרון לזכרו של ראש הממשלה רבין ז"ל.

Ran Bimba

New member
מיקום מוצדק../images/Emo45.gif

משום מה הייתי בטוח שהוא יותר ישן..

למעלה