שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 66 ../images/Emo220.gif

חפץ חיים – ירדנה ארזי
מילים : רחל שפירא
לחן : ירוסלב יעקובוביץ'
אלבום: אתה לי ארץ (1984)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1984: 9
ראו אותי חונה בשטח מגודר ראו אותי צמא כהלך במדבר גשם עומד לרדת גשם עומד לרדת אני נושא פני ברעש הנורא זוכר את פני האיש ופני הנערה גשם עומד לרדת גשם עומד לרדת
במקום ה-66 אנחנו נפגשים בפעם השנייה עם ירדנה ארזי. ואי אפשר בלי משפט על היריבות התקשורתית בין מחנה עופרה למחנה ירדנה בשנות השמונים שלא הייתה כדוגמתה בעולם הפופ הישראלי. היריבות החלה בקדם 83' בו עופרה ניצחה את ירדנה על חודה של נקודה, שנה לאחר מכן ירדנה קטפה את תואר זמרת השנה, אחרי 4 שנים רצופות בהן עופרה החזיקה בו. וכמובן השיא היה כשבאחת מהופעותיה ב-1985 מעריצה של עופרה התיזה דיו על השמלה של ירדנה. אכן, היו ימים.. . ובנימה אישית: התמונה הזו כיכבה על קיר חדרי בילדותי..

א ו ח נ ה

New member
ממש שיר New Wave

אפל וקודר. הקליפ מבהיל לא פחות. אחד מהאהובים עלי, וגם לי היה בדיוק אותו פוסטר בחדר (שלאחר מכן התחלף בפוסטר של ראלף מאצ'יו מקארטה קיד)

venustudent

New member
גם לי יש זכרונות מהתמונה הזאת

בימי השיא של ירדנה הלכתי לכיתה א' והיו לי מדבקות למחברות עם תמונות שלה, ונראה לי שזו הייתה אחת התמונות...

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 65 ../images/Emo220.gif

לונדון – חווה אלברשטיין
מילים : חנוך לווין
לחן : חווה אלברשטיין
אלבום: לונדון (1989)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1989: 14
אבל בלונדון יש יותר סרטים בלונדון יש מוסיקה טובה בלונדון טלביזיה מצוינת בלונדון אנשים יותר אדיבים כך שהייאוש נעשה יותר נוח אתה מבין? הייאוש נעשה יותר נוח
בשנת 89' הוציאה חווה אלברשטיין את אחד מאלבומיה הנמכרים ביותר, לונדון. את האלבום הפיק ירוסלב יעקובוביץ' ובלטו בו השירים: רמז, חד גדיא שעורר סערה בעקבות מיליותיו השנויות במחלוקת וכמובן שיר הנושא אותו כתב המחזאי חנוך לווין זכרונו לברכה, בדרכו המאוד מיוחדת.

Sir Terry Wogan

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo47.gif איזה שיר!

דירגתי אותו במקום השני, ולא רק בגלל שהוא על הנושא האהוב עליי שגם זכה למצעד בפורום זה
אחד הגדולים אי פעם!
יש לי הרגשה שהוא נכנס לטופ-80 בעיקר בזכותי

א ו ח נ ה

New member
שיר ממש יפה

והייתי בטוח שהמיקום בשנתי של גימל היה הרבה יותר גבוה מהמקום ה-14. חוץ מזה אני ממש לא אוהב את הגישה המתנשאת שלה כלפי ישראל (לא בשיר, בחיים)

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 64 ../images/Emo220.gif

הכל עומד במקום – גלי עטרי
מילים : יעקב גלעד
לחן : אילן וירצברג
אלבום: אמצע ספטמבר (1986)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1986: 24
הכל עומד במקום הזמן ממשיך ללכת היית כאן ופתאום הכל נטרף כמו חלום
בשנת 86 גלי עטרי נוציאה את האלבום "אמצע ספטמבר", אותו הפיק אילן וירצברג. גלי ידועה כאחת מן הזמרות היותר קפדניות הכל עומד במקום הזמן ממשיך ללכת הכל נטרף כמו חלום אל פי התהום, כמו חלום בבחירת החומרים שלהן, ואכן רבים משירי אלבום זה עדיין מושמעים רבות ברדיו.

אריה31

Member
מנהל
האלבום באמת ענק

וגם השיר הזה טוב גלי קפדנית כמו בת מזל גדי קלאסית

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 63 ../images/Emo220.gif

שיר חייל (אני שומע שוב) – שלמה ארצי
מילים : נמרוד גאון
לחן : שלמה ארצי
אלבום: דרכים (1980)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1980: 4
אני שומע שוב ברגעי השלווה את ג'ניס ג'ופלין שרה בלוז ישן על בובי מק'גי. רביעייה קאמרית מנגנת מוסיקה צלולה מעבירה בי שוב אותן צמרמורות עונג ידועות. אבל אני חייל - ואל תבכי לי ילדה.
אחת ההפתעות הגדולות במצעד ניצבת מבחינתי במקום ה-63. שלמה ארצי, כנראה האומן הפופלארי והנמכר ביותר בישראל, הצליח להכניס למצעד שנות ה-80 של הפורום שיר אחד בלבד. שלמה ארצי זכה בשנות השמונים 3 פעמים בתואר זמר השנה (81, 84, 86) ואף הביא את שיר השנה 1984 (תשמ"ד) – 'תירקוד', שנותר מחוץ לשמונים הגדולים.

Lirronia

New member
אנדרייטד בטירוף../images/Emo70.gif עצוב שרק שיר אחד

שלו נכנס למצעד (כנראה שזה נובע מפופולריות יתר, שעלולה להמאיס על חלקנו את האמן).

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 62 ../images/Emo220.gif

כולם יודעים – אהוד בנאי
מילים ולחן: אהוד בנאי
אלבום: קרוב (1989)
אם לא תרצי אותי אני עוזב מיד תופס רכבת בורח להרים אל תחפשי אותי אני חוזר לבד ולא עוזב אותך יותר כל החיים. אהובתי, הקשיבי אל העפרוני, מאיר היום, אנחנו כאן חיים עוד יום אחד בדרך כשאת לצידי, איך זה נגמר בסוף, כולם יודעים. כן, כולם יודעים.
אהוד בנאי, אחד המוזיקאים האהובים בארץ, היה פעיל מאוד בשנות ה-80: הוא הופיע באופרת הרוק 'מאמי' (והלחין רבים משירי המופע), כתב להיטים גדולים למשינה ולריטה ובשנת 87' בגיל 34 הוציא את אלבומו הראשון שזכה לשבחי הביקורת והביא להיטים כמו: זמנך עבר ו-עיר מקלט. למצעד שלנו נכנס הלהיט הגדול מתוך אלבומו השני, כולם יודעים.

Sir Terry Wogan

New member
שיר נהדר שלא דירגתי

אבל דירגתי אחרים של אהוד בנאי, מקווה לראות עוד בהמשך המצעד

למעלה