שנות השמונים - המצעד

Sir Terry Wogan

New member
../images/Emo45.gif שיר פופ ברמה

ואחד הלהיטים הגדולים הראשונים שאני זוכר...

א ו ח נ ה

New member
מדהיםםם+זכרון ילדות

בדיוק ביום שהקליפ של "אין מוצא" נוגן בתכנית זהו זה ראיתי עם עוד חברות מהכיתה את אדם בעיר אוכל באגט כמו מלפ"ח.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 54 ../images/Emo220.gif

כלים שלובים – גידי גוב
מילים : אהוד מנור
לחן : יוני רכטר
אלבום: 40:06 (1983)
את באת ונתת ולא ביקשת דבר כמעט, את באת ונגעת בלאט כל פעם קצת, לאט לאט. אני לא הרגשתי מתי ואיך נכנסת אל תוך חיי. את באת ואותי אהבת, כאבת ולא עזבת. את באת ונשארת, נשבעת בכול משפט , בכל מבט. אני עוד הייתי אי שם כשאת נכנסת אצלי לדם.
בלדה מרגשת מתוך אלבום הסולו השני של גוב, 40:06. שירים בולטים נוספים מאותו אלבום: שטח ההפקר, טוב שבאת ו-יש אי שם (שיר שהוקלט ממש באותה שנה גם ע"י עלי מוהר וביתו שרון עם מילים שונות, בגרסא של מוהר נקרא: תן לי יד)

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 53 ../images/Emo220.gif

טיפת מזל – זהבה בן
מילים : דני שושן
לחן : עממי טורקי
אלבום: טיפת מזל (1989)
אלוהים, אלוהים הוי אלוהי עד מתי שמע קולי, תפילתי עייפתי די בחיי. חיי כה אפורים ולילותי קרים כה בודדה ועצובה רק חלומות נשארים
הימנון הדיכאון האולטימטיבי שזכה להצלחה פנומנאלית וחשף אותנו לסינדרלה מבאר שבע. מאז הקריירה שלה ידעה הרבה מורדות ופסגות, אבל אין ספק שזה נשאר שיר ההיכר שלה.

Jagged chaos

New member
../images/Emo45.gifקלאסה ..

מאותם שירי דיכי מזרחית שהצליחו להפוך להימונונים גם מעבר לערסיאדה... כנסיית השכל קיבררו את זה מגניב

Ran Bimba

New member
רק 53?../images/Emo12.gif הייתי בטוח שזה יגיע הרבה

יותר גבוה... אם הייתי צריך לדרג גם מקומות, זה היה מקום שני שלי

א ו ח נ ה

New member
../images/Emo99.gifהמקום ה-3 שלי

לא האמנתי שהשיר יכנס למצעד! כל הכבוד למי שדירג אותו!

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 52 ../images/Emo220.gif

הדרך אל הכפר – רבקה זוהר
מילים : יורם טהר לב
לחן : נורית הירש
אלבום: עבריה (1987)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1985: 23
על הדרך היורדת מן הכפר בין עצי האלונים והאלה נשארו עוד בוודאי צעדי ועקבותי ואימי עוד קוראת לי בקולה. אך איני יודעת מה קרה אי אבדה הדרך הברוכה אי אבדה הדרך אל הכפר הדרך בה רציתי לשוב בחזרה.
הקאמבק שריגש את כולם - רבקה זוהר, כוכבת בתחילת שנות השבעים, הספיקה לעזוב לארה"ב, להתחתן ולהתגרש ובעיקר להידרדר לסמים ואף אחד לא חשב שתשוב להופיע. ואז לקראת פסטיגל 85 האמרגן מיקי פלד והיועץ האומנותי גברי מזור הצליחו לשכנע את רבקה זוהר לארץ ולהופיע בפסטיגל עם השיר הסמי-ביוגרפי: הדרך אל הכפר. רבקה זוהר התקבלה באהבה גדולה ע"י הקהל הישראלי ונשארה בארץ. לקראת סוף שנות השמונים, גילתה זוהר את תורתו של שלמה קאלו (ואף הפכה לבת זוגו מאוחר יותר) וחדלה לחלוטין לשיר את להיטיה המפורסמים משנות השבעים והשמונים.

Sir Terry Wogan

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo7.gif שיר ילדות קלאסי!

זה גם היה אחד השירים האהובים על אמא שלי והיא השמיעה אותו לא מעט בילדותי לי ולתלמידיה (היא הייתה מורה ביסודי
). שיר מעולה ונוסטלגי במיוחד, והקול של רבקה זוהר פשוט מדהים כל פעם מחדש... בסה"כ היא ממש מפוספסת.

אריה31

Member
מנהל
אמא שלי היתה מחנכת ביסודי../images/Emo3.gif

אני כבר הייתי בתיכון כשרבקה זוהר האגדית עשתה קאמבק. היא פיספסה חצי קריירה בגלל סמים

Lirronia

New member
זמרת בלתי נשכחת- אני מאוד אוהבת

את שני שיריה שהשתתפו בפסטיבל הזמר והפזמון- "על כפיו יביא" (תשכ"ט) ו- "נגן לי ירדן" (תשל"א)
.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 51 ../images/Emo220.gif

שביל הבריחה – ריטה
מילים : מיכל ברנט
לחן : רמי קליינשטיין
אלבום: ריטה (1986)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1986: שיר השנה 1986- תשמ"ו
כמו ציפור בשבי בין קירות לבנים מסתגרת אילו רק ידעתי לסמן לי את שביל הבריחה מן התפילה קורסת אל חלומי הפרוע הייה לי מלך שבור צמאוני בנשיקה.
ריטה הוציאה כבר 2 סינגלים מצליחים לפני 'שביל הבריחה': בגידה ו-שיר אהובת הספן. אך ההיסטריה האמיתית באה עם הופעתה הממגנטת בקדם 1986 עם אותו ג'קט צהוב מפורסם שידע 'חיים משל עצמו' כדברי ריטה ונע מצד לצד. בשביל ישראל השמרנית של אז זו היתה שיא הפרובוקטיביות. השיר היה ללהיט ענק והפך לשיר השנה בסיומה של אותה שנה.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 50 ../images/Emo220.gif

רואים רחוק רואים שקוף – שמוליק קראוס
מילים : יענקלה רוטבליט
לחן : שמוליק קראוס
אלבום: אחרי עשרים שנה (1987)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1984: 31
צר היה כל כך הייתי אז מוכרח לפרוש כנפיים ולעוף אל מקום שבו אולי כמו הר נבו רואים רחוק רואים שקוף. בן אדם כעץ שתול על מים שורש מבקש בן אדם כסנה מול השמיים בו בוערת אש.
בסוף שנת 83, לקראת מופע ממיטב להיטיו, הקליט שמוליק קראוס שיר חדש: רואים רחוק, רואים שקוף. השיר הפך לקלאסיקה והופיע באלבום 'אחרי 20 שנה' כעבור 3 שנים.

למעלה