שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 49 ../images/Emo220.gif

שירו של שפשף – מאיר בנאי
מילים : יאיר ניצני
לחן : מאיר בנאי
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1985: 18
מה אני, אני רק בן אדם אני חי ועובד כמו כולם ורואה עתיד וחושב תמיד שהכוונה נותנת אמונה. לא מבין מה קורה וחושב מי שומע את מה שבלב ורואה עתיד וחושב תמיד שהכוונה נותנת אמונה.
בשנת 1985 יצא סרטו של אבי נשר "שוברים". מאיר שיחק בסרט לצד מוזיקאים נוספים כמו: גלי עטרי, יזהר אשדות וסי היימן. הסרט נחל כישלון מוחץ בקופות אבל הוציא מתוכו כמה שירים מוצלחים כשבראשם 'שירו של שפשף' שהפך ללהיט גדול.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 48-א ../images/Emo220.gif

נכון להיום – זוהר ארגוב
מילים : שאול בן שאול
לחן : אבנר גדסי
אלבום: נכון להיום (1982)
יום יום אני תולש מהלוח דף יום ראשון עצוב יום שני אני שמח ויום שלישי הוא יום חדש שבו אשכב על הגב אתהפך על הבטן והמוח רץ או... עובד כמו חמור למזוזה אני עבד והמוח רץ
הנה מגיע לו 'המלך' ואחד הבולטים לתואר זמר העשור בשיר שלו שאני אוהב במיוחד, נכון להיום.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 48-ב ../images/Emo220.gif

אין לי ארץ אחרת – גלי עטרי
מילים : אהוד מנור
לחן : קורין אלאל
אלבום: אמצע ספטמבר (1986)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1986: 37
אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת רק מילה בעברית חודרת אל עורקי אל נשמתי בגוף כואב בלב רעב כאן הוא ביתי.
שיר שהפך למעין המנון ושעם השנים גם קבוצות פוליטיות שונות ניסו לשייך אותו אליהן. במצעד משירי אהוד מנור ז"ל לפני כמה שנים, השיר נבחר לאהוב ביותר מבין שיריו.

אריה31

Member
מנהל
שיר שהקדים את זמנו

הפך ללהיט ענק כעבור עשור, וגם הגיע גבוה מאוד למצעד היובל

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 47 ../images/Emo220.gif

אלינור – זוהר ארגוב
מילים : ג'קי מקייטן
לחן : כריסטוס ניקולופולוס
אלבום: אלינור (1980)
אלי - התאכזבתי קשות, לא ישנתי לילות עוד תשובי אלי ונמשיך כך יחדיו אל אותם הימים - אפורים וורודים אלי - שלי את לעד ואני פה לבד יושב ועצוב לבד וכאוב חושב על אותם הימים שחלפו
אלינור, האלבום השלם הראשון של זוהר, כלל חידושים בלבד. בלטו בו השירים: מה לך ילדה, עוד יום יבוא ובמיוחד שיר הנושא: אלינור, שיר שבוצע במקור ע"י ג'קי מקייטן. מעניין לציין שארגוב שימש כנהגו של ג'קי מקייטן לפני שהחל להקליט.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 46 ../images/Emo220.gif

יום שישי – בנזין
מילים : יעקב גלעד
לחן : יהודה פוליקר
אלבום: 24 שעות (1982)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1982: שיר השנה 1982-תשמ"ב
השבוע מתחיל מאוחר כרגיל אין לי כח לקום אין לי חשק לכלום יום ראשון דיכאון יום שני עצבני יום שלישי לא ניגמר רביעי מיותר וביום חמישי מצב רוח חופשי זה כבר סוף השבוע ומחר יום שישי יום שישי את יודעת יש בעיר מסיבה נשארים כל הלילה עד הבוקר הבא יום שישי את יודעת והיום במיוחד אם תירצי כל הלילה הוא שלנו לבד
ב-1982 יצא אלבום הבכורה של להקת 'בנזין'. החבורה החלה לפעול יחד באזור חיפה והקריות עוד בשנת 77' תחת השם 'ברקת'. האלבום '24 שעות' הניב להיטים כמו: חופשי זה לגמרי לבד, גשם (שחודש ע"י אלי לוזון כעבור שנים), תני לי סיבה ו-יום שישי שאף זכה בתואר שיר השנה 82. בנזין ניצחו את להקת תיסלם במאבק על תואר להקת השנה.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 45 ../images/Emo220.gif

בדד – זוהר ארגוב
מילים : עמשי לוין
לחן : עוזי מלמד
אלבום: נכון להיום (1982)
בדד אלך גם תפילה אין לי בדד בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום בדד אלך גם תפילה אין לי בדד בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום
שיר כאב שהפך להימנון של ממש. זוהר מפגין כאן את יכולותיו הקוליות וכישרונו יוצא הדופן.

Ran Bimba

New member
מיקום סבבה, למרות שהייתי מכניס אותו

לטופ 40... בכל מקרה, לארגוב שירים טובים יותר.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 44-א ../images/Emo220.gif

ביום של הפצצה – רמי קליינשטיין
מילים : רמי קליינשטיין
לחן : דן תורן
אלבום: ביום של הפצצה (1986)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1987: 24
שב איתי על החלון עזוב עכשיו את השעון שקט למטה ברחוב חבק אותי חזק וטוב ככה היא רוצה ביום של הפצצה בוא נצא מהארון ליום אחד של תאטרון נשכב בריינס על הכביש נשחק אישה ואיש ככה היא רוצה ביום של הפצצה
שיר הנושא מאלבומו הראשון של קליינשטיין, בתקופה בו עוד היה הולך עם סרט על המצח. בלדה יפהפיה שכתב יחד עם דן תורן. ריטה כאן בקולות רקע. להיטים נוספים מאותו אלבום: אש, את שרה ברדיו ו-הניחי לי.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 44-ב ../images/Emo220.gif

אוהבת אותך, עוזבת אותך – דפנה ארמוני
מילים ולחן: שלום חנוך
אלבום: דפנה ארמוני (1986)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1987: 18
לא יודעת איך להתחיל מה לכתוב, איך לא להבהיל אוהבת אותך, עוזבת אותך, אין לי אויר. סוף הלילה אתה עוד ישן כל כך שלו שזה לא יאמן בדרך שלך הלכתי איתך מגיל כה צעיר, רוצה להסביר, רוצה שתבין אין שום רע בך, הכל בי... כשאתה על ידי אוחז בידי זה עוצר בעדי, רוצה לבדי...
דפנה ארמוני התפרסמה לראשונה כשביצעה את השיר 'בתוך' (שחודש ע"י הראל סקעת) במסגרת להקת חיל האוויר. מאוחר יותר השתתפה בסרט הקאלט 'הלהקה' ובמשך שנים ליוותה את שלום חנוך בהופעות ובהקלטות. בשנת 86', אחרי ציפייה ארוכה, יצא אלבומה הראשון 'דפנה ארמוני'.האלבום, אותו הפיק מוזיקלית שלום חנוך, זכה לביקורות חיוביות הן ע"י הביקורת והן במכירות ורבים משיריו עדיין מושמעים ברדיו בתדירות גבוהה: היא תיקח אותך, אלה, ספק ילדה ספק אישה ו-אוהבת אותך עוזבת אותך. למרות הפוטנציאל האדיר ארמוני לא שחזרה את אותה הצלחה ואלבום הסולו השני שלה שיצא רק בשנת 1992 לא זכה להתייחסות רבה.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 43 ../images/Emo220.gif

בגלל הרוח – שלומי שבת
מילים : מיכה שיטרית
לחן : לאה שבת
אלבום: בגלל הרוח (1990)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1990: 23 (פיקשוש שלי, השיר יצא כבר ב-89' אבל צעד לתוך שנת 90' וכנראה היה צריך להופיע במצעד הניינטיז..)
יהיה מה שיהיה אני עוד אשנה אני אגשים את חלומי נושאי בשורה רעה מכות או עוד גזירה לא ישנו את מהותי. אני את והאל שלצידי עוד ננצח לא בגלל הכח רק בגלל הרוח הנושבת בגבי.
להיטו הגדול הראשון של שלומי שבת אותו כתבו: לאה שבת, אחותו של שלומי, ומיכה שיטרית. השיר הופיע כעבור שנה באלבום הסולו השני שלו, בגלל הרוח.

Ran Bimba

New member
שלומי../images/Emo99.gif../images/Emo47.gif

מהפחות טובים של שלומי.. אבל הוא שיר סבבה לגמרי. לא זוכר אם הכנסתי אותו לטופ 40.

למעלה