שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 61 ../images/Emo220.gif

בחלום – ענת עצמון
מילים : מיכל ורד
לחן : ירוסלב יעקובוביץ'
אלבום: בחלום (1989)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1989: 3
בחלום היה חלון שטוף אור ואני עומדת מנסה לזכור לא נותנת לעצמי לעצום את העיניים שתי דרכים הובילו אל האור מתחמקת מנסה לזכור כי לא ידעתי איך אוכל לבחור מבין השתיים אז בֹא נטייל במחשבות אם המילים לא נפגשות יש עוד תקוה בחלומות שלא ידענו
בשנת 89 השתתפה ענת עצמון בקדם אירוויזיון עם השיר – בחלום. השיר אומנם הגיע רק למקום הרביעי בתחרות אך הפך ללהיט הגדול ביותר מאותו קדם. עצמון שבה לתחרות בשנת 92' שזכורה בזכות 'שערוריית 17 השניות': ענת הגיעה למקום השני בתחרות אחרי דפנה דקל אך לא קיבלה את הכרעת הדין בגלל שטענה ששירה של דפנה לא עומד בתקנון התחרות. למרות העירעורים, דפנה דקל נסעה לבסוף לייצג את ישראל בתחרות שנערכה בשבדיה.

א ו ח נ ה

New member
../images/Emo12.gifמיקום ממש ממש גבוה לשיר הזה

לגבי קדם 92': אני זוכר איזה בלאגן היה על ה-17 שניות לענת עצמון היה שיר זוועה ("התקווה") לטעמי היו צריכים לשלוח את "זודיאק".

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 60 ../images/Emo220.gif

ניגע אל החלום – שלום חנוך
מילים ולחן: שלום חנוך
אלבום: על פני האדמה (1983)
ניפגש, נתראה - לב אוהב אינו טועה כמו אל ים נזרום, נזרום נבקש עד שנגיע וניגע אל החלום.
שלום חנוך בשיר קטן, נוגע ומרגש שזכה כעבור שנים גם לחידוש יפהפה של אחינועם ניני.

razM19

New member
מעולה!

אני אישית מעדיף את הביצוע של אחינועם ניני, שיש לי אליו סנטימטים אישיים.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 59 ../images/Emo220.gif

ימי התום - ריטה
מילים : צרויה להב
לחן : רמי קליינשטיין
אלבום: ימי התום (1988)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1988: 12
אז מה מחבר בסופו של דבר שני אנשים יחד צל חלומות, משקל העבר משא של בדידות ופחד אני עייפה מלכסות יותר עייפה מלרדוף בין הברירות לשלם ולוותר אני אשלם עד הסוף
פגישה ראשונה במצעד עם אחת מהטוענות לתואר זמרת העשור. ריטה יהאן פרוז. דיווה. השיר ימי התום, הוא שיר הנושא מתוך אלבומה השני. האלבום, אותו הפיק מוזיקלית רמי קליינשטיין, נמכר ביותר מ-100 אלף עותקים והניב שורה ארוכה של להיטי ענק.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 58 ../images/Emo220.gif

עוד יהיה לי – מרגלית צנעני
מילים : רחל שפירא
לחן : ירוסלב יעקובוביץ'
אלבום: מנטה (1989)
עוד יהיה לי יהיה מה שאני מחפשת עוד יהיה לי תהיה לי אהבה לא הורסת למה לא, תגיד לי למה לא בשבילי וגם בשבילו יום אחד אולי אפרוש כנפיים יום אחד תראה שלא אפחד יום אחד אולי אפרוש כנפיים וזה יהיה כל כך נחמד
השיר הכי מזוהה עם מרגול. זה שהיא חייבת לבצע בכל הזדמנות ואפילו באלבומה 'מנטה' ביצעה אותו בשני גרסאות: בעברית ובאנגלית. את האלבום אלבום מנטה, בו שילבה מוזיקת נשמה, רוק וים תיכוני, הפיק לה ירוסלב יעקובוביץ'. האלבום זכה לביקורות אוהדות והיווה את פריצתה של צנעני ללב הקונצנזוס.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 57 ../images/Emo220.gif

שיר נבואי קוסמי עליז – יוני רכטר ועלי מוהר
מילים : יוני רכטר ועלי מוהר
לחן : יוני רכטר
אלבום: בגובה העיניים (1985)
כמו שביל החלב שחוצה את השמיים אתה הולך ישר, לא שם לב לכוכבים שזוהרים כדי לסנוור את העיניים משהו בך יאמר לך המשך בדרכך. הו, לך ישר, לך לבד, אל תפחד. אל תכעס, לך תמים, לך אחד
כמה טוב לראות שהכנסתם את השיר הזה למצעד. שיתוף פעולה מקסים ומלא אופטימיות של יוני רכטר ועלי מוהר שהלך לעולמו לאחרונה.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 56 ../images/Emo220.gif

אנשי הגשם - חופים
מילים : רחל שפירא
לחן : נחום היימן
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1984: 16
אם אהובייך יפקירוך אם תחניק אותך בגידה אם לשלום כבר איש אותך לא יברך - אנשי הגשם יכתירוך למלכתם היחידה ויחלקו איתך את לחם צערך.
שיר נפלא של הרכב חד פעמי שהורכב מ-חני ליבנה, מאיר בנאי ומשה דץ, שהוא גם הסולן של השיר הזה, המושלם כל כך לסופשבוע חורפי שכזה.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 55 ../images/Emo220.gif

אין מוצא – אדם
מילים : יואב גינאי
לחן : מיץ' מילר
אלבום: סוד (1987)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1987: 7
אין מוצא לא זזים מכאן אין מוצא ואוזל הזמן אין מוצא ורק האור דוהר מתגבר אין מוצא במרחב חסום אין מוצא זה מבוי סתום אין מוצא ורק האור דוהר מתגבר אין מוצא
שיר שני לאדם – כריס לייף בשמו הבינלאומי – במצעד שלנו. להיט הביכורים של אליל האייטיז הצרוד והמסוקס.

למעלה