שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 74 ../images/Emo220.gif

סוד - אדם
מילים : אלונה קימחי
לחן : יזהר אשדות
אלבום: סוד (1987)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1987: 3
אם את לא לבד אז זה כואב פחות אגלה לך את הסוד שלעולם בעצם אין גבולות בתוכי שומר לך סוד ולבסוף את עוד תראי לראות איך נפתר פתאום הסוד כשמש הגדולה סוד האהבה שלך
ההיסטריה סביב סקעת ומויאל בימים אלו די רגועה, לעומת מה שהלך כאן ב-1987 כשאדם הוציא את אלבומו הראשון. סיפור הפריצה של אדם סופר רבות: אדם היה אחד ממלווי יזהר כהן לאירוויזיון 1985, אילנה אביטל שהייתה בשעתו אישתו של המפיק שלמה צח התלהבה מהיפיוף המזמר והמליצה בחום לבעלה להחתים אותו. יזהר אשדות הפיק את אלבום הבכורה שלו והלחין את מרבית שירי האלבום כשבת זוגו, אלונה קימחי כתבה את המילים למרבית השירים. שיר הנושא מהאלבום, שחודש ע"י רוני, ניצב במקום ה-74.

א ו ח נ ה

New member
אדם באופן כללי

מזכיר לי 2 דברים: 1. שהוא היה עובד בטמבור עם דוד שלי מעכו. 2. מישהי מהיסודי (רחל טביבי, אם את קוראת את זה: מה המצב?) שהיתה חולהההה עליו והיתה מביאה כל שבוע כתבה/פוסטר לכיתה. בכל אופן אחלה שיר, ציפיתי למיקום יותר גבוה.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 73 ../images/Emo220.gif

אהובתי - משינה
מילים : אורלי זילברשץ ויובל בנאי
לחן : אבנר חודורוב, איגי דיין, יובל בנאי, מייקל בנסון, ראובן שפירא ושלומי ברכה
אלבום: משינה 3 (1988)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1988: 15.
אהובתי, חיפשתי כבר בכל הירידים אהובתי, שאלתי כבר את כל הנוודים שעוברים ורואים דרך כל הנשמות שבאות והולכות וכשהן חוזרות הן תמיד בוכות לא, לא אל תדאגי מחכה, איפה שתהיי את, לקחת את נשמתי את תמיד, תמיד תהיי איתי.
פגישה ראשונה במצעד עם אחת הלהקות האהובות והפופולאריות בישראל בבלדה המצויינת הזו.

1Shir

New member
נמוך../images/Emo7.gif השיר הכי הכי יפה שלהם../images/Emo7.gif

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 72 ../images/Emo220.gif

שלח לי מלאך - משינה
מילים : יובל בנאי
לחן : אבנר חודורוב, איגי דיין, יובל בנאי, מייקל בנסון ושלומי ברכה
אלבום: משינה 2 (1987)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1987: 8.
שלח לי מלאך שישמח וידליק פה את האור וישמור על מה שיש לשמור פה כל הזמן סתם הזיות זה גן חיות אריות ונמרים ואחרים מנסים למצוא מקום לחיות בו כל הזמן
לא הספקתם להתגעגע והנה הם שוב, בלהיט פופ משובב ומקסים מאלבומם השני. משינה זכתה בתואר להקת השנה 4 שנים ברציפות בין השנים 86 ל-89.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 71 ../images/Emo220.gif

בלדה לאישה – נורית גלרון
מילים : תרצה אתר
לחן : משה וילנסקי
אלבום: סימפטיה (1982)
אפילו ענני הגובה, לא יכלו לשתיקתה היא הביטה עד בלי שובע, היא הביטה וידעה שכעת פורחות בעמק, שלל חבצלות הבר ולמרות הכל, למרות הכל הכל נגמר
שיר עצוב שמאחוריו סיפור עצוב עוד יותר: תרצה כתבה את השיר "בלדה לאישה" עבור ההצגה "ארבע נשים" שהועלתה בתיאטרון 'הבימה' ב-77' והעבירה אותו למלחין משה וילנסקי. ביום בו וילנסקי העביר את השיר המולחן לתיאטרון, תרצה אתר נפלה מחלון ביתה ומתה. השיר הוקלט להצגה ע"י ששי קשת ובשנת 82' נורית גלרון ביצעה אותו באלבומה 'סימפטיה'.

למעלה