שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 70 ../images/Emo220.gif

עולה עולה – יזהר כהן
מילים : חמוטל בן זאב
לחן : קובי אושרת
אלבום: ההבטחה (1985)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1985: 2.
עולה עולה השיר ביחד כשהשמחה בלב פורחת עולה עולה השיר ביחד גדול וקטן כמו קשת בענן
במצעד כמו במצעד, שינוי של 180 מעלות מתהומות הדיכאון של השיר הקודם לנער האירוויזיונים הניצחי של ישראל, יזהר כהן - שיש מי שהרחיק לכת ונתן לנו בזמנו את התואר 'מייקל ג'קסון הישראלי'. אם זו מחמאה או לא, זה כבר עניין של השקפה.. . בשנת 85', 7 שנים לאחר נצחונו ההיסטורי באירוויזיון 78' עם אבניבי, שב יזהר לתחרות כשהפעם הסתפק במקום ה-5 בלבד.

א ו ח נ ה

New member
ואפשר להוסיף על "עולה עולה"

שבתלבושת הצהובה מאחורה מתחבא לו אדם, ושהסיבה העיקרית שהשיר הגיע רק אל המקום ה-5 בתחרות (שהיתה חלשה מאוד באותה שנה) היא הזיוף הנוראי של הזמרת הבלונדינית שהיתה ממשיכה להנפיק עוד זיופים, אך למזלנו המיקרופון נפל לה ולא שמעו אותה יותר בהמשך.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 69 ../images/Emo220.gif

נשבע – חיים משה
מילים : שמוליק קלוסקי
לחן : יאיר קלינגר
אלבום: נשבע (1989)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1989: 21
נשבע, כמו היום הזה שבא כמו מילה אחת פשוטה בחיי אני נשבע. נשבע, כמו פרפר לאש כמו גופי המתרגש באהבה נשבע. וכשאור היום יכבה, יישאר לי עוד הרבה.
חיים משה זכה להצלחה רבה בשנות השמונים כשהקריירה שלו נעה בין מוזיקה ים תיכונית לפופ אמצע הדרך. חלק מקהל אוהדיו "האשים" אותו שזנח את המוזיקה המזרחית בכדי להשתחל למיינסטרים הישראלי. כאן בבלדה קורעת לב במיוחד, נשבע.

Sir Terry Wogan

New member
שיר מצוין

ואיך אפשר לשכוח את סצנת החתונה המרגשת מתוך "אבא גנוב", לקול השיר...?

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 68 ../images/Emo220.gif

מה זאת אהבה – ריקי גל ומתי כספי
מילים : אהוד מנור
לחן : מתי כספי
אלבום: מה זאת אהבה (1988)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1988: 45
מה זאת אהבה? מה זאת אהבה? מה היא מבקשת? את ימי את לילותי ולא די. מה זאת אהבה? מה זאת אהבה? מה היא מחדירה לעורקי שאוכל כך להמשיך ללא תנאי שאוכל כך להמשיך ללא תנאי שאוכל כך להמשיך ללא תנאי שאוכל כך להמשיך... כל חיי.
הדואט הראשון במצעד שלנו שייך לריקי גל ומתי כספי, בשיר הנושא מתוך אלבומה השני. בעקבות הצלחת האלבום יצאו גל וכספי לסיבוב הופעות משותף שתועד גם בקלטת וידאו.

lltk

New member
אולי הביצוע הווקאלי הכי טוב

של זמרת ישראלית אי פעם. שיר מדהים ואני מקווה שהדואט השני שלהם יהיה בטופ 10 כי הוא בהחלט ראוי לכך.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 67 ../images/Emo220.gif

במקום הכי נמוך בתל אביב – אסתר שמיר
מילים ולחן: אסתר שמיר
אלבום: במקום הכי נמוך בתל אביב (1981)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1981: 29
במקום הכי נמוך בתל אביב משהו עוזב בי את הגוף לא יודעת אם רציתי להיות כאן אם שקעתי או התחלתי לעוף. בחמש נגמר הלילה בחוץ ודאי השמש כבר עולה ואני איתך הלילה כי נגמרו לי השמיים ושכחתי איך להתחיל מהתחלה ומעבר לזה כל הזמן אוהבת אותך.
לאסתר שמיר מעמד של כבוד בעולם הרוק הישראלי כאחת הזמרות-יוצרות הראשונות בישראל, להיטה הראשון 'עברתי רק כדי לראות' יצא בשנת 75'. ב-1981 הוציאה את 'במקום הכי נמוך בת"א' , אחד מאלבומי הרוק הנשיים הטובים והמעניינים שיצאו כאן. במהלך השנים כתבה להיטים לאומנים רבים, בינהם: יהודית רביץ, גלי עטרי, ירדנה ארזי, יהודה פוליקר ומזי כהן. בשנת 2003, לאחר הפסקה ארוכה, שבה עם אלבום חדש, 'בגלל האנשים שאני אוהבת' שזכה לשבחי הביקורת.

venustudent

New member
חבל שהיא לא מספיק מוכרת כזמרת

כששומעים את השיר הזה ברדיו, אנשים לא תמיד יודעים מי שרה... זכור לי כשהייתי קטנה, היא הופיעה ב"זהו זה" עם "הרכבת כבר עברה בתחנה" והייתי בטוחה שזו נורית גלרון... מזל ששידרו את אותה תוכנית בשידור חוזר כמה שנים לאחר מכן... חוץ מזה, מדובר בזמרת ויוצרת מצויינת, שהייתה פעילה לאורך כל שנות ה-80'. אני ממליצה על האוסף שלה.

למעלה