שנות השמונים - המצעד

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 78 ../images/Emo220.gif

הדרכים הידועות – שלום חנוך
מילים ולחן: שלום חנוך
אלבום: חתונה לבנה (1981)
הדרכים הידועות בן באתי שרשים עמוקים בזמן הדרכים הידועות בן באתי נראות לי אחרת מכאן
בשנת 1981 שלום חנוך הוציא את האלבום 'חתונה לבנה', אלבום שנחשב אבן דרך בעולם הרוק הישראלי, על אף שלא זכה להצלחה מסחרית גדולה בשעתו, מוזיקאים רבים ציינו אותו כמקור השפעה. השיר הפותח את האלבום, היצירה הבומבסטית והמרגשת 'הדרכים הידועות' ניצבת במקום ה-78.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 77 - א ../images/Emo220.gif

דם חם - שרי
מילים : מירית שם אור
לחן : צביקה פיק
אלבום: דם חם (1980)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1981: 27.
חשכה בוערת במגע זהב, את ליבי שוברת ואני אליו. בעיני קראת אלף הבטחות, בקולי שמעת צחוק ואנחות ואיתך הלכתי בעיניים עצומות עד הסוף הטוב, הסוף המר.
שרי בעלת הקול המחוספס והאדיר פרצה לעולם הפופ הישראלי בסוף שנות ה-70 עם להיטים כמו: זה הרגע לאהוב, ילדיסקו וכמובן לעולם בעקבות השמש. בשנים האחרונות הופיעה במופע משותף עם עוזי פוקס וגבי שושן ולאחרונה הוציאה חידוש לשיר "אמסטרדם" של נוער שוליים.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 77 - ב ../images/Emo220.gif

נערי שובה אליי – מרגלית צנעני
מילים ולחן: דני שושן
אלבום: שמור אותי (1986)
אבק דרכים בתלתליו אנא אלי שמור נא עליו נתתי לו כל שאהב רקמתי לו בחוט זהב אשמור לי למשמרת את אהבתי הוי נערי מתי תשובה אל ביתי אשמור לי למשמרת את אהבתי הוי נערי מתי תשובה אל ביתי
הלהיט הגדול הראשון של המלהומה הג'ונגלרית, הלוא היא מרגול. בשנות ה-70' צנעני כיכבה במחזמר הישראלי "שיער" והופיעה במסגרת להקת "השוקולדה" לרוב בחתונות ואירועים משפחתיים. הפריצה לקהל הרחב היתה בשנת 86' כשהופיעה בתוכנית הדגל של יום שישי בערב, סיבה למסיבה עם רבקה מיכאלי, עם הלהיט הזה, נערי שובה אליי.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 76 ../images/Emo220.gif

אתה לי ארץ – ירדנה ארזי
מילים : יורם טהר לב
לחן : נורית הירש
אלבום: אתה לי ארץ (1984)
מיקום במצעד השנתי של רשת ג' 1984: 11.
אני יודעת עוד רבה הדרך אבל אלך בה עד יכלה כוחי. אתה לי ארץ אבודה לנצח אך שורשיך כבר בתוך תוכי. תן לי זמן, הושט לי יד, עד נגלה ביחד את הארץ. אני יודעת עוד רבה הדרך, אך שורשיך כבר בתוך תוכי.
אחרי להקת הנח"ל, שלישיית שוקולד מנטה מסטיק והנחיית אירוויזיון 79 – ירדנה ארזי הייתה לכוכבת גדולה בשנות השמונים, כשהוציאה להיטים שכבשו את ראשי המצעדים בקצב מסחרר וזכתה 4 פעמים בתואר זמרת השנה (84, 85, 87, 88). 'אתה לי ארץ' הוא שיר הנושא מתוך אלבום הסולו השלישי של ירדנה.

א ו ח נ ה

New member
השיר הזה מזכיר לי את החוברות

הקטנות שהיו מצורפות ביום שישי לעיתון ידיעות אחרונות עם כל מיני מילות שירים. שיר ממש יפה אבל אני לא מסוגל לשמוע אותו משום מה.

ForeverMC

New member
../images/Emo220.gif מקום 75 ../images/Emo220.gif

רקמה אנושית אחת – חווה אלברשטיין
מילים ולחן: מוטי המר
אלבום: הצורך במילה, הצורך בשתיקה (1988)
כי כולנו, כן כולנו כולנו רקמה אנושית אחת חיה ואם אחד מאיתנו הולך מעמנו משהו מת בנו - ומשהו, נשאר איתו
בימים אלו התבשרנו על שובה לבמה של אחת מבכירות הזמרות שלנו – חווה אלברשטיין הנהדרת. כאן בביצוע מרגש לשירו היפהפה של מוטי המר, 'רקמה אנושית אחת'.

למעלה