• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
../images/Emo183.gifמשחק חדש../images/Emo183.gif

אני מעלה לכאן 22 משפטים שחברי הפורום כתבו בערך בחודש האחרון, אתם צריכים לגלות מי אמר איזה משפט (לחכות עד שאעלה את כל 22 המשפטים, כי לא אוכל גם להתייחס לתשובות שלכם וגם להעלות את 22 המשפטים במקביל). מאחר ואנו בני אדם וכולנו טועים (גם בשרשור תגובה להודעה אנו לפעמים טועים), לכן כשאתם עונים יש לשים בכותרת ההודעה את מס' השאלה עליה אתם עונים. אפשר להרוס את המשחק, לגשת לארכיון ולעשות חיפוש ותוך 5 דקות המשחק ייגמר - לכן לא לעשות חיפוש בארכיון. כל הכיף זה שהמשחק ימשך וימשך, וגם אם תהיינה טעויות מעניין מי שחשבו עליו שהוא אמר את זה, מה תהיה תגובתו
מי שיודע שהשאלה מתייחסת אליו, נא לא לענות עליה כי זו לא חכמה
כתבתי את ההודעה הזאת בלשון זכר בשביל הנוחות בלבד, אז לא להפגע בנות היא גם מופנות אליכן וגם אתן משתתפות במשחק. אז אני צריכה להעלות 22 משפטים לפורום, אז חכו לי בבקשה.

sh53

New member
בוקר טוב ומקסים לכולם ../images/Emo140.gif

שיהיה לכם יום מתוק כדבש לאנשים שהם דבש בעצמם

deyna

New member
חברים

שלום לכולם! אני צריכה ייעוץ בנושא של חברים..

היי ../images/Emo13.gif

קודם כל, אני מצטער שלא כתבתי בזמן האחרון. רק שתדעו שלמרות שלא כתבתי, נכנסתי כמעט כל יום! הממ...חשבתי הרבה לפני שהחלטתי לכתוב את מה שאכתוב, מחשש שמא הדברים הללו יכעיסו מישהו או יובנו בצורה לא נכונה. בכל מקרה, הדברים הללו מבטאים תחושות ורחשי לב שמאוד שכיחים אצלי ובחברה שאני נמצא בה, ומעניין אותי לשמוע מה דעתכם. אני גדלתי על החינוך המסורתי-דתי-לאומי-ציוני. משמע, חינוך ברוח היהדות, ברוח אהבת ישראל, אך מאוד מאוד ליברלי, פתוח ורחוק מאורחות החיים של החרדים לדוגמא. זה מעין חיים דתיים בהוויה חילונית. חשוב לי להבהיר שלא באתי מרקע של חברה סגורה- לא הייתה נגיד הפרדה בין בנים לבנות, אנשים הולכים לסרטים, מועדונים, פאבים, שומעים מוזיקה, סקס לא היה פסול. בקיצור- הדת לא באה במקום משהו, אלא רק בנוסף. יחד עם זאת, ולמרות שלא הייתה שום מניעה לאף אחד ליצור קשרים זוגיים, לקיים יחסי מין וכד', הדברים הללו לא התפתחו וקרו באותה אינטנסיביות ומהירות שהם קורים בעולם החילוני נטו. אני, ומשיחות עם הרבה אנשים אני יודע שגם הרבה מהם, מרגישים שיחסים בין המינים וענייני מיניות תופסים חלק גדול מדי בחיי הנפש של הילדים-נוער. שלא תבינו לא נכון, אני חס וחלילה לא מדבר על כפייה או על איפוק. זאת אומרת, אני לא מתכוון שמישהו ירצה ליצור קשר ויעצור בעצמו, ואני אהיה האחרון בעולם שייצא נגד האהבה. זה פשוט שבחברה שלנו, ואני מדגיש- למרות שלא היה שום דבר שיעצור בעד זה, הדברים הללו קרו בקצב הרבה יותר איטי, והרבה יותר טיבעי לטעמי. כל אחד פיתח את הצד הזוגי בקצב שלו, בעוד שאיך שאנחנו רואים את זה, בעולם החילוני החברה סוחפת את כולם לתוך ענייני האהבה-זוגיות-סקס הרבה יותר מהר. איך שאני רואה את זה, ענייני היחסים, הקשרים והאהבה תופסים בעולם החילוני בגיל ההתבגרות את אותו התפקיד שאצלינו תופסת הדת. תסכימו איתי שבגיל ההתבגרות עולם הנפש והצד הקוגניטיבי מתפתחים, באופן טיבעי עולות שאלות מופשטות של הגדרה וזהות עצמית וכד'. כחלק מההתבגרות, אנחנו מתעסקים בעולם הפנימי. בעולם הדתי אנחנו מחוייבים להתעסק כל הזמן בסוגיות מופשטות- הרי כל האמונה היא דבר ערטילאי, אין כאן דבר מוחשי. בעולם החילוני אין את הדבר הזה, אז בגלל זה יש התמקדות בעניין היחסים והרגשות וכד'. יש מישפטים שאומרים ש"אם אלוקים לא היה קיים, היה צריך להמציא אותו". בלי קשר לאיך שאני מתייחס למישפטים האלה, שהרי הם טומנים בחובם את ההשקפה שאין אמת אבסולוטית בדת, יש בהם אמת, והאמת הזו היא שהדת עונה על איזשהו צורך של האדם. בלי קשר להאם אלוקים בכלל קיים או לא, הרי אנחנו לא סאדו-מאזוכיסטים, ואם הדת לא הייתה עונה על איזשהו צורך של האדם, לא היו מיליוני אנשים בעולם שמאמינים בדת זו או אחרת. אז כביכול, האהבה היא "הדת" של החילונים. שוב, היהדות היא לא נגד האהבה- להיפך: עניין היחסים הזוגיות והאהבה הוא עניין מרכזי וחשוב ביהדות. אבל זה פשוט, שלא הרגשנו צורך כל כך להתמקד בעניינים של זוגיות ויחסים בגילאים האלה, הכל קרה הרבה הרבה יותר לאט. אצלינו הגענו ל"רמות" התעסקות בעניינים האלה הרבה יותר מאוחר משזה קורה בעולם החילוני. אז מה באתי בעצם לומר בכל הסיפור הארוך הזה?
לא באתי חס וחלילה לצאת נגד העולם החילוני, גם לא באתי לשבח את הדרכים של העולם הדתי. באתי פשוט לתאר מציאות כפי שהיא נראית מצד מסויים, ולתאר את הסיבות לה כפי שהן נראות לי. אין כאן טוב ואין כאן רע- יש כאן פשוט שונה. וכל עוד כל אחד שלם עם מה שקורה איתו ומה שהוא עושה- הכל טוב. אז זהו, פרקתי את אשר על ליבי. ואני מחכה בקוצר רוח לשמוע מה דעתכם על העניין

enjoi butterfly

New member
שלום לכולם...../images/Emo140.gif

הממ לא יצא לי להיכנס לכאן השבוע כי היה קצת עבודה... אז סורי.. רק רציתי לספר ( לא שזה יענין מישהו אבל חפיף..) הממ היה לי שבוע ממש נחמד.. עבדתי שלושה ימים עשיתי קצת כסף...( אבל עבודה מעצבנת) והיום זה היה השיא קניתי מכנסים..וגם אחרי ויכוחים רבים שיש לי עוד אחריות אז גם מתקנים לי את הצורב...איזה יופי...:) והכי הכי.. קניתי צרים!!!!!!!!!..ואני כול כך שמח.. סוף שבוע טוב לכולם תהנו מימנו!!!!!!!!....

sh53

New member
1

הוא אמר לי שאני הכי יפה בכיתה שלי!! אולי זה אומר משהו!!?!?!?

sh53

New member
קודם כל אתה לא מכעיס אותנו ../images/Emo24.gif

אם לא מבינים אחד את השני, אז ממשיכים לדון בנושא ומסבירים אחד לשני את הדברים ולמה התכוונו. לכך נועדו בעצם הפורומים
אתחיל קודם כל בהקדמה קטנה לפני שאני מביעה את דעתי - בהודעה כאן אני לא מדברת דווקא עליי ועליך, אלא באופן כללי. גם לא מדברת דווקא על היום - שנת 2003, מה שאני כותבת יכול להיות גם נכון ללפני 10 שנים. אני חושבת שפעם (לדוגמא ניקח תקופה של לפני 10 שנים בערך) היינו פחות חשופים לפיתויים, היינו יותר תמימים (משחקים היו כמו קלאס, לשחק בחבל, תופסת, לעומת היום שנחשפנו להמון דברים בנט כמו משחקי מלחמה - אלימות, משחקים למבוגרים, אפילו קלפים שפעם היו עם מספרים היום יש קלפים עם בחורים ובחורות מצויירים עליהם - יותר פתיחות מינית וכו'), אינטרנט היה פחות נגיש לציבור ולא בכל בית היה מחשב, היינו יותר עסוקים בלעבוד בבית בשביל דברים (לדוגמא היום אתה שם דברים במיקרוגל ותוך 2-3 דקות האוכל חם, היום קונים פיצה ושמים לחימום ואילו פעם היו צריכים להכין את הפיצה בבית מהבצק ועד הציפוי למעלה כי לא כל משפחה יכלה להרשות לעצמה כל ערב לאכול פיצה בחוץ - שהיום זה ממש זול ואפשרי. כשהיינו יותר בבית והיינו פחות חשופים לעולם החיצון, אז גם היה יותר קל להורנו להטיל עלינו מרות ולחנך אותנו. היום לדוגמא הורים עובדים מסביב לשעון, המון שעות עבודה, כי העבודה דורשת את זה, ויש משפחות שההורים עובדים ב-2 מקומות עבודה ביום, כדי שלילדים יהיה מה לאכול - אם ההורים כל היום בחוץ, מי יחנך בדיוק את הילדים? מי ילמד אותם באיזה דרך ללכת ומה טוב או רע? אנשים התרחקו קצת מהדת, כי פעם (בזמן התנ"ך) אם היית לדוגמא נוסע בשבת, היית יודע שלפי דין תורה מגיע לך עונש כזה וכזה (סקילה??? האמת לא זוכרת אם העונש על חילול שבת בימי התנ"ך היה סקיל באבנים). היום אפשר לנסוע בשבת ולא יעשו לך כלום, וברגע שאתה מתרחק מהדת במשהו קטן, זה הופך למשהו קטן נוסף ועוד קצת ועוד קצת, ובסוף מתרחקים מהדת. ברגע שהתרחקנו מהדת, דברים שפעם היה אסור ואנשים היו מפחדים לעשות אותם היום קיימים וזה דבר רגיל לגמרי. כמו לגעת אחד בשני (בן+בת). פעם זה היה אסור, היום אנו לא מסתכלים על זה כדבר אסור, וגם בחברה הדתית מסורתית (כיפות סרוגות) גם רואים לפעמים בנים ובנות מחזיקים ידיים, כלומר אצליהם חל ריחוק כלשהו מהדת, לעומת מה שהיה פעם (לפני 10 או 20 שנה). אבל - בל נשכח שיש חילוניים (לא יודעת אם המון או קצת, לא עשיתי חקר בענין) שדווקא כן מאמינים באלוהים, כן מקבלים את הדת עליהם - לא אומרת הכל, אבל המון דברים (נותת פה דוגמאות בלבד) כמו: לא אוכלים חמץ בפסח. ביום כיפור צמים. לא מבשלים בשבת. מדליקים נרות שבת.

ashkeloni

New member
בדיוק ההפך מהפורום שאני מנהל

שמה יש רק בנים, אבל מדי פעם קופצת בת לביקור...

sh53

New member
במה עבדת?

ספר קצת חוויות מהעבודה. ספר על החברים לעבודה שלך, ספר איך הולך לך שם, נושא הפורום חברויות ואני בטוחה שיש לך חברות שם עם עובד או שניים. אם אתה שמח על הקניה החדשה שלך, זה הכי חשוב

enjoi butterfly

New member
הממממ

ואללה..הממ אני עבדתי בפיצה והתפטרתי.. והשבוע עבדתי שלושה ימים בחנות חיות.. אבל עבודה קשה להרים 22 קיליו של אוכל לחיות לקומה 3 או 4 זה קשה שעובדים ביום איזה 6 שעות..אבל האנשים שם ממש אחלה...ממש כיף לי להיות איתם ואני ידבר איתם אולי אני יעבוד גם שבוע הבא קצת.. ואני מאוד שמח על הקניה!!!!!...:)

פספסת את כל הפואנטה שלי

הדגשתי מיליון פעם שאני מדבר על חברה אומנם דתית אבל לא הדימוי הסטריאוטיפי שלה. שוב, בחברה שאני מדבר עליה אין איסור על בן ובת להיות יחד, אין איסור נגיעה וכו'. זה בדיוק הנקודה שאמרתי- שאפילו שאין איסור והכל כביכול חופשי, אנשים לא עשו את הדברים האלה. מה שאת ענית לי היה מתאים אם הייתי מדבר על אנשים שעוצרים את עצמם בגלל הדת, ועכשיו כשיש חילון אז הם מרשים לעצמם מה שקודם הם לא הרשו לעצמם. אבל לא דיברתי על המקרה הזה. אמרתי שלמרות שיש חופש מוחלט, אנשים לא עושים את הדברים שבעולם החילוני עושים אותם בגיל צעיר יותר.

למעלה