לא אכתוב הרבה..
חזרתי עכשיו מסמינר של שלושה ימים, ואני דיי עייפה. רק נכנסתי להתעדכן קצת. הממ.. עכשיו כשאני חושבת על זה, הסמינר מאוד קשור לעניין הזה. הסמינר היה בנושא שואה, ציונות וזהות יהודית. נגענו הרבה מאוד בנושא של הדת. יצא ככה שדעתה של המדריכה שלי הייתה בערך כמו שלי, לכן יצא לנו לדבר דיי הרבה. שמעו, אני מקווה שאף אחד לא ייתנפל עליי, אבל אני לא מאמינה באלוהים. אני מתנצלת אם אני פוגעת כאן במישהו, אבל שאלתם על דעה, וזו דעתי. לא ארחיב על למה אני לא מאמינה באלוהים, כי זה לא כל כך קשור לפה, וגם אני יודעת שאני סתם אסחף עם הדעות שלי וזה לא יועיל בשומדבר. אני פשוט אביע את דעתי הקצרה יחסית בעניין שעליו כתבת, ואסיים. שמע, אני לא מזלזלת בדת. חס וחלילה. אני מאוד מכבדת אנשים מאמינים. אני פשוט מרשה לעצמי להאמין במה שנראה לי, במה שאני מסכימה איתו. ומה לעשות, אני לא מסכימה עם הרבה דעות, והרבה מנהגים של היהדות. לכן, מן הסתם, אני לא מקיימת אותם. ככה שאצלי לפחות העניין של אהבה וזוגיות לא מתחבר עם דת בכלל. ובכלל, דת לא תופסת מקום חשוב בחיים שלי. אני לא יכולה להסכים עם מה שכתבת, כי זה לא נכון לגביי. אולי בשבילך ובשביל אנשים אחרים זה נכון. זכותכם להאמין במה שנוח לכם. אז אני לא פוסלת את דעתך, אני לא יכולה להכתיב לך איך לחשוב. אני פשוט לא מסכימה. בעצם, "לא מסכימה" זה לא הביטוי הנכון. פשוט קשה לי לחשוב על הדברים בצורה שאתה רואה אותם, כי כפי שאפשר להבין, הדעות שלנו שונות מאוד זו מזו. יש לי עוד הרבה מה להגיד, ואולי אני אמשיך מחר, אבל אני רוצה להמשיך לקרוא מהר בפורום וללכת לישון כי אני באמת עייפה. ושוב, אני מאוד מצטערת אם פגעתי בך באופן כלשהו. זו בכלל לא הייתה הכוונה.