• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
כי להתחתן בתול/ה קיים בקרב מגזרים

מסויימים (גם עדות מסויימות ולא רק בנושא דתיים/חילוניים), ולכן הם לא מרשים לעצמם ללכת עוד צעד אחד קדימה (למרות שיש ניתוח לשחזור קרום הבתולין במידה ומישהי רוצה למרות מישהו, אבל זה דיון כבר אחר על אמון בין בני זוג), אבל עדיין זה לא אומר שהם לא רוצים - אחרת למה להתחתן בגיל צעיר ולא לחכות לגיל מבוגר יותר כדי להתחתן?

אל תדברי איתי על "מגזרים מסויימים"

תדברי על המקרה שלי. ואני הדגשתי שבמגזר שלי זה לא ככה. גם התגובה שקיבלתי מ PEACE FOR ALL התייחסה כאילו כתבתי שבגלל הדת אנחנו עוצרים ומתאפקים מלעשות דברים מסויימים, בעוד שהדגשתי המון פעמים שזה לא המקרה! ובכלל, הויכוח שלי פה הוא לא על ענייני דת, אלא על זה שהנה בני נוער , שיכולים לעשות מה שהם רוצים , והם לא עושים את מה שעושים בעולם החילוני מבחינת היחסים, לא כי הם לא יכולים אם היו רוצים , אלא פשוט כי ככה הם. לא יודע, אולי "דברים שרואים משם לא רואים מכאן". אני שמח שמאור הזדהה עם מה שכתבתי, כי כנראה שכתבתי משהו שבאמת מייצג את ההרגשה, לפחות מהצד שלנו...

sh53

New member
למה לא קשור לדת ולחינוך?

חינכו אותך בבית דתי, לעומת מישהו אחר שגדל בבית חילוני. אתן לך דוגמא - נניח שאתה בן 25 ואתה יוצא עם בחורה - כשאתה נמצא בחברה דתית, מה המניע שלך לא להציע לבחורה להכנס לדת? האם בגלל שאתה לא רוצה? אז למה אחרי החתונה אתה כן תרצה? למה פעם אתה לא תציע (לפני החתונה) ופעם אחרת אתה כן תציע (אחרי חתונה)? במידה וכן תציע לבחורה להכנס למיטה, מה רוב הסיכויים שתקבל את התשובה "כן" מבחורות שנמצאות במסגרת דתית? במידה ושניכם נכנסתם למיטה מתוך רצון של 2 הצדדים וזה דלף החוצה ויש שמועות עכשיו, איזה שמועות אלה תהיינה בחברה הדתית? האם ידברו עליכם משהו בסגנון - איזה יופי שהם מצאו אחד את השני, איזו אהבה יש ביניהם או שידברו עליכם משהו אחר לגמרי?

תשובות

*לא חינכו אותי בבית דתי. *אם שני הצדדים מספיק קרובים והמצב נראה מתאים, אין לי בעייה להציע לבחורה את זה. *הצחקת אותי שאחרי החתונה כן ולפני לא
מה שכן, אולי אני ארצה שמירה על טהרה (שבעה נקיים וכו' אם את יודעת) *אם אנחנו מספיק קרובים, אין שום מניעה שהבחורה תסרב *אם זה דלף החוצה, אף אחד לא יגיד מילה רעה. זה טיבעי וזה ברור. מקסימום יהיו חבר'ה שיקנאו
*כן, יגידו "איזה יופי ואיזו אהבה" ולא משהו אחר. עכשיו את מבינה שאני לא מדבר על אותה חברה שאת מדברת אליה? ולאור כל מה שכתבתי כאן, אם למישהו לא יהיה ברור וישאל "אז מה בעצם ההבדל בין החברה הדתית שאני מדבר עליה לחילונית", אז כפי שאמרתי: בחברה הדתית באופן טיבעי על הדברים הללו לא קורים באותה אינטנסיביות ומהירות כמו שבחברה החילונית. לא בגלל שמישהו רוצה ומתאפק בגלל חוקים של דת, לא בגלל שמישהו עוצר את עצמו. זה פשוט ככה. ואני מנסה להסביר פשוט למה זה. האם כל כך קשה להאמין שייתכן מצב של נוער שלא יתנהג ככה מבחירה?? ושוב, אני לא אומר שההתנהגות הזו שלילית, בכלל לא! ואני גם לא אומר לחילופין שההתנהגות בחברה הדתית טובה. הן פשוט שונות

sh53

New member
בית דתי בשבילי זה

בית שלא מבשלים בשבת. בית שאוכלים בו אוכל כשר. בית שהולכים להתפלל בשבתות וחגים (לא יודעת אם כל יום, לא נכנסת לזה) בית ששומרים בו על טהרת המשפחה (מקווה). בית שבבית ספר מלמדים אותך תנ"ך, תושב"ע, גמרא ועוד מקצועות בסגנון זה. בית שעל הקירות יש תמונות של רבנים (לפי דעתי זה כן משפיע ואי אפשר להתעלם מזה). בית שאומרים בו על דברים שנעשה בעתיד ב"ה - בעזרת הקדוש ברוך או בלי נדר. בית שלא הולכים בו עם גופיות/מכנסי טייץ. יש עוד דברים, אבל הם לא עולים לי עכשיו בראש. יש דברים שגם בבית החילוני יש אותם מתוך הרשימה הזאת, אבל לא את כולם (כמו - לא כולם מבשלים בשבת, אבל עדיין האם זה אומר שהם דתיים? - כיפה סרוגה?). כשמחנכים אותך לא לנסוע בשבת, לא לבשל בשבת, לשמור על טהרה וכו' - אז מחנכים אותך בין השאר על איסור נגיעה (ובטח גם על איסור משכב לפני החתונה), אי אפשר להתעלם מזה. בבית ספר במידה והיית יושב בכיתה ומחבק מישהי ליד כולם, האם לא היו אומרים לך משהו על זה? אם היית מנשק מישהי בכיתה, אפילו על הלחי, האם בבית ספר דתי (כיפה סרוגה) האם לא היו אומרים משהו בנדון? לפי מה שכתבתי, המסקנה שלי אישית (זכותך לחשוב אחרת ומכבדת את דיעותיך) שהמון זה קשור בחינוך.

sorry to bust your bubble

נכון- בבית שלי לא מבשלים בשבת, אוכלים כשר, מתפללים ושומרים על טהרת המשפחה. נכון שבבית הספר למדתי תנ"ך וגמרא והלכה. אבל!... חוץ ממקצועות קודש למדתי גם מקצועות חול- פיסיקה וכימיה ומחשבים וכו'. אין על הקירות בבית שלי שום תמונות של רבנים. כן הולכים עם גופיות וטייץ ועם תחתונים גם. וממש ממש לא חינכו אותי על איסור נגיעה או משכב לפני החתונה, זה ממש נשמע לי מגוחך שאת אומרת את זה בכלל. אם כבר, דווקא להיפך, חינכו על איך להיות בזוגיות ועל יחסים. בבית ספר היו זוגות ורומנים, ואף אחד לא היה אומר כלום אם מישהו היה מנשק או מחבק. סתם דוגמא שעולה לי בראש, בטיול השנתי בית הספר אירגן מסיבה בדיסקוטק, בנים בנות ביחד אם מישהו חושב שלא... טוב, מכל השרשור הזה לא קיבלתי בסוף תשובה למה שכתבתי. כל מה שעניתם לי, היה ביחס לדיעות הקדומות השכיחות בחברה החילונית על החברה הדתית, ולא ביחס למה שאני כתבתי, ואפילו חזרתי והסברתי המון פעמים, כי ידעתי שזה מה שחושבים. המסקנה היחידה שלי היא רק כמה העולם החילוני לא מכיר בכלל את העולם הדתי, ועד כמה הדיעות הקדומות מושרשות, שגם אם אני עכשיו אשב ואכתוב עוד 1000 הודעות ואמשיך ואסביר, לא תשתכנעו שקיים משהו שונה ממה שאתם חושבים. וחבל

maor13

New member
היי חבֶר...

בן / בת? טוב אין לי מושג... בכל מקרה רציתי להגיד לך שמה שרשמת זה בין הדברים הכי נכונים ששמעתי בחיים שלי...... באמת...! גם אני דתי-ציוני-לאומי... כמו שאומרים : כיפה סרוגה... ומה שאתה אומר ממש נכון..... אבל זה לא קשור גם לדת... זה קשור לאיזור... לחברה... לכל הדברים החיצוניים שמשפיעים... יש חבר'ה שקוראים להם "דתיים"... אבל יש כל מיני סוגי דתיים.. גם בסוג של "דתיים-ציונים-לאומיים"... יש מלא סוגים... יש כאלה שבכלל לא מדברים עם בנות... יש כאלה שרק ה"מקובלים" אצלהם מדברים עם בנות... יש כאלה שהם ר-ק מדברים עם בנות... ותו לא (חח.. תו לו.. זה כאילו... וזהו, לא יותר! :)) יש כאלה שכאילו מדברים.. ונגיד מביאים "כיף".. או משוכזה.. יש כאלה עם נשיקה בלחי... יש ויש. יש כאלה נגיד "חברים" דתיים שלא נוגעים 1 ב 2 ... ויש כאלה שעושים הכול אפילו.. ושניהם דתיים... מבין? ואני לא מדבר איתך על קיצוני בין דתי לדוס, לא. אני גם בטוח שאצל החילוניים זה אולי ככה... אולי פחות, אבל בטוח יש הבדל בין חברה לחברה. זה תלוי למקום... עיר... חברה... בצפר... חינוך... מה שהורגל לעשות... מה שמקובל לעשות... דרך-אגב? מאיפה אתה? (או את?) אתה בבני עקיבא? משו...? לומד בישיבה? (אם זה את, אז באולפנא?) או בתיכון רגיל.. בנים ובנות ביחד.. דתי רגיל. מקווה שתענה לי... ותגיבו... =)

ברוך הבא לפורום! ../images/Emo140.gif

בטח שאני יודע שיש ספקטרום גדול של "סוגי דתיים" גם בתוך המגזר הדתי-לאומי-ציוני. אבל תסכים איתי שאם נסתכל על הממוצע, אז יש הבדל גדול. וחוץ מזה, אני התכוונתי לומר שההבדלים בין דתיים שונים באותו מגזר הם רק בגלל ההבדלים בהתפתחות אצל כל אחד בקטע המיני ושל היחסי בנים-בנות. גם בעולם החילוני זה ככה, אבל חוץ מזה כנראה שיש עוד גורמים, שבגללם ההתקדמות בשטח הזה בעולם החילוני הרבה יותר מואצת... אגב, אני למדתי בבית ספר דתי "רגיל" כמו שאמרת
בנים ובנות ביחד לא הייתי ב"בני עקיבא". ועכשיו אני באוניברסיטה

sh53

New member
לשניכם - ברוכים הבאים לפורום../images/Emo39.gif

אתם מוזמנים לחסות בצל הפורום ולהנות איתנו מהדיונים שבו, ואני בטוחה שגם לכם יהיה מה לתרום לפורום.

PEACE FOR ALL

New member
לא אכתוב הרבה..

חזרתי עכשיו מסמינר של שלושה ימים, ואני דיי עייפה. רק נכנסתי להתעדכן קצת. הממ.. עכשיו כשאני חושבת על זה, הסמינר מאוד קשור לעניין הזה. הסמינר היה בנושא שואה, ציונות וזהות יהודית. נגענו הרבה מאוד בנושא של הדת. יצא ככה שדעתה של המדריכה שלי הייתה בערך כמו שלי, לכן יצא לנו לדבר דיי הרבה. שמעו, אני מקווה שאף אחד לא ייתנפל עליי, אבל אני לא מאמינה באלוהים. אני מתנצלת אם אני פוגעת כאן במישהו, אבל שאלתם על דעה, וזו דעתי. לא ארחיב על למה אני לא מאמינה באלוהים, כי זה לא כל כך קשור לפה, וגם אני יודעת שאני סתם אסחף עם הדעות שלי וזה לא יועיל בשומדבר. אני פשוט אביע את דעתי הקצרה יחסית בעניין שעליו כתבת, ואסיים. שמע, אני לא מזלזלת בדת. חס וחלילה. אני מאוד מכבדת אנשים מאמינים. אני פשוט מרשה לעצמי להאמין במה שנראה לי, במה שאני מסכימה איתו. ומה לעשות, אני לא מסכימה עם הרבה דעות, והרבה מנהגים של היהדות. לכן, מן הסתם, אני לא מקיימת אותם. ככה שאצלי לפחות העניין של אהבה וזוגיות לא מתחבר עם דת בכלל. ובכלל, דת לא תופסת מקום חשוב בחיים שלי. אני לא יכולה להסכים עם מה שכתבת, כי זה לא נכון לגביי. אולי בשבילך ובשביל אנשים אחרים זה נכון. זכותכם להאמין במה שנוח לכם. אז אני לא פוסלת את דעתך, אני לא יכולה להכתיב לך איך לחשוב. אני פשוט לא מסכימה. בעצם, "לא מסכימה" זה לא הביטוי הנכון. פשוט קשה לי לחשוב על הדברים בצורה שאתה רואה אותם, כי כפי שאפשר להבין, הדעות שלנו שונות מאוד זו מזו. יש לי עוד הרבה מה להגיד, ואולי אני אמשיך מחר, אבל אני רוצה להמשיך לקרוא מהר בפורום וללכת לישון כי אני באמת עייפה. ושוב, אני מאוד מצטערת אם פגעתי בך באופן כלשהו. זו בכלל לא הייתה הכוונה.

tomalaga

New member
אני חייב לרשום את זה!!!

מה אתם רוצים שהיא תשתף אותכם??? היא אמרה שהיא רוצה ייעוץ לא לשתף אותכם...

sh53

New member
איך נייעץ לה? בקשר למה?

כשאומרים שתפי אותנו - הכוונה ספרי לנו בקשר למה את רוצה ייעוץ

H i L o N e T

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo4.gif

ואיך אנחנו אמורים לייעץ לה אם אנחנו לא יודעים במה מדובר?

sh53

New member
../images/Emo20.gifמשחק הגמדים המשודרג יוצא לדרך../images/Emo20.gif

אני כותבת את ההודעה בלשון זכר, בשביל הנוחיות בלבד, אך ברור שהיא מופנית גם לגולשות הפורום. ביום ראשון הזה - 14.12.03 - נתחיל במשחק הגמדים המשודרג בפורום. אז מה זה בעצם אומר? 1. מי שרוצה לשחק את משחק הגמדים, שיצביע בידיים מתחת לשרשור זה
, ואם לא בא לו לשחק וסתם רק מתחשק לו להסתכל, זה גם בסדר. 2. המשחק יהיה מיום ראשון ועד יום שישי. יום שבת ננוח או שנעשה קצת בלאגן ונתפרע בפורום כל הגמדים והענקים יחד
3. המשחק הוא בזוגות (לא לדאוג אם מישהו אין לו בת זוג או חבר או חברה או ידיד או ידידה, לא כולם בפורום עם בנות זוג, ואנו נסדר את זה שאף אחד לא ישאר לבד וכולם יוכלו לשחק, אז לא להתבייש ולהרים אצבע כדי לשחק
). במידה ויהיו לנו מספר אי זוגי של חברים שרוצים להשתתף במשחק, אז במקום זוג ענקים יהיו לנו 3 חברים ענקים בפורום. 4. כל יומיים (א+ב / ג+ד / ה+ו) יהיו לנו זוג (או 3 חברים, כמו שהסברתי בסע' 3) ענקים בפורום, וכל שאר חברי הפורום הם הגמדים שלהם. צריך לפנק את הענקים של אותו יום, צריך להתחנף אליהם, צריך לדבר אליהם יפה, צריך לעשות כל מה שהם אומרים לנו (כמובן בגבול הטעם טוב ועדיין לפי חוקי ונהלי תפוז). כשעוברים היומיים של זוג (או 3) הענקים של אותם יומיים, ביומיים הבאים יהיו לנו בפורום ענקים אחרים ואז את אותו יחס שנתנו לקודמים, ניתן לענקים החדשים. לא צריך להחליף ניקים בכלל, אני אפתח כל יומיים הודעה בפורום מי הענקים לאותו יום. הייתם ענקים/מלכים/נסיכים במשך יומיים שלמים, בטוחה שתהנו מהיחס ותרצו לשחק עוד, אבל יש עוד חברים בפורום, אז בבקשה ביומיים הבאים להיות גמדים ולא ענקים, לכבד את חברי הפורום ולאפשר גם להם לשחק בכיף. 5. נכון שיש לנו ענקים שמקבלים יחס מהגמדים - שאר חברי הפורום? אבל מה עם היחס בין הענקים בינם לבין עצמם? אז כמובן שגם הענקים מחזרים, מפנקים ומתחנפים אחד לשני
אוחחח איזה דביק נהיה פה הפורום, כולם מתחנפים ומלקקים לכולם

ThE BluEyeS

New member
../images/Emo45.gif אני אשמח לשחק, אבלללל..

אין לי מושג מה עושים.. חחח לא הבנתי כלאאאאאאם... P:

למעלה