הכל עניין של הרגל

טעים לך מה שאתה רגיל לאכול. אני שנים אכלתי לחם שחור טרי כל בוקר. זה היה הדבר הכי טעים בעיני - ממש מעדן! עד שהתחתנתי עם מישהו שיש לו מודעות לתזונה ובריאות (וכן, הוא צמחוני. איכשהו כל מי שחוקר קצת תזונה ונעשה מודע לה, מתחיל לצרוך כמויות של צמחים ולהוריד את צריכה הבשר למיניו עד אפס... מה שאומר דרשני...) והוא לימד אותי את חשיבות הקמח המלא. הטעם של לחם מקמח מלא בהתחלה היה ממש דוחה בעיני, אז הייתי קונה את הלחם של הרדוף שהיה מיועד לילדים. פשוט היה בוא מעבר למידות קטנות יותר, גם יותר סוכר וככה זה היה נסבל. לאט לאט עברתי ללחם מלא רגיל. היום בשביל אחד המעדנים זה לחם שפע של הרדוף. לחם עצום וכבד שיש בו מכל וכל מיני דגן ועוד... שתיה - אני רגילה לשתות רק מתוק. פעם זה היה מאוד מתוק, היום זה הרבה פחות. (למשל הייתי שותה שנים תה עם 2 כפיות סוכר. היום אני שותה עם פחות מ-1) אם לא היית אוכל בשר מעולם, גם אם לטעם האישי שלך היה כזה שזה טעים לך, פשוט לא היית יודע את זה וזה לא היה חסר לך. זו אגב, הסיבה שאני לא טועמת שום דבר לא בריא מראש. (עוגות ושאר ממתקים. יש דברים שעדיף לא להשתוקק אליהם מראש..)

אני מדברת על לחם שחור אחיד

לכם שחור אחיד עשוי מחיטה לא מלאה (אם כי כזו שעברה תהליך קצת פחות של פירוד מבהקליפה לעומת הלחם הלבן שהוא ריק לחלוטין מתוכן) הוא לא בריא במובן שהערך התזונתי שלו ירוד. עדיף לאכול את כל הקטניות והדגנים עם הקליפה שלהם (כלומר: מה שנקרא 'מלא')

snoopytush

New member
האמת שדווקא עם דבש יש לי הכי פחות בעיה

קודם כל דבורים ייצרו דבש בכל מקרה ( אם הן תשארנה כי הן די נכחדות עכשיו), וגם מפעלים שמייצרים דבש לא הורגים את הדבורים הם פשוט לוקחים חלק ולפעמים אם אין מספיק אוכל לדבורים הם מוסיפים להן סוכר

Xylophone

New member
מה הבעיה שלך?

אם לא היו מסבירים את זה לא היית שומע את ההרצאה של גארי שכול כך השתוקקת לחלוק עם כולנו בזמנו.

Larik

New member
יש לי בעיה עם הגישה שלך!

אין לי בעיה עם גארי אני מניח שכל מי שישב בהרצאה, ישב שם מבחירה ולא כי כפו אותה עליו. ההרצאה בכללי מצאה חן בעיני, ולכן שיתפתי אותה עם אנשים שחשבתי שיאהבו אותה. מה שאת עושה זה ניגוד גמור לגארי, את דוחפת את הדעה שלך לכל מקום! ולא מוכנה לשמוע אפילו דעות של אנשים אחרים.

Xylophone

New member
אני רוצה לסכם ולסגור את השרשור על טבעונות

אף אחד מכם לא הבין את מטרת השרשור, וגלשתם לנושאי בריאות, מזון ואפילו סטטיסטיקה. מטרת השרשור היתה הכרה בסבל ובכאב של בעלי החיים והזדהות איתם. מבחינתי אין חשיבות לאם אדם באמת מותאם ביולוגית לאכול בשר או לא. למרות שבקלות אפשר להוכיח שלא, ואלזה הביאה טיעונים מאוד משכנעים פה וגם גארי בהרצאה שלו. אבל זה לא הנושא!!! הנושא הוא סבל בעלי החיים ואתם בתור האנשים האטומים שאתם באמת, התעלמתם מזה. אני לא חושבת שיהיה צורך לפתוח את הנושא הזה שוב. מי שמעוניין יודע איפה למצוא את זה.

זה לא עניין של אטימות

א. מטבען של דברים נושאים מתרחבים וגולשים מעבר לנקודה הראשונית. ב. אם את רוצה לדבר על הסבל של בעלי חיים, על תדברי על צמחונות/טבעונות ככותרת. דברי על הסבל שלהם שנמצא בהרבה מקומות אחרים גרועים יותר מעצם האכילה שלהם. (כמו תעשיית הקוסמטיקה למשל)

שאלונת:

איך בדיוק הקוסמטיקה פוגעת יותר מאכילת בשר וניצול חיות לצרכי מזון אחרים? אני לא מצליחה להכיל את האמירה, לא מבחינת היקף הניצול של חיה בודדת ולא מבחינת כמויות במפעלי הבשר ושיגשוג התעשייה הנ"ל... כשעושים ניסוי בחיות בודדות למטרות קוסמטיקה איך זה משתווה לסבל שחיות עוברות יום יום מחייהן במליונים בשביל תאוות הדם שלנו? (כן , זה מוטה מעט פוליטית, את מוזמנת להתעלם מהרגשי ולענות כי באמת שאני לא מודעת ואשמח להבין). זה מעצם האמירה שקיים סבל רב יותר בתעשייה הזו, כן?.

תעשיית הקוסמטיקה היא פחות פוגענית מתעשיית החי

בעיקר בגלל המספרים מדובר על סדרי גודל של פי מיליון בתעשיות החי

YonatanYan

New member
מצטרף

יש על זה נתונים רשמיים אם מישהו מתעקש. אם לא מכלילים חרקים ודגים, אז 95% אם לא יותר מבעלי-החיים שאנחנו הורגים נהרגים במסגרת תעשיות הביצים, החלב והבשר. ואם נכליל חרקים ודגים, בכלל לא בטוח שהמספר יקטן. את כמות החרקים שאנחנו סתם מוחצים בחיינו היומיומיים מילא אין דרך לבדוק, ובהתחשב בזה שתעשיית הבשר דורשת כמויות ענק של מזון צמחי מרוסס (אל תדברו איתי על מעבר למזון אורגני בלבד. זה לא ריאלי בקנה מידה עולמי, אבל תזונה מהצומח תצמצם את רוב הנזקים, בטח בתחום הזה וגם בתחום הסביבה). ועוד לא דיברנו על הדיג המודרני, שגורם לכך שרוב הדגים הנתפסים בכלל לא נועדו להיתפס ואין מה לעשות איתם, אז זורקים אותם (ואם זה לא מספיק, חלק מהם הם יונקים ימיים גדולים, כמו דולפינים... כך שכל האיזון האקולוגי מתחת למים מתערער בגלל זה, ובארגונים סביבתיים הנוגעים בדבר מאוד מודאגים מהימשכות המצב הנוכחי). חשוב לציין שאמירה לפיה שבירת רגליים היא אכזרית נכונה גם אם היא באה מפי מישהו הנוהג לשבור זרועות (אם נצטט את דבריה של בריג'יד ברופי). מצד שני, אי-אלימות והימנעות מתמיכה בשבירה של כל איבר בגוף בכלל עדיפה בהרבה, וכפי שציין פיטר סינגר, אם אתה רוצה לשכנע אנשים בעמדותיך אז לעקביות יש משקל מכריע.

+

מעבר להטיה הרגשית שעליה התנצלתי (ככה אני מרגישה וקשה לי לכתוב בצורה אחרת), אני רוצה לציין שאני גם לא רואה בחיות ובבני אדם שווי ערך (אתם רשאים לקרוא לי סוגנית) ויש לי בעיקר בעיה עם התעשייה כולה שמונעת ממני לקבל את ההגדרה שאפשרי היום לאכול בשר ולומר שזה יהיה "הומני". אם כבר אדם בוחר לאכול בשר , שיקח הוא את הסכין וישחוט, אם אתה לא מוכן לעבוד בשביל הארוחה שלך... ובכל מקרה כפי שהוזכר , הנזק האקולוגי עצום. אהא כן, ומוות באמת הוא לא דבר הומני. ולא יהיה, אבל אם כבר אז כבר.

ברומבית

New member
בעקרון ../images/Emo115.gif

רוב האנשים גם לא מגדלים לעצמם את הצמחים שהם אוכלים אבל עובדים בשביל הכסף
(שוב, רוב האנשים)

נכון, אבל אין אכזריות באכילה מהצומח

ויש אכזריות בהריגת חיה, כשקונים "בשר" בסופר יש נתק תפיסתי מוחלט בין איך שגידלו את הבשר (בתנאי סבל והתעללות) לבין איך המוצר הסופי שרואים בסופר. ולכן ההצעה, שמי שאוכל בשר שיהיה מעורב בגרימת הסבל לחיה, ושלא ישלם לאחרים כדי שיעשו בשבילו את העבודה המלוכלכת.

מי קבע שאין אכזריות באכילת צומח???

יש לך מושג מה הוא עובר כשמרססים אותו ברעל? יש לך מושג כמה כואב לו כשתולשים אותו מהאדמה?

Berethor

New member
פשוט יש אנשים לא מבדילים בין רצח להרג

בגדול רצח הוא משהו ללא סיבה מוצדקת, הרג הוא כן מסיבה מוצדקת. צורכי אכילה/הישרדות הם כן מוצדקים בטבע.

למעלה