ברומבית

New member
אותי לימדו אחרת ../images/Emo115.gif

הרג- גרימת מוות רצח- גרימת מוות בכוונה בלי קשר להצדקה

Berethor

New member
גם הרג יכול להיות בכוונה

ואני לא מדבר פה על הגדרות בחוק, ולא על 'הריגה'. יש Kill שזה להרוג, בדרך כלל מדובר בהרג שנעשה מסיבה שנחשבת למוצדקת או/ו בצורה שנחשבת ללגיטימית. Murder זה הרג שנעשה מסיבה שלא נחשבת למוצדקת או/ו בצורה שנחשבת ללא לגיטימית, או אפילו 'פחדנית'. לדוגמא ברור שלפגוע באדם/חיה לא חמוש מאחור, לרוב יחשב לרצח, אבל שזה במלחמה או בצייד או מכל סיבה אחרת שנחשב למוצדקת, זה לא תמיד יחשב לרצח. גם לא תמיד הצד השני צריך להיות שווה כוח לך, כי לדוגמא בהרג של טפיל כגון תיקון או יתוש, אתה לא משחק איתו משחקי כוח או תעז לפגוע בו רק כי הוא חלש ממך, אתה חזק ממנו בהרבה ואתה משתמש בזה למטרה נכונה, לעשות צדק ולפטר מהתוקף/מטרד לסביבה. בדיוק כמו שהמשטרה עושה או יכולה לעשות לעבריינים. לדוגמא הריגה של אוייב בקרב לא תחשב לרצח, לפעמיים אפילו שלא בקרב, הריגה של חייה שתקפה אותך/תקפה אדם אחר גם לא תחשב לרצח, אלא להריגה, או/ו הגנה עצמית/הגנה על אנשית אחרים. לרצוח חיה, זה להרוג חייה ממניעים סאדיסטים, למשל, כמו בעלים שהרגו תכלב שלהם מתוך רוע לב, או אנשים שפוגעים בחיות או אנשים מסיבות לא לגיטימיות, שדומות לפעולות של חולי נפש או תם של אנשים רעים מטבעם. אבל להרוג חיה למאכל זה לא רצח, ואין דבר כזה להרוג לצורכי אכילה שלא מכוונת תחילה, ושוב יש לזכור שיש טורפים גם בטבע, זה לא משהו שאדם המציא, ולמעשה טורף שבע לא ירצה אפילו לפגוע בטרף הטבעי שלו. עיקר הוויכוח פה, זה על האם אנשים זקוקים למזונות מהחיי, ובראשם בשר, או לא, בכל מקרה אין שום דבר לא לגיטימי לשימוש בבעל חיים אחר לצורכי מאכל, ובטח שלא באכילת מוצרים שאפשר להשיג רק מהם. זה יהיה לא לגיטימי בחברה שהיא כולה טבעונית אוליי, ובחברה שמצאו בא תחליפים לכל הערכים התזונתיים, הויטמינים, והקלריות שמקבלים מהחיי, מבלי שאנשים בא יפגעו מזה שהם טבעונים. בריאותם של אנשים חשובה לי יותר מבריאותם של חיות, אלא אם כן באמת מדובר באנשים מאוד רעים, וכמובן שאנחנו לא כאלה. זה נורא מורכב בסך הכל, ולא קל, אני לא ממליץ ליפי נפש שפוחדים לפגוע ביתוש, ורואים בשוטרים וחיילים רוצחים אפילו לנסות להבין אותו.

ברומבית

New member
אני יצאתי מהויכוח על האם צריך בשר ../images/Emo3.gif ../images/Emo115.gif

אני רק אמרתי שאני מכירה הגדרות שונות ל"רצח" ו"הרג", שלא קשורות לנסיבות. אולי ההגדרות בחוק הן כמו שאני ידעתי. [כמו במקרה של "אגואיסט", לא בדקתי במילון, לא חקרתי, וגם אין לי כוח לחקור
אם תהיה אי הבנה בשיחה, אפשר להסביר]

Berethor

New member
זה תמיד קשור לנסיבות

גם שאומרים שהוא "לא אשם" כי הוא 'לא התכוון', 'כי הוא היה לא זהיר', או 'כי הוא חולה נפש', זה סיבות. כך שגם לא כל הרג בכוונה הוא רצח. עזבי הגדרה מילונית, מדובר פה בהיגיון, כמובן שמה אנחנו מגדירים כרצח ומה אנחנו מגדירים כהרג, או הרג שלא בכוונה, הוא עניין מוסרי ותרבותי. אבל זה לא אומר שאין 'טוב ורע', ואין הבדל בין דבר אחד לשני. כמובן שהיו אנשים שיגדירו הכל כרצח, אפילו עונש מוות או מאבק של רשויות החוק או הצבא, אבל אלו הם אנשים קיצוניים ו"יפי נפש". וכן הריגה/שחיטה למטרות מאכל היא לא רצח.

ברומבית

New member
ההגדרות ש*אני* הכרתי לא קשורות לנסיבות ../images/Emo267.gif

ואפילו לא ל"טוב ורע".

Berethor

New member
אתה מוזמן לנסות ../images/Emo13.gif

ולא אפילו בחברות של טורפים הקניבליזם נחשב לרוב לדבר אסור. עכשיו אם אתה רואה בעצמך לא אדם, אפשר יהיה לדון בזה יותר לעומק. קח בחשבון שגם אם אתה איזה חייזר, עדיין בני האדם לא יתנו לך לפגוע בהם ובבני אדם אחרים, אפילו למטרות אכילה. וזה בסדר כי גם לטרף או הניצוד בטבע יש הזכות להגן על עצמו, לא פעם הצד הצמחוני הצליח להבריח או אפילו להרוג תצד הטורף, אבל מי שלא מסוגל להגן על עצמו בעיה שלו, לרוב גורלו של הזאב הוא לא כמו גורלו של הכבש.

אני חושב שאתה קצת מתפזר,

לא שאלתי מה המצב כרגע מבחינת המין האנושי וגם לא בעבר. השאלה היא האם בסיטואציה שבה אני שוחט אדם אחר למטרת אכילה, האם בסיטואציה כזאת אני רוצח?

Berethor

New member
בו אני יחדד תתשובה

קודם רוב הסיכויים שאתה לא תהיה מסוגל לעשות את זה, ואם תעשה את זה יש סיכויים לא קטנים שבני אדם אחרים ישימו עליך את היד, ביחוד רשויות החוק, שזה תפקידן. כפי שכבר אמרתי רצח הוא מעשה שלא נחשב למוצדק או/ו לגיטימית בחברה שלך, לכן קניבליזם לא יתקבל בהבנה. לב תעשה לנו טובה אם אתה כל כך רעב, לך תסופר ותקני משם בשר משובח, מחסור בB12 כבר נותן את אותותיו.

אז קניבליזם = רצח מבחינתך?

אם כן, אז איך זה שאכילת חיה != רצח מבחינתך? אם קניבליזם = רצח של אדם, אז גם אכילת חיה = רצח, זה מסקנה מתבקשת. ותודה על הדאגה: א. אני צמחוני, לא טבעוני. ב. אין לי מחסור לא ב-b12, לא בברזל, ולא באף ויטמין אחר. ג. אני לא פוגע בבע"ח כשיש תחליפים תזונתיים מהצומח.

אוקי, אז אם נצא מנקודת הנחה שלצומח יש רגשות

שכואב לו כשמרססים אותו ברעל וכשתולשים אותו מהאדמה, סבבה, זאת נקודת המוצא. האם ידעת שבשביל להכין קילו אחד של בשר יש צורך בלפחות 7 קילו של צמחים? כי כשאת אוכלת חיה, את באופן עקיף אוכלת את כל הצמחים שהיא אכלה במהלך חייה. כך שיוצא שמי שאוכל בשר, פוגע פי 8 בצמחים ממי שאוכל אך ורק מהצומח, ובנוסף פוגע גם בבע"ח. כך שצמחונות לא רק מצמצמת פגיעה בבע"ח, אלא גם מצמצמת באופן משמעותי פגיעה בצומח.

Berethor

New member
יש לך טעות אחת

אין דבר כזה אוכלים את כל מה שהיא אכלה במשך חייה, גם מבזבזת קלוריות/אנרגיה במהלך חייה, אפילו לחלוטין ללא שום פעילות גופית עדיין יש בזבוז מינמלי יומי. ככה שהחיה צריכה למלאות את מינמום מצבורי האנרגיה והקלוריות שלה, אחרת היא תפגע מרעב ובסוף גם תמות. היה נכון יותר לו הייתה אומר שבשביל לגדל חיה למטרות אכילה, אתה צריך לבזבז עליה יותר מקורות מזון אחרים, אם כי גם זה לא לחלוטין מדוייק כי מה שחיות צמחוניות באמת מסוגלות לאכול ולהפיק ממנו כמעט כל מה שהן צריכות, אדם בכלל לא מסוגל להפיק ממנו את אותם הדברים.

Berethor

New member
צוקרברג החליט לעשות את זה למשך שנה או משהו

בתור פרוייקט אישי, מסיבות שלכם, ועדיין הוא לא זכה לתגובות תומכות, אם כי להפך.

snoopytush

New member
וזה לא רק זה אם כבר לאכול בשר

לפחות שלא יתעללו בו כל הדרך לצלחת אם הייתי צריכה להרוג את הארוחה שלי כנראאה שגם לא הייתי אוכלת בשר אני לא מסוגלת אפילו לבשל עוף רק כי הוא נראה כמו החיה האמיתית

אני אסביר:

יש ציבור שלהם של אנשים שאוכלים צמחוני/טבעוני בגלל שמבחינת עצם הריגת החיה, בלי קשר אפילו למה שהיא עוברת לפני כן, היא לא מוסרית. היא רצח. אני אישית לא חושבת ככה. אני חושבת שיש הבדל גדול בין בני אדם לחיות, לצמחים ולדומם. כל אחד מהנ"ל הוא מבחינתי ממלכה בפני עצמה עם כל המשמעות של זה. לצמחים יש יכולת חיים מסויימת שמתבטאת בין השאר ברביה וצמיחה. אין להם את היכולת להרגיש. חיות לעומת זאת - גם מרגישות. אבל הממלכה היחידה שיש לה מעבר לפיזי, ליכולת הרביה ולרגשות גם רוח - היא האדם. רצח מבחינתי הוא רצח של נשמה=רוח. ולכן רצח לא תופס בבעלי חיים. מה שכן, מאחר והם כן חשים כאב וסבל, אני כן יוצאת נגד כל דבר שגורם להם לכאב וסבל. אני כן נגד הצורה בה מגדלים אותם למשל. אני כן ניסויים בבע"ח לצורכי ~מותרות~ כמו קוסמטיקה. וכמובן שהייתי שמחה לדעת שגם המדע לא עושה ניסויים בבע"ח, אבל אז אני אצטרך להחרים את הרפואה כולה. מכירים מישהו שעושה את זה? אני אישית לא. ואם אתם לא מחרימים את הרפואה כולה (ובכלל המדע), אתם נהנים מפירות אותם ניסויים. אז אני כן בעד לבקר את הניסויים האלה ולהפחית אותם כמה שאפשר ואני שמחה שהרפואה שאני בעיקר נעזרת בה היא רפואה שלא עושה דברים כאלה (ובכל זאת מגיעה לתוצאות מצויינות. מצד שני היא נשענת על המדע הקיים..) לכן, אם השאלה היא שאלה מוסרית, מבחינתי עדיף לא לאכול חיות בכלל, אבל אני לא רואה בעיה מוסרית של ממש בהריגת חיות (בצורה ראויה!) לצורך אכילה (וכן - יש דבר כזה הריגה ראויה שלא גורמת סבל). כנ"ל לגבי רפואה. אני חושבת שהיה עדיף לא לבצע ניסוים בכלל בבע"ח ושצריך להפעיל הרבה יותר הגבלות על הנושא, אבל אני חושבת שאני חייבת הרבה לרפואה שצמחה בזכות אותם ניסויים. ולא רק אני - כולנו. הדבר היחידי שאני לא מוצאת לו שום הצדקה מוסרית היא תעשיית הקוסמטיקה. ולכן בעיני היא הגרועה מכולם. (אני בונה את דעתי כל דברים שקראתי ולמדתי ולא רק על תחושת בטן. זה כמובן לא אומר שצריך להסכים איתי, אני רק מנסה לומר שזו לא אמירה שבאה לשרת אותי כאוכלת בשר או נוחה לי מכל סיבה אחרת ולכן אני מאמינה ככה)

מבחינת הרפואה אין צביעות

חרם הוא מבוסס בעיקר על ברירה בין אפשרויות כשאין ברירה אז זו לא באמת בחירה ,ספציפית תעשיית הרפואה בנוייה גם על ניסויים בבני אדם , לדוגמא האקמול שכולנו אוכלים נוסה על יהודים ע"י דוקטור מנגלה , אני לא אבחר להחרים אקמול בגלל משהו שלא היה בשליטתי המטרה בחרם היא לגרום לשינוי חברתי . וזה בעצם השוני מצריכת מוצר שבאופן הכי בסיסי שלו בנוי על ניצול או הרג .

אם זה אני מסכימה

ולכן אני רואה בקוסמטיקה רעה חולה יותר מאוכל. כי מבחינתי אוכל הוא צורך. ואתה יכול להגיד לי שי חלופות ואני אסכים איתך, אבל יש גם חלופות לרפואה. ולכן צריך לדעת ליחס לכל דבר את החשיבות שלו. אני אוכלת ביצים וגם בתקופות המאוד ארוכות שלי שהייתי צמחונית לחלוטין אכלתי ביצים. לא רואה בזה התעללות. אבל אני לא אקנה ביצים רגילות - כי זה התעללות. אני קונה רק אורגניות. הבעיה היא שלשיטתכם כל דבר הוא התעללות ואתם פשוט נגד הכל. אז אני אומרת בואו באמת נלך עד הסוף. למה לעצור רגע לפני? [ציני]

הבעיה לדעתי במה שאת כותבת.

זה שאת אומרת שאין לך בעיה עם הריגה של בע"ח כל עוד זה נעשה בצורה הומנית, מה שמפריע לך הוא שזה נעשה לרוב בצורה בלתי הומנית ולרוב תוך כדי התעללות ופגיעה בבע"ח. ואני לא תוקף אותך ברמה האישית, ורק מביע את מה שאני מרגיש וחושב. המחשבה שניתן לפגוע בבע"ח ולעשות את זה בצורה הומנית, היא כמו המחשבה שניתן לאנוס נשים ולעשות את זה בצורה אדיבה ומתחשבת כך שהם לא ירגישו סבל.

תראה, אני חושבת שנקודת המחלוקת שלי

עם אנשים שצמחוניים מתוך אידאולוגיה/הומניות, היא שאני לא רואה חיות כמו שאתם. מבחינתכם חיות ובני אדם זה היינו אך. מבחינתי לא. וכאן נעוץ ההבדל ממנו נגזרות התובנות על מוסר. מוות לא חייב להיות סבל. גידול בכלובי סוללה הוא סבל ודאי. ניסויים - לא משנה לאיזה צורך, הם סבל וודאי. השאלה היא איך אתה הורג ואיך אתה מגדל. לצורך העניין יש מדינות גם בימינו אנו שיש בהם עונש מוות. למרות שיש עונש מוות, אף אחד לא חושב שצריך להתעלל באסיר לפני כן. הוא מקבל תנאים סבירים בכלא ולפני המוות ארוחה אחרונה, שיחה עם איש דת לבחירתו ומוות 'שקט' וללא ייסורים. לכן, המחלוקת ביני לביניכם, היא האם מוסרי ~לאכול~ חיות. האם עצם ~האכילה~ היא מוסרית|סגדש| (ואז, אם מותר לאכול - עוברים לדיון הבא שבו עוסקים ב'איך'. איך מגדלים ואיך הורגים.) אני אומרת שבכל מה שנוגע לחיות אין עניין רצח כמו שטוענים מהסיבה הפשוטה - לחיות אין נשמה=רוח. כמובן שדעתי נשענת על הידע והתפיסה הרוחנית שלי. ולכן בעצם אנחנו מגיעים לשאלות של רוח... כי מה לעשות, מוסר תמיד נמצא ברוח וכל פעם שמעלים שאלה מוסרית, בסוף זה מגיע לנקודה הזו. לפער בין אלו שמאמינים שיש רוח לאלה שלא.

ברומבית

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo115.gif

למרות שאני לא מאמינה ברוח
סתם אנונימוס שטפו לי את המוח שמזון מהחי תמיד יבוא עם התעללות קשה

למעלה