גם הרג יכול להיות בכוונה
ואני לא מדבר פה על הגדרות בחוק, ולא על 'הריגה'. יש Kill שזה להרוג, בדרך כלל מדובר בהרג שנעשה מסיבה שנחשבת למוצדקת או/ו בצורה שנחשבת ללגיטימית. Murder זה הרג שנעשה מסיבה שלא נחשבת למוצדקת או/ו בצורה שנחשבת ללא לגיטימית, או אפילו 'פחדנית'. לדוגמא ברור שלפגוע באדם/חיה לא חמוש מאחור, לרוב יחשב לרצח, אבל שזה במלחמה או בצייד או מכל סיבה אחרת שנחשב למוצדקת, זה לא תמיד יחשב לרצח. גם לא תמיד הצד השני צריך להיות שווה כוח לך, כי לדוגמא בהרג של טפיל כגון תיקון או יתוש, אתה לא משחק איתו משחקי כוח או תעז לפגוע בו רק כי הוא חלש ממך, אתה חזק ממנו בהרבה ואתה משתמש בזה למטרה נכונה, לעשות צדק ולפטר מהתוקף/מטרד לסביבה. בדיוק כמו שהמשטרה עושה או יכולה לעשות לעבריינים. לדוגמא הריגה של אוייב בקרב לא תחשב לרצח, לפעמיים אפילו שלא בקרב, הריגה של חייה שתקפה אותך/תקפה אדם אחר גם לא תחשב לרצח, אלא להריגה, או/ו הגנה עצמית/הגנה על אנשית אחרים. לרצוח חיה, זה להרוג חייה ממניעים סאדיסטים, למשל, כמו בעלים שהרגו תכלב שלהם מתוך רוע לב, או אנשים שפוגעים בחיות או אנשים מסיבות לא לגיטימיות, שדומות לפעולות של חולי נפש או תם של אנשים רעים מטבעם. אבל להרוג חיה למאכל זה לא רצח, ואין דבר כזה להרוג לצורכי אכילה שלא מכוונת תחילה, ושוב יש לזכור שיש טורפים גם בטבע, זה לא משהו שאדם המציא, ולמעשה טורף שבע לא ירצה אפילו לפגוע בטרף הטבעי שלו. עיקר הוויכוח פה, זה על האם אנשים זקוקים למזונות מהחיי, ובראשם בשר, או לא, בכל מקרה אין שום דבר לא לגיטימי לשימוש בבעל חיים אחר לצורכי מאכל, ובטח שלא באכילת מוצרים שאפשר להשיג רק מהם. זה יהיה לא לגיטימי בחברה שהיא כולה טבעונית אוליי, ובחברה שמצאו בא תחליפים לכל הערכים התזונתיים, הויטמינים, והקלריות שמקבלים מהחיי, מבלי שאנשים בא יפגעו מזה שהם טבעונים. בריאותם של אנשים חשובה לי יותר מבריאותם של חיות, אלא אם כן באמת מדובר באנשים מאוד רעים, וכמובן שאנחנו לא כאלה. זה נורא מורכב בסך הכל, ולא קל, אני לא ממליץ ליפי נפש שפוחדים לפגוע ביתוש, ורואים בשוטרים וחיילים רוצחים אפילו לנסות להבין אותו.