שירני025

New member
../images/Emo32.gif

ראיתי שיש הרבה נושאי OFF אז החלטתי גם להוסיף אחד והפעם על נושא מאוד חשוב וזה מה שקורה מסביבנו. אני לא יודעת עד כמה אנשים חשופים לכל מה שקורה, אבל דברים מזעזעים מתרחשים מסביב ומאחורי דלתות סגורות..ואני מדברת על בעלי חיים. אני יודעת שיש עוד 2 מהפורום שהם צמחונים\טבעונים, יחד איתי זה 3 . אם יש עוד אשמח לדעת עליהם. אני לא רוצה להתחיל לפרט יותר מידי בכתב, יש פה כמה סרטונים והרצאות על זכויות בעלי חיים ומעביר אותם אדם בשם גארי יורופסקי. רק חשוב לי להדגיש שהם כוללים סרטונים **ממש קשים לצפייה** , אפשר רק לשמוע את ההרצאה בלי הסרטונים- מקבלים ממש המון מידע חיוני, אבל הסרטונים מראים בדיוק מה שקורה במציאות..קשה לעיכול.. מקווה שזה יגרום לעוד אנשים להיות מודעים לסבל והכאב (הבלתי נתפס) של בעלי החיים ולזכות שלהם לחיות. http://www.youtube.com/results?sear...&spell=1&suggested_categories=27,1,29,10&sa=X לילה טוב

קשה לעכול..

תרתי משמע
לטעמי הוא קצת קיצוני, אבל בגדול גם אני תומכת בנושא למרות שאני לא טבעונית ולא צמחונית מושלמת.

../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo12.gif למה?

למה הם עושים את זה? אני כלל לא צמחונית אבל יש לי רגש מיוחד לחיות באשר הם, זה מעשים נתעבים ביותר, וזה שזה נעשה בחיות לא אומר שלא צריך לתת על זה את הדין, זה בדיוק כמו שהיה נעשה בבנאדם, זה דברים מזעזעים, אני לא מפסיקה לבכות ושום אייקון לא יכול לבטאות את זה, אני כואבת וקשה לי לראות דברים כאלה, בכלל בזמן האחרון אני לא ממש אוהבת בשר זה מתחיל להגעיל אותי אני מרגישה רע עם זה, ואני כן תומכת בזה, צריך להפסיק את זה ושאנשים הללו יכלאו וילמדו שחיות לא שונים מבני אדם כלל וכלל, להפך הם יותר מאיתנו בהרבה ודווקא קופים שזו חיה כל כך מתוקה וחכמה וטובה, למה להתאכזר ליצורים שלא עשו לך כלום זה פשוט חולני , וזה צריך להפסק, אסור לשתוק ,

Xylophone

New member
זה יפסק אם יותר ויותר אנשים יפסיקו לקנות

את המוצרים הללו. ואת יכולה לעזור בזה! גם בטבעונות יש הרבה יתרונות - ריח גוף יותר טוב, בריאות, חיים ארוכים והרגשה טובה.

Xylophone

New member
אי אפשר להפלות חיה אחת בלב

חיה אחרת בצלחת. זה לא הולך ככה. אהבה אמיתית לחיות היא לכול החיות באשר הן!!!

אז להיות צמחונית?

טוב אני מאוד אוהבת ירקות וסלטים וכ'ד, אני חושבת שארכוש ספר מתכונים צמחוני ואתחיל לבדוק , תודה,

Xylophone

New member
האמת אם ראית את כול ההרצאה

בטח הבנת שאין הרבה הבדל מבחינת התעללות בין תעשיית הבשר לחלב. אז לא, להיות צמחונית לא יעזור. רק להיות טבעונית יכול לעזור. אבל את יכולה להיות צמחונית בשבילך אם את רוצה. זה צעד ראשון. אם זה יגרום לך להרגיש יותר טוב. אני הייתי צמחונית 6 שנים לפני שהפכתי לטבעונית.

Xylophone

New member
וכמובן שעדיף להימנע מביצים

כי אין דבר יותר מתעלל מזה. הם זורקים חצי מהאפרוחים לשקים או מחשמלים אותם כי הם לא מתאימים לתעשיית הביצים. וגם התרנגולות שמטילות ביצים מאוד סובלות וחיות בתנאי צפיפות ומחלות. ותחשבי על זה שביצה זה בעצם ווסת של תרנגולת
כן כן!

קסילופון את רצינית? ווסת?

אני בכלל לא חובבת ביצים ופעם בחודש שיוצא לי לאכול גם את זה אפסיק, שיואוו מנסגר איתם טפוו זוהמה,

Xylophone

New member
טבעוני זה מי ש...

לא אוכל מוצרים מן החי שזה: בשר, דגים, ביצים, כול מוצרי החלב וגם דבש. http://he.wikipedia.org/wiki/טבעונות עדיף שתשמעי את כול ההרצאה של שירני. הוא גם מסביר שם על התזונה הזאת ומראה כמה מגוון יש ושזה לא פוגע בבריאות.

קסילופון, יש לי חוסר בברזל ובי 12 ועוד כמה

דברים חשובים, ככה שאם אפסיק לאכול בשר(שגם ככה אני לא אוכלת הרבה) אז מצבי ידרדר למקומות קשים מאוד, אני נוטלת כדורים בנוסף אבל זה לא ממש עוזר ואולי אפילו בכלל לא(עוזר), זה לא שאני לא רוצה להיות צמחונית/טבעונית, רוצה ויש לי רצון חזק אבל כרגע מצבי הרפואי לא מאפשר לי לבצע זאת, ואני אומרת רק את האמת אין לי סיבה לשקר, אבל אני מקווה שכשמצבי הבריאותי ישתפר אוכל לקיים זאת בצורה הכי טובה, כי בסך הכל אוכל בריא תורם לבריאות טובה, קחי לדוגמא את הסינים הם אוכלים בריא ומאריכים ימים,

Berethor

New member
הבריאות שלך הכי חשובה

הכי חשוב שתאכלי מספיק ותאכלי את כל הרכיבים התזונתים הנחוצים. זה לא משנה אם זה בתור טבעונית או לא טבעונית, אם מבחינה פיזית את לא יכולה להיות טבעונים אל תהי!, לא כל האנשים זה מתאים להם, אנשים הם שונים, כמו בכל נושא בחיים, מה שאוליי מתאים ולא מזיק לאחד לא דווקא מתאים ולא מזיק לאחר. בשביל להיות טבועוני חייבים למצוא תחליפים לכל הדברים שאת מוותרת עליהם, אני למשל לא טבעוני, אבל זה לא בגלל הטעם אלא בגלל הבריאות. אם מצבך הבריאותי לא מאפשר לך, או שמצבך מדרדר אסור לך את צריכה לחזור לאכול מה שאת זקוקה לו. בכל זאת גם לא כל החיות הן טבעוניות! וכך גם אנחנו, אני מגיב פה ולא אכפת לי אם קסילופון לא מוכנה לשמוע דעות שונות משלה ואכפת לה יותר מחיות מאשר מאנשים, אני באמת מרגיש חובה מוסרית להציג בפניך גם תאמת האחרת, כי אכפת לי.

תדה ברט'ור../images/Emo45.gif אני מעריכה את מחשבתך ואת

דאגתך זה ממש מחמם את הלב לשמוע שלאנשים שממש לא מכירים אותך אכפת להם ממך, תודה שוב

ברת'ור

אני מסכימה איתך שלא לכל אחד זה מתאים, אדם צריך לדעת מה הוא יכול וצריך לאכול כטבעוני או צמחוני ואיך להשלים פערים. הקאצ' הוא שהרבה יום יכולים להיות ולא מנסים מעצלנות, רפיון מוסרי או חוסר ידיעה וחבל , אפשר למנוע הרבה סבל או לכל היותר לעורר את דעת הקהל לביעור המשחטות ההמוניות שיותר (שאגב פוגעות בצורה חמורה באיכות הסביבה). שוב, אם זה פוגע בבריאות אני איתך, למשל אני מכירה מישהי עם טליסמיה שמחויבת לאכול בשר לבריאות גופה ואני חושבת שכשאין ברירה, אין ברירה..

למעלה