Xylophone

New member
ולמה את חושבת שאם תפסיקי לאכול בשר

זה ישתפר? זה לא קשור לחלוטין. אם עכשיו יש לך חוסר, זה בגלל תזונה לקויה ולא מאוזנת. אם בשר לא עזר לך רק כדורי מציצה יעזרו לך. וגם ככה ה-B12 מהחיות מוזרק להן גם. אבל תעשי מה שבא לך. אגב לאמא שלי גם היה חסר הכול וברגע שהיא נהיתה צמחונית עבר לה החוסר.

Berethor

New member
רעיון טוב ../images/Emo45.gif

דרך אגב אם את אוכלת מעט מדיי דברים שיש בהם B12, זאת גם יכולה להיות הסיבה.

Xylophone

New member
אלה לא דברים - אלה בעלי חיים

והם מקבלים את ה-B12 בתוסף אז יותר קל לקבל ישירות בתור תוסף. כי B12 אמיתי מגיע רק מהטבע מהאדמה.

Berethor

New member
ירית "לעצמך" ברגל

דווקא קראתי שיש עוד מקורות טבעיים לB12 בטבע, חוץ מבבשר. אם כי בשר(כלל דגים) הוא המקור שיש בו הכי הרבה B12. בכל אופן הבנתי שיש גם בחלב ובבצים B12, אם כי אין לי מושג באיזה כמויות, סביר להניח שנמוכות בהרבה מבבשר. בכל אופן כל המקורות הטבעיים בטבע לקבלת B12 הם מהחיי, וזאת עובדה.

זה נכון שהמקור העיקרי ל-B12 הוא מהחי, אבל!

חשוב לציין שני דברים בהקשר הזה: א. ישנם מספר מצומצם של צמחים שיש בהם B12, כמו אלוורה למשל. (וכן, יש אנשים ששותים מיץ אלוורה כל בוקר..) ב. אם בני אדם לא היו אוכלים בשר בכלל, הגוף שלהם היה מייצר B12 בעצמו וככה הם לא היו צריכים בכלל לצרוך אותו משום מקום. אני אישית לא צמחונית לגמרי ובטח לא טבעונית. אני לא רואה בעיה בצריכת ביצים או חלב ואני גם לא רואה בעיה מוסרית של ממש בהריגה של בעל חיים לצורך אוכל/בגד. כן, אני יודעת זו לא דיעה פופולארית בקרב אנשי מוסר, אבל זו דעתי. אני לא חושבת שחיות ובני אדם הם היינו הך. מבחינתי יש הבדל גדול בין חיה לאדם. אני כן חושבת שבעלי חיים מרגישים וחשים ולכן אני נגד התעללות בבעלי חיים כולל הצורה בה מגדלים אותם וכו'. אני גם נגד הריגה לצורך הריגה ולא לצורך דברים הכרחיים. לכן אני אישית אוכלת ביצים, אבל רק אורגניות, כי שם אין התעללות. ואם הייתי מכינה מאכלי עוף בעצמי (בשר בקר אני לא אוכלת בכלל) אז גם הייתי קונה אורגני - אבל אנ לא מסוגלת להכין שום דבר מעולם החי (כולל דגים) לכן אם אני כבר אוכלת את זה, זה בחוץ במסעדות. אני חושבת שצמחונות זו בהחלט שאיפה נכונה, אבל בתנאי החיים שלי כרגע, אני מסתפקת בלהמעיט את צריכת העוף המועטה גם ככה. אין שום בעיה לאכול בריא ונכון ללא בשר/עוף/דגים/חלב וביצים. למעשה, מי שרוצה לאכול באמת בריא, לרוב אוכל צמחוני. חלב זה מאכל לא בריא בכלל למרות שתנובה כבר שנים מנסה לשכנע אותנו שכן (מעניין למה...) זה אחד המאכלים הכי אלרגנים שיש. יש שפע של מקורות סידן מהצומח בצורה הרבה יותר בריאה וללא הבעיות שיש בחלב. (למשל: טחינה, כרוב, אגוזים. אגב, באגוזים מסויימים יש גם B12) בנוסף, אם השיקול הוא בריאות נטו, הרבה יותר בריא לקחת כדור מבוקר של חברה רצינית מאשר לאכול בשר שיש בו שפע של הורמונים ואנטיביוטיקה שלא בריאה לאף אחד. הצורה שבה מגדלים את בעלי החיים ברוב המוחלט של המקומות פוגעת גם באיכות של האוכל מבחינה בריאותית, כך שזה לא ממש תירוץ. אני מודה, אני אוכל מידי פעם עוף או דגים, כי זה טעים לי ובמצבים מסויימים שאין בהם אוכל אחר טעים, אני פשוט לא אוכל כלום. בקיצור, אני איפשהו באמצע.

אז זהו שלא

אם זה היה נכון אז לחיות צמחוניות לא היה דרך להשיג את הויטמין הזה ,ספציפית הטבע מאוד מגוון וחיות צמחוניות משיגות את הויטמין בשלל דרכים ,דרכים שאומנם לא הייתי ממליץ אבל הן קיימות בטבע ללא ספק .(רוצים פירוט ? ) ספציפית המקור של ויטמין B12 הוא לא בבשר או בחלב או בשום דבר כזה , B12 זו מולקולקה שנוצרת אך ורק על ידי חיידקים , הם עושים את זה רק בתנאי שזמין קובלט (סוג של מתכת) באיזור שלהם וכל מקום שיכיל את התנאים של החיידקים + קובלט אז יווצרו מולקולות ה B12 בו ,בעבר העולם שלנו שפע יותר בויטמין הזה ,כנראה שהוא היה גם במים המזוהמים שפעם שתו וכנראה שהיה יותר זמין באדמה לפני מהפכת הגידול התעשייתי. http://he.wikipedia.org/wiki/ויטמין_B12 כמו שנאמר חלק מהסיבות שהויטמין הזה נמצא בחי (גם לא בכמות מספקת ) היא בגלל זריקות ,או תוספי מזון אצל החיות שאותם מגדלים למאכל .

היי חוסר בברזל ובי 12 אינו קשור לאכילת

בשר אלא לכמות אכילת הברזל בתזונה , רמת הזמינות הביולוגית שלו (שמושפעת מממעכבי ספיגה ומעודדי ספיגה - כמו ויטמין C לדוגמא) ועוד הייתי ממליץ לך פשוט ללכת לתזונאית . דרך אגב לגבי B12 הוא בא ב - 2 צורות כשאחת מהן היא יותר זמינה ביולוגית לגוף והשניה פחות (והיא היותר זולה) אם יש לך באמת בעיה לספוג בי 12 דרך כדורים אז תבדקי להזמין (אם אני לא טועה אפשר רק להזמין את זה מחו"ל לא בדקתי אם יש את זה בארץ ) את הצורה הזמינה יותר של הויטמין .

../images/Emo45.gif

ואני חושבת שבכל שינוי של תזונה כדאי לא למהר ולפעול מתוך אידאולוגיה נטו, אלה לפנות לתזונאית. ספר מצונזר - אם את רוצה, לא קשה למצוא תזונאים טובים מאוד שדוגלים בצמחונות ויכולים לתת לך את כל הפתרונות לבעיות התזונה שלך. אני יכולה לומר לך מראש שבתזונה צמחונית בגיל שלך סיכוי גבוה שתצטרכי לקחת B12 בכדורים באופן קבוע. זה לא כזה נורא. (אני צריכה אפילו שאני לא כזו צמחונית) תהיי זהירה בתזונה שלך. יכולות להיות לזה השלכות משמעותיות על הביראות שלך (לכאן ולכאן. תמיד טוב להתיעץ עם מי שמבין בתחום בלי קשר לצמחונות או לא)

Berethor

New member
../images/Emo247.gif את מוזמנת לקרוא ולבדוק על כל המזונות

על כל המזונות שאת אוכלת, ואליי צריכה לאכול. יש דברים שאת לא יודעת על מזונות מהחיי. למשל הביצה לא יכולה להיות לא בריאה משום שבביצה מופרת(הבצים שאנחנו אוכלים לא מופרות) האפרוח גם כן אוכל ממנה, גם שבהחלט יש בא רכיבים בריאים, כנ"ל לגבי חלב שבעלי חיים גם כן שותים ממנו, ובשר שגם כן בעלי חיים מסויימים אוכלים אותו. את מוזמנת לראות מידע על כל מזון שאת מעוניינת לדעת עליו בויקיפדיה, אבל מקור מקור מידע אחר, כך יהיה לך בקום לגבש דעה יותר אמיתית, מאשר אם תשמעי רק דעה של צד אחד. עם כל הכבוד לטבעונים שבעיקר אין לי שום דבר נגד טבעונות, חוץ מכאשר טבעונים מפיצים שנאה נגד לא טבעונים ומתנשאים, לא מוכנים לשמוע דעות של אחרים ומטיפים. אני לא בעד פגיעה או ניצול חיות שלא מסיבות טובות, וצורך תזונתי היא כן סיבה טובה, אם כי אני לא תומך בהתעללות, גם לא באלו שעומדים לשחוט. לצערנו אין כל כך בחירה מאיפה לקנות מוצרים, לכן אין לנו כל כך בררה אלה להשיג מאיפה שיש, אוליי בעתיד זה ישתנה. הטבע הוא לא רק דברים טובים, לפעמיים אתה טורף או אתה נטרף, לפעמיים צריך לעשות גם דברים לא נחמדים ויפים כדי לשרוד. אבל תמיד צריך להבדיל בין מתיי משהו מוצדק ומתיי לא. יש ויטמינים ורכיבים תזונתיים בטבע שאפשר להשיג רק מהחיי באופן טבעי, כגון B12, זה שאפשר להשיג את זה גם ממקורות מלאכותיים זה לא נחשב, וגם מה שמלאכותי אף פעם לא יהיה בריא כמו מקור טבעי. חוץ מזה לא כולם מסוגלים למצוא תחליפים מהצומח למה שאנחנו מוותרים עליו מהחיי, והאמת היא שלפי הטבע האדם הוא לא בדיוק טורף ולא בדיוק צמחוני, הוא קצת משניהם, יצור טבעוני לא היה מסוגל להפיק דבריים חיוניים מבשר, כי טבעוני מקבל את כל מה שהוא צריך מהצומח, אצל אדם זה לא בדיוק נכון, נראה אדם שמסוגל לקבל הכל או משהו בכלל רק עלים או דשא או חציר. הדברים האלה יכנסו ויצאו כי האדם לא מעקל אותם ולא מפיק תדברים החיוניים שיצור טבעוני מפיק מהם. אבל זה נכון גם להגיד לגבי בשר, כי אכן רוב האנשים לא מסוגלים לאכול בשר לא מבושל ולא מוכן, כמו טורף אמיתי. מבחינה בריאותית יותר בריא לאדם לאכול מזון מהחיי, כי מה לעשות רוב האנשים זקוקים לויטמינים ורכיבי התזונה שיש במזונות האלה, מתקשים למצוא להם תחליפים, ולחלקם אפילו אין תחלפים, בטח שלא טבעיים. אפשר לשתמש בויטמינים מלאכותיים, וזה כמובן עדיף מכלום, אבל זה לעולם לא יהיה בריא כמו הדבר האמיתי, ולפעמיים אפילו הגוף לא יקבל את זה בצורה שהוא מקבל משהו ממקור טבעי. גם לכי תדעי כמה ויטמינים ורכיבי תזונה חיוניים מהחיים שאנחנו לא יודעים עליהם אנחנו לא מקבלים ככה. הכל צריך לאכול במידה, גם אני לא מרגיש טוב עם זה אם אני אוכל כמויות גדולות של מזונות מהחיי, ביחוד בשר, וזה במלא לא בריא לאכול כמיות גדולות מדיי של זה, אבל להפסיק לצרוך את כל הדברים שצריך מבלי למצוא לזה תחליפים זה מאוד מסוכן, לרוב האנשים. הנושא הזה גם מזכיר לי משפט יפה ששמעתי פעם על נושא דומה, שעדיף לתת כבוד מסויים גם לטרף שלך או לאוייב שלך. זה מזכיר שגם אם יש אפשרות לקחת חיים ולפעמיים אין בררה אחרת, וכך זה גם בטבע, אבל עדיין זה לא אומר שצריך לזלזל בחיים. אני אישית לא טבעוני ולא צמחוני לא בשביל טעם, אלא משום שאני זקוק לכל הויטמינים והרכיבים התזוניים שיש במזון מהחיי. אם היו מוצאים תחליפים להכל והיה לי דרך להשיג אותם באמת שלא היה אכפת לי להיות טבעוני, אבל כרגע זה בכלל לא המצב, ויש סיכוי שגם מבחינה טבעית זה לא אמור להיות ככה ויתכן שאנחנו זקוקים למאכלים מהחיי, אבל ככל הנראה זה כל אחד מה שמתאים לו, ולא מזיק לו. ראיתי טבעונים בריאים, אבל גם ראיתי מלא טבעונים לא בריאים. לכן אני מכבד יותר טבעונים מטעמי בריאות, שמוצאים תחליפים ויודעים מה הם עושים, מאשר טבעונים רק מאידואולוגיה, התנשאות "ויפות נפש", מבחינתי אלו טבעוניים פוזרים. "You must have respect for life, and an even greater respect for your ability to take it. Otherwise, you're just a murderer." ביצה http://he.wikipedia.org/wiki/ביצה_(מזון) חלב http://he.wikipedia.org/wiki/ביצה_(מזון) בשר - לא לבעלי לב חלש http://he.wikipedia.org/wiki/בשר ויטמין B12 http://he.wikipedia.org/wiki/ויטמין_B12

למה שמת../images/Emo247.gif? לא דיברת על גסויות אז מה זה אמור

להביע.? אוקיי הבנתי אותך, וגם אני אתייעץ עם הרופאה שלי ונראה, גם ככה אני לא אוכלת הרבה בשר, וגם ככה אני מרגישה רעה מאוד כל יום, אז מצבי מאפשר לי, זה לא אומר שאני לא מתחשבת בחיות וכ'ד,

Berethor

New member
כדי שטבעונים קיצוניים ואנטיסקסואלים לא יכנסו

התכוונת שלא דברתי על תוכן מיני, כי אני לא מדבר גסויות בכל מקרה. בכל אופן היה פה תוכן קצת אלים או קשה לצפיה, לא דווקא מיני, לכן חשבתי שהגבלת הגיל פיזית או נפשית תהיה רלוונטית.

קסילופון סליחה על החדירה לפרטיות אבל זרקת

את ברט'ור? הייתם זוג? שוב סליחה אבל זה מעניין....

Xylophone

New member
חס וחלילה!

היינו ידידים והתכתבנו ואני החלטתי לעזוב אותו אז הוא מתנפל עליי פה בכוונה, ואומר דברים סותרים לכול מה שאני אומרת. הוא לא באמת מייעץ לה מדאגה לבריאותך. הוא פשוט הופך כול מה שאני אומרת מתוך יצר נקם. הלוואי ואקס ידידים ואקסים בכלל לא היו כאלו...

אוקיי אני מבינה

יש מצב שאת דוברת אמת ואני מקבלת את כלל הדעות ועושה את החישובים שלי בסוף(ואני תמיד אבחר מה טוב לבריאותי) וכמובן שאת אומרת דברים נכונים וידעתי זאת לפני כן פשוט אני צריכה לחשוב מעט ולהתייעץ,

למעלה