efratga

New member
פלפלים קלויים

עם תיבול של שמן זית, חומץ ושום כתוש

../images/Emo21.gifמסכימה-רק סלטים

מגוונים, אצלנו נאכלים תמיד הסלט פסטה וסלט קוסקוס..כמובן סלט ירקות . אבל ההגשה - היא תמיד השוס. אהה וכמובן- מנה אחרונה שתמיד חייבת להיות משהו מיוווווחד.

gallish

New member
מסכימה עם חברותיי המלומדות....

ל"על האש" מספיק רק סלטים טריים וקלילים, חומוס, טחינה וזהו. ממליצה בחום על סלט פסטה קר, קליללללללל וטעים! גם סלט וגם "תוספת"
מרבבים בקערה: חבילה אחת של פסטה קצרה מבושלת (אני אוהבת פסטה "ביסלי גריל") חבילת שימורים אחת של תירס חצי חבילה (או כמה שאוהבים) שימורים או צנצנת של גמבות כבושות כמה זיתים שחורים חתוכים לרצועות/קוביות 4-5 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות אם אוהבים, אפשר להוסיף גם חצאי עגבניות שרי. לרוטב: שמן זית חומץ בלסמי קצת חרדל מלח,פלפל * כדאי לשים את הרוטב מיד לפני ההגשה, כי אחרת הפסטה "שותה" את כל הרוטב... ובתאבון

כשאצלנו מכינים על האש יש תמיד

אוכל לצמחוניה כמוני ... אז תמיד תוספות קלילות סלט ירקות חי טרי עם רוטב מתקתק שכולם אוהבים שיפודי ירקות על האש .... ובעיקר פטריות פורטובלו שעושים להם משרה ( גם חובבי הסטקים רוצים לגמור לי אותם ) סלט קוסקוס / טבולה / פסטה תלוי באורחים פיתות חצויות מרוחות בשמן זית ושום ששמים על האש. טחינה ביתית משובחת ... סלט פטריות (יש לי פטיש לפטריות ) סלט מלפפונים תיאלנדי שנהיה חלק מהעל האש הקבוע.. כולם מבקשים .... לפעמים איזה סלט כרובית ....

בבקשה....

לוקחים 1/2 ק"ג מלפפונים חתוכים לרצועות דקות 3 כפות בצל סגול פרוס דק מאוד 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות על הכל לצקת : 1/2 כוס חומץ לבן או חומץ אורז 1/2 כוס מים 1 כפית מלח 1/2 כוס סוכר להשרות במקרר 1/2 שעה. לפני הגשה להוסיף 1 כף בוטנים קצוצים גס 4 כפות עלי כוסברה טריים

מממ... עכשיו אני רואה שיש במתכון סוכר ../images/Emo10.gif

אז זו לא אופציה טובה עבורינו. אבל אולי כשיהיו אורחים אחרים ננסה

בוליפלג

New member
ואני אשאיר את הירוקים הללו בחוץ../images/Emo6.gif

אלרגיייייייייייית לכוסברעעעע.

הבלדרית

New member
גם אני אוהבת כוסברה

אוף,עשיתן לי חשק לנודלס בצים עם רצועות חזה עוף ברוטב קוקוס,כוסברה ובוטנים (המנה החריפה של "גירף" למי שמכיר)..... העתקתי חלק מהמתכונים והכל ינוסה בשישי הקרוב....תודה.

מה סוכר? אין לנו!!! ../images/Emo3.gif

אל תדאגי - אני מבטיחה לדאוג גם לך וגם לאחותך בהזדמנות הבאה

gallish

New member
אההה, ואפשר כמובן להכין אורז לבן

ולפזר מעליו שקדים או תנוברים קלויים. זה מעולה עם בשר על האש

רעיגאני

New member
אם זה מעניין, יש לי מתכון לסלט ממש להיט

אמנם סלט כרוב וגזר - נשמע ממש שנות השמונים אבל הקסם הוא ברוטב ובתוספת שעליו מלמעלה. זה לא עם מיונז... מי שטעם אצלי נדלק. אז אם מעניין אותך, בשמחה רבה רבה

למעלה