zappa19

New member
שלום לכולם

מה יש לכם מה לספר לי על "הנדסת תעשייה וניהול" ? לכל אלה שיפנו אותי להסברים הרבים באינטרנט על ההתחום אני כבר רוצה לעצור, קראתי בכמה אתרים את התיאור והוא יותר מדי זוהר ומפתה. (וזה לא מפתיע כי כל אותם המקומות בהם קראתי מנסים למשוך אותך ללמוד את זה אצלם) אשמח לשמוע מהסטודנטים בהווה ולשעבר על התחום. תודה מראש.

Muaddib20

New member
תעשיה וניהול או מערכות מידע?

שלום, נרשמתי בעדיפות ראשונה לפקולטת מערכות מידע ועדיפות שניה לתעשיה וניהול בטכניון, והתקבלתי לתעשיה וניהול. בנתיים לא החזירו לי תשובה מה קורה עם מערכות מידע אבל הבנתי שחסר לי טיפה כדי להתקבל. אני יותר רוצה ללמוד מערכות מידע אבל אני קצת מבולבל. ראיתי שיש בתעשיה וניהול מסלול שנקרא מערכות מידע. מה ההבדל בין פקולטת מערכות מידע לבין המסלול מערכות מידע שבתוך תעשיה וניהול? ואם אני אלך עכשיו ללמוד תעשיה וניהול, האם אני אוכל לעבור בהמשך לפקולטת מערכות מידע? ואיך? אודה מאד על העזרה.

אני לא לומד את זה

אבל ממה ששמעתי.... זה נחמד. זה מעניין וזה מקצוע מבוקש. זה קצת מהכל. ובד"כ ההתחלה והמבואות של כל המקצועות מאוד מעניינים. בן דוד שלי למד ועבד בזה קצת. והוא נהנה גם בלימודים וגם בעבודה.

../images/Emo22.gif

המסלול מערכות מידע של תעשייה הוא ברמה קצת פחות גבוהה. מערכות מידע שייכים לפקולטה של מדעי המחשב (אין להם פקולטה נפרדת) לכן הקורסים שהם עושים בנוסף לקורסים המשותפים עם תעשיה וניהול יותר קרובים למדעי המחשב. בתעו"נ זהו גם לא מסלול ייעודי למערכות מידע, כלומר בוחרים את המגמה רק בשנה השנייה, ככה שכל קורסי הבסיס ברמה פחות גבוהה (אלגברה, חדו"א וכאלה). בכל מקרה, אפשרי לעבור בין הפקולטות.

Muaddib20

New member
אז..

אז מה שאת אומרת בעצם זה אם אני הולך עכשיו ללמוד תעשיה וניהול ובוחר בשנה השניה המסלול של מערכות מידע אז יהיה לי בסופו של דבר אותו תואר כמו שהייתי הולך למערכות מידע מלכתחילה?

Lir האחת

New member
../images/Emo32.gif

הפורום הינו פורום חברתי
אנא קיראו את הודעת המנהלת על מנת להתעדכן בנושא הפורום.

murik007

New member
מכללת ספיר או אריאל ? עיזרו לי בבקשה.

שלום , אני התקבלתי לעבודה סוציאלית באחת מהמכללות שרשמתי בכותרת.לשניה הוזמנתי לרעיון, ויש לי דילמה שאנסה לפתור אותה העזרתכם. 1. בספיר התואר הוא B.S.W, ואילו באריאל B.A האם קיים הבדל מהותי בין שני התארים? 2. מבחינת הרמה האקדמית איזו מהן עדיפה.אם בכלל. תודה לעונים.

PianoGirl20

New member
בהחלט ספיר.

ספיר נחשבים מאוד בתואר שלהם של עבודה סוצאילית. יצא לי לדבר עם כמה שלומדים שם עו"ס והם מאוד מרוצים, גם מהלימודים עצמם ומהרמה הלימודית, וגם מהמכללה עצמה שהיא נחשבת למכללה טובה. לאריאל אני לא רציתי ללכת בגלל שלא שמעתי כלום על המקום ובאופן כללי הם נראו לי פחות טובים מספיר. אני בעצמי גם אתחיל ללמוד עו"ס שנה הבאה, אבל בתל-חי, שגם להם יש מחלקה מעולה לעו"ס. (הייתה לי אפשרות ללמוד בספיר, אבל בסופו של דבר הלכתי על תל חי).

חומר בקורס חישוביות-מדעי המחשב

למישהו יש חומר בנושא של מכונות טיורינג,רדוקציות,פונקציות פרמיטיביות רקורסיביות,NP... שאלות ופיתרונות... תודה מראש איזה קורס איום....

כמה שאלות

שלום רציתי לשאול אם האוניברסיטה הפתוחה שווה משהו אם התואר שלה נחשב תואר טוב או לא השאלה השנייה היא אם אני לומד במכללה ובאוניברסיטה האם אוכל ללמוד במקום 3 שנים 5 שנים כדיי שיהיה לי זמן לעבוד תודה

PianoGirl20

New member
הייתי מפנה אותך

להודעה שרשמתי בפורום של יהודית רביץ, אבל אין לי כוח עכשיו לחפש את ההודעה... באופן כלי היה מדהים! ביום הראשון האמת שלא כל כך נהניתי, אבל ביום השני היה ממש מדהים. אני בעיקר באתי בשביל ההופעה של יהודית וכמובן שמאוד נהניתי, וגם ההופעה של אביב גפן אח"כ הייתה טובה. (הייתי מפרטת יותר אבל אני ממש עייפה, אז אולי אח"כ...). אתה היית?

אני לא הייתי

ביום ד', ערב יום הסטודנט, נסעתי לירושלים עיר קודשנו לכנס אקדמי ב-"יד בן צבי", הכנס הראשון של האגודה ללימודים ביזאנטיים. ואם את שואלת אותי איך היה, אז אני אענה: די מעניין. היו הרצאות מעניינות יותר ומעניינות פחות. בכל זאת, בשביל כנס ראשון, זה היה מכובד מאוד. ביום ה', יום הסטודנט, נערך באונ' יום עיון בנושא אירלנד. הכנס אורגן בידי אחד מן המרצים בחוג להיסטוריה באונ', מרצה שתחום ההתמחות שלו הוא היסטוריה אירית. בין באי הכנס היו מרצים מאירלנד, וכן שגריר אירלנד בארץ. בערב, נערך באחד מן הפאבים הסמוכים למעונות הסטודנטים ערב השקה לספר העוסק בהיסטוריה אירית, ספר שאותו חיבר אותו מרצה שארגן את יום העיון. היה מ-ע-ו-ל-ה!!! שתייה חינם (בירה "גינס כמובן"...), מזנון חופשי, להקת "הקטיפה השחורה" ששרה שירים אירים אותנטיים. ממש חוויה, ממש אווירה של פאב אירי טיפוסי בדאבלין... אגב, אני בכלל לא אוהב את האמנים שהופיעו בימי הסטודנט השונים השנה, ובכלל. מעניין אותי לדעת, אם באוניברסיטאות השונות ברחבי ארצות הברית של אמריקה נערך משהו במתכונת "יום הסטודנט", והאם אמנים בקליבר של ברוס ספרינגסטין, מטאליקה, ודומיהם מופיעים שם... רק בגלל זה, שווה ללכת ללמוד שם... דאנטה

לא יודעת אם רק בגלל זה שווה ללכת ללמוד שם

מה שבטוח, אם זה קיים- רק בגלל זה שווה ללכת ליום הסטודנט שלהם. נו טוב, יכול להיות שווה גם ללמוד שם. אבל לא מהסיבה שציינת.

גבוני

New member
מכללת אשקלון או ספיר

שלום לכולם! אני לומדת במכללת אשקלון עבודה סוציאלית שנה ראשונה וחושבת לעבור לספיר. האם יש כאן משהו שלומד בספיר במסלול של עו"ס ויכול להגיד לי איך שם. וגם מבחינת מגורים וכו...

גבוני

New member
תשובה

בעיקר מבחינה חברתית. רוב הבנות שלומדות איתי דתיות ואין בכלל בנים.

טיעונים חזקים ביותר. אני מסכים איתך.

איך אפשר בכלל ללמוד בלי נוכחות המין השני? ועוד בקיץ? מה גם, שבנוכחותן של דתיות קצת קשה לספר בדיחות על אלוהים או על ישו, או לאכול סנדביץ' עם בייקון או פיצה עם נקניק... דאנטה

למעלה