ריצת 100 מטר

rapgamer4ever

New member
כשהתחרותיות כ"כ גבוהה

מה שאתה אומר נשמע קצת נאיבי. אף אחד לא נהנה לעבוד 5-10 שעות ביום, הדבר היחיד שהם נהנים ממנו זה ההערכה שהם מקבלים וההישגים שלהם, ממש לא מהתהליך. אני רואה שבעצמך כתבת משהו דומה, אבל זה בעצם הייעוד של הספורט. תמיד תשאף לגבוה יותר. או שתהנה ולא תגיע רחוק כמו שאתה יכול, או שתגיע רחוק כמו שאתה יכול אבל לא תהנה. ככה זה ב-99% מהמקרים. בספורט חובבני המטרה קודם כל להינות, במקצועני זה קודם כל לנצח. והיי- ג'ורדן שחצן, מתנשא, ואפילו הספיק לאבד מליונים בהימורים. איזה מין דמות לחיקוי זו? ובכל זאת- הוא נחשב לכדורסלן הגדול בהיסטוריה ובין הספורטאים הגדולים ביותר. ספיץ בכלל היה אנטי חברתי. יש עוד המון דוגמאות לספורטאים ענקיים שהם אנשים סתם לא נחמדים ולפעמים גם מאוסים לגמרי. זה בעצם חלק מדיון גדול הרבה יותר. האם כל אדם מוערך בזכות המקצוע שלו צריך "לזכות" בהערכה הזאת בכך שיהווה מודל טוב לחיקוי? קח לדוגמה את אמינם שנכנס באיזה רשימה למקום ה-50 ומשהו מתוך "האנשים שהכי הורסים את אמריקה"- האם זה הופך אותו לאמן פחות טוב ממישהו "חיובי" יותר? ואם לא- אז מה ההבדל בספורט? יש לך דוגמאות רבות לגאונים בתחומם שהיו הדבר הכי רחוק בעולם ממודל לחיקוי- פישר השחמטאי, וגנר המלחין, ניוטון הפיזיקאי. האם העובדה שהיו אנשים בעיתיים הופכת אותם לפחות גאונים בתחומם? בעיני ספורט לא שונה מהמוזיקה, הפנומנליות שלך בתחום אחד לא מושפעת מחייך האישיים, גם אם אתה אדם מוערך.

the mnm factor

New member
זה בדיוק העניין

המטרה היום היא קודם כל לנצח ובגלל זה אנשים ממלאים את עצמם בסמים (סליחה, ויטמינים...), אף אחד לא נהנה לשחק, השיאים במילא מפוברקים כי כבר אי אפשר לדעת איפה מתחיל האצן ואיפה מתחילים התוספים וכולם רואים מול העיניים רק זהב. זהב. זהב אולימפי. זה משעמם. בגלל זה אני נשאר עם הספורטאים שעוד נהנים מהתחרות ונהנים מהמשחק. פעם הבאה שתראה את הלנה איסינבאיבה קופצת תראה כמה היא נהנית גם כשהיא לא מגיעה להישגים. קרל לואיס למשל אמר שהוא חזר לאולימפיאדה האחרונה שלו רק כי הוא נהנה. אני אוהב ספורטאים כאלה- שמגיעים להישגים אבל יודעים שאפילו ההישג משני לעובדה שהם נהנים לתת את הכל. זה מרגש אותי. לא איזו קבוצת מספרים שמייצגת "שיא עולם". ג'ורדן שחצן ומתנשא? זו אנטרפטציה שלך. כמו שאני רואה את זה ג'ורדן נתן ליריבים שלו כבוד ולחבריו לקבוצה כבוד. הוא היה מסור לנצחון בצורה די פסיכית אבל הוא ידע לשלב את זה עם הנאה. אל תשכח שהוא הגיע מצפון קרולינה- שם המוטו הוא "עלו ותהנו". תודה לאל שהוא בא משם ולמד את הערך הזה אחרת לא הייתי מתחבר אליו כלל. הוצאת הלשון שלו בדרך אל הסל היא מחבנתי הסמל לנינוחות שלו. אגב בגלל זה אני כל כך אוהב את ג'ורדן של וושינגטון. ג'ורדן חזר בגיל 40 לשחק כדורסל רק מתוך אהבה למשחק. הוא ידע שהוא לא יזכה בכלום ויהיה סתם עוד שחקן. אם ג'ורדן היה מסור לנצחון יותר מאשר לאהבה למשחק הוא לא היה חוזר. אבל הוא אהב לשחק ואהב גם להפסיד, אחרת לא היה חוזר. לדעתי בגלל זה הוא הגדול בהיסטוריה לא בגלל הישג זה או אחר. הימורים? הימורים זה טיעון זול. הוא הימר בכסף שלו וזה חוקי לגמרי. מי בכלל קבע שזה מודל רע לחיקוי? אלה שטויות. אנשים בעייתים? מי קבע מה בעייתי? הרי גם מוחמד עלי לא היה חביב הממשל בזמנו. העניין הוא שהוא ידע שהוא איש משפיע ובחר לעשות עם זה משהו. לטעמי זה הרבה יותר מעניין מסתם ספורטאי משעמם כמו מייקל פלפס.

rapgamer4ever

New member
אני לא חושב שאפשרי להתדיין איתך בנושא

אם אתה לא רואה בהימורים על מליוני דולרים מודל שלילי לחיקוי, כנראה שהפערים בלוגיקה הבסיסית בינינו גדולים מדי.

the mnm factor

New member
אז מכל מה שכתבתי לקחת את המשפט הכי שולי

ואליו התייחסת? כנראה שבאמת אין לי טעם לדון איתך.

rapgamer4ever

New member
לא נראה לי שולי בכלל

הרי בעיניך ספורטאי צריך להיות גם מודל לחיקוי חוץ מאז ההישגים שהוא משיג בספורט, לא? אם כן, האם מישהו שמהמר על מאות מליונים יכול להיות מודל לחיקוי? לפי התגובה שלך הבנתי שכן, לדעתי זה מודל זוועתי לחיקוי, הפערים נראים לי גדולים מדי, זה הכל.

the mnm factor

New member
אמרתי שהם צריכים להיות מודלים לחיקוי?

לא ממש. אמרתי שברגע שהם הופכים למפורסמים ההביט האנושי שלהם חייב לבוא לידי ביטוי. זה באמת מתסכל כשאתה אומר משהו אחד ומישהו הופך את זה למשהו אחר. זה כמו שקודם טענתי שהתוצאה של בולט מסריחה וקיר קמט ווינסטון סמית החליטו שאמרתי שהיא לא הגיונית. שני דברים שונים לחלוטין. אז בוא אעמיד דברים על דיוקם. לדעתי הדבר הכי חשוב בספורט הוא להנות. להנות מהעובדה שאתה נותן את הכל, להנות מההישגים ולהנות מהתחרות שנותנים לך. מעבר לזה לדעתי חשוב שהספורטאי המופרסם יביע את עצמו ויראה את עצמו. בין אם מה שהוא יראה חיובי או שלילי בעיני. לא, הימורים הם לא דבר חיובי בעיני למרות שהם לא ממש דבר שלילי. ההתמכרות היא השלילית.

קיר קמט

New member
אני לא חושב בכלל שארמסטרונג הגדול מכל הזמנים

בענף שלו, אז בקרב כל הספורטאים? ארמסטרונג פשוט עבד כל השנה סביב הטור דה פראנס, אין לו אף הישג אחר בשום מרוץ גדול אחר כמו הג'ירו באיטליה או בספרד. אדי מרקס הציג נצחונות אין ספור גם בתחרויות אחרות, לא שמר על חדגוניות כזו.

לא אמרתי

שהוא הכי גדול..סתם נתתי עוד שם של ספורטאי גדול על הדרך.. באופניים אני ממש לא מבין..מכיר שם פה,שם שם אבל לא יותר..

rapgamer4ever

New member
אני חושב שפאוול על סמים

כל-כך הרבה תוצאות מצוינות, כולן בתחרויות קטנות, ותמיד בגדולות הוא איטי בהרבה מהרגיל. בדוחא הוא נראה לי באנקר, בבייג'ין לדעתי הוא יסתפק בארד.

the mnm factor

New member
בדיקה אחת שתיים

אם זה כבר שרשור אוף אז אני בודק משהו... תפוז משגע לי את השכל

לא רק השלישייה..

אם לא יהיו הפתעות אז גם פרנסיס אוביקוולו ותומפסון יהיו בגמר וזה מעניין! בכל מקרה..יש עוד מקצים מדהימים! 200 מטר יהיה מקצה חזק מאוד גם בלי גאיי, 400 מטר והקרב בין ג'רמי וורינר (התוצאה השנייה בטיבה בכל הזמנים) ללשון מריט המצוין! 110 משוכות עם הקרב בין הגיבור הסיני ליו שיאנג והסנסציה הקובנית דיירון רובלס איזה מקצים!

לא צמוד ולא נעליים

אוביקוולו? תומפסון?? תעשה לי טובה, זה יהיה נס אם הם ירדו מ-10 שנ', ויש סיכוי יותר מסביר שגם לא יגיעו לגמר. קרב בין וורינר למריט? הקרב הוא בין וורינר לעצמו. הסיכוי היחיד של לשון מריט לנצח זה אם וורינר יפצע או משהו, אחרת זה באנקר. לגבי 110 משוכות, אני לא ראיתי את שיאנג מתחרה השנה בכלל והתוצאות המעטות שקיימות לו השנה לא גבוהות במיוחד. התקווה היחידה שזה יהיה צמוד זה בגלל שהמשחקים נערכים במגרשו הביתי, אחרת זה היה באנקר של רובלס, שהעונה קבע כבר 12.87(שיא העולם), 12.89 ו-12.90. מה שבאמת נפלא השנה זה ש-100מ' היא התחרות הצמודה והאיכותית ביותר בשדה האתלטיקה, דבר שלא היה בשנים האחרונות.

קודם כל

תומפסון ניצח את גאיי ברבע גמר במקצה שלהם.. גאיי ניראה לא כשיר ב-100 אחוז ולא בכושר מדהים.. ברור שזו לא אינדיקציה כי גאיי לא נתן אפילו 85 אחוז..אבל עדיין..גם תומפסון לא נתן 100 אחוז.. דבר שני,אתה לא יכול לזלזל באף אחד שהשיא האישי שלו הוא מתחת ל-10..כי זה כבר אומר שיש לו מהירות.. זה שאלה של רוח,מומנטום ואיזה יום יהיה לו..ביום נתון כל אחד יכול לשפר שיא אישי ולהפתיע.. אז ברור שתומפסון או אוביקוולו לא ינצחו..אבל מקום 3 מפתיע הם יכולים לקחת לדעתי.. לגביי מריט מול וורינר..אל תזלזל! נכון שוורינר ניצח אותו איזה 10 מתוך 12 מפגשים אבל לאחרונה משהו השתנה.. ב-3 קרבות האחרונים שלהם נדמה לי,היה זה מריט עם ידו על עליונה.. במיקצי ההעפלה לאולימפיאדה מריט סיים ראשון לפני וורינר.. אז נכון..בין השיאים האישיים שלהם יש 51 מיאיות...אבל מריט בכושר מעולה... אל תתפלא אם הוא יפתיע וירד מ19:90 בדרך לניצחון מפתיע.. לגביי שיאנג..לאחרונה יש לו מקבץ בינוני אבל עדיין הוא נמצא רק מיאייה אחת מאחורי השיא של רובלס ויש לו יותר ניסיון ברמות האלה וזה יתרון ענק! כי ראינו מה קורה לפאוול ברגעים גדולים בגלל חוסר ניסיון.. 100 מטר תמיד היתה ותמיד תיהיה הריצה הכי מעניינת גם אם יש רץ אחד שהוא מעל כולם,על אחת כמה וכמה כשיש מקבץ כל כך איכותי של רצים באותה ריצה..לא חושב שבאולימפיאדות ואליפויות העולם הקרובות נזכה לעוד מקבץ כזה..

גם לבולט אין ניסיון ותראה מה הוא עשה../images/Emo13.gif

לגבי וורינר- לא, מריט לא ניצח אותו במפגשים האחרונים, רק בשני מפגשים בתחילת עונת התחרויות בחוץ(לא באולם הכוונה). המפגשים האחרונים וורינר הפגין עליונות מוחלטת. מעבר לכך נראה לי התבלבלת קצת בזמנים...אנחנו בריצת 400 מ' ולא 200 מ' אז אני מניח שהתכוונת לרדת מ-43.90?

חח אופס

19 שניות?? אולי בולט יכול לרוץ 400 מטר בזמן הזה LOL מאמין שמריט יכול להפתיע פה..ניראה מה יהיה מה שבטוח זה שחם אש באתלטיקה הזה!

לא נראה שמישהו יכול להתחרות בבולט

אני חושב שאם לא יהיה שיא עולם, תהיה התוצאה הטובה ביותר שנראתה אי פעם במשחקים ברמה של האולימפיאדה או אליפות העולם. שני השיאים הפנומנליים האחרונים נקבעו בכל מיני תחרויות קיקיוניות ואני חושב שכולנו הסתכלנו עליהם בעין קצת עקומה. אני חושב שבולט הולך לעשות משהו באיזור ה9.73-9.74. גיי ופוואל יתנו ריצה "סולידית" של 9.83. תגידו המשחק של ארה"ב נגד ספרד משודר איפשהו? לא ראיתי את זה בלוח השידורים.

קודם כל

הכל תלוי ברוח..אם תיהיה רוח גבית חלשה או גרוע מזה,תיהיה רוח פנים אז אין מצב שמישהו ירד מ-9.8.. דבר שני,אל תזלזל באף אחד..נכון שכרגע בולט ניראה הכי מרשים אבל בגמר שבו יהיו 8 תותחים אז כל אחד ידחוף ת'שני לתת מעל המקס' ואז הכישרון של פאוול וגאיי יכול להתפרץ בענק! רוצה לקבל אינדיקציה על הכושר שלהם? תיראה היום חצאי גמר,שם התוצאות כבר יגיעו לסביב 9.90..ניראה מה בכושר. לגביי ספרד-ארה"ב,המשחר משודר ב-17:10 בערוץ 5+ לייב.

למעלה