ריצת 100 מטר

STEVE NASH

New member
../images/Emo32.gif ריצת 100 מטר

כידוע לכם האתלטיקה יצאה היום לדרך בבייג'ין, ובראשה ריצת ה100 מטר. לא ראינו זמנים מדהימים כצפוי לשלבים כאלה, אבל ניצוץ ראשון בהחלט ראינו מאוסיין בולט. הג'מייקני הענק רץ 9.92[20 מאיות משיא עולם] כשאת ה50 מטר האחרונים הוא עושה בריצה קלה כשהוא מסתכל על הקהל ונראה נינוח במיוחד. הקרב המשולש בין גיי,פאוול ובולט יגיע לשיא מחר בגמר, בקיצור, זה יהיה השרשור הרשמי. שווה לראות! הולך להיות פגז!

rapgamer4ever

New member
אני מודה שחשבתי שבולט קצת פלופ

והימרתי על גיי, לפחות עד אתמול. אבל בולט רץ היום את הריצת 100 הכי מוזרה שראיתי בחיים, הוא רץ כמו איזה קנגרו. אני מהמר עליו לנצחון, הוא נראה פשוט מעולם אחר. הכל תלוי בזינוק שלו, כשהוא נכנס לקצב הוא בלתי עביר.

King LBJ

New member
הפייבוריט שלי היה גיי

עד שראיתי את הריצה היום של בולט. זה פשוט מדהים, הוא רץ בהילוך ראשון, התסתכל לצדדים וסיים על 9.92 ש'. הולך להיות מחר גמר מטורף עם בולט פאוול וגיי. אני עדיין בעד גיי, מאז שראיתי אותו באליפות העולם האחרונה התלהבתי מהריצה שלו.למרות שהוא לא בכושר הכי טוב ושבולט נראה בכושר שיא וגם פאול נראה טוב אני עדיין מאמין שהוא יכול לקחת מחר את הזהב כי אחרי הכל זה מסתכם בריצה אחת, פחות מ-10 שניות והכל יכול לקרות.

the mnm factor

New member
אני כמעט משוכנע שבולט הוא פאטה מורגנה

ואני אומר את זה גם מתוך תדהמה וגם מתוך סקפטיות. אני חובב ריצות קצרות וכבר עשור אני רואה אצני ריצות קצרות. מעולם לא היה אצן שרץ כולה 15 פעמים 100 מטר בקריירה ושבר שיא עולם. זה בלתי אפשרי ובולט עשה את זה בריצה הראסמית ה11 שלו. או שהוא באמת פנומן בלתי רגיל או שלמאמנים הג'מייקנים יש "שיטה" שרק הם יודעים.

the mnm factor

New member
אתה רציני? הריצה המשונה הזו רק מגבירה

את החשדות שלי. ריצת מאה מטר אמורה להיות קשה. אתה אמור לשאוב את הכוחות שלך מהעובדה שלידך יש אצנים טובים כמוך. היא לא אמורה להיות ריצה בה אתה מנופף בידיים שלך חצי מהריצה ובכל זאת מקצץ את שיא העולם ב3 מאיות. ואני אזכיר לכם שבולט התחיל לרוץ 100 מטר רק השנה! הוא אפילו לא משופשף בריצה הזו! משהו כאן מסריח בין אם יעלו על זה בבדיקות הסמים או לא. אני לא אוהב את השיא הזה.

קצת בעייתית הגישה שלך

הרי שומדבר שיקרה לא ישכנע אותך אם ככה. אני די בטוח שכבר בדקו ויבדקו אותו מכל הכיוונים. האם יש משהו שישכנע אותך שאדם מסוגל לרוץ 9.69 (או 9.65, לאור מה שהוא הציג), או שפשוט כבר החלטת שזה לא הגיוני ועכשיו אתה מחפש דרך להוכיח את זה?

the mnm factor

New member
אדם יכול גם לרוץ 0.1 בריצת מאה מטר

אבל לא בעזרת הרגליים. בעזרת הרגליים אתה אמור להראות עבודה קשה ומתמשכת לאורך שנים. חוסיין בולט רץ פחות משנה מאה מטר וכבר בריצה ה15 שלו הוא קובע שיא בלי שאין לו בכלל תחרות והוא גם לא מתאמץ בכלל. אני לא טוען שזה לא הגיוני, אני טוען שכמו שזה קרה זה מאוד מסריח. חוצמזה שזה גם לא מעניין. לטעמי זו אחת מריצות הגמר הכי לא מעניינות שראיתי. גם היה ברור מי ינצח מההתחלה וגם היה ברור שהוא ישבור שיא עולם, לא הייתה תחרות. והרי כל הקטע בספורט זו התחרות (וההנאה). אין לי מושג למה אנשים כל כך מתלהבים מההשג. ההישג משעמם ויחסי לזמן- כל ההנאה היא לראות שני אנשים או יותר מתמודדים זה מול זה לא אדם אחד רץ שלא מתמודד מול אף אחד והיה ברור שיזכה מלכתחילה.

אני ממש לא מסכים איתך

יש הבדל מאוד גדול בין משחקי כדור בהם ההנאה נובעת מהתחרות לבין אתלטיקה, שחייה וענפים דומים בהם ספורטאי מתחרה קודם כל נגד השעון ואפילו יותר כנגד הגבולות שהציב לו הטבע. לג'ונתן אדוארדס לא היתה תחרות, לסרגיי בובקה לא היתה תחרות, למייקל ג'ונסון לא היתה תחרות, למייקל פלפס לא היתה תחרות ועכשיו לבולט לא היתה תחרות. בכל זאת, מדובר במקצים הרבה יותר מעניינים מכל תחרות שהמנצח בה נקבע בפוטו פיניש עם תוצאה רחוקה משיא עולם. לפי הגישה שלך, חכם יהיה מצד האיגוד האולימפי לאסור על בולט להתאמן או להזניק אותו עשירית שנייה אחרי כולם כדי שזה יהיה יותר "מעניין". יכול להיות שבדיקת סמים תכשיל את בולט למרות שזה נראה לי מאוד לא סביר - הוא שיאן עולם ופייבוריט באולימיפאדה, אני מאמין שבנאדם כזה נמצא תחת זכוכית מגדלת ואפילו מיקרוסקופ. כך שאם נצא מנקודת ההנחה שהוא עובר בדיקת סמים, זה משאיר אותך יורה חץ באוויר (מחליט שבולט הוא פלופ) ומסמן סביבו את המטרה כשאתה רואה שפיספסת.

the mnm factor

New member
מבחינה תיאורטית אתה צודק

לי תמיד הכי מעניין כשיש תחרות. כשאין תחרות הכל תלוי בכמה האצן נותן את הכל ובאיך הוא מתייחס למקצוע שלו. מייקל ג'ונסון היה מופת במקרה הזה. מעבר לזה שהריצה שלו הייתה מיוחדת במינה הוא גם היה נותן את הכל פשוט בכל פעם שהוא עלה על האספלט (או על מה שהם לא רצים). לראות אותו הייתה חוויה מיוחדת במינה. כנ"ל בובקה. אבל בולט היום היה משעמם. לא הייתה לו תחרות, הסגנון שלו נובע ממהירות נטו ובנוסף הוא לא התאמץ וזלזל בקולגות שלו. זה משעמם מאוד ומזל שזה היה כל כך מהיר אחרת הייתי מתחיל לחשוב שאני מבזבז את הזמן שלי. כן, סביר להניח שלא ימצאו סמים בדם שלו, אבל עדיין אני צריך איזשהו הסבר למה הוא התחיל לרוץ מאה רק השנה אם הוא כל כך מוכשר בכך. הרי הוא רץ מתאיים מאז שהוא צעיר ולמרות שהוא מוכשר בכך הוא לא היה איזה עילוי. בכל הזמן הזה שהוא רץ מאתיים (ואי לכך רץ 100 פעמיים) רק עכשיו השנה שמו לב שהוא אצן ה100 הגדול בהיסטוריה? תבין וינסון, האיש לא התאמן בכלל על מאה עד השנה! זה בערך כמו שפתאום יגלו שהקפיצה לגובה של לברון ג'יימס היא 2.35 וישלכו אותו לקפוץ לגובה. הוא ישתתף שנה בתחרויות ואז ישבור שיא עולם בקלילות, בלי תחרות, ועוד יעשה הצגות תוך כדי. לי זה נשמע מסריח. למרות שזה הגיוני שזה יקרה. בכל אופן זה הופך את הספורט ללא מעניין. כשרון נטו הוא לא מעניין.

לא השתכנעתי

בובקה, אדוארדס, ג'ונסון ועוד אלף ואחד פנומנים שהבאנו לך כדוגמא הם בדיוק כמו בולט. נתמקד רגע במייקל ג'ונסון - נכון שהוא רץ כמו ברווז וזה היה חתיכת גימיק אבל לא נראה לי שזה מה שעשה את הריצה ההיא מעניינת. כלומר, גם זה, אבל זה היה חלק מאוד קטן. ההבדל היחיד בין הריצה הפנומלית והלא ההגיונית ההיא של ג'ונסון לריצה הפנומלית והלא הגיונית הזו הוא הזילזול שהפגין בולט בסוף. וכן, גם אני לא אהבתי את זה, במיוחד לאור העובדה שהוא יכל לעשות שיא עולם עוד יותר מדהים. מצד שני זה כן מוסיף עוד עניין לסיפור הזה... אז מה הנקודה, שהוא שחצן? כן, מסכים איתך. וגם אני לא אוהב את זה. אבל חלק גדול מאוד מהספורטאים הם שחצנים. למעשה אני די בטוח שרוב הספורטאים הגדולים ביותר היו שחצנים. אנחנו מאוד אוהבים להגיד על ספורטאים מסוימים (במיוחד על ג'ורדן) על זה שמעל להכל הם היו בני אדם. אבל אני לא יודע כמה זה היה נכון, כלומר, ג'ורדן היה סה"כ בסדר, לא עשה יותר מדי דברים רעים ברוב הקריירה שזה די יפה לאור העובדה שהוא היה תחת אור הזרקורים. אבל בחגיגות הניצחון שלו על יוטה היה הרבה שחצנות, וגם בזריקות העונשין בעיניים עצומות. ככה זה ספורטאים. אני לא קונה את זה שרק בגלל זה הריצה הזו פתאום "לא מעניינת" ו"ביזבוז זמן". בנוגע לכישרון והאימונים - קודם כל, אתלטיקה זה כמעט רק כישרון. אולי זה היה מסר הרבה יותר יפה לעולם לחשוב שבעצם הכל עניין של עבודה קשה, אבל לא כך הדבר. גם עבודה קשה וגם כישרון הם תנאים הכרחיים ולא מספיקים כל אחד בפני עצמו. אבל בשורה התחתונה ספורט כמו ריצה, שיש בו מעט מאוד טכניקה (ואל תהיו קטנוניים, אני לא אומר שאין בכלל, אבל יחסית למקצועות ספורט אחרים יש בו מעט מאוד) יש מעט מאוד מקום לפרמטריים לא גנטיים. עובדה היא שאף לבן לא ירד מ-100 מטר לעולם. הבדלים מן הסתם יש גם בין שחורים לשחורים, למשל, בין בולט לכל השאר. כן, לבנאדם יש נתונים מולדים יותר טובים מלכולם, כמו לכל שיאן עולם באתלטיקה. גם זה לא מספיק כדי להפוך את הריצה ל"משעממת" (אלא אם אתה לא אוהב אתלטיקה בכלל. אבל לא נראה לי שזה המצב). בקיצור - אם עד עכשיו אהבת אתלטיקה ואהבת ריצות 100 מטר, אין שום טיעון הגיוני שיכול להסביר מדוע הריצה הזו משעממת בעיניך. חוץ מההערכה הראשונית שלי - אתה לא אוהב את בולט.

the mnm factor

New member
נו, ענית לעצמך

בעוד מייקל ג'ונסון נתן את כולו בכל תחרות בולט בחר לזלזל ולהשתחצן תוך כדי הריצה. לא היה איכפת לי אם הוא היה שחצן אחרי הריצה... זה באמת הגיוני. אבל תוך כדי הריצה? לזלזל באופן כל כך בולט ביריבים שלך. זה גועל נפש. מעבר לזה אני יודע להעריך היסטוריה של אצנים ואת העבודה הקשה שלהם. מייקל ג'ונסון שבר את השיאים שלו אחרי לא מעט כשלונות. יש לו סיפור חיים מעניין (שזה פחות משמעותי כי אני משוכנע שכל סיפור הוא מעניין) ויש לו גם את הריצה יחודית שלו. לבולט אין שום עבר, שום נסיון כושל, שום נסיון בכלל למען האמת. אפילו בטכניקה הוא די לוקה... היציאה שלו מהאדנית חלשה והריצה שלו מבססת על הגובה שלו ועל המהירות. כלומר על הכשרון. אין לי ספק שהוא מתאמן כמו פסיכי אבל בשורה התחתונה הוא פשוט אצן מוכשר ושחצן. זה מאוד משעמם בעיני. עד היום אהבתי ריצת מאה מטר כי היא יצגה בעיני היבט של עבודה קשה והתמודדות עם כשלון- כי עד היום כל הגדולים בענף הזה היו ספורטאים שעבדו קשה (כמו ג'סי אוונס וקארל לואיס) והתמודדו עם כשלונות. אם אסאפה פאוול היה זוכה בזה וקובע את אותה תוצאה הייתי מתמוגג מאושר. פתאום הגיע חוסיין בולט. ילד שחצן, חסר נסיון, שאין לו עבר לא של כשלונות ולא של שום דבר ומוכיח שהריצה הזו היא כנראה רק כשרון. הוא קובע שיא עולם מטורף בלי להתאמץ ועושה את זה תוך כדי חוסר כבוד ליריבים שלו ולמקצוע. כן, זה די משעמם. ולמעשה עד שלא יוכח לי אחרת אין לי שום טעם לראות את ריצת מאה המטרים... כי פשוט מי שיהיה הכי מוכשר בה ינצח- והוא עוד יוכל לעשות זאת תוך כדי אהבה עצמית חסרת מעצורים.

rapgamer4ever

New member
אתה באמת מעניין אותי ואני רוצה להבין

ראיתי בינתיים ששני דברים מפריעים לך וגורמים לך לשעמום- שחצנות וחוסר תחרותיות. מצד שני, איסנבאייבה וג'ונסון מרתקים אותך. האם לדעתך יש לאיסנבאייבה תחרות בקפיצה במוט, חוץ ממנה נגד עצמה? האם לדעתך לג'ונסון הייתה תחרות בריצת 400 מטר, ריצה שניצח 50 ומשהו פעמים ברציפות? ושאלה מעט לא קשורה, אני חושב שאתה מבין באתלטיקה ולכן רציתי לשאול אותך אישית- לא נראה לך שפאוול על סמים? הוא שובר חופשי שיאי עולם בתחרויות קיקיוניות בדוחא והסביבה, בעוד שהיכולת שלו נמוכה משמעותית בכל תחרות גדולה. לא רק המקום הלא טוב, אלא פשוט הוא רץ הרבה יותר לאט ממה שאנחנו רואים אותו בתחרויות גדולות. האם זה לא מדליק אצלך נורה אדומה?

the mnm factor

New member
נתחיל עם פאוול

(למרות שתיכף תראה איך כל הנושאים מתחברים להם יחדיו) תראה אני צופה בריצות קצרות מאז שאני ילד קטן מאוד. אם יש דבר אחד שאני למד מהריצות הללו הוא ש"הכל יכול לקרות". ככל שהריצה קצרה יותר ככה אתה חייב, פשוט חייב, להביא את המיטב שלך לכל תחרות ולכל ריצה. אם אתה מרפה רק בקצת אתה תפסיד. זה קרה המון פעמים להמון אצנים ולכן אף אצן לא מצליח לשלוט במקצה הזה הרבה זמן. והנה מגיע בולט, לא נותן את כל מה שיש לו, מרפה באופן ברור באמצע הריצה, ובכל זאת שובר שיא עולם. זה מאוד מאכזב בעיני וכן, גם משעמם. ומאותה נקודה של לא להרפות מתחילה האהבה הגדולה שלי למייקל ג'ונסון. למייקל ג'ונסון לא הייתה שום תחרות בריצות ה200 ו400. אבל לא כי הוא היה הרבה יותר מוכשר מאחרים אלא כי הוא יצר לעצמו את הפער הזה ממתחריו. הוא שבר את השיאים שלו בגילאים מאוחרים אחרי הרבה מאוד פציעות ואכזבות. באותם גילאים מאוחרים, בהם בדרך כלל הגוף מתחיל לבגוד בך אחרי שנים של שחיקה ופציעות, הוא הצליח לשלוט בענף בצורה פנומנאלית. הוא הביא את כל מה שיש לו לכל ריצה והכי יפה במייקל ג'ונסון הוא שהוא היה אחד האצנים הפחות שחצנים שהיו. אז לגביי פאוול- החשד שלי היה שכל הנבחרת הג'יימקנית משתמשת בחומרים אסורים. גם פאוול וגם בולט צצו לפתע והתחילו לשבור שיאי עולם בתחרויות קטנות. אבל עכשיו, אחרי הריצה הזו, אני רואה כמה פאוול לא משתמש בחומרים אסורים (כי בסמים כולם משתמשים). הוא היה לחוץ ונראה די שבור. אני חושב שהבעיה אצלו היא מנטלית. לגביי בולט אני עדיין לא בטוח למרות שככל שהגלגלים נעים אצלי בראש אני נוטה להניח שהוא סתם אצן מאוד מהיר ומשעמם. תראה אין ספק שהרבה מהאהבה שלי לספורטאי זה בגלל מה שהוא משדר- הלנה איסינבאיבה משדרת בעיני דריכות, הנאה ותמימות. מייקל ג'ונסון משדר מקצועיות, שקט ויחודיות. בולט משדר שחצנות, זלזול, וחוסר כבוד לענף ולחבריו הספורטאים. העובדה שהוא מוכשר הופכת אותו בעיני לבר מזל- אבל לא למעניין או לספורטאי גדול.

התלבטתי אם להכנס לזה

קודם כל אני חייב לציין שבולט לא שחצן. מה שקרה הערב היה רגע אמוציונלי בשבילו והוא סה"כ הפגין את זה. הוא הרגיש על גג העולם והחצין זאת, זכותו. מה גם שהוא ילד בן 21 שמסומן כפוטנציאל ענק כבר 4 שנים. מה שמביא אותנו לנקודה הבאה והיא שהוא לא "צץ פתאום". בגיל 17 או 18 הוא קבע 19.85 ש' ב-200 מ'. אם אני לא טועה זה שיא הנוער בריצה זו. אז נכון שבשנים האחרונות הוא לא התבלט, אבל כולנו יודעים שהרבה אתלטים גדולים ומבטיחים נעלמים בתקופה הזו של החיים, גילאים 18-22, ביניהם גם ניקי פאלי שלנו שאני מקווה שיוכל להתאושש מהשנתיים המאכזבות כמו בולט וגם מי שהקדים אותו באותה אליפות עולם לנוער בה זכה בכסף- הואנג הסיני שקבע השנה רק 2.10 מ'. באותה מתכונת אגב נמצאים וואלאס ספירמון, ברשון ג'קסון ומרב האצנים האמריקאים שמפגיזים בשנות העשרה המאוחרות שלהם תוצאות ענקיות ואז נעלמים לכמה שנים וחוזרים. וכדי לחזור קצת אחורה- אתה לא יכול לשפוט אדם לפי מרוץ אחד. הוא לא זלזל באף אחד כשקבע את שיא העולם הקודם, הוא לא זלזל באף אחד במוקדמות. הוא גם לא זלזל באף אחד בגמר, הוא פשוט היה בהיי. עוד 5 שנים תשפוט אותו. ולנושא השני אני כבר לא אכנס- זכותך לא לאהוב חוסר תחרותיות, אבל אתה סותר את עצמך יותר מדי בנושא זה.

the mnm factor

New member
יכול להיות שאתה צודק

ומה שאתה אומר בהחלט גורם לי לחשוב שאני יכול לתת לבולט להנות מהספק. אבל עדיין. אם כל מה שהיה שם היה רגע אמוציונאלי הוא היה יכול לקרות אחרי שהריצה נגמרה. מה שאני ראיתי שם זה עודף ביטחון עצמי- כלומר "אני כל כך הרבה יותר טוב ממכם, טוב יותר ממי שאי פעם רץ 100 מטר, שאני יכול לשבור שיא עולם ולשים על כולכם זין אחד גדול, אז אני מנפנף בזרועות שלי ודופק על החזה שלי בזמן שאני שובר שיא עולם". וזה דוחה.

Or Amit

New member
לקח לי יותר מ9.69 שניות

רק לקרוא את מה שכתבת. ואני קורא עברית. הוא לא. וברצינות - תן לבנאדם להנות מזה איך שהוא רוצה. אתה רואה בזה שחצנות? גם אני הייתי שחצן אם הייתי יודע שאני עושה משהו שמנוגד לכל הגיון פיזיקלי.

למעלה