ריצת 100 מטר

STEVE NASH

New member
מחר הגמר ב17:30

לא לפספס חברים! אני מת שפאוול יזכה, מגיע לאצן כל כך גדול לזכות כבר במשהו, אבל לצערי בולט החיה הזה הולך לשרוף שם את כולם.

OrEl74

Well-known member
מנהל
זה בדיוק באמצע המשחק בין ארה"ב לספרד

מזל שזה נמשך רק 10 שניות
אגב, מישהו יודע איפה אפשר לראות את המשחק באינטרנט?

STEVE NASH

New member
ממה שהבנתי יורוספורט משדרים במקביל

אלא אם יחסמו את הערוץ בזמן המשחק, אפשר לראות שם.

rapgamer4ever

New member
אם כבר טיפה גלשנו מהנושא- 100 פרפר!!!

כמה טוב לדעת שאתה לא ער ב-5 לפנות בוקר לחינם.משחה פשוט מגוחך, זה רק ממחיש כמה השאיפה שלו בלתי אפשרית ברמת התחרותיות העצומה שקיימת בעולם השחייה וכמה הוא איכשהו הופך את זה לאפשרי. קורה לו משהו יוצא דופן כבר בפעם השנייה, אם נשקול את מה שהלך שם לכדורסל זה פיגור של 20 נקודות במשחק 7 בגמר ה-NBA, קאמבק וסל נצחון בשנייה האחרונה. נשאר לו מבחן אחד. נצחון במבחן הזה יהפוך אותו ליותר גדול מארמסטרונג, יותר גדול מג'ורדן, יותר גדול מכל ספורטאי בהיסטוריה.

rapgamer4ever

New member
לפי השקפת עולמי

אתה צריך להיות פשוט הגדול ביותר מבחינה פיזית ומנטלית בכל הקשור לספורט, אתה לא צריך להוות איזה מודל לחיקוי (כמו ארמסטרונג למשל) או להראות כמה יש דברים יותר חשובים מספורט (כמו עלי למשל, שאגב לדעתי אפילו לא המתאגרף הגדול בכל הזמנים). ספורט זה רק ספורט, והכי גדול בכל הזמנים בספורט צריך להיות פשוט הטוב ביותר בכל הזמנים בספורט, זו דעתי. האם פלפס גדול בספורט מכל אחד אחר זה דיון לכשעצמו, אבל אני לפחות לא מתייחס לטיעון של "הוא לא מעורר השראה כמו ארמסטרונג", אם לזה התכוונת כשאמרת "עוד גורמים לספורטאי דגול", פשוט כי זה לא הופך אותו להישגי יותר וספורט זה אול אבאוט הישגיות.

למה מרק ספיץ היה עד עכשיו הספורטאי הגדול

בכל הזמנים? הוא עשה אותו הישג כמעט כמו פלפס אז לדעתך עד היום הוא היה הספורטאי הגדול ביותר?

rapgamer4ever

New member
ממש לא

מכמה סיבות: 1. הישגים- ספיץ לקח 7 מדליות זהב, פלפס בדרך ל-14 והיד עוד נטויה, סביר להניח שהוא יקח עוד כמה גם בלונדון. 2. תחרותיות- כיום השחייה הוא הענף התחרותי ביותר מכל הענפים באולימפיאדה, שום דבר לא מובטח. לעומת זאת בזמנו של ספיץ השחייה היה ענף די משני, הפערים בין השחיינים היו גדולים והכל היה קצת...שכונה. זה בערך כמו להשוות את הכדורסל בשנות ה50-60 להיום, ברור ש"בלתי אפשרי" לדוגמה להשיג ממוצע עונתי של 50 נקודות ו-20 ריבאונדים, פשוט כי כל הרמה גבוהה בהרבה. באותה מידה "בלתי אפשרי" להשיג היום 7 מדליות זהב בשחייה, והנה פלפס עשה את זה וגם כנראה ישפר את ההישג הזה. כששחקן כדורסל יראה דומיננטיות בעידן המודרני כמו של צ'מברליין בזמנו באמת יהיה לו קייס לספורטאי הגדול בהיסטוריה, יש פחות או יותר שחקן כזה שבאמת נחשב לאחד הספורטאים הגדולים בהיסטוריה. 3. הישגים אובייקטיביים. בשחייה ואתלטיקה התוצאה היא קבועה, נמדדת מתמטית ובלי המון משתנים. אני יכול לספר שכששחיתי תחרותי בגיל 14 שיפרתי את התוצאות של ספיץ בחלק מהמקרים. כיום התוצאות שלו לא היו מגיעות לאף תחרות רצינית אפילו של נשים, אני לא חושב שאפשר להכתיר ספורטאי לגדול בהיסטוריה כשהתוצאות האובייקטיביות שלו כיום חלשות מאוד יחסית.

ארמסטרונג

זכה 7!! פעמים בטור דה פראנס,הספורט הכי קשה ותובעני שיש.. עזוב שאני חושב שהוא עשה את זה עם חומרים כי זה בלתי אפשרי.. אבל לא הוכח נגדו כלום ו-7 זכיות זה הישג אדיר! מייקל ג'ורדן זכה באוליפיאדה עם ארה"ב ולקח 6 אליפויות בNBA.. הוא שבר שיאים ועשה דברים לא אנושיים לפעמים... מייקל ג'ונסון הוא עד היום שיאן העולם ב-200 מטר וב-400 מטר וזה לא ישבר בקרוב ניראה לי.. מיכאל שומאכר הוא שיאן האליפויות בפורמולה אחת ושבר כל שיא אפשרי כמעט.. חוקים הוכנסו ע"י איגוד הF1 כשהמטרה העיקרית היא לעצור אותו.. מאראדונה זכה לבד במונדיאל ופלה עלה בגיל 17 כדי לעזור לברזיל לנצח את שבדיה בגמר.. משם התחילה שושלת וקריירה עם המון תארים ושערים.. ויש עוד רבים וטובים..אתה לא יכול לזלזל באף אחד ובטח שלא לקבוע שפלפס הכי גדול כי יש לו 8 זהב באוליפיאדה אחת.. הרי לכדורסלנים,כדורגלנים ורבים אחרים אין אופציה ליותר ממדלייה 1 אז לא חוכמה להשוות ככה..

rapgamer4ever

New member
לא חושב שזה באמת משנה

מה שחשוב הוא הישגים, לא איך קוראים להישג. אליפות NBA היא הנחשבת ביותר בעולם הכדורסל, ולכן לג'ורדן לא סופרים מדליות זהב אולימפיות אלא אליפויות. כנ"ל ארמסטרונג, שלא סופרים לו מדליות זהב אולימפיות אלא נצחונות בטור דה פראנס. אני מקווה שהבנת את הנקודה. אני לא אומר שמדליית זהב בשחייה=אליפות NBA, זה לא מקביל ואל תתבלבל לחשוב שזו דעתי. פשוט אני מסביר לך שהשיקולים שלי מעט יותר רציניים מ"מי שלקח הכי הרבה מדליות אולימפיות הכי טוב". אני לא קובע שחד משמעית פלפס גדול מכולם, אבל זו דעתי ואני יכול להציג טיעונים משכנעים. ודאי שאני לא מזלזל באף אחד, פשוט בעיני פלפס השיג קצת יותר מכל מה שספורטאי אחר השיג. אגב, לדעתי מייקל ג'ונסון הוא האצן הגדול בהיסטוריה.

אין לי בעיה עם הדעה שלך כמובן

ברור שפלפס ענק אבל לא יודע..יש המון ספורטאים ענקיים שעשו הישגים ושיאים והשאירו חותם על עולם הספורט.. וזה בעצם מה שקובע לא? הישגים,שיאים,חותם,מורשת ספורטיבית,זיכרון..אז פלפס צעיר ובוא ניתן לו לפחות עוד אולימפיאדה אחת לפני שנחליט שהוא הכי גדול כי בינתיים יש כאלו שפרשו כבר ועשו קריירה לא נורמלית... אגב..מסכים איתך שספיץ לא היה הכי גדול כי היו לו 7 מדליות..לפי מה שאני יודע,הוא היה באיזה 4 מקצים קבוצתיים ולכן השיג 7 מדליות..פלפס לעומתו עושה 6 מדליות במשחים אישיים..זה הישג גדול יותר..מצד שני אתה יודע..טכנולוגיה..חליפות מיוחדות וכל זה.. לך תדע איך פלפס היה שוחה לפני 20-30 שנה..

ikrmr

New member
ספיץ ופלפס השתתפו ב-3 משחי שליחים

בס"ד אין בשחייה יותר משלושה משחי שליחים שניהם השתתפו בשלושתם, כך שספיץ זכה באולימפיאדת מינכן ב-4 מדליות זהב אישיות, ופלפס באולימפידה זו זכה ב-5 מדליות זהב אישיות. יש לציין שלפלפס אחרי 2 אולימפיאדות יש 16 מדליות סה"כ מהן 14 מדליות זהב (9 אישיות) ולספיץ 11 מדליות סה"כ מהן 9 זהב (4 אישיות) ושתי מדליות ארד, מדליית כסף ומדליית ארד. כך שבכל מקרה הוא ברמה אחת מעל ספיץ, וגם בכל הקשור ליכולת המגוונת שלו הוא לפחות שתי רמות מעל ספיץ שאמנם שחה בזמנו מעולה בסגנונות חופשי (=תחירה) ופרפר גם ב- וגם ב-200 באותה רמה, ופלפס לא כ"כ טוב ברמה של היום ב-100 מטרים חופשי וב-100 פרפר הוא פחות טוב מאשר ב-200, אך הוא שוחה מעולה גם בסגנון הגב ויש לו ממשחי הגב המעטים יחסית שבהם השתתף תוצאות שהן מהמהירות בהיסטוריה לפחות בין עשרת התוצאות המהירות בהיסטוריה ודווקא במאה יש לו תוצאה שהיא בינתיים בין חמשת התוצאות הטובות בהיסטוריה, ואם יתמקד בסגנון הגב כפי שהוא מתכנן הוא יכול להיות שיאן עולם גם בסגנון זה וגם בחזה הוא הרבה יותר טוב מספיץ (גם אם מסתכלים על כל אחד יחסית לזמנו),, וקיטאג'ימה היפני, שיאן העולם בשני משחי החזה אמר שהוא מקווה שפלפס לא ישחה חזה. לכן הוא כמובן מצטיין ושיאן עולם בלתי מעורער בשני משחי המעורב אישי (200 ו-400 מטרים). כך שהוא שוחה ברמה עולמית טובה עד מעולה ביותר בכל הסגנונות וספיץ שחה באותה רמה יחסית לזמנו רק בחופשי(=חתירה) ופרפר. לכן מכל הבחינות פלפס טוב משמעותית מספיץ. בנוסף יש לציין שבזמנו של ספיץ היו בכל המשחים רק שני שלבים: מוקדמות וגמר, והיום במשחים שפחות מ-400 מטרים (מ-400 ומעלה יש רק משחה מעורב אישי ומשחי חופשי=חתירה) יש גם שלב חצי הגמר (בשליחים גם נשארו שני שלבים כמו המשחים האישיים מ-400. כך שספיץ קפץ לבריכה ב-72 מקסימום 14 פעמים ואם נח במוקדמות משחי השליחים קפץ "רק" 11 פעמים, ואילו פלפס עם המנוחה במוקדמות השליחים קפץ לבריכה 17 פעמים! בשיטת שני השלבים בכל המשחים הוא היה קופץ "רק 13 פעמים.

עמית123

New member
שכחתם כמה חבר'ה זניחים

עלי לא המתאגרף הכי טוב? אז מי כן לדעתך? ג'ו לואיס? יש לא מעט ספורטאים אדירים לאורך ההיסטוריה כמו קארל לואיס, מרטינה נברטילובה, בייב רות', ויין גרצקי, אמיל זאטופק וכמובן שהרשימה עוד ארוכה.. לדעתי אי אפשר לקבוע מי הכי טוב בהיסטוריה כי אי אפשר להשוות ולמדוד הישגים שונים מתקופות שונות. כל מה שנשאר זה להעריץ ולהעריך.

rapgamer4ever

New member
לא עשיתי פה סקירה נרחבת או משהו

פשוט ציינתי כמה מהשמות הראשונים שעלו לי בראש בנושא "הספורטאי הגדול בהיסטוריה". כן, לדעתי הבראון בומבר מתאגרף טוב יותר מעלי. על קארל לואיס יש לי דעה לא מקובלת, אני מעדיף לא לפתוח את העניין פה. קרא לי שובניסט אבל הספורטאי הכי טוב לא יכול להיות בעיני אישה כי הן פיזית פשוט הרבה מאחור. בייסבול והוקי (משם רות' וגרצקי, נכון?)? קאמון, ענפים די זניחים. זאטופק לא בליגה לדעתי. גם לדעתי אי אפשר לקבוע, לכל אחד יש דעה משלו וזה לגיטימי לחלוטין.

the mnm factor

New member
לא מסכים איתך בכלל.

הישגיות היה הדבר היחיד שחשוב בספורט אם הספורטאים היו אנשים אנונימיים. ברגע שהספורטאים הופכים לאנשים מוערכים הערכים ההיבט האנושי שלהם חייב לבוא לידי ביטוי. מעבר לזה- "השגיות מעל הכל" זו גישה קרה שבאופן אישי דוחה אותי. הרי הספורטאים האלה קודם כל משחקים משחקים- וקודם כל אמורים להנות. היום הספורט נהיה עבודה שצריך לבצע אותה על הצד הטוב ביותר. אנשים שכחו שאלה "המשחקים האולמפיים" או "משחק הכדורסל". לא רק ההישגים חשובים- גם איך שאתה מבצע את המשחק בו אתה משחק ומה אתה מעביר תוך כדי כך.

למעלה