ריצת 100 מטר

OrEl74

Well-known member
מנהל
אכן סיפור הזוי אבל...

החגיגה של מעריב סביב הסיפור הזה מעליבה ומביישת עוד יותר מהפדיחה הטיפשית של ידיעות. אין להם כותרות יותר מעניינות מאשר השמצת היריב שלהם?

doriso

New member
--->

תוסיף לזה את העובדה שמעריב בעצמם נפלו בפח של הליצן הזה לפני 5-6 שנים...

rapgamer4ever

New member
עניין בולט והסמים הופך לחשוד יותר../images/Emo70.gif

ולא בגלל תוצאות בדיקה כזו או אחרת, אלא בגלל תוצאות ה-100 מטר נשים. ג'מאייקה תמיד הייתה סופר מוכשרת בריצות קצרות, אבל ההיסטוריה שנעשתה יום אחרי יום חייבת להחשיד. קודם בולט שובר שיא עולם בקלות, ויום אחרי הג'מאייקניות לוקחות את 3 המקומות הראשונים (!!) בריצת ה-100. החשדות גוברים מצדי, אין ספק.

הג'מאייקנים תמיד שלטו בריצות קצרות

רק לא תמיד הם היצגו את ג'מאייקה. דונובן ביילי נולד בג'מאייקה והיצג את קנדה, קריסטי גם נולד ב ג'מאייקה והיצג את בריטניה..

זה הדבר האחרון שצריך להחשיד

התוצאות של הג'מאיקניות לא היו מרשימות מספיק כדי ליצור חשד. 10.78 ש' למנצחת זו תוצאה מעולה אבל 10.98 ש' לשתי הסגניות שירדו לא פעם את 10.90 ש' בקריירה? אה.

rapgamer4ever

New member
10.78? אתה יודע כמה זה תוצאה טובה?

זה קצה גבול היכולת של נשים, גבר. מי כבר ירדו בהרבה מהתוצאה הזאת? גריפית ג'וינר שמרוב חומרים שהיא דחפה לעצמה היא מתה בגיל 39. ומי השנייה? מריון ג'ונס, אחת האתלטיות היותר מוכשרות בהיסטוריה שגם בסופו של דבר השתמשה בסמים. חוץ משתיהן- שיא העולם לנשים הוא 10.73 (עם רוח גבית של 2 מטר לשנייה). ופתאום משום מקום הפרייזר הזאת באה ועושה את התוצאה החמישית בטיבה בהיסטוריה, ובלי רוח גבית בכלל. הילדה הזאת צצה משום מקום, אני פותח את הדף ויקיפדיה שלה וכמה שורות אני רואה שכתוב עליה? 2.5 שורות. לבולט אני מאמין, הוא פרוספקט ענקי מגיל 18. אבל היא? מי מכיר אותה בכלל? ג'מאייקה מאוד מוכשרת בריצות קצרות, אבל מה שהלך שם זה פשוט מוגזם. סימפסון מילא, אבל סטיוארט לא ממש מהטופ העולמי והנה פתאום היא מסיימת שנייה. מקום 1,2,3 בנשים כש-2 ג'מאייקניות מפתיעות בגדול והשלישית עושה הישג מצוין ושיא עולם בקלות בגברים לדעתי זה סיבה מספיק טובה להתחיל לחשוד ברצינות.

טובה, אבל לא מדהימה

פרייזר קבעה העונה כבר 10.85 ו-10.95, סטיוארט 10.80 ו-10.94 וסימפסון 10.87 ו-10.95. בוא נתעלם לרגע שהתוצאות הכי טובות של כל אחת היו על אדמת ג'מייקה במבחנים הג'מייקנים, שם אגב סיימה רביעית מי שלדעתי אצנית טובה יתר- ורוניקה קמפבל. עדיין, התוצאות האחרות נקבעו במקומות כמו מונאקו ולונדון אז זה לא שהן באו משום מקום. כמו כן את התוצאות הטובות בהחלט ניתן לייחס לבייג'ין. למען השם, אחת מבנגו את'ון קבעה בקפיצה משולשת תוצאה שלא נראתה מאז ימי אינסה קראבץ(15.39 מ', שיא עולם 15.50 מ')! מה שעוד יותר הזוי, זה שלהבדיל מדבטצי ולבדבה, אתון הזאת לא נראית בשום תחרות גדולה ורק באולימפיאדות באה וקוטפת מדליות זהב! אבל זה נושא אחר כבר...

OrEl74

Well-known member
מנהל
20.29 לבולט ברבע גמר 200

הבחור משייט לו בהנאה לחצי הגמר ואומרים שהשיא של ג'ונסון נמצא בסכנה כי בולט לא באמת רץ בכמה מטרים האחרונים של רבע הגמר. מה אתם אומרים? ישבור או לא ישבור? אישית אני חושב ששניה (כמעט) זה המון ולא מאמין שבולט יעשה את זה, אבל אני גם לא מוכן להמר על זה

OrEl74

Well-known member
מנהל
ראיתי עכשיו את הריצה הזאת

זה פשוט לא הגיוני. הבן אדם (אם הוא באמת כזה) דופק ספרינט במאה חמישים מטר הראשונים ואז פשוט עובר לג'וגינג ועדיין מנצח בקלילות. אולי אני סתם סקפטי אבל אני לא מאמין שיש בן אדם כל כך מהיר בעולם הזה.

ישחזר

אני לא יודע אם הוא ישבור או לא. אבל אני מאמין שהוא יעשה תוצאה טובה מ-19.45. ג'ונסון לא היה רץ 100 מחונן, למרות שככל הנראה היה יכול לרדת מ-10 השניות (טוב, זה גם לא רע). 19.32 לחלק ל-2 הם 9.66 אבל מצד שני ברור לחלוטין ש-100 המטרים השניים יכולים להיות מהירים יותר, אם הם לא כוללים האצה. יכולים להיות מהירים יותר כמובן רק אם אתם מייקל ג'ונסון בפרט ושיאני העולם ב-400 מטר בכלל. לבולט כנראה אין את יכולת שימור המהירות שהיתה לג'ונסון, אבל מצד שני הוא הרבה יותר מהיר ממנו (הוא דווקא בבירור מסוגל לרוץ 9.66), והוא כן רץ 200 טבעי. אפשר לראות זאת בבירור ע"פ מבנה הגוף שלו והריצות שלו ב-100. אז במקום ג'ונסון שהגיע למהירות של (נניח) 42 קמ"ש אחרי 60 מ' ושמר עליה כמעט עד לקו הסיום, בולט יגיע למהירות של 44 קמ"ש ויאבד אותה קצת קודם. בשורה התחתונה אני מהמר שהיכולות שלהם יתקזזו כך שבולט יעשה תוצאה דומה ל19.32, אבל קשה להעריך כמה בדיוק ואם הוא ישבור או לא את שיא העולם. אני כן מקווה שהוא יתן את הכל עד הסוף ולא יתנהג כמו מטומטם שוב.

הכפפה

New member
גם הזינוק הגרוע שלו יהיה פחות משמעותי

אבל בולט מחזיק בשיא אישי באיזור ה-19.70. אם ב-100 ראינו "הכנה" לשבירת השיא בדמות השיא ברייטי, הרי שב-200 הוא עדיין לא הראה שהוא מסוגל להתקרב לאיזור השיא המדובר של ג'ונסון. מצד שלישי, נראה כאילו הוא משתפר מיום ליום. וגם אווירת האולימפיאדה עוזרת להנפיק תוצאות טובות. כך שאין לדעת... אגב, יש גם סיכוי לשבירת השיא העולמי ב-4X100 ביום שישי.

הכפפה

New member
נראה לי שאתה צודק

בכל אופן ג'ונסון היה דומיננטי יותר בריצה הזו. ישנם שניים שלושה רצים כרגע עם שיא אישי טוב משל בולט. אחד מהם זה טייסון גאי, שלא יתחרה...

למעלה