../images/Emo41.gif עלי גפן ../images/Emo41.gif
מצרכים עלי גפן בצל אחד קצוץ. כוס אורז ריזוטו עגול. 3 כוסות מים. 2 כפות אבקת מרק עוף. 1 כף רסק עגבניות. פפריקה מתוקה, מלח לימון ופלפל שחור. מיץ מלימון אחד. אופן ההכנה לטגן בצל אחד קצוץ, להוסיף כפית מלח לימון, כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, כף רסק עגבניות. לערבב היטב. להוסיף כוס מים ולערבב שוב. לאחר שרתח להוסיף כוס אורז ריזוטו עגול. לערבב עד שכל האורז נספג ולסגור את האש. לקרר בערך כ-10 דקות. למלא את העלי גפן בסיר גדול לשים מעט שמן, לסדר את העלים בצורה צפופה. מעל לשפוך מיץ מלימון אחד, בקערה לערבב 2 כוסות מים עם כף אבקת מרק עוף ולשפוך מעל הכל. לבשל בסיר בערך כשעה על אש קטנה. בתאבון.