עוד שבועיים אני מארחת 12 מבוגרים אצלי

../images/Emo32.gifעוד שבועיים אני מארחת 12 מבוגרים אצלי

צריכה רעיונות לאוכל בארוח של מזנון (הנסיון שלי רב אבל חוזר על עצמו)לארוחת ערב תודה.
 

הילהל

New member
את מוזרה את

להכין אוכל ל 12 איש זו חגיגת יומולדת לך? לי זה נשמע כו ענישה אכזרית אני מצביעה בעד קייטרינג טוב
 
רעיונות..

לארוחה בשרית את יכולה לעשות בצק עלים ממולא בבשר ופטריות או כבד קצוץ יש משהו טעים נורא! שלמדתי מאהרוני בטלויזיה וקוצר מלא מחמאות. לוקחת מלוח קנוי מכינה מילוי של מה שחשקה נפשך! את יכולה למלא גבינות או בשר טחון אני מיליתי בטונה+עגבניות קצוצות|רוטב פיצה+זיתים+גבינ"צ את מניחה מהמילוי בחצי אחד ומקפלת את המלווח לשניים, מורחת מעל ביצה ושומשום ומכניסה לתנור זה יוצא מאפה משגע ביופיו ולא נראה כמו מלוח וממש ממש טעים! תוסיפי סלט ירקוץת ותענגי על המחמאות :) לארוחה בשרית את יכולה לעשות בצק עלים ממולא בבשר ופטריות או כבד קצוץ, סלטים, פשטידות
 
מגישים את זה כמו בורקסים?

כי בסגנון מיזנון (יש לי שולחן אוכל רק ל8 אנשים)קשה לחתוך עם סכין ומזלג - זה צריך להיות דברים קטנים (מה שנקרא אוכל אצבעות)
 
בהחלט אפשר

לחתוך כל אחד לחצי ואפשר לאכול בידים כמו בורקס רק שהרבה הרבה יותר טעים מבורקס! בסגנון את יכולה לעשות גם שניצלונים (לפרוס חזה עוף לרצועות קטנות לטבול בביצה ובביסלי בטעם פלאפל טחון! יוצא מהמם!) את יכולה להכין בצקר של לחם ולמלא בכל טוב.. את יכולה לקחת בגט שלם לעשות בו חיתוך כאילו לפרוסות אבל לא עד הסוף, לדחוף בכל רווח משהו טעים (עגבנית שרי, טונה, גבינה כלשהי, פסטו או ממרח זיתים) לפזר למעלה שמן זית בנדיבות, זעתר ולתנור עוד דבר מעולה מבית אהרוני! - מרתיחה נקנקיות, מרדדת בצק עלים ומחלקת למלבנים שארכם באורך נקנקיה ורוחבם פי 2 בערך. מורחת בהם ממרח של חרדל זיתים עגבניות או פסטו. שמה נקנקיה ומגלגלת. מורחת ביצה ומפזרת שומשום או קצח ועושה חתכים קטנים לכל אורך המאפה ולתנור להשחמה. כשזה יוצא זה נורא נורא יפה בגלל החיתןך והטעם הוא בעצם הפתעה של מה שיוצא אני מרוצה :) אצלי ממש אהבו! את יכולה לעשות שולחן של מאכלים ושולחן מתוקים. למתוקים יש הרבה יותר רעיונות
 
רגע, מבוגרים יאכלו נקניקיה בבצק?

העלת לי רעיון נחמד - לחתוך בצק עלים לריבועים, למלא ממרח מעניין ולגלגל כמו קרואסון משפיץ לשפיץ (מקווה שהבנת את הרעיון) מעין בורקס מגולגל ולא מקופל. איזה רעיונות למתוקים יש לך?
 
רעיון מצןוין בהחלט!

ברור שמבוגרים אוכלים נקנקיות! והממרח משדרג פלאים למתוק יש מלא! סופלה אישיות שכל אחד יקח לעצמו בעמידה אפילו.. תיקני כוסות חד פעמיים מושקעים צבעוניים (יש היום בכל חנות חד פעמי) כעקרון את יכולה לעשות את כל הקינוחים בתבניות אישיות ואז לגוון! להכין מלית גבינה טובה ובתוך הכוסות להוסיף לחלק תותים וג'ל תות, לחלק שוקולד כציפוי, אגוזית, פירורים.. אפשר עוגת ריבה וקוקוס עם קצף ביצים יש לי מתכון משגע לעוגת מייפל מטריפה.. עוגת גלידה עם בסקויטים. אה! את יכולה לעשות בלינצ'ס פרווה (קמח ומים!) ולמלא חלק בבשר טחון וחלק לקינוח להשאיר ריקים ולשים בצלוחיות קטנות מיני ממרחים :) את עוגת השמנת תותים הכנתי לשבת וקצרתי מלא מחמאות! נטרפה.. הנה המתכון והתמונה הכמות שאני נותת לך הספיקה בדיוק ל3 פסים!! את יכולה לעשות כעוגה אחת גדולה מפרידה 6 ביצים ומקציפה את החלבונים עם כוס סוכר כשהקצף אחיד, מוסיפה את 6 החלמונים 2 כוסות קמח 1 שקית סוכר וניל 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים אני שפכתי את הבלילה ל3 פסים ממש מעט (ואפיתי לתחתית דקה) ואת מה שנותר מהבלילה שפכתי לעוד פס אחד ואח"כ פרסתי ל3 טורטים נוספים לאמצע העוגות.. למילוי: להקציף יחד 1 מיכל שמנת מתוקה 1 אינסטנט פודינג וניל 1 כוס חלב אחרי שהקצף מוכן ויציב להוסיף 1 קופסת שמנת חמוצה 9% (לא חייב) פרסתי תותים לעיגולים והנחתי על תחתית הטורט הראשונה (כדי שירטיבו את הטורט), מעל הנחתי מהמלית, מעל הנחתי את הטורט השני, עליו הנחתי תותים פרוסים לשניים בצורה מסודרת לציפוי- חייב לשים ציפוי כדי שהתותים לא יהיו שחורים ומגעילים, הג'ל שומר עליהם וגם נותן טעם. אני אישית עשיתי ג'ל תות משקית קנויה אחת קטנה שהספיקה ל3 התבניות (שקית ג'ל תות+2 כוסות מים רותחים) ציפיץי את העוגות מעל ולמקרר.. בהצלחה!
 

IAM20072007

New member
אני מארחת די הרבה , יש לי כמה רעיונות

לגבי אירוח בשרי / פרווה פשטידת בצל פשטידת קישואים עלי גפן סןףףףףףףףףףףףףףףףףף בורקס בשר ברוטב פטריות (לא מחיב רוטב) נקנקיה בבצק עלים כמובן הרבה סלטים , יש לי הרבה מתכונים לגבי אירוח חלבי פשטידת תירס סלט פסטה פלטת גבינות זה מה שעולה לי כרגע וכמובן המון מזל טוב לכולכם
 

IAM20072007

New member
../images/Emo41.gif עלי גפן ../images/Emo41.gif

מצרכים עלי גפן בצל אחד קצוץ. כוס אורז ריזוטו עגול. 3 כוסות מים. 2 כפות אבקת מרק עוף. 1 כף רסק עגבניות. פפריקה מתוקה, מלח לימון ופלפל שחור. מיץ מלימון אחד. אופן ההכנה לטגן בצל אחד קצוץ, להוסיף כפית מלח לימון, כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, כף רסק עגבניות. לערבב היטב. להוסיף כוס מים ולערבב שוב. לאחר שרתח להוסיף כוס אורז ריזוטו עגול. לערבב עד שכל האורז נספג ולסגור את האש. לקרר בערך כ-10 דקות. למלא את העלי גפן בסיר גדול לשים מעט שמן, לסדר את העלים בצורה צפופה. מעל לשפוך מיץ מלימון אחד, בקערה לערבב 2 כוסות מים עם כף אבקת מרק עוף ולשפוך מעל הכל. לבשל בסיר בערך כשעה על אש קטנה. בתאבון.
 
למעלה