לשבוע חדש

tiger mom

New member
פתרון חלקי לנושא הכסף

את הפרקט מדביקים על ריצוף. בשביל זה את צריכה ריצוף מאד בסיסי תבדקי אצל הספק ריצוף שהקבלן משתמש בו אם יש ריצוף זול משמעותית (זה חייב להיות זול משמעותית, כי הקבלן לא קונה באותו מחיר שאדם רגיל קונה בחנות). תזדכי על הריצוף היקר וזה יכול לקזז לך עלויות. אנחנו, כשקנינו מקבלן, החלטנו למשל באמבטיות לא לעשות חיפוי על כל הקירות. רק איפה שהאמבטיה/טוש עשינו עד למעלה. ועד גובה הכיור/שרותים בגלל שהגיע לנו חיפוי על כל הקירות, הזדכנו על כל מה שלא רצינו ובכסף שדרגנו דברים אחרים

ayala26

New member
גם לנו יש

כל החדרים (קומה עליונה) קודם היה שטיח מקיר לקיר. אין להשוות. שטיח זה פשוט נורא ואיום ולא ידעתי עד כמה רק אחרי שהוצאנו אותו. היה ארגז חול מתחת השטיח... כל כך לא הגייני. הפרקט מאוד נוח. בפעם הראשונה הבאנו רצף אבל בפעם השניה (כי הגדלנו את החדרים אז היה צריך לרצף מחדש) חבר שלי ריצף לבד. 10 שנים זה המון זמן. לנו יש טאפטים על כל הקירות בבית. גם אותם צריך להחליף מדי פעם.. מה זה אגב ריצוף רגיל? בקומה למטה אצלנו יש אבנים.

התכוונתי לקרמיקה או פורצלן. טוב אצלנו זה בית

מקבלן אז פשוט יהיה את הסטנדרט שלו אם נחליט על פרקט

אדי30

New member
גם לנו יש

כבר שנתיים, זה ממש כיף. הריצפה לא קרה, נעים ללכת "דוחפים" כמו שהבת שלי אומרת
. צריך כמובן חומר ניקוי מיוחד לפרקטים, ולקנות משהו יחסית איכותי כדי שלא כל טיפת מים תנפח אותו. אני ממליצה בחום!

tiger mom

New member
הכי חשוב לזכור לעשות

ביטוח נגד הצפות. אצל גיסתי יש פרקטים בחדרים (והם מרוצים) ופעם אחת התקלקלה המכונת כביסה והציפה את כל הבית כולל שניים מהחדרים והיה צורך לשים חדש אז מאד מומלץ להשקיע בתוספת לביטוח בבית כדי שתהייה מכוסה

ר ע נ נ ה

New member
פקרט זה נחמד

אבל שימי לב שישנם כל מיני איכויות של פרקטים (לנו יש פרקט של "איזי סטפ" ולא נראה שיש צורך להחליף אותו כל 10 שנים.) היתרונות הם שזה יותר נעים בעיקר כשילדים יושבים על הרצפה וגם לדרוך על זה יותר נעים, לדעתי שטיחים נראים יותר יפה על פרקט וזה נותן לחושת חמימות גם קל לנקות פרקט. החסרונות הם שצריך להזהר עם מים, כלומר, קצת מים לא יזיקו אבל אם יש לך מנקה צריך לוודא שלא שופכים לך כמויות של מים על הפרקט. לנקיון מושלם צריך לטאטא או לשאוב ואחר כך לנגב עם סמרטוט לח וחומר מיוחד. אנחנו עשינו פרקט רק בחדרי השינה, במסדרון ובכל שאר הבית יש ריצוף.

אנחנו מרוצים מהפרקט

רק היה לנו חשוב לקחת משהו גרמני ועמיד ולא סיני שעלול להתנפח מכל טיפת מים....

אנחנו עם פרקט כבר 8 שנים

בזמנו קנינו פרקט באיקאה והרכבנו לבד. בעיקרון הוא עדין נראה טוב אבל כבר יש כמה מקומות שהוא קיבל מכה (סה"כ אני חתכנו והרכבנו ואנחנו ממש לא מקצועיים והוא גם באיכות יחסית נמוכה) אצל ההורים שלי יש פרקט בחדרי שינה כבר מעל 10 שנים והוא עדין נראה נהדר (שם האיכות יותר טובה מאצלינו) אבל אין ספק שבחדרי שינה רק פרקט - נעים לדרוך
ולא קר, קל לניקוי
, מחליף צורך בשטיח על הרצפה
(בעלי אלרגי לאבק ככה שאצלינו זה מאוד חשוב) בתכלס לא רואה חסרונות וממליצה בחום
איזה כיף שאתם עוברים כבר עוד מעט
המון בהצלחה

efratga

New member
זהירות מרטיבות

השיפוצניק אצלנו כנראה לא עשה עבודה כל כך טובה והפרקט מקבל עובד ליד חדרי האמבטיה וגם באמצע המטבח בגלל צנור מים שעובר ברצפה - מומחה בדק ואמר שאין מה לעשות פרט להחלפה של הפרקט לרצוף... מאוד חבל לי הכל כי המשפצים עשו עבודה גרועה...

צריכה המלצה למחשב נייד

כל המלצה שהיא כי השתגעתי כבר... כמובן שלא יהיה יקר בטירוף... באזור 4500 גג, כמובן שעדיף פחות !!!!

בוליפלג

New member
לי יש LENOVO

עלה משהו בסביבות 3500 אם אנלא טועה, לפני שנה וחצי. רק תדאגי, כי היום כבר ניתן, לקבל אותו עם מערכת הפעלה 98' ולא 'ויסטה' - כי היא נוראית!!

בוליפלג

New member
תכוונתי XP כמובן../images/Emo163.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif תודה לזו שאחרי ש

גרמה לי לתקן את טעותי

טאקית24

New member
גם אני עם LENOVO ומאוד מרוצה

כבר שנתיים וחצי, מחשב מאוד חזק , מתאים לצרכי גלישה שוטפת ועבודה עם אופיס. וכמובן שרק עם XP הויסטה ממש מעצבן

Ani15

New member
לי יש דל

נורא יקר, אבל משובח מבין הזולים יותר המליצו לי על LG, אבל אין לי ניסיון אשי. ואם לא ויסטה - תבקשי XP ולא 98, יללה, התחלף האלף כבר...

יש מישהי שמבינה במשכנתא?

אנחנו שוקלים למחזר, בעצם חייבים כי הריבית שלנו גבוהה... מישהי יכולה לכוון אותי איזו ריבית היא אטרקטיבית...?

מללנ

New member
הכי שווה עכשיו למחזר

זה מה שאנחנו עשינו חצי משכנתא קיבלנו על בסיס מדד ל- 15 שנים 3.85 וחצי משכנתא על בסיס הפריים פחות 0.6. כמובן גם ל- 15 שנים חסחנו המון המון כסף

אפשר לשאול למה לקחתם חלק וחלק?

הפריים זה לא סיכון? הריבית כל כך נמוכה עכשיו שהציעו לנו 3.73 ל 15 שנה ואמרו לנו שלא כדאי לקחת סיכון עם הלוואות לא קבועות כי הן בטוח יעלו

למעלה