ליסינג

gershon17

New member
זה חישוב לא נכון

אבל הוא גם בכלל לא רלוונטי. קרן השתלמות וקופת גמל הן הוצאות מוכרת (בחלקן ולא לגמרי כמו שמצטייר מהתגובה שלך, וכמובן שיש תקרה והיא בכלל לא גבוהה בחלק מההטבות הסוציאליות האלה) כי המדינה רוצה לעודד אנשים לחסוך. אתה יכול לחשוב על סיבה בגללה המדינה תרצה לעודד אנשים לנסוע ברכב בליסינג? כי אני לא. אם המדינה רוצה לעודד משהו בכלי רכב היא יכולה (למשל כפי שנעשה בפטור ממס לחלק מהאביזרים הבטיחותיים). אין סיבה להוסיף עיוות על עיוות ולתת הטבה דווקא רק לאלה שמקבלים רכב מהעבודה. זה לא הגיוני ולא משרת שום מטרה. בכל מקרה, כבר היום יש מס על שימוש ברכב, לא מדובר במס חדש. אפילו לא מדובר על שיעור מס חדש. מדובר רק על תמחור מחדש של ההטבה - תמחור נכון יותר שמשקף את ערכה הכלכלי האמיתי. איזו סיבה יש לקחת פחות מס דווקא על ההטבה הזו?

vinney

Well-known member
מי אמר לך שזה תמחור אמיתי?

ה"הטבה" כבר עכשיו כמעט ולא משתלמת, עם התמחור ה"נכון" שלך, אתה תמצא אנשים כבולים בחוזה שחתמו לפני שהמדינה הענישה אותם, ומשלמים ביוקר על משהו שכבר לא משתלם להם. אתה תמצא יותר מכוניות ישנות על הכביש (כי המדינה הרי לא דואגת לשפר תחבורה ציבורית), יותר זיהום, יותר סכנות בטיחותיות, פחות מכוניות מטופלות (נראה לך באמת שאני אכניס רכב למוסך כל 7.5 אלף קילומטר על חשבוני?), תפסיד מס הכנסה ומס יבוא של רכבים חדשים (למה שאני אקנה רכב חדש? למה שאני אקנה רכב מבעל עסק שמשלם מסים?), תפסיד מע"מ (גם על חוזה ליסינג יש מע"מ אגב), ובוודאי שתפסיד את המס שמשלמים עכשיו. מה המדינה מרוויחה? כלום. מה הפוליטיקאים מקבלים? כמה ממתיקי סוד קנאים שיצביעו עבורם, כי הנה, הגנבים נדפקו.

sheketz

New member
תשובה

-- זה חישוב לא נכון אבל הוא גם בכלל לא רלוונטי. אני מצטט ממה שכתבת קודם לכן: "מיסוי נכון היה הופך את הקניה דרך חברה לשווה בדיוק לקניה באופן פרטי. " על כן אנחנו צריכים לבחון מ כמה שווה ההטבה כאשר היא משולמת כרכב צמוד לעומת כמה שווה תוספת השכר. לכן צריך להשוות את המס כאן ושם. וזה מה שאני עושה. -- קרן השתלמות וקופת גמל הן הוצאות מוכרת (בחלקן ולא לגמרי כמו שמצטייר מהתגובה שלך, וכמובן שיש תקרה והיא בכלל לא גבוהה בחלק מההטבות הסוציאליות האלה) כי המדינה רוצה לעודד אנשים לחסוך. ברור שיש תקרה, ואפילו אם קרן השתלמות, קופת גמל וביטוח פנסיוני/ביטוח מנהלים מוכרים חלקית הרי הטבת המס בהם שווה כסף , הרבה או מעט זה עניין של הסקאלה שלך. מעבר לכך כמובן שהמדינה רוצה לעודד אנשים לחסוך אבל זה לא משנה לעניין השוואת העלויות. -- אתה יכול לחשוב על סיבה בגללה המדינה תרצה לעודד אנשים לנסוע ברכב בליסינג? כי אני לא. אינני יודע מה רמת התחזוקה והבטיחות של רכב בליסינג, לעומת רכב פרטי. שמעתי דעות לכאן ולכאן. -- אם המדינה רוצה לעודד משהו בכלי רכב היא יכולה (למשל כפי שנעשה בפטור ממס לחלק מהאביזרים הבטיחותיים). אין סיבה להוסיף עיוות על עיוות ולתת הטבה דווקא רק לאלה שמקבלים רכב מהעבודה. זה לא הגיוני ולא משרת שום מטרה. אם קבלת רכב מהעבודה זה נורמה ברמת שכר מסוימת, הרי ביטול של הטבת מס אינו אלא העלאת מיסים. אם זה במסגרת של רפורמה בה מורידים את המס באופן כללי אז אין לי בעיה מיוחדת עם זה.

gershon17

New member
איך זה מה שאתה עושה?

המיסוי כרגע על רכבים מהעבודה נמוך. העלאתו תהפוך אותו לנכון. לגבי הורדות מיסים - כל כמה חודשים המיסים יורדים. תיקון עיוותים במערכת המס זו מטרה חשובה (לכן, למשל, מס רווחי הון הוא מס חשוב ונכון, למרות שאני אישית ניזוק ממנו בצורה מאד משמעותית).

vinney

Well-known member
"נכון" זה מושג יחסי.

מה זה נכון? למי זה נכון? אתה חושב שבגלל שלך זה חוסך הוצאות (כמה קילומטרים אתה עושה? כמה עולה לך הרכב? מאיזה סוג?) זה נכון לכולם, אבל זה בכלל לא נכון. בהרבה חברות החברות בכלל לא משלמות על הדלק, בהרבה חברות יש הגבלות כאלה ואחרות על שימוש ברכב (במרחקים, למי עוד מותר לנהוג, וכו' וכד'), כך שאי אפשר להשוות את כולם ולהגיד "נכון". אין נכון. אתה רוצה מיסוי מדויק ? תמדוד שווי ההטבה לכל אחד בנפרד ותמסה את זה. מה שעושים במשרד האוצר זה לוקחים מקרה קיצוני (2600 שקל??? באמת?) ואומרים "ככה זה כולם". אבל זה לא, ככה זה מעט מאוד, ולמעט האלה זה ימשיך להשתלם, כל השאר - נדפקים.

gershon17

New member
הסברתי לך כבר קודם מה זה נכון

מיסוי נכון הוא מיסוי כזה שבו ההכנסות למדינה ממיסים יהיו זהות אם הרכב הוא רכב חברה או רכב פרטי. למדינה אין שום סיבה להפלות בין רכב חברה לרכב פרטי, ולכן מדיניות המיסוי צריכה להיות כמה שיותר קרובה לזה (אי אפשר יהיה לקלוע בול, אבל אפשר יהיה להתקרב הרבה יותר ממה שקורה כרגע).

vinney

Well-known member
האם זה נכון שלמדינה אין שום סיבה

להפלות? פירטתי לך כמה סיבות טובות, ויש עוד כמה (למשל, בתור קצין במילואים אני עושה המון חד-יומיים בקצה העולם ימינה. נראה לך שמדינה רוצה שאני אנפנף אותה כי אין לי איך להגיע לשם? כי דלק ואוטו שלי פרטי בטוח לא אשרוף על זה).

gershon17

New member
נו, ברצינות

אתה רוצה רכב מהעבודה כי אחרת יהיה לך קשה להגיע למילואים? אופנת הליסינג התחילה לפני פחות מ-10 שנים. גם לפני 15 שנה אנשים הגיעו למילואים, פשוט הם עשו את זה ברכב הפרטי שלהם. אנשים לא יפסיקו לקנות מכוניות.

vinney

Well-known member
בשיא הרצינות

בחיים, אבל בחיים אני לא אגיע לחד יומי בתחבורה ציבורית. עשיתי את זה פעם אחת ויחידה כשהייתי משוחרר חודש, ואני לא אעשה את זה יותר. אתה חושב שאני אחד כזה? נראה אותך נוסע 5 שעות באוטובוס בשביל ישיבה של שעתיים, ועוד כשבדרך גם תגמול לפי שעות. שישלחו אליי ניידת של מ"צ, באוטו שלי אני לא אסע, וגם לא ממליץ או מבקש מחיילים שלי. אם אני לא מצליח לארגן לחייל שלי טרמפ עם מישהו עם רכב חברה - אני יודע שהחייל יגיע במקום 10 בבוקר, ב3 בצהרים לפחות, ולא באשמתו. זה נראה לך זניח? תעשה מילואים כמוני.

gershon17

New member
מה זאת אומרת מי אמר?

מאז 2002 המס השולי המקסימלי ירד מ-61% ל-49%. בתחילת שנה הבאה הוא ירד ל-48%, ואמור להגיע ל-44% עד 2010 או 2011. מס חברות ירד מ-36% ל-31% השנה, והוא בדרך לרדת עד ל-25% עד 2010 כמדומני. מס על דיבדנדים לבעלי מניות שאינם בעלי שליטה ירד מ-25% ל-20%. המע"מ ירד מנדמה לי 18% ל-15.5%. מס הקניה על מכוניות יורד הדרגתית - לא זוכר בדיוק את המספרים. המיסים יורדים בעקביות.

אנדרי ז

New member
לא לעניין

המס מראש היה גבוה עד כדי אבסורד, הוא עוד לא ירד לרמות שבהן ניתן להתלהב מזה, והעלאות מקבילות במיסים כמו מה שמתוכנן עכשיו מעקרות למעשה מתוכן את כל הורדות המיסים האלה. אל תיתן לתרגילים הזולים של האוצר (בעצם לנו הם לא זולים בכלל...) להטעות אותך!

gershon17

New member
אני מתחיל לחשוד שאתה היסטרי מעט

אתה באמת חושב שהעלאת שווי המס של רכב מהעבודה מבטלת את כל הורדות המיסים שהתחילו עם הרפורמה במיסוי של סילבן??? מבחינת סכום כסף, מדובר בערך בעלות הפתחת המע"מ באחוז שנעשתה לאחרונה. זה בכלל לא קרוב להשפעות של הורדת מס הכנסה. מילא היית מנסה לטעון את אותה הטענה על העלאת מס רווחי הון מ-15% ל-20%. פה כבר יש על מה לדבר, אבל דווקא לתיקון הזה - שהוא צודק והגיוני??

אנדרי ז

New member
ההטבה הזאת ניתנת לרוב

לאותם אלה שמשלמים את רוב המיסים במדינה, מעמד הביניים העשוק והנמחץ. נמאס לי מכל המילים היפות על הורדת מיסים (שגם הן די נפסקו לאחרונה) כשיד אחת מחזירה (את הכסף שלנו!) והיד השניה נדחפת לכיס ושולפת משם כפליים. רוצים מיסוי "צודק"? אין בעיה, תעלו את המס על הליסינג - יחד עם ירידה דראסטית באחוזי המס בכלל!

gershon17

New member
מס הכנסה יורד בעקביות מאז 2002

בשנה הבאה מורידים אותו בעוד אחוז לאורך המדרגות השונות, והוא בדרך לרדת בעוד 4 אחוז עד 2010 (אלא אם כן עמיר פרץ יכנס למשרד האוצר חלילה). מס הקניה על רכבים בתהליכי ירידה. שלא לדבר על המע"מ. מיסים יורדים, ומיסים צריכים להמשיך לרדת. זה לא אומר שצריך לשמור על עיוותים קיימים רק כי הם קיימים.

sheketz

New member
השאלה היא האם נטל המס בכללותו יורד

או עולה. יש לי הרגשה שלא כל כך יורד.

gershon17

New member
למה זו השאלה?

חשבתי שמדברים על מיסוי רכבים צמודים מהעבודה. נטל המס באופן כללי יורד, אבל לאיתי פורמן בטח יש מספרים מדוייקים.

sheketz

New member
אופטימיזציה גלובלית ולוקלית

למי שנלקחים המיסים ממנו באמת לא משנה איך קוראים למיסים. יכול להיות שזה ישנה משהו בהעדפות שלו ויכול להיות שלא, אבל ברור שזה קובע את רמת החיים בכללותה מצד ההוצאות שלו לפחות.

למעלה