ליסינג

snift

New member
חצי קשור.

פקידי האוצר המדהימים של מדינת ישראל הולכים להעביר בתחילת 2007 רפורמה נוספת אשר "תטיב" עם אזרחי המדינה. מדובר ברפורמה בנושא הרכב הדו-גלגלי. במקום לעודד אנשים ליסוע ברכב דו-גלגלי בתחומי הערים, החליטו באוצר כי חברות הביטוח לא מרויחות מספיק וכן שאפשר לסחוט יותר כסף מרוכבי האפנועים והקטנועים ולכן בתחילת 2007 העלות החודשים של אחזקת קטנוע 50 - 250 סמ"ק תעלה ב 30% - 50%. מסתבר שבאוצר חושבים שהכבישים בארץ פנויים מידי וכי אין מספיק רכבים כדי להצדיק את כמות הכבישים הקיימית ולכן הם החליטו להעביר את רוכבי הקטנועים למכוניות. כנראה שמישהו נבהל מזה, אז הפתרון לצמצום כמות המכוניות יהיה להעלות את המס על רכב מהעבודה, כך פחות אנשים יקחו רכב וכך כמות הרכבים על הכביש לא תשתנה. כנראה שהבעיה האמיתית היא הקשר בין נבחרי הציבור ופקידי האוצר ובין המציאות.

sheketz

New member
או לחילופין

הקשר בין נבחרי הציבור ופקידי האוצר הבכירים לחברות הביטוח?

snift

New member
כנראה שגם.

לאור התנהלות הדברים במדינת ישראל, כנראה שהדבר היחידי שיכול לעזור הוא לחסום במכוניות את דרכי הגישה למשרדים של חברות הביטוח הגדולות ולהסביר פשוט שמרוב מכוניות שנוספו על הכביש במקום הקטנועים, פשוט לא ניתן לעבור.

טשאפק

New member
השאלה מה יהיה גובה הביטוח

אילו יניחו לכוחות השוק לקבוע. אני מסכים שיש מקום לעודד שימוש ברכב דו-גלגלי. השאלה היא איך בדיוק. מעבר לחשדות שאינטרסים לא ראויים (כגון אלה של חברות הביטוח) משפיעים על ההחלטות, ישנו אינטרס כספי ברור של המדינה שאנשים יקנו כמה שיותר מכוניות חדשות וישתמשו בכמה שיותר דלק - גם מכוניות וגם דלק ממוסים בכבדות. אדם, שמוכר את הקטנוע וקונה רכב פרטי במקומו, הוא ברכה לאוצר המדינה. השיקול הזה מסביר הרבה החלטות של האוצר ומוסדות התכנון. מובן שהאינטרס הזה קיים ברמה החשבונאית השטחית בלבד: למעשה, צריך להכניס למשוואה את העלויות העצומות שתוספת כלי רכב גורמת. (זיהום האוויר והשלכותיו על איכות החיים ועל הבריאות, עלות הסלילה של כבישים ומחלפים, זמן עבודה שמתבזבז בפקקים).

snift

New member
מאחר ומדובר בביטוח חובה, "כוחות

השוק" אינם רלווטיים פה. חלק מ"כוחות השוק" הוא היכולת שלי לבחור שלא לבטח את עצמי אם המחיר גבוה מידי לטעמי. "זיהום האוויר והשלכותיו על איכות החיים ועל הבריאות, עלות הסלילה של כבישים ומחלפים, זמן עבודה שמתבזבז בפקקים" - על הדברים הללו בדיוק אני מדבר.

למעלה