ליסינג

snift

New member
הרכב שווה לך 3000 בברוטו?

אם כן, הרי שיש למסות אותך על כך. אם לא, לא היית לוקח אותו.. נכון שצריך להתיחס גם לנושא הסוציאלי של אותם 3000 ש"ח בברוטו ולכן לא מעלים את המס על רכב ל- 1500 ש"ח, אלא פשוט יתחסו אליו כאל שווה כסף ויקחו ממך מס על השווה כסף הזה לפי המס שאתה אמור לשלם.

vinney

Well-known member
זאת אומרת אתה רוצה להעניש אותי

על זה שאני לוקח הטבה? כי הרי אם זה עולה לי יותר יקר מלא לקחת - זה עונש, לא?

snift

New member
נתחיל מזה שרצוי להפריד בין מי

ש"רוצה" לעשות לך משהו לבין מי שמסביר את הרציונאל מאחורי זה. כמי שבהגדרת הממתיק הינו "עשיר גנב" בעצמו, ברור שאני בעד שהמס על הרכב יהיה כמה שיותר נמוך, אבל אתה מציג מצג שווא. אף אחד (אפילו לא האוצר) לא מנסה "להעניש" אותך על כך שאתה לוקח הטבה. מה שהם כן רוצים לעשות זה שתשלם את המס האמיתי שאותו אתה צריך לשלם ללא קשר לשאלה באיזו צורה מעבירים לך את הכסף. "אם זה עולה לי יותר יקר מלא לקחת - זה עונש, לא?" - לא. יכול להיות שאז לא יהיה משתלם לקחת רכב מהחברה, אבל זה בכל מקרה לא "עונש". יש חברה מסויימת שאני מכיר שבה על רכב עובד צריך לשלם יותר מ- 4000 ש"ח מהברוטו שלו, תנחש כמה עובדים לקחו רכב? זה עונש?

vinney

Well-known member
אגב זה

אתה טוען שמדובר בערך אמיתי, אבל אתה מביא דוגמא שהערך הזה שונה בכל מקום. למה שזה שמקבל בצורה כזאת 3000 וזה שמקבל בצורה כזאת 4000 ישלמו אותו מס, לפי ההגיון הזה שלך?

snift

New member
כי להטבה יש ערך מוחלט, ללא קשר

לשאלה כמה אתה משלם עליה. כאשר אתה מקבל מהמעסיק שלך תלושי קניה בשווי 500 ש"ח, זו הטבה בשווי 500 ש"ח ואתה משלם עליה מס. גם אם המעסיק מחליט לספוג את המס, הוא עדיין משולם. הסיבה היא ש 500 ש"ח הם 500 ש"ח, גם אם קיבלת אותם ב"חינם" מהמעסיק. בדיוק כך עם הרכב, השאלה כמה המעסיק שלך מוריד לך מהברוטו לא מעניינת אף אחד, הוא יכול להוריד לך 3000, 4500, או אפילו כלום. השאלה היחידה שהאוצר שואל את עצמו היא כמה ההטבה הזו שווה. נכון שעדיף היה שישאל עצמו שאלות אחרות, בדיוק כמו במקרה של הקטנועים, אבל מה לעשות שאת פקידי המס לא מענין זיהום או אפילו הבטיחות, אותם מעניין רק החוק.

vinney

Well-known member
זה לא בדיוק נכון מה שאמרת

"אותם מעניין רק החוק"... הם רוצים לשנות את החוק, זה לא שאני עכשיו עבריין מס.

snift

New member
כמובן שלא, אבל כפי שכתבתי בתגובה

אחרת, מישהו "שם לב" שבעצם אנשים מקבלים הטבה בשווי מסויים ומשלמים עליה פחות מידי. מה שצריך לשנות זה את חוקי המס ולהגדיר בהם סייגים להטבות שונות, אך כל עוד אין שינוי כזה, חישוב אמיתי של שווי ההטבה הוא סביר לחלוטין.

vinney

Well-known member
שוב

"פחות מדי"? מישהו "שם לב"? באמת? נו על מי אתה עובד, בחייך.

gershon17

New member
זה לא קשור לליסינג

רכב שעובד מקבל מהעבודה (וזה בכלל לא משנה אם מדובר בליסינג או ברכב ששייך לחברה בה הוא עובד) נחשב בעצם כתוספת על המשכורת. החברה משלמת על הרכב (ושוב, זה בכלל לא משנה אם היא קנתה אותו או עושה ליסינג), משלמת את הביטוחים, הטיפולים ולפעמים גם את הדלק - כל אלה שווים כסף ונחשבים בעצם חלק מהשכר. לכן צריך לשלם מס הכנסה (וביטוח לאומי) גם על הרכיב הזה בשכר שלך. שווי הרכב לצרכי מס הוא בעצם סכום ההטבה הזו בכסף - הוא קיים כדי שאפשר יהיה לקחת ממך מס (הרי לא יקחו ממך מס הכנסה מנגנון אחד של חלון חשמלי). שווי הרכב לצורך מס מחושב לפי "קבוצת המס" שלה שייך הרכב, והקבוצה הזו נקבעת לפי שווי רכב חדש כזה. רכב שעולה עד 100,000 שקל שייך לקבוצה 2, רכב שעולה עד 130,000 שייך לקבוצה 3 וכן הלאה (המספרים האלה הם הערכה, אני לא זוכר את המספרים המדוייקים). רכב מקבוצה 2 נחשב כהטבה של 1,000 שקל, רכב מקבוצה 3 נחשב כהטבה של 1,400 שקל וכן הלאה (גם םה - המספרים הם הערכה בלבד). אם המשכורת שלך היא 10,000 שקל ברוטו, ואתה מקבל גם רכב מקבוצה 2 - בעצם תשלם מס כאילו המשכורת שלך היא 11,000 שקל ברוטו. קשה להתווכח עם ההגיון הבסיסי פה - רכב מהעבודה שווה כסף ולכן צריך לשלם עליו מס. כמה מס? לפי המס השולי שאתה משלם, כי לכל צורך מעשי זה חלק מהמשכורת. נשאר רק להחליט כמה כסף שווה ההטבה הזו. וזה בדיוק מה שמשרד האוצר רוצה לשנות. לטענתו, שווי ההטבה לצרכי מס נמוך בהרבה מהשווי האמיתי של ההטבה הזו, ולכן לטענתם צריך להעלות את השווי לצרכי מס. האם זה נכון? אני חושב שכן. לפני שקניתי את המכונית הנוכחית שלי, התלבטתי אם לקנות אותה באופן פרטי או דרך חברה (ששייכת לי). אם שווי הרכב לצרכי מס היה נכון, לא הייתי מעדיף דרך אחת על פני השניה - מיסוי נכון היה הופך את הקניה דרך חברה לשווה בדיוק לקניה באופן פרטי. בגלל שהמס על רכב מהעבודה נמוך, היה לי שווה מאד לקנות את הרכב דרך החברה. המטרה של מס הכנסה היא לסגור את הפער הזה. זו נראית לי מטרה נכונה, למרות שאני אישית אפגע ממנה.

טשאפק

New member
זה משליך על ענף הליסינג

כי רכבי חברה הם לרוב בליסינג ורכב בבעלות פרטית לרוב אינו נרכש בליסינג. כך שלהעלאת המס על רכב חברה תהיינה השלכות קשות על תעשיית הליסינג המשגשגת בארצנו. הבנתי שהיקף העסקים של חברות ליסינג בישראל גדול בהרבה מהמקובל. עם ההיגיון שבהעלאת המס אני מסכים.

gershon17

New member
ברור שזה משליך על ענף הליסינג

אבל כל עניין המיסוי לא קשור לעובדה שחברות מעדיפות דווקא מנגנון של ליסינג. יש לי עובד אחד שדווקא מעדיף לקבל רכב שכור (כי הוא מעוניין ברכב רק בחורף, בקיץ הוא משתמש בקטנוע) - מבחינת שווי ההטבה למס הכנסה זה בכלל לא משנה.

sheketz

New member
עובד שמקבל רכב חברה

לא מקבל זכויות סוציאליות עבור ההטבה. אבל גם אז יתכן כי יותר כדאי לקבל רכב חברה מאשר לקנות. מבחינתך כבעלים של חברה המצב יכול להיות שונה, כי אתה כבעלים מרוויח מזה שהחברה משלמת פחות מס.

sheketz

New member
תיקון

אמנם בעת ההפרשה לקרן פנסיה לא משלמים מס, אולם בשעה שמקבלים קיצבה (פנסיה) או את סכום הכסף בקרן צריך לשלם מס הכנסה.

vinney

Well-known member
לא רק זה

אלא גם שאין את החלק של המעסיק. מדובר על כ14% מהסכום, כך שאם אני משלם 3000לליסינג, פרט ל3000 ששילמתי, יש עוד 520 שקל שהייתי יכול לקבל ולא קיבלתי - הם לא התווספו לא לפנסיה ולא לקרן השתלמות. זה החסכון העיקרי של המעסיקים, לתשומת לבך, לכן משתלם להם לתת לי דלק חינם (שזה בכלל הוצאה מוכרת).

sheketz

New member
נשאלת השאלה מהי שווי ההטבה

כל שקל במשכורת של עובד שווה בעצם שקל ועשרים אגורות (שכר + תנאים סוציאלים), כך שרמת המיסוי אפקטיבית נמוכה יותר.

gershon17

New member
אז מה? זה בכלל לא קשור

עובד שמקבל רכב חברה מקבל מהחברה משהו ששווה כסף (אחרת הוא היה צריך לדאוג לרכב בעצמו, לא?), ולכן הוא צריך לשלם על ההטבה הזו מס הכנסה. זה גם המצב כיום. עכשיו רק מנסים לתת מחיר נכון להטבה הזו, ולא מחיר נמוך מדי.

sheketz

New member
תשובה

על כל שקל שמועבר לעובד למשכורת מועבר נאמר 10 אגורות לתכנית פנסיה ולקרן השתלמות (הסכום המדויק תלוי במקום העבודה) העובד משלם מס הכנסה לפי שקל אבל המשכורת שלו היא שקל ועשרה. כלומר אילו היינו מחשבים את המס לעומת כל הסכום שמקבל העובד היה יוצא לנו שהעובד משלם למעשה מס של 45 אחוז ולא חמישים אחוז. אם התנאים הסוציאלים הם 20 אחוז אז המס יהיה 41 אחוז ולא חמישים אחוז.

למעלה