ליסינג

gershon17

New member
מה פתאום?!?!

בתור נציג בעל היסטוריה משמעותית של תשלום מיסים, אני יכול לספר לך שמאד מעניין "איך קוראים למיסים". יש לפחות שני היבטים בהם זה חשוב: 1. ההיבט העקרוני. אני רוצה שיקחו ממני מיסים הגיוניים. מס רווחי הון הוא הגיוני, מס על רכב מהעבודה הוא הגיוני, ביטול תקרת ביטוח לאומי של סילבן שלום היתה מאד לא הגיונית ואף מרתיחה (למרות שבשורה התחתונה השפיעה עליו הרבה פחות ממס רווחי הון שגם הונהג בתקופתו של סילבן). 2. ההיבט המעשי. מיסים הם לא תורה מסיני, והמערכת מלאה בעיוותים ופרצות שמאפשרים לך לשלם פחות מס (למשל - נושא העץ הזה). הידיעה אילו מיסים אתה משלם יכולה לעזור אם תרצה לבצע פעילות מסויימת ותרצה לשלם עליה כמה שפחות מס. כמעט כל אדם מוכר דירה בחייו - מי שמכיר את סוגיות המיסוי השונות יכול להמנע מטעויות שיעלו לו עשרות אלפי שקלים אם לא יותר.

sheketz

New member
מה שמעניין אותך לא בהכרח מעניין

אותי, ולא משנה כמה היסטוריה יש לך או לי בתשלום מיסים, ביחוד לעניין ההגיון שאתה מוצא או לא מוצא במיסים. לעניין תכנון המס, איזה בעיה יש לך עם זה בדיוק?

gershon17

New member
ברור שלא בהכרח

אבל האמירה שמי שלוקחים ממנו מיסים - לא מעניין אותו איך קוראים להם היא לא נכונה. היא גם מראה על ראש קטן, משהו, והיא גם סותרת את כ-----ל הדיון הנוכחי. מסתבר שיש פה הרבה מאד אנשים שכן מעניין אותם אילו מיסים לוקחים מהם ולמה. למה שתהיה לי בעיה עם תכנון מס? למי שלא מבין איזה מס לוקחים ומתי יש בעיה עם תכנון מס - הוא לא יכול לתכנן שום דבר.

יורד, יורד

הראתי את זה כבר בפורום. האמת זה דיי ברור. אם סה"כ התוצר גדל ביותר מהוצאות הממשלה, המשמעות היא שנטל המס יורד. כל עוד הצמיחה גדולה יותר מהגידול בהוצאות הממשלה, בהכרח התוצאה היא שנטל המס ירד.

אנדרי ז

New member
כשרכב יפסיק לעלות כפול מבחו"ל

תבוא ותדבר איתי על מיסים נוספים. עד אז תפסיק להתלהב מהגזרים העלובים שמחלקים לנו מדי פעם.

gershon17

New member
אתה מערבב מיסים

המס על קניית רכב לא קשור לשווי הרכב לצורך מס הכנסה מעבודה. אין שום קשר בין השניים - אפילו לא טיפה. הורדה של המס השולי מ-61% ל-49% היא מאד משמעותית, ובודאי לא "גזר עלוב". אתה באמת חושב שעדיף היה להשאיר את המס השולי המקסימלי על 61% ולהוריד את מס הקניה על רכב חדש מ-100% ל-50%, נניח?

אנדרי ז

New member
לא, חשוב לעשות הכל

לרוב מתקנים בארץ רק עיוותי מס שמכניסים לנו עוד כמה גרושים לכיס, ולא כאלה שמהווים שוד לאור היום. זה המובן שבמסגרתו קישרתי בין שני הדברים.

gershon17

New member
אני באמת לא מבין אותך

ההורדה במס הכנסה לאורך השנים האחרונות בתוספת החלת מס רווחי הון היא לא תיקון "עיוות מס" אלא שינוי מקיף מאד במדיניות המיסוי של מדינת ישראל. כשעושים שינוי גדול ומהותי - זה לא נחשב, כשמתקנים עיוות - זה גם לא נחשב. מה כן נחשב? כשהכל יהיה מושלם ואידיאלי?

אנדרי ז

New member
בהיעדר נפט זה לעולם לא יהיה מושלם

אבל אני אסתפק בהגעה לרמות מיסוי כפי שמקובל במדינות המערב, גם ביחס לרמת השירותים שמקבלים בתמורה (זה למקרה שרצית להביא לי את מדינות סקנדינביה בתור דוגמא). ולא, המצב הביטחוני לא ממש מעניין אותי כל עוד שופכים מלא כסף על פרזיטים שלא קשורים לעניין הזה בכלל.

gershon17

New member
אני לא יודע אם מי אתה מתדיין

אבל זה בטח לא איתי. למה שאני אביא את מדינות סקנדינביה כדוגמה? הפגיעה בקצבאות הילדים היתה מהותית, והתמיכה היום בחרדים קטנה משמעותית ממה שהיתה בעבר. גם פה יש שיפור - ולא שיפור קוסמטי. אתה אומר שעד לא יפסיקו את כל הקצבאות לחרדים - לא משנה מה עושים, זה לא נחשב? אתה לא קצת היסטרי, אתה הרבה היסטרי.

vinney

Well-known member
עוד טעות

נכון שלפעמים רכב זה תוספת למשכורת, אבל לרוב ההטבה היחידה מהעבודה זה חוזה השכרה קיבוצי ועלות הדלק. העובד משלם את כל עלות הליסינג, שהיא גבוהה מאוד. להוציא 2600 שקל בחודש לדלק, כמו שאומר איתן, צריך לנסוע ממש ממש הרבה, אפילו עם המחירים של היום.

gershon17

New member
זה לגמרי לא לרוב

העובד לא חתום על הסכם הליסינג, ולא הוא זה שנותן צ'ק כל חודש, ולא הוא זה שמקבל את החשבונית. החברה היא זו שמשלמת על המכונית לחברת הליסינג - לא העובד. העובד מקבל מכונית,ומכונית שווה כסף, ולכן הוא צריך לשלם על המכונית הזו מס הכנסה. כל שאר ההתחשבנויות בין החברה לעובד לא רלוונטיות פה - קיבלת רכב מהעבודה, אתה צריך לשלם עליו מס הכנסה. אם בגלל הרכב שאתה מקבל הברוטו שלך נמוך יותר - תשלם פחות מס על חלק השכר שקיבלת בכסף, אבל אתה צריך לשלם מס על הכסף שאתה מקבל וגם על הרכב שאתה מקבל.

vinney

Well-known member
אתה לא אומר דברים נכונים

העובד משלם לליסינג. זה יורד לו ישירות מהמשכורת, אני יודע את זה כי הסתכלתי בתלוש שכר שלי, ובדקתי עם כמה מחבריי שמקבלים רכב ליסינג מהחברה. זה יורד ישירות מהמשכורת תחת סעיף "ליסינג", והסכום זהה לסכום הרשום בחוזה הליסינג שאני חתמתי. מה שרשום בתלוש שכר שווה ערך לחשבונית, וזאת הסיבה שהסכום יורד לפני מס. זה לא שאני מקבל ברוטו יותר נמוך, אני מקבל ברוטו זהה, ולאחר שקיבלתי אותו - יורד ממנו עוד סכום. מה שאתה אומר זה לחלוטין לא נכון, כמו כל הקנאים, אתה חושב שהעובדים לא משלמים על הרכב שהם מקבלים.

gershon17

New member
גם היום אתה משלם מס על הרכב הזה

אתה מנסה לטעון שלא צריך בכלל לשלם מס על רכב שמקבלים על העבודה?

vinney

Well-known member
אני אומר שצריך לשלם מס מציאותי

גם היום רכב חברה משתלם (לעובד, לא לבעל חברה כמוך) רק אם מדובר על מרחקים גדולים (ואגב, המדינה כן אמורה לעודד תושבי פריפריה להשאר איפה שהם ותושבי המרכז לעבוד בפריפריה), או משכורות נמוכות. אתה בעצם בא ואומר שרכב חברה זה משהו שכהטבה צריך להיות רק לאלה שבאמת נוסעים המון (ואז זה כנראה לצרכי עבודה והם לא ישלמו מס בכלל), או למליונרים. למה? זה הטבה, באה המדינה ואומרת - לא, זאת לא הבטה, ועושה הכל כדי שבמקום הטבה זה יהפוך להיות נזק. יש למדינה סיבה להפלות בין בעלי רכב פרטי לבעלי חברה? אם כבר אז להיפך.

gershon17

New member
זה אותו הדבר

אם הוא משתלם לבעל חברה, הוא יכול להשתלם לעובד באותה המידה (בעצם, במידה רבה יותר בגלל שבעלי שליטה משלמים יותר מיסים בכל מיני מקרים). אם הוא משתלם לך פחות, זה רק בגלל שהמעסיק שלך לוקח לעצמו חלק מהרווח.

vinney

Well-known member
עוד שטויות?

מה משתלם או לא משתלם לאחרים ממש לא מעניין אותי, גם לא מעניין אותי מה לוקח לעצמו המעסיק (והרמיזה שלך משוללת כל יסוד, אגב). אני משלם מס על ההכנסה שלי ועל הרווחים שלי. לא של אף אחד אחר. ובינתיים אתה רק מחזק את הטענה שלי, שאם מישהו מרוויח מעניין הליסינג - זה בעיקר מעסיקים ולא עובדים.

gershon17

New member
ויני, באמת

ככל שתקדים להבין ששום דבר ממה שאני אומר לא "משולל כל יסוד" - ייטב לך. יכול להיות שלא כל מה שאני אומר נכון ב-100%, אבל שום דבר מדברי הוא לא שטות. יש פה שלושה אנשים שונים שאומרים בערך אותו הדבר, ואתה מתווכח עם שלושתם. אתה סתם מתווכח - די. צריך לשלם מס על רכב שאתה מקבל מהעבודה, שווי המס שנלקח היום נמוך מדי, תכיר בזה שדעתך פשוט לא נכונה ותמשיך הלאה. מותר לך להאמין בדברים לא נכונים.

למעלה