ליסינג

eitangn

New member
רק אתה מסתבך

חוק מס הכנסה לא מכיר בהטבה שאינה שכר, הכל אותו דבר וחייב במס. גם סיבסוד ארוחות או תלושי חג חייבים במס. אין יוצא מהכלל. "אי אפשר להשוות את זה ביחס 1:1" - למה לא? כי זה לא נוח לך? זה החוק. מדרגות מס, נקודות זיכוי, אלה נושאים אחרים. הרי לשיטתך אפשר לשבש את כל מערכת המס. למה שזה יגמר ברכב? אולי שהמעביד גם יתן לך דירה למגורים, וכל שבוע עגלה מלאה אוכל מהסופר וגם על אלה לא תשלם מס, או מוקטן...

vinney

Well-known member
מאיפה לי לדעת?

אני רק יכול לקוות שלא. מכיוון שהמעסיק שלי די גדול, ויש לו סוללת רואי חשבון ועורכי דין, אני מאמין שכנראה שהם לא כולם ביחד התאגדו לעבור על החוק.

vinney

Well-known member
בזה

"אולי שהמעביד גם יתן לך דירה למגורים, וכל שבוע עגלה מלאה אוכל מהסופר וגם על אלה לא תשלם מס, או מוקטן..." יש מקרים, ואני בתור עובד הייטק מכיר לא מעט כאלה, שזה אכן מה שקורה, ולא רק שלא משלמים מס מוקטן - לא משלמים מס בכלל. אני לא יודע איזה שטויות מוכר לך המעסיק שלך, נראה באמת את המדינה מנסה למסות את זה. תוך שנה לא תשאר פה אף חברת הייטק.

eitangn

New member
כל הוויכוח לא רלוונטי

חוק מס הכנסה אומר כי ישולם מס על כל מה שמעביד נותן לעובד, בין אם בכסף ובין אם בשווה כסף. רכב זה שווה ערך כספי שהמעביד נותן לעובד ושוויו כ-3000 ש"ח, ועליו משולם מס לפי שווי של 1330. זה כל הסיפור. אם המדינה תרויח או תפסיד מזה, מה יקרה לחברות הליסינג, בזבוז זמן העובד, בטיחות וזיהום אויר - כל אלה נושאים לדיון אחר, ואינם נוגעים לעצם הנקודה של מס הכנסה.

snift

New member
../images/Emo45.gif

נכון מאוד. מה שכן, אולי הגיע הזמן שנציגנו בכנסת יתחילו לחשוב ולהזיז דברים. בדיוק כפי שביבי הגיע למסקנה שהורדת מס הכנסה תעלה את הכנסה ממיסים (והוא צדק), כך הגיע הזמן שחברי הכנסת יתחילו לחשוב קצת ואולי יש מקום למס מופחת על הטבות ש"שוות" למדינה.

gershon17

New member
יש מס מופחת על הטבות כאלה

הפקדות לקופות גמל וקרנות השתלמות פטורות חלקית ממס. אין שום סיבה לתת הקלת מס דווקא למקבלי רכב מהעבודה. כל סיבה להקלת תנאים הנוגעים לקניית רכב רלוונטית לכולם, לא רק למי שמקבל רכב מהעבודה.

vinney

Well-known member
לא מסכים איתך

מס הכנסה זה לא משהו אוטומטי, זה כלי למדינה לעודד או לא לעודד דברים. למה אני מקבל הנחה ממס הכנסה כי אני אקדמאי? הרי לטענתך אין לזה שום קשר. אבל כנראה שיש. אם המדינה רוצה לעודד נסיעה בתחבורה ציבורית - סבבה, שתעניש את בעלי רכבים פרטיים כולם, תמסה אותם מפה עד מחרתיים, אבל שתתן אלטרנטיבה. ברגע שמענישים בלי אלטרנטיבה זה בעצם עונש, העלאת מסים, לא עיוות אלא הגדלת נטל המס. לא משנה איך תסתכל על זה, אתה שוב פוגע באותו פלח האוכלוסיה שנפגע על ידי המדינה כל הזמן.

snift

New member
ויני, יש בכל זאת הבדל בין

הגדלת מס קיים סתם כך ובין חישוב ריאלי של שווי הטבה. רוב שאר הדברים שאתה אומר הם נכונים, אבל הם לא עניינם של פקידי האוצר ו/או רשיות המס, אלא של נבחרי הציבור.

vinney

Well-known member
להזכיר לך מי צריך לאשר את השינוי

הנ"ל? לתשומת לבך - לא פקידי האוצר. הם רק ממציאים מקורות מימון. בלי אישור ועדת הכספים זה לא יכול לצאת אל הפועל.

snift

New member
עדיין, מדובר על "תיקון עוול".

מה היית אומר אם זה היה הפוך, אם מישהו היה שם לב שכבר לפני שנתיים בעצם כלות ההטבה ירדה ואף אחד לא חשב לתקן אותה. הרי היית דורש (בצדק גמור) לשנות מייד את חישוב המס וכנראה אף לקבל החזר רטרואקטיבי.

vinney

Well-known member
אל תדאג, אם הייתי שם לב

שההטבה לא משתלמת, לא הייתי לוקח אותה, הדבר האחרון שאני מצפה זה שמס הכנסה יחזיר לי משהו (וכבר היו לי מלחמות על זה, לקחת הם יודעים מצוין).

gershon17

New member
מס הכנסה מחזיר כסף כל הזמן

עם הצמדה למדד וריבית שנתית של 4%. מס הכנסה בדרך כלל לא מחזיר כסף בהתנדבות, וצריך לפנות אליו לשם כך, אבל הוא מחזיר כסף.

אנדרי ז

New member
האם אתה טוען שבענייני מס הכנסה

צריך לשים את ההיגיון בצד ולחשוב כמו פקיד אוצר, סליחה, כמו רובוט צר אופקים?

snift

New member
אתה אומר שני דברים שאינם קשורים

נכון שעקרונית לא אמורה להיות למדינה מטרה לקחת עוד ועוד כסף, אבל לצערינו המציאות חזקה מהעיקרון וברור שבפועל האוצר מנסה למקסם את הכנסות המדינה. נכון שכנראה הורדת מיסים תביא ליותר הכנסה ממסים ונכון שרצוי בכלל להוריד מיסים. אבל כל זה לא קשור כלל לשרשור הזה. בנושא הליסינג, הגיעו למסקנה שהעובד מקבל הטבה מהמעביד ועל כן הוא אמור לשלם עליה מס, כפי שמשלמים על כל הטבה. השאלה היחידה היא מה שווי ההטבה ורק על זה הויכוח. כיום, על רכב מקבוצה ב' העובד "משלם" מתוך הברוטו כ- 3000 ש"ח, אך למס זה נזקף כ 1300. בא האוצר ואומר (בצדק מסויים), למה אם אתה מחליף 3000 ש"ח בשווה ערך של 3000 ש"ח, תשלם פחות מס?

vinney

Well-known member
לא בצדק

וזה מה שאני מנסה להראות לכם. לא בצדק בכלל. זה לא שאני מרוויח את האוטו הזה, אני לא הייתי לוקח את האוטו הזה אחרת, אלא הייתי לוקח אוטו אחר, יותר זול. והמדינה צריכה למסות אותי לכל היותר על ההבדל בהוצאה, לא על כל ההוצאה.

למעלה