הלחץ עוזר?

אשרת

New member
סתם שאלה

אתה יודע מה זה "הרעשה" שצה"ל מתכוונים לעשות עכשיו, אולי?

vinney

Well-known member
אני מנחש

ואני מניח שסיכויי המניעה שלה יהיו נמוכים. וכן, היא לא תמשך הרבה זמן, ומה יהיה אחרי שה"הרעשה" תסתיים? הכל יחזור חלילה.

לא, אין להם דרך לפגוע בהם בכוונה

הכיוון של הטילים הללו הוא גרוע מאוד. אין להם מאות אנשים שיכולים בבת אחת לשגר מאות טילים, לא סתם הם יורים בודדים כל פעם. כניסה מהירה פנימה, תגרום להם לברוח ולא להתחיל לכוון טילים, בנוסף, ברגע שאתה מתחיל לעקור אותם ממקומם, הם צריכים לבצע כיוון וטיווח מחדש. חוץ מזה, לא מדובר במשגרי קטיושות אלא בטילים אירנים (אמנם פרימיטיביים, אבל עדיין טילים). הם לא כל כך קטנים כמו שאתה חושב ואני חושב שאדם בודד לא יכול לתפעל אותם.

vinney

Well-known member
נכון אמרת

הכיוון שלהם גרוע מאוד, והם יורים בודדים כל פעם. אבל, אין כזה דבר כניסה מהירה. אם אתה לא יודע לאן בדיוק אתה הולך ומה יש בדרך - אתה לא יכול לעשות את זה מהר. כניסה מהירה אתה יכול לעשות בעזה, שם אתה יודע בדיוק של מילימטר איפה כל מטען מונח, וגם שם מצליחים לפוצץ לנו טנקים ונגמ"שים מדי פעם. בלבנון - אתה לא נכנס מהר, לא נכנס בכוחות קטנים, ולא נכנס בשקט. פשוט לא. ובסוף בסוף - כן, תצטרך לעבור בית בית כדי למצוא את כל הטילים, כי אחרת עד שהטיל לא ישוגר, לא תדע באיזו ארובה של איזה בניין יש עמדת שיגור. אתה חושב שאתה יכול לעשות את זה מהר, בכל הכפרים של לבנון מהקו הכחול עד צור, ובלי נפגעים רבים ומיותרים? להזכיר לך איך יקותיאל אדם נהרג?

כמה זמן לקח להגיע לביירות בפעם

הקודמת? ושוב, בשיטה שלי, אתה לא נתקל באוכלוסיה ובמי שאתה נתקל אתה יורה בלי לשאול שאלות. חוץ מזה, חיזבאללה נמצא רק בכפרים שיעיים זה דיי מצמצם את מרחב האפשרויות. במלחמת ששת הימים הצלחנו, בשלוש חזיתות, לעבור שטחים עצומים ומול צבאות סדירים. בחלק מהגזרות הדבר כלל כיבוש כפרים ויישובים ולא רק חולות כמו בסיני, אז גם היינו הרבה הרבה פחות מתוחכמים טכנולוגית. הפער היום ביננו לבין האויב גדול עשרת מונים. האמצעים שלנו מתוחכמים הרבה הרבה יותר. אפשר תוך יממה לבצע את מה שהצעתי, לכל היותר ביומיים.

vinney

Well-known member
מול צבאות סדורים

מול צבאות סדורים. אין מה להשוות.

לא בדיוק, בגדה כבשנו כפרים וישובים

פלסטינאיים עוינים. בצפון זאת הייתה התקדמות בשטח הררי מבוצר למדי, בסיני סתם מרחבים אינסופיים ובגדה קרבות של ישוב לאחר ישוב. למרות זאת, בשלוש חזיתות הצלחנו להתקדם הרבה מאוד ותוך זמן קצר ביותר. כאשר מרכזים את הכל, או את רוב הכוחות, בצפון, אפשר בהחלט תוך יום, גג יומיים, להשתלט על רצועה של 40, 50 ק"מ. מספיק בשביל להרחיק את הקטיושות.

vinney

Well-known member
יש הבדל בין

תושבים עוינים לבין תושבים שנלחמים בך. אתה גם עכשיו יכול לכבוש את קלקיליה תוך יום, כמו במלחמת ששת הימים. האם זה אומר שאתה שולט עליה? לא ולא. ואתה לא תוכל לרכז את כל הכוחות בצפון, כי יש לך את עזה לנהל בה לחימה (והרי כל מטרת התקיפה של חיזבאללה הייתה להקל על הלחץ על החמאס), ובגדה, שולא לדבר על סכנות שבתקיפה מהרמה ו/או דרך ירדן (עם כל הכבוד למלך, לא נראה לי שהוא יכנס למלחמה עם סוריה, אם אלה ירצו לאגף את הרמה מהדרום).

התושבים לא ילחמו בנו

הם יברחו, ומי שישאר ללחום, אפשר להוריד אותו מהאוויר. אני בהחלט לא חושב שצריך להיכנס לבית מבוצר בשביל לטהר אותו ממבוקשים, אפשר פשוט להוריד אותו עם פצצה טיפשה ולא יקרה במיוחד של טון או חצי טון.

vinney

Well-known member
חבל שאתה לא אמריקאי

הם יכולים להרשות לעצמם להיות טיפשים ויהירים, למרות שאפילו הם משלמים את המחיר על זה בעיראק עכשיו.

בכיבוש עיראק כמעט ולא היו הרוגים

(באופן יחסי למספר הכוחות ולמספר הכוחות שהותקפו) תלמד קצת היסטוריה. רוב מוחלט מההרוגים האמריקאים במלחמת עיראק נגרם לאחר שהם התחילו לשלוט בשטחים מיושבים עויינים, דבר שכפי שכתבתי אני מתכוון להימנע ממנו.

vinney

Well-known member
בכיבוש?

לא. אבל הם שולטים על המדינה? לא ממש. אתה מציע לכבוש על מנת לשלוט, זה מה שהבנתי, אחרת מה הטעם? ואם אתה לא רוצה לשלוט בשטחים מיושבים, אתה לא תמנע שום דבר, כי משם הם פועלים. ותפסיק להשלות אותך בהזיות על גירוש תושבים. אם אתה מציע תכנית פעולה, ולא מוכר סמי הזיה - תציע תכנית מציאותית.

אני לא מדבר על כיבוש לבנון

אני מדבר על כיבוש שטחים, ככל האפשר ללא אוכלוסיה. צריך בעיקרון להגיע ל 40-50 ק"מ ע"מ לחסל את איום הטילים. גם אם יש להם מספר טילים בטווחים גדולים יותר, הם בודדים, יותר קשה לשגר אותם והם בסה"כ דווקא פחות מסוכנים.

vinney

Well-known member
פחות מסוכנים?

להיפך בניגוד לקטיושות, טילים בטווחים ארוכים יותר מדויקים יותר.

לא כל כך... תראה את הסקאדים העירקים

ואת חוסר הדיוק שלהם. אין לחיזבאללה הרבה טילים שכאלו, יותר קל לאתר אותם וטילים בטווח ארוך הפטריוט לדעתי יכול כבר ליירט. עשרות קטיושות קטנות, שאינן ניתנות ליירוט, מסוכנות מכמה טילים גדולים בודדים, אשר כנגדם כבר אפשר לתת התראה סבירה לאוכלוסיה.

אשרת

New member
או אה...

אם זה יקרה, יהיה פה באמת אסון, מעבר למספר עצום של הרוגים, יהיה פה גם אסון אקולוגי, אבל זה שהמפעלים הללו, כל המכילים עם החומרים הכימיים לא טמונים באדמה, זה סיפור אחר , שמישהו היה צריך לתת עליו את הדעת כבר ממזמן.

vinney

Well-known member
מה את רוצה, פתרון של קסם?

לכי לביבי נתניהו, הוא הקוסם. מה את חושבת, ברגע שתעברי עם החיילים את הגדר יפסיקו הקטיושות? באמת, איזו מצחיקה. זה יקח שבוע, יקח חודש, יקח שנה - זה יקרה בסוף. זה יקרה יותר מהר במתכונת הנוכחית, מאשר בכניסה יבשתית, יותר מזה - בכניסה יבשתית - זה בטוח לא יקרה. פתרון סופי הוא חיסול מעורבות סורית ואיראנית בלבנון, כל עוד זה לא נעשה - יהיה איום הקטיושות. ואת זה אנחנו, ישראל לא מסוגלים לעשות לבד. בשום דרך. זה צריך לבוא מלבנונים, אנחנו רק יכולים לנסות לשכנע אותם. פלישה קרקעית לא רק שלא תשכנע אותם, היא תגרום לכך שאיראנים וסורים, באמתלת "סיוע ערבי" יכנסו ללבנון וחייליהם יעמדו פנים מול פנים עם חיילי צה"ל. האם זה מה שאת רוצה שיקרה? מלחמה כוללת בכל מזרח התיכון? את חושבת שזה יגרום לאנשים בחיפה להיות יותר בטוחים?

אשרת

New member
לא צריכה פתרון של קסם.

אני רוצה שאתה תתן פתרון. מצד אחד , אתה טוען שדרך הלחימה לא פתורים דבר, אבל מאידך גם דרך המו"מ לא מגיעים לשום מקום. אתה טוען שהלבנונים מסוגליםי לומר 'לא' לחזיבללה, אני ספקנית מאוד. אני חושבת שהלבנונים גם כן קורבן בכל הסיפור הזה, וזה קצת בעייתי לומר לא, כאשר ארגון טרור מאיים עליך במידה ואתה לא תתמוך בו.

vinney

Well-known member
שיבוא סניור סניורה לצרפתים

ויגיד להם, כמו שהם אמרו לסורים לפני 20 שנה - תביא את הצבא שלך ותתן לנו גיבוי לעשות סדר. לבנון לבד לא יכולה להתקיים כנראה במתכונת הנוכחית. עכשיו השאלה היא מי יהיה זה שישליט שם סדר. ישראל? אין לנו את המשאבים. סוריה או איראן? זה אותו דבר, ואנחנו לא ממש מעוניינים בזה. שיבוא המערב ויתן ערובה לכך שלא יהיו קטיושות. שחיילים צרפתיים ואמריקאים יעמדו על הגדר, ולא חיזבלונרים, שUNIFIL יפסיק להיות איפוטנט, וכן, שלבנונים ירצו את כל זה.

למעלה