הלחץ עוזר?

אשרת

New member
אתה מתכוון לכוחות האו"ם

שבחסותו נחטפו לנו שלושה חיילים בפעם הקודמת?

vinney

Well-known member
כן, אליהם אני מתכוון

שקופיקו ענאן יורה לכוחות האו"ם לבצע את משימתם. אין לי שום אימון מינימלי באו"ם, ובכוחות האו"ם. אם הכוחות שיהיו שם, יהיו של מדינה (ואם זה צרפת - הכי טוב), יהיה למי לבוא בטענות, אם חס וחלילה מקרה כזה יקרה, ולא תהיה בעיה גם לירות על עמדת הצבא הזה אם הם יתנו יד לזה. לא סתם המשקיפים בסיני הם אמריקאיים.

אשרת

New member
גם עכשיו יש לך כתובת , למעשה

יש לך כמה: לבנון, סוריה ואירן. במה זה עוזר? הרי לבנון מתנערת -למרות שהחזיבללה יושבים להם בפרלמנט. סוריה - לא אורמת לדבר. ואירן, הלכה למעשה מתגאים, אבל נגדם אין לך כרגע מה לעשות.

vinney

Well-known member
לבנון מקבלת את עונשה

אם לא שמת לב, הפעולה כבר מזמן לא נגד חיזבאללה, אלא נגד לבנון כולה. סוריה? עלולה לחטוף מכה אם בטעות תפלוט משהו לא במקום, לכן גם לא אומרת דבר. איראן? מה לעשות, גדול עלינו. בגלל זה הם יכולים להרשות לעצמם להתרברב. נגד איראן יש לנו רק את נשק יום הדין, אבל יום הדין עוד לא הגיע, ואני לא רואה סיבה לקרב את בואו.

gershon17

New member
כן, ועד שהוא יעשה את זה?

וגם עד שהצרפתים יסכימו לשלוח חיילים שיגנו עלינו מפני החזבאללה? מה נעשה עד אז? נמתין בסבלנות עוד כמה שנים?

vinney

Well-known member
אם נמשיך לעשות מה שעושים עכשיו

זה לא יקח שנים. וכן, עדיף להמתין בסבלנות ולהרוג חיילים סתם.

הראיתי לך איך חומת מגן

כמעט חיסלה את הטירור. זוכר? ב 82 חיסלנו את אש"ף בלבנון, ואם היינו גם נסוגים משם ולא נתקעים שם, זה היה נחשב אחד המבצעים המוצלחים שלנו ושרון כנראה היה ראש ממשלה כבר לפני 20 שנה. בשיטה שלי כמעט ולא יהרגו אם בכלל ובחשבון הסיכונים (מה לדעתך יקרה אם יפגע טיל בבתי הזיקוק או במפעלים הפטרוכימיים בחיפה?) הסיכון הכולל נמוך פי כמה. כל אדם בר דעת צריך להבין שאם בתי הזיקוק והמפעלים הפרטוכימיים בטווח הטילים (אל תשכח, יכולת הכיוון של החיזבאללה לקויה מאוד, גם ללא כוונה טיל יכול לפגוע שם) חייבים למנוע כל המשך של ירי טילים, נכון לעכשיו הדרך היעילה ביותר, אם לא רוצים לחסל אלפי אזרחים לבנונים, היא לבצע כניסה קרקעית, גירוש האוכלוסיה וחיסול השיטתי של אנשי החיזבאללה. צעד שכזה יבטיח שלא יגרמו לנו כמעט הרוגים. הסכנה בשליטה על שטח ריק מאוכלוסיה זהה לסכנה בהימצאות על קו הגבול, רק שהאוכלוסיה האזרחית יוצאת מטווח האש. אבל עזוב, לך אין הגיון או יכולת לעבד נתונים. לך יש דעות פוליטיות ואתה מכפיף את המציאות אליהן, הראיתי לך את זה פעם אחר פעם. זה פשוט חסר תועלת לנסות להסביר לך בהיגיון משהו. אתה העדפת באופן היפוטתי שכל תושבי ת"א ימותו, אז באמת חסר טעם לדבר איתך על דברים כאלו. הרציונל שלך דומה למדי לרציונל של החיזבאללה, רק בכיוון ההפוך. הם תוקפים מבלי להתחשב ומבלי לחשוב על תוצאות מעשיהם, ואתה לא מוכן לעשות כן, מבלי להתשחב ומבלי לחשוב על תוצאות מעשיך (או ליתר דיוק אי מעשיך).

vinney

Well-known member
כמעט

מילת המפתח. כרגע - אין שום זכר לפעולה הזאת. רק במוחך הקודח אולי. גם ב82 גירשנו את אש"ף מלבנון. הצלחנו, הא? אז יש חיזבאללה. נגרש עכשיו את חיזבאללה, מה יהיה עוד 20 שנה?

vinney

Well-known member
ואגב

כל הארץ בטווח הטילים הסוריים, כבר עשרות שנים. גם של מיצריים. גם של איראניים. עד לאן אנחנו צריכים להמשיך לכבוש?

אבל הם לא יורים עלינו

גם לארה"ב יש טילים ויכולת למחוק את ישראל מהמפה ומשום מה זה לא מדאיג אותי. נכון לעכשיו חיזבאללה יורה לעבר חיפה, יש הסתברות מסוימת שאלפי אנשים ימותו (גם אם קטנה). ע"מ למנוע תרחיש זה אני מוכן לקחת סיכון מסוים בדמות פלישה קרקעית.

vinney

Well-known member
כמו שכבר אמרתי - פלישה לא מקטינה

את הסיכון. עצם תפיסה של טיל אחד לא מורידה ולא מעלה מסיכוייו של טיל אחר לפגוע במטרה. מבמחן התוצאה, מספיק טיל אחד, והוא יגיע יותר מהר אם תפלוש. פלישה קרקעית גם יכולה להיות אחלה טריגר לסורים ולאיראנים להתערב, הם רק מחכים להזדמנות. אז יש לנו חץ ופטריוט, אבל אתה באמת רוצה להעמיד את הנ"מ במבחן של התקיפה האיראנית, ואת צה"ל במבחן שלוש חזיתות?

כמה קטיושות נורו לישראל

מתוך רצועת הביטחון בלבנון? אם אני לא טועה המספר עמד על 0. כאשר אתה נמצא בשטח, מי שיורה מתוך השטח מאותר בדקות וכוחות צה"ל מאתרים ומחסלים אותו. הירי מתבצע מחוץ לאזורים שבשליטתנו. לגבי האירנים, איך בדיוק הם יתערבו? על גבי מרבד קסמים? אם הם יירו טילים לעבר ישראל, זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו. הסיכון מטילים אירנים קטן בהרבה מהסיכון העתידי מנשק גרעיני אירני, והתקפה שכזאת עלינו תגדיל את הסיכוי להתקפה אמריקאית על מתקני הגרעין שלהם. לגבי הסורים, הם בדיחה שחוקה. ב82 כאשר הם התערבו, התוצאה הייתה שכמעט 100 מטוסים סורים יורטו ומערך הטילים שלהם הושמד כאשר לנו יורטו בדיוק 0מטוסים. אין להם לא כוח ולא יכולת להתערב. הצבא שלהם כולו חלוד ובקושי מתפקד גם ככה העולם מחכה להזדמנות להיפטר מאסאד והתקפה סורית עלינו, עלולה להביא לחיסול המשטר. לא סתם הוא יושב בשקט ולא עושה כלום ובשניה שהיה ידיעה על התקפה על הגבול הסורי, מיהר, כמו ברק, להכחיש שהותקפה אדמת סוריה. לסיכום, אין כמעט סיכוי שתהיה איזושהי התערבות סורית/אירנית (מלבד אספקת תחמושת לחיזבאללה, דבר שנעשה בכל מקרה) ואם תהיה זה יהיה רק לטובתנו.

vinney

Well-known member
כמה חיילים נהרגו ברצועת הבטחון?

היה שווה את הדם? לא, לא השגנו כלום. איזו רצועת בטחון אתה רוצה? לשלוט על ביירות? גם פעם שעברה לא הצלחנו. לגבי סורים ואיראנים, להזכירך, קרב סולטן יעקוב היה נגד הטנקים הסורים, ורון ארד נעלם הודות לאיראנים. אז נכון שמבחינת המאקרו להקריב כמה חיילים אולי יקדם את הדיפלומטיה במסעות השכנוע שלה, אבל בינתיים הדיפלומטיה מתקדמת גם בלי להקריב את החיילים האלה, אז למה סתם?

בחישוב שנתי כ 25 אם אני לא טועה

אולי קצת פחות. בנתיים ההרוגים ממתקפת הטילים כבר הגיעו לעלות חצי שנתית וזאת תוך פחות משבוע. מה יקרה אם זה ימשך עוד שבוע שבועיים? מה יקרה אם יפגעו באיזה בנין רב קומות בחיפה? לא נדבר על פגיעה בבתי הזיקוק או במפעלים הפטרוכימיים. מכל שיקול, חייבים לבצע פלישה קרקעית. הטעות הזאת עלולה לעלות לנו ביוקר.

vinney

Well-known member
שוב, רק בשבילך

כנראה קשה לך על הבוקר. אתה לא תמנע את כל אלה. פשוט לא. אתה מאמין שכן, אבל אתה שוכח, שבזמן שהיינו ברצועת הבטחון, לא היה להם שום דבר בפנים, והיו צריכים לנייד את עצמם פנימה כל פעם מחדש, וגם אז הצליחו להגיע עד הגדר. אתה לא תוכל, למרות שאתה משלה את עצמך, לגרש אף אחד מביתו. אתה תצטרך לעבור בית בית לאורך כל האזור, לבדוק כל חדר, כל ארובה, כל רכב, כל מרתף, כל מחסן, כל בור באדמה, כדי למצוא את הטילים. זוכר את האמריקאים בעיראק? אתה באמת ובכנות חושב שאנחנו מסוגלים, מבחינת המשאבים, עזוב לחצים בינלאומיים, לבצע משימה כזאת תוך שבוע-שבועיים? באמת....

זה לא מסובך מידי

אתה מגזים. ישנם ישובים שאינם עוינים, יש מעוזי חיזבאללה שאפשר להשטיח מהאוויר. בעקרון לאחר שמייצבים קו קידמי, כל שיגור מתוך השטח בשליטה, מאותר תוך דקות ומגיעים בקלות לפעילים. בהחלט אפשר תוך יום יומיים להשתלט על השטח ובמקרה הרע עוד כמה ימים בודדים ע"מ לטהר את כל היישובים באמצע. אל תשכח, לחיזבאללה אין יותר מידי לוחמים, אם אני לא טועה מספרם, לפני תחילת התקפת צה"ל, עמד על כ 1000 לוחמים בסה"כ. מהר מאוד הם יגמרו להם והלחימה תסתיים.

vinney

Well-known member
שוב

אתה לא הלחם בצבא סדיר. חצי מישובי הדרום הם שיעים, אם לא יותר. בחצי השני עדיין זוכרים את הכפיות תודה שלנו מהפעם הקודמת. איך אתה מציע לזהות במי לירות ובמי לא? איפה מעוז חיזבאללה ואיפה לא? שוב, אני מזכיר לך איך נהרג יקותיאל אדם. סיפור מייצג ללבנון.

כל יישוב שיעי אפשר לגרש

את תושביו צפונה. לא צריך להיות טיאטראלי ולהביא משאיות (כפי שעשו בהינתקות), מספיק שאולמרט ינאם שהוא לא יסכים לאפשרות שחיפה תיפגע והוא "ממליץ מאוד" לתושבי הדרום להימלט צפונה לטווח של 50 ק"מ ומי שלא עושה זאת, מסכן את נפשו. כמה הפצצות ממוקדות על אזורי חיזבאללה ידועים + הפגזות קרובות ליישובים השיעיים, אני מניח ישכנעו את רוב האוכלוסיה להימלט צפונה מבלי צורך באבדות בנפש. ב 48, למשל, השיטה עבדה ממש לא רע ועם אמצעים פרימיטיביים בהרבה.

vinney

Well-known member
נו, זה מה שעושים עכשיו

עדיין, זה לא מסביר איך נוכחותך שם תמנע ממישהו לעשות משהו. תירה בכל מי שנשאר? גם באלה שאין להם רכבים, או לא הצליחו להמלט בגלל הפקקים או הגשרים שדאגנו להרוס מבעוד מועד?

למעלה