הלחץ עוזר?

vinney

Well-known member
לא, מה פתאום, בואי נקריב כמה חיילים

שאת לא מכירה עד שזה יקרה. יותר טוב. או את יודעת מה, כמה עשרות, הכי טוב. ואם אפשר - עוד כמה שבויים, שיהיה לנו תירוץ להמשיך ולהקריב.

אשרת

New member
כמובן שעדיף שכל אזור מפרץ החיפה

שזה הקריות, יעלו באוויר עם כל התושבים.

vinney

Well-known member
לאט, לאלה המתקשים

פלישה יבשתית לא תמנע את זה. תפסיקי להיות היסטרית.

תמנע, תמנע

בדיוק כפי שמהגדה לא נורים קאסמים לכיוון ישראל. כל הטרור נמצא בעזה, המקום היחיד בו לא נגענו בחומת מגן. היא תמנע בדיוק כפי שכיבוש הגולן הפסיק את הטיווח של ישובי צפון הארץ (עד לימים אלו). אם אתה זוכר, במהלך השהות בלבנון, טילי הקטיושה נורו מעבר לרצועת הביטחון ולא מתוך רצועת הביטחון.

vinney

Well-known member
מהגדה?

התבלבת, לא היו קסאמים בגדה אף פעם. אם יהיו להם - ירו. אבל בעזה, לעומת זאת, יורים גם יורים, למרות הכניסות הרבות שלנו לשם. כמו שאנחנו יודעים, לחיזבאללה יש טילים בטווח של 150 קילומטר, ואם צריך - סורים ואיראנים יעבירו להם גם סקאדים עם טווחים ארוכים יותר. אז מה, נכבוש את כל לבנון? יש לנו משאבים להשתלט על מדינה שלמה? על רצועת שטח מסכנה אחת בעזה אנחנו לא מצליחים להשתלט. באמת, איתי.

אשרת

New member
זה לא שאנחנו לא מצליחים, ויני.

אם המוסר שלנו היה ירוד כמו שלהם, אני מאמינה שכבר מזמן היינו מצליחים להתשלט , ואתה יודע זאת.

vinney

Well-known member
אבל המוסר שלנו לא ירוד כמו שלהם.

וטוב שכך. אין שום הצדקה לקיומנו בלי המוסר הזה.

ולמה אין להם?

אה, כי אנחנו שולטים בשטח, כי אנחנו שולטים במעברים. לגבי עזה, אתה משקר במצח נחושה, לא נכנסו לתוך עזה כפי שנכנסו לג'נין. למשל. לגבי כיבוש לבנון, אין לי שום בעיה. הסברתי לך שבשיטה שלי אתה לא ממשיך לשלוט על אוכלוסיה. הערכה שלי אחרי כמה קילומטרים הלבנונים יבינו את הרמז וישלחו את הצבא שלהם דרומה לטפל בחיזבאללה, אבל אם אני טועה, אין בעיה, נמשיך בשיטה הזאת ק"מ אחר ק"מ. אין בעיה לשלוט על שטחים ריקים. לגבי האירנים, קצת קשה לאירנים להעביר כעת נשק שכזה. העברת טילים בליסטיים לחיזבאללה, זה לא דבר של מה בכך וקשה עד בלתי אפשרי להסתיר העברה שכזאת. אני מניח שהאמריקאים רק מחכים להוכחה של מעורבות אירנית שכזאת בטירור.

vinney

Well-known member
אתה שוב חושב שאתה גדול

אתה קטן. זעום. זניח. אתה כלום. תפסיק לחשוב כמו אימפריה, אחרי שתגרש כפר אחד - כל המבצע יופסק.

כן, כן, ברור כפי שהפסיקו אותנו עד

עכשיו. בתזוזה מהירה, תוך יום יומיים מסיימים את הכל. העולם לא יספיק להתערב. אני לא חושב כמו אימפריה, אני חושב כמו אדם שלא רוצה להסתכן באלפי הרוגים בחיפה. כפי שראינו, לך אין פתרון יותר טוב. הפתרון שלי בהחלט יעבוד, במקרה הרע של איומים של העולם כלפינו, אני מניח שהרע במיעוטו יהיה הסכם לפיו אנחנו ניסוג בתמורה לכך שצבא לבנון יכנס לשטח שנפנה.

vinney

Well-known member
תזוזה מהירה? הצחקתני ../images/Emo13.gif

בתזוזה מהירה רק ימותו הרבה אנשים. מה אתה חושב שהם עשו 5 שנים אם לא להתכונן לפלישה קרקעית? הדבר האחרון שהם ציפו, זה בדיוק מה שעושים עכשיו - השטחה מהאוויר. לכל שאר הדברים, כולל תקיפה מהים, מסתבר, הם מוכנים היטב. למה לתת להם את הסיפוק שבלהכנס למלכודת שהכינו?

אני מניח שכל העמדות שלהם חוסלו

כבר. מה אתה חושב שצה"ל הפציץ, עצים? גם הצבא הסורי התכונן להתקפה אווירית בשנת 82, ומה קרה? אפילו מטוס אחד שלנו לא נפל, למרות מערך הטילים, למרות חיל האוויר הסורי. לגבי האוויר, בוודאי שהם ציפו שנתקוף מהאוויר, אבל מה אפשר לעשות שאין להם דרך להוריד מטוס קרב מודרני? אם הצבא העירקי לא הצליח להוריד מטוסי קרב אמריקאיים, בוודאי שחיזבאללה לא יצליח להוריד מטוסי קרב שלנו. לא כל כך מהר מורידים f16 שמצויד במערכות הגנה מתקדמות. גם להוריד טנק מרכבה זה מאוד לא פשוט מבחינתם, בוודאי כאשר הוא בתזוזה קדימה ולא בפטרול שיגרתי, דבר שמאפשר להניח מארב מתוכנן היטב.

vinney

Well-known member
סליחה, רון ארד סתם קפץ עם מצנח?

ולא נראה לי שכל העמדות שלהם חוסלו. התקיפות של צה"ל, לפחות ממה שנראה לי מהתקשורת, היו בעיקר במתקנים איסטרטגיים, במחסנים, בסיסי לוגיסטיקה, מתקני תשתית, תעבורה ותקשורת, לא עמדות בודדות בדרום, לא בורות יקוש, מיקוש ומטענים שלדעתי לאף אחד אין מושג איפה הם. שים לב, טנק אחד, נכנס כמה מטרים מהגדר פנימה והתנפץ לרסיסים. אתה חושב שמישהו בצה"ל ידע שיש שם מטען? שזאת עוצמתו? שיקח יומיים לחלץ את ההרוגים? וזה מאה מטר מהגדר! תחשוב מה קורה יותר עמוק פנימה. בלבנון, בניגוד לאיו"ש ועזה, אי אפשר לעקוף כביש שחושדים שהוא ממוקש. גם במלחמה הקודמת אוגדה שלמה נעצרה בגלל טנק אחד שנפגע.

המטוס התרסק כתוצאה מתקלה

אנחנו חיסלנו בכמה ימים את כל המערך הסורי וכ 100 מטוסים סורים ללא אבדות. רון ארד נפל בשבי בכלל בשנת 86 וכתוצאה מתקלה טכנית במטוס ולא מירוט של טילי/מטוסי אויב. הנה, תקרא כאן.

אשרת

New member
איני היסטרית.

אני פשוט קצת מכירה את המקום ואת כל הבלאגן עם החומרים שם. ואני שוב פעם שואלת כיצד אתה הולך למנוע את הפגזת המקום הזה? או שאתה מכחיש את זה שפיצוץ של אותם מפעילים לא יגרום ולו למוות של אדם אחד, ויני?

vinney

Well-known member
פעם העשרים - אי אפשר למנוע

אם מישהו רוצה - הוא יפגע. על אפך וחמתו של איתי. מה את רוצה ממני? שאני אגיד לך שכיבוש לבנון יכול למנוע את זה? הוא לא, כיבוש לבנון לא יכול למנוע את זה, שלא לדבר על כיבוש חלקי. אז? כולנו יושבים פה על חבית נפץ. אם את כל כך מפחדת, את מוזמנת לבוא לשמור לי על הדירה בלוס אנג'לס בזמן שאני חוזר לארץ עוד מעט.

אשרת

New member
לא תודה.

אמנם אנדרי היה קופץ על המציאה הזאת,אבל אני חושבת שאני אשאר פה ואחייל לחיים שקטים יותר.

למעלה