מישהו יודע!!

• פותח הנושא noyy
  • פורסם בתאריך

noyy

New member
../images/Emo28.gifהא, עוד משהו

באיסלם יש לי דבר כזה: "הגורמים שהשפיעו על הפעילות הציונית", "דרכי פעילותה של התנועה הציונית" ואז בלי קשר לעולם(!): "הקשיים בפעילות הציונית", כנושא בפני עצמו, שלא ראיתי אצל אף אחד אחר. בבקשה תגידו לי שלא למדתם את זה ושהמורה שלי לימדה את זה סתם כדי שאזרוק את הדף הזה לפח.

זונע

New member
הקשיים יכול להיות

שאלה שהשתלבו בחברה לא תמכו בזה? או שזה לא היה חוקי?

noyy

New member
../images/Emo28.gifלא לא, אתה מדבר על משהו אחר

הקשיים אצלי זה העדר מנהיגים כריזמטיים, קשיי העלייה לא"י (בגלל שלא ניתנו סרטיפיקטים), והעדר שליחים ציוניים לשכנוע ולפעולות הסברה וזה.

זונע

New member
וואי ותגידי נוי

התחלת ללמוד שבועיים לפני??????????????????? אז מה לעזאזל את לחוצה?!!! יש לך 100 בטוח

noyy

New member
../images/Emo28.gifהתחלתי לקרוא את החומר אתמול

וזו הייתה קריאה חפיפניקית לגמרי

Aline In Chains

New member
בעיה בהיסטוריה:)

יש שאלה כזאת..שהיא מש'ו על מאבק השפות או מש'ו..שהיהודים רצו שילמדו בעברית אבל לימדו בגרמנית או מש'וֱ בקיצור,במתכונת היום הייתה השאלה, והמורה לא לימד את זה אפילו. למישהו יש תשובה מסודרת לזה?! |פאפי פייס|. ובנוסף לזה, אני בחיים לא למדתי את השינויים במפה המדינית זה נראה חופר ומעצבן, למישהו יש תשובה פשוטה אבל טובה שאפשר להבין ממנה טוב?! ואיך לעזעאזל אפשר ללמוד את וועדת פיל? זה נראה מלא ומעצבן. כדאי להמר ולא ללמוד?

Double U

New member
לגבי מלחמת/מאבק השפות/הלשונות.

ב1913 הוקם הטכניון ע"י החברה הגרמנית-יהודית "עזרה" שרצתה ששפת הלימוד בטכניון תהיה גרמנית. משרד החוץ הגרמני לחץ על "עזרה" לקיים דרישה זו כי רצה להפיץ את התרבות הגרמנית וגם בגלל הטענה שהשפה העברית דלה מדי בכדי ללמד בה מדעים. כך פרצה מלחמת השפות ובסוף הוחלט שחלק מהמקצועות ילמדו בגרמנית וחלק בעברית. זה מה שצריך לדעת על מלחמת השפות. ----------------------------------------------------- שינויים במפה המדינית בקצרה - הקמת מדינות חדשות (פלאי הפלא 3), שינויים במשטרים, מנדטים במזרח התיכון והחזרת שטחים וחלוקת טריטוריות. ----------------------------------------------------- אפשר להמר לגבי וועדת פיל לדתי, אבל אני לא עושה את זה

Aline In Chains

New member
ואליעזר בן יהודה לא נכנס שם?!

בכל מקרה, תודהרבה:]] ולמיש'ו יש עוד תשובה לשינויים במפה?:)

זונע

New member
כן

אני זוכר את זה מהמגן, אבל יש מצב שחסרים לי פה כמה דברים. גרמניה-חלקים ממנה הוקצו להקמת פולין וצ'כוסלובקיה. שטחים ממנה הוחזרו לצרפת(אלזס-לורן) ולדנמרק. שטחים במערב גרמניה(אני לא זוכר איזה בדיוק) הפכו למפורזים. כל המושבות הגרמניות נמחקו. אוסטרו-הונגריה: האימפריה התפרקה וממנה קמו מדינות חדשות(לא זוכר איזה בדיוק, תחפשי בגוגל או משהו). האימפריה העות'מאנית-האימפריה התפרקה ותורכיה נשארה בשטחה ב"אסיה הקטנה". אזורי השליטה שלה במזרח התיכון הוקצו כשטחי מנדט לבריטניה(ישראל וכל שאר הארצות) וצרפת(סוריה וכל שאר הארצות...) טוב אני יודע שזה די חסר אבל זה כל מה שאני זוכר כרגע

VIVIAN3

New member
עוד משהו קטן:

הקיסרות הרוסית התפרקה: רוסיה עברה שתי מהפכות ב- 1917 שגרו לסיום השלטון הצארי ברוסיה, המהפכה העלתה לשלטון את המפלגה הבולשביקית, התפרקות האימפריה הביאה לשינויי גבולות ויצירת 9 מדינות חדשות: פילנד, לטביה, ליטא, אסטוניה, פולין, בולגריה, צ'כוסלובקיה, אוסטריה ויוגוסלביה.

זונע

New member
נכון שכחתי את הגאות הרוסית

אבל יאללה הם רוסים...יש להם 10 נק' בונוס בבגרות

זונע

New member
תלמדי ועדת שפיל

למדתי את זה 5 דקות לפני המתכונת וקיבלתי 7/10 על זה. זה די קצר...וסביר להניח שיתנו את זה עם קטע מקור ואז תוכלי להיזכר בהכל. מספיק שתזכרי את תוכנית החלוקה שזה די קצר, ואת הסיבות לתמיכה בועדת פיל(של היהודים, הערבים לא תמכו כי ככה). אם תזכרי את הסיבות לתמיכה-אז הסיבות להתנגדות הן פחות או יותר ההיפך עם טיפה שינויים. 20 דקות-חצי שעה ואת זוכרת את הכל...

B a m b o o k

New member
איזה משעשע שאני בכלל לא מבינה על מה אתם

מדברים
לנו יש היסטוריה אחר לגמרי

למעלה