מישהו יודע!!

• פותח הנושא noyy
  • פורסם בתאריך

noyy

New member
../images/Emo28.gifגישות הישוב

זה שהיה פעם ויכוח על איך להתייחס לבריטניה בעקבות המאורעות והספרים הלבנים, אם לשתף פעולה איתה או להכנס בה. בנוגע לערבים זה דומה. זה פשוט הויכוח של 2 מחנות (מחנה הפועלים והמפלגה הרוויזיוניסטית) בנוגע לאיך להתנהג
זה נושא מטומטם, שאני אישית מתעבת אותו מאוד. הערכות הישוב היהודי זה ההתמודדות של היהודים בנוגע למרד הערבי ב36-39, בתחומי ההתיישבות (קמו צורות התיישבות חדשות במטרה להגן על היהודים), בתחום הכלכלה (הקמת נמל ת"א ונישול הערבים שלא באו לעבודה בפועלים יהודיים וכאלה), ובתחום הבטחון (2 יח' בטחוניות + פעולה צבאית, שהיא הקמת גדר הצפון).

זונע

New member
אה...אז איזה מהם כדאי ללמוד?

הראשון זה ממש קצר אם אני זוכר מהמחברת והשני זה חופר בטירוף...

noyy

New member
../images/Emo28.gifההערכות באמת נורא נורא חופרת

אני לא לומדת את זה בכלל. תראה מה כתבתי לך: 1) הגורמים למרד והמטרות 2) הבלגה לעומת התקפה 3) וועדת פיל + התגובות לוועדה 4) המחלוקת בישוב היהודי בנוגע ליחס כלפי הערבים ("קיר הברזל" ואלו) וכלפי בריטניה, שזה בעצם הגישות שעכשיו כתבתי לך עליהן. עזוב הערכות, זה קודח. ובכלל אני לא חושבת שתהיה שאלה על הערכות, כל השנה זה לא הופיע לי. גם אם תהיה, אם תלמד את הנושאים היותר קלים שכתבתי לך למעלה, יש לך בחירה.

זונע

New member
אי אפשר להמר על נושא אחד בהיערכות?

כאילו מה אני אתחיל ללמוד על גדר הצפון הצחקתם אותי...מה זה בכלל:| גדר הצפון עלק...

Aline In Chains

New member
איזה גדר צפון?

בהערכות יש בטחון,התיישבות, וכלכלה, לא?! אני למדתי בטחון והתיישבות. כלכלה אולי גם יתנו, אבל בד"כ נותנים בחירה 2 מתוך 3. גם תתן נגיד 3 דוגמאות מכל דבר, נגיד בבטחון יש את פלוגות הלילה המיוחדות, ואת חיל הנוטרים ועוד איזה 3 נראהלי, תלמד רק 3 לא יותר. :]

זונע

New member
אז מה זה גדר צפון?

נוי כתבה על זה משהו לאדע אולי מישהו אחר...אבל יש כזה דבר:| לא?

noyy

New member
../images/Emo28.gifכל אחד בוחר 3 יחידות/פעולות צבאיות

יחידה אחת חוקית ואחת בלתי חוקית, ורצוי לקחת גם פעולה (יש מורים שדורשים פעולה אחת). הנה: הערכות היישוב היהודי בתחום הביטחון במחצית השנייה של שנות ה-30 בעקבות ההחרפה בפעילויות הטרור הערבי הוקמו מספר יחידות צבא חדשות שפעלו לצד ארגון "ההגנה" בשנים 1936-1939 והגנו על היישוב. חלק מהיחידות והפעולות היו לגליות (חוקיות) וחלקן בלתי לגליות (לא חוקיות): 1) "היחידה הנודדת": בעקבות החלטת "ההגנה" על נקיטת מדיניות של יציאה מהגדר בשנת 1936 (יציאה מגדרות היישוב היהודי והתקפת האויב במקומות רגישים כאשר הפגיעה היא באשמים בלבד) הוקמה היחידה ה"נודדת" הבלתי-לגאלית, בראשות יצחק שדה ומספר חברים. אנשי "הנודדת" הציבו מארבים בלילה בכפרים הערבים אשר מהם פעלו הכנופיות הערביות. בעקבות הצלחת ה"נודדת" ראשי "ההגנה" החליטו להקים נודדת ארצית. 2) "פלוגות הלילה המיוחדות": לאחר חידוש המאורעות, "ההגנה" יחד עם קצין בריטי פרו-ציוני בשם אורד צ'ארלס וינגייט, הקימו ב1936 את "פלוגות הלילה המיוחדות" שהיה כוח קומנדו לגאלי מעורב ששירתו בו אנשי "ההגנה" וחיילים בריטיים. יחידות אלו תרמו רבות לגירוש כנופיות מצפון הארץ. וינגייט לימד את "ההגנה" שיטות פעולה שונות במארבים, לוחמה לילית ועוד. הבריטים שלא תמכו בפעילות של וינגייט למען היישוב אילצו אותו לעזוב את ארץ ישראל בשנת 1938. בשנת 1939 פורקו "פלוגות הלילה המיוחדות". 3) הקמת גדר הצפון ב1938: כאשר מעשי הטרור של הערבים מתגברים, מחליטים הבריטים להקים גדר שתמנע חדירה של כנופיות דרך סוריה ולבנון. את הגדר בנתה חברת "סולל בונה", ובניית הגדר נמשכה 3 חודשים. הועסקו בבנייה כאלף איש שאובטחו ע"י אנשי "ההגנה" והפו"ש.

זונע

New member
וכל זה רק נושא אחד

מתוך שלושה נושאים מתוך נושא גדול אחד? זובי!!!!!!!!!!! מועד חורף...

noyy

New member
../images/Emo28.gifאל תלמד את זה

זה פשוט חופר, איך שלא תנסה לעדן את החומר, זה חופר. תלמד את השאר ולמי יש כוח לגשת למועד חורף בי"א? כשעוד לי יש ספרות ומתמטיקה בחורף. עזוב, זה רצח. תגש לבגרות, אני לא מאמינה שיתנו לנו בגרות קשה. אין לך מה להפסיד, במקרה הכי גרוע תעשה מועד ב'.

noyy

New member
../images/Emo28.gifשהמיקוד בעצם לא משתנה במועד חורף

זה בדיוק מועד ב'

ממתי הוא לא משתנה?

לא שמעתי על זה... ובכל מקרה, זה עדיין מאוד שונה, מועד ב' החומר עדיין יחסית טרי בראש, כולה עבר חודש של חופש... לגשת באמצע הלימודים של היסטוריה ב' בי"א שוב פעם להיסטוריה א' זה ממש לא אותו דבר.

noyy

New member
../images/Emo28.gifנכון, בגלל זה אין לי כוח לזה

קיץ-חורף, המיקוד נשאר אותו דבר, ככה שזה על אותו החומר. רק בקיץ הבא הוא משתנה.

noyy

New member
../images/Emo28.gifהמורה שלי הייתה בטוחה ../images/Emo3.gif

זונע

New member
טוב אני אתקשר למורה שלי מחר

רק שהיא תצעק עלי למה אני לא ניגש למועד קיץ

noyy

New member
../images/Emo28.gifבתוך הבטחון

יש מבין ה3 פעולה צבאית אחת שהיא "הקמת גדר הצפון", ודווקא זה מה שעושה את תחום הבטחון לנוראי פחות.

למעלה