../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כל מתכונת שעשיתי.. היה את זה !
ועשיתי הרבה
אני ממליצה גם ללמוד את מאורעות תרפ"א שכמעט ובטוח יהיה ואת הספר הלבן, ואת תגובות הבריטים. ובהעמקה,- גם ללמוד את תגובות הערבים כלפי היישוב היהודי והבריטים..[הטרור, והשביתה..] אולי גם את זה יהיה!
אפשרות ב', גישור - מוסדות לאומיים בשנות העשרים, בניין הבית הלאומי בשנות העשרים ["תן שתי נסיבות מעכבות ושתי מסייעות], כתב המנדט; העמקה - ועדת פיל, המחלוקות ביישוב. יהיו אחרים שיגידו לך דברים אחרים, אבל אני הולך על זה. אם נוח לך מאורעות או ספרים לבנים, לך על זה בגישור. אם נוח לך מרד ערבי, לך על זה בהעמקה. אני לא בעד. בגדול אין "חשוב יותר חשוב פחות". כל אחד ומה שהוא מתחבר יותר. שיהיה בהצלחה
ליהודים כי זה יגדיל יותר את הסיכויים ככה שאם תהיה לך שאלה על השינוי ביחס הערבים ליהודים ושאלה על הפעילות הציונית אז תהיה לך אפשרות לבחור הנושא האחרון בארצות האיסלאם דווקא ממש קל הפעילות הציונית זאת הבעיה כי זה סתם חוזר על עצמו כל הזמן...
המקומית והרצון להקל על השליטה הבריטית במזה"ת בגלל קבלת א"י, וכדי להוריד מהעומס. אגב, זו לא עצמאות, זו אוטונומיה. מדיניות החוץ המצרית עד 46' הייתה, בכל זאת, בריטית. תמיר.
בריטניה שלטה במצרים ונתנה לה עצמאות [בסופו של דבר] הבריטים הגיעו להסכם עם מצרים שהתעלה תהיה בידיים בריטיות [התעלה היא הדרך המהירה ביותר לקשרי מסחר מלחמה וכו'...]
בכל מקרה אני חושב שהיא נתנה לה עצמאות בגלל שאולי השלטון שם היה פרו בריטי. והבריטים אהבו שתומכים בהם [כי בסביבות שנות ה30 מלא לא סבלו אותם] אז הם נתנו למצרים עצמאות. או שבגלל מאבק אלים נתנו להם והבריטים פחדו..